Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(nataliuncik @ 2009 11 07, 20:17)
Aš dabar kepu eksperimentinė, tai jei gausis, parašysiu receptą, o tai jau nusibodo kasdieninės  blush2.gif

Vakar taip ir nespėjau nufotografuot, bet šiandien vėl kepiau tai ir įdedu receptą su foto
Miežinė duona su prancūziškom garstyčiom
425g - vandens
185g - miežinių miltų
30g - aliejaus
500g – kvietinių miltų
2v.š. – prancūziškų garstyčių(jie su cielais grudais, stambiais)
1a.š. - druskos
2a.š. – cukraus
2v.š. – juodgrūdės
2a.š. – sausų mielių
Miežiniai miltai davė tok švelnu, riešutų kvapą, garstyčios, pikantiškumą šiai duonelei ir gavosi puiki, iškilusi duonelė thumbup.gif Su užtepu iš kefyro ir aštriais baklažano ikrais duona tirpsta akimirksniui blush2.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2009 11 08, 18:11)
Miežiniai miltai davė tok švelnu, riešutų kvapą, garstyčios, pikantiškumą šiai duonelei ir gavosi puiki, iškilusi duonelė thumbup.gif Su užtepu iš kefyro ir aštriais baklažano ikrais duona tirpsta akimirksniui blush2.gif

prašau plačiau apie šį gėrį mirksiukas.gif kaip daromas
kas tie baklažano ikrai

kai pradėjau kepti duoną - pradėjau žiūrinėti visokias užtepėles kaip pasigaminti, nes tradicinis sumuštinis atsibodo - svietas, dešra, duona doh.gif

ir dar apie garstyčias - kai mama marinuoja agurkėlius, tai įdeda garstyčių sėkliukų, tai ir tokie skanučiai išeina, bandau dabar įsivaizduoti koks pikantiškas duonos skonis gavosi thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo J@lanta: 08 lapkričio 2009 - 18:43
QUOTE(J@lanta @ 2009 11 08, 18:38)
prašau plačiau apie šį gėrį  mirksiukas.gif kaip daromas
kas tie baklažano ikrai

Anksčiau buvo pirkt, o mes patįs darom ax.gif
Apkepu baklažanus(galima cukiniją), supjaustytus griežinėliais, jei tam kartui, tai su blenderiu susmulkint ir sumaišyt su druską, pipirais ir česnakais., o jei žiemai, tai dar reikia sterilizuot.
Vakar dar bandžiau rikotta iš kefyro, tau šauniai gavosi thumbup.gif Visą šį gėrį sumaišiau ir gavosi toks užtepėlis
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2009 11 08, 18:11)
Vakar taip ir nespėjau nufotografuot, bet šiandien vėl kepiau tai ir įdedu receptą su foto
Miežinė duona su prancūziškom garstyčiom
425g - vandens
185g - miežinių miltų
30g - aliejaus
500g – kvietinių miltų
2v.š. – prancūziškų garstyčių(jie su cielais grudais, stambiais)
1a.š. - druskos
2a.š. – cukraus
2v.š. – juodgrūdės
2a.š. – sausų mielių
Miežiniai miltai davė tok švelnu, riešutų kvapą, garstyčios, pikantiškumą šiai duonelei ir gavosi puiki, iškilusi duonelė thumbup.gif  Su užtepu iš kefyro ir aštriais baklažano ikrais duona tirpsta akimirksniui  blush2.gif
user posted image

žiūriu ir negaliu atsigrožėti duonos kepaliuku wub.gif ir skanu ir gražu wub.gif ar jūs padedat duonkepei suformuot tokį gražų kepaliuką, nes kai aš kepiau 750g man toks dailus nesigavo, nu vienas kraščiukas buvo nelabai užpildytas blush2.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_Greta @ 2009 11 07, 14:58)
O kaip apkepinot? aliejuj, kaip įprastinę keptą duoną? aš niekada nebandžiau pakepint duonkepinės duonos. Jei užzimanom keptos duonos, įtrintos česnaku, tai perkam "Palangos" puskepalį. Perskaičiau kažkur senoj temoj, kad duonkepinė duona pernelyg daug aliejaus sugeria, tai taip patikėjus ir neišbandžiau... blush2.gif


sita ir as buvau girdejus ar skaicius, tai irgi perkames duonos salotoms smile.gif ir karstiems sumustiniams aparate blush2.gif

QUOTE(Elika @ 2009 11 08, 17:40)
Šiandien kepiau duonelę, radusi nete receptuką.

Itališka duona (apie 900 g. kepaliukas)

375 ml Vandens
1 šaukštelis druskos
1 šaukštas augalinio aliejaus
1 šaukštelis cukraus
475 g kvietinių miltų (550)
100 g kukurūzų miltų
1,5 šaukštelio sausų mielių

buvo nurodyta kepti su sumuštinių duonos programa, bet pas mane jos nėra, tai kepiau su pagrindine. Galiu pasakyti, kad duonelė gavosi labai skani. Tikrai tokia, kokią teko ragauti Italijoje tik  skanesnė  wub.gif labai traški plutelė, o kepiau su šviesiausiu apskrudimo lygiu.



kur perkat kukuruzu miltu? g.gif reikejo man vienam sausainiuku receptui ju, tai nedejau, ir nepasijaute, ale duonai tai miltai daug ka duoda smile.gif
aciu uz info.

ir dar kas cia per kefyrine varske? kazkaip apsileidus buvau, nesekiau temos, o dabar kaip is menulio jauciuos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(laukine @ 2009 11 08, 19:03)

kur perkat kukuruzu miltu?  g.gif reikejo man vienam sausainiuku receptui ju, tai nedejau, ir nepasijaute, ale duonai tai miltai daug ka duoda smile.gif
aciu uz info.

ir dar kas cia per kefyrine varske? kazkaip apsileidus buvau, nesekiau temos, o dabar kaip is menulio jauciuos  blush2.gif

kukurūzų miltų tikrai mačiau iki parduotuvėje, toks mažutis pakutis 0,5kg ar 1kg
kefyrinė varškė, tai sušaldytas kefyras šaldymo kameroj ir paskui atlaidintas sietelyje... varškytė pasilieka, o skystis nubėga į kokį indelį...
Atsakyti
QUOTE(geneira @ 2009 11 08, 19:06)
kukurūzų miltų tikrai mačiau iki parduotuvėje, toks mažutis pakutis 0,5kg ar 1kg
kefyrinė varškė, tai sušaldytas kefyras šaldymo kameroj ir paskui atlaidintas sietelyje... varškytė pasilieka, o skystis nubėga į kokį indelį...


as pirmu taikiniu i ikiuka ir variau, ale neradau, reiks i didesne iki nuvaziuot 4u.gif dekui.

o del varskytes, tai kaip idomiai smile.gif reiks pabandyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(geneira @ 2009 11 08, 18:53)
žiūriu ir negaliu atsigrožėti duonos kepaliuku  wub.gif ir skanu ir gražu  wub.gif  ar jūs padedat duonkepei suformuot tokį gražų kepaliuką, nes kai aš kepiau 750g man toks dailus nesigavo, nu vienas kraščiukas buvo nelabai užpildytas  blush2.gif  g.gif

Viska daro duonkepė blush2.gif

Įvairiu miltų yra pirkt Halės turguje(ten kur mėsa prekiauja, kampe), bėja, ten yra parduotuvė(netoli Maximos parduotuvėlės), prekiaujanti visokias aliejais, didžiulis asortimentas prieskoniu ir žolelių. Va čia
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2009 11 07, 13:37)
Laurechka, šauniai pasidarbavai  thumbup.gif
Ne visos programos pašildo, yra ir be pašildymo, tai jei neišimsi greitai, tada ir gaunasi, kad apačia šlapia nuo aprasojimo


Mano duonkepėje reikia nedelsiant išimti duoną, nes jei tik pusvalandį pastovi, ima apačia rasoti ir duona sušlampa, sukrenta. Todėl su taimeriu užstatau tik tą laiką, kai esu namie ir galiu prieiti.


QUOTE(geneira @ 2009 11 08, 13:17)
turiu klausimuką... ar galima majonezinę duoną gaminti su maišytais ruginiais-kvietiniais miltais? kaip tada su miltų proporcijom? jei recepte reikia 480g miltų, tai galiu kokius 300g kvietinių ir 180 ruginių? ir dar... kaip suprasti 240ml (vandens + 1 kiaušinis), tai čia gaunasi vandenį ir kiaušinį sumaišius turi gautis 240ml, ar vandens 240 ir 1 kiaušinis?  blush2.gif  doh.gif


Kepu majonezinę (tapo mano mėgstamiausia po salyklinės) iš rupių kvietinių miltų, gaunas super. Beje, kadangi didelė paklausa šios duonos, tenka kartais kepti greita programa. Skirtumas nuo įprastinės pagrindinės programos tik kokie 3 cm duonos iškilimo (su ilga programa ji pakyla aukščiau, bet skirtumas ne toks didelis, kad būtų verta jungti ilgą). Skonis tas pats. Ir, beje, dedu 1 kiaušinį ir dar 240 ml vandens. Nepastebėjau, kad būtų per skysta, visada gaunas super skani ir puri.


QUOTE(Lung @ 2009 11 08, 17:36)
Šiandien su dukryte kepėm duoniukus - sausainiukus. Labai paprastai ir greitai pagaminami skanūs minkšti duoniukai. Mažylei labai patiko formelėmis spaudinėti meškučius ir kočioti tešlą, o dabar žaidžia su iškepusiais 


Atrodo be galo gardžiai, tai jie sūrūs gaunas, ane?

QUOTE(laukine @ 2009 11 08, 19:03)
kur perkat kukuruzu miltu?  g.gif reikejo man vienam sausainiuku receptui ju, tai nedejau, ir nepasijaute, ale duonai tai miltai daug ka duoda smile.gif
aciu uz info.


Kukurūzų miltų tikrai yra IKI.
Atsakyti
QUOTE(laukine @ 2009 11 08, 20:03)
kur perkat kukuruzu miltu?  g.gif reikejo man vienam sausainiuku receptui ju, tai nedejau, ir nepasijaute, ale duonai tai miltai daug ka duoda smile.gif
aciu uz info.


Pirkau iki parduotuvej mirksiukas.gif
Atsakyti
laba rytą 4u.gif
nu va... kepiau vakar majonezinę duonytę... ir nelabai pavyko doh.gif labai gražiai buvo pakilusi, bet kai pradėjo kepti sukrito vidurys... nu bet duonytė buvo skani ir iškepusi... kažin nuo ko man jinai kepant sukrito? g.gif gal kad dėjau 400g kvietinių miltų ir 80g ruginių, o gal trūko miltų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(geneira @ 2009 11 09, 12:57)
laba rytą  4u.gif
nu va... kepiau vakar majonezinę duonytę... ir nelabai pavyko  doh.gif labai gražiai buvo pakilusi, bet kai pradėjo kepti sukrito vidurys... nu bet duonytė buvo skani ir iškepusi... kažin nuo ko man jinai kepant sukrito?  g.gif gal kad dėjau 400g kvietinių miltų ir 80g ruginių, o gal trūko miltų?  g.gif

Laba 4u.gif
as irgi vakar pirma karta kepiau majonezine (jau atsibodo su naminiu raugu doh.gif ) tai irgi sukrito...sveriau viska gramo tikslumu... g.gif mistika... blink.gif
Atsakyti