iu koks fainas pagrandukas, pas mane ir taip panašiai sukasi jei kepu su ruginiais miltais tada tešla kietesnė gaunasi, o šiaip šiandien kepiau greitą duonelę, pagal paprastą receptuką (moulinex) bet apsižiūrėjau, kad mielių neturiu sausų, tai sudėjau tas "gyvas"mieles ant miltu, duonelė super gavosi...
saulegraza kokius moulinex receptus bandei? pas mane irgi moulinexas alia pirma dabar kepu rugine, o pati pati pirmoji buvo ir aprasymo duonkepes.... ir keksa dar bandziau
QUOTE(Nerutė @ 2009 11 05, 20:37)
ok kiek dabar matau tai ne kazin kazkiek iskilo bet geriau nei anas bandymas matysim kas per skonis... nors jau jauciu kad bent kuriam laikui grisiu prie bulku ir plikytos kvietines na dar labai knieti majonezine isbandyt
o pusryciam turiu iskept baltos duoneles, ja labiausiai mano seimyna megsta, tik prase, kad nebutu karsta nes B nemoka supjaustyt , vaikai pyksta kad sviestas tirpsta tai teks uzstatyt kad iskeptu kokiai 4 ryto, valanda laiko siltai dar o paskui atves gal iki 6.30
o pusryciam turiu iskept baltos duoneles, ja labiausiai mano seimyna megsta, tik prase, kad nebutu karsta nes B nemoka supjaustyt , vaikai pyksta kad sviestas tirpsta tai teks uzstatyt kad iskeptu kokiai 4 ryto, valanda laiko siltai dar o paskui atves gal iki 6.30
Kaip neseniai iškeptai kepėjai, tai net siūlyčiau tau pirma atsivalgyt paprastu kvietinių, o vėliau jau pati turėsi norą išbandyt naujus. Ir su duonkepė susidraugausi per tą laikotarpį O su majonezų išbandyk, neturi sugadint
Sveikutės,
šiandien išbandžiau kepti duoną - tokią ale savo gamybos, bet sakyčiau, pavyko, bent jau valgoma kepiau su mielėm, palaikiau mieles su pusantro puoduko miltų, paskui dar pridėjau miltų ir vandens, ir dar kildinau. Tik išsileido, labai plokščia gavosi - turbūt tešla per minkšta (skysta) buvo? Miltų dėjau įvairių, gal reikėjo kepti formoje? Kažkaip receptų gausoje pasiklydau, tai bandžiau savo. Reikės dar paeksperimentuoti, norisi išmokti kepti tiesiog paprastą kvietinę (kvietinę / ruginę) kol kas be jokių priedų. Paskui bandysiu pasigilinti į siūlytus šiose temose receptukus.
šiandien išbandžiau kepti duoną - tokią ale savo gamybos, bet sakyčiau, pavyko, bent jau valgoma kepiau su mielėm, palaikiau mieles su pusantro puoduko miltų, paskui dar pridėjau miltų ir vandens, ir dar kildinau. Tik išsileido, labai plokščia gavosi - turbūt tešla per minkšta (skysta) buvo? Miltų dėjau įvairių, gal reikėjo kepti formoje? Kažkaip receptų gausoje pasiklydau, tai bandžiau savo. Reikės dar paeksperimentuoti, norisi išmokti kepti tiesiog paprastą kvietinę (kvietinę / ruginę) kol kas be jokių priedų. Paskui bandysiu pasigilinti į siūlytus šiose temose receptukus.
raportuoju kas gavos - nu tikrai ne labai gerai alia ir ne prastai valgoma kazkiek iskilus bet vis tiek darysiu pertrauka bent trumpa
Sūrio duona
180 ml vandens
450 g kvietinių miltų
2 kiaušinius
1,5 a.š. druskos
2,5 v.š. cukraus
1,5 v.š. sauso pieno(galima ir nedėt kas neturi)
2 v.š. aliejaus
100 g tarkuoto sūrio(Liliput, kam patinka su mėlynų pelėsių)
1 sauja kmynų
1.5 a.š. sausų mielių
Pagrindinė programa, vidutinio dydžio
Skonis ir kvapas neapsakomas, apskrudusi plutelė
180 ml vandens
450 g kvietinių miltų
2 kiaušinius
1,5 a.š. druskos
2,5 v.š. cukraus
1,5 v.š. sauso pieno(galima ir nedėt kas neturi)
2 v.š. aliejaus
100 g tarkuoto sūrio(Liliput, kam patinka su mėlynų pelėsių)
1 sauja kmynų
1.5 a.š. sausų mielių
Pagrindinė programa, vidutinio dydžio
Skonis ir kvapas neapsakomas, apskrudusi plutelė
O as tik ka istraukiau Duonele su majonezu Jau kvepia kaip.... Tikiuos, kad ir skonis nenuvils... Tik as dariau su svogunu granulytem, tai tikiuos, kad nepadauginau as ju... Imesiu foto kai perpjausiu
Matos ir mano rugine duonele salia
Matos ir mano rugine duonele salia
QUOTE(Nerutė @ 2009 11 05, 20:37)
o pusryciam turiu iskept baltos duoneles, ja labiausiai mano seimyna megsta, tik prase, kad nebutu karsta nes B nemoka supjaustyt , vaikai pyksta kad sviestas tirpsta tai teks uzstatyt kad iskeptu kokiai 4 ryto, valanda laiko siltai dar o paskui atves gal iki 6.30
bent jau pas mane duonkepej yra silumos palaikymo funkcija, kai baigia kepti, jeigu neisimu is rozetes ir neisjungiu duonkepes, duonyte vis pasildo, kad silta butu abejoju, ar noresi 4 val ryto keltis kad isjungt aparata
QUOTE(laukine @ 2009 11 06, 18:37)
bent jau pas mane duonkepej yra silumos palaikymo funkcija, kai baigia kepti, jeigu neisimu is rozetes ir neisjungiu duonkepes, duonyte vis pasildo, kad silta butu abejoju, ar noresi 4 val ryto keltis kad isjungt aparata
Na, nejau taip ir šildo ištisai? Pvz. pas mane pašildo valandą po kepimo, o paskui išsijungia ir duonelė vėsta
QUOTE(Elika @ 2009 11 06, 18:27)
Na, nejau taip ir šildo ištisai? Pvz. pas mane pašildo valandą po kepimo, o paskui išsijungia ir duonelė vėsta
na tiesa pasakius ilgiau nei valandos nebuvau islaukus, ale issimdavau tokia pat karsta
Man kartą teko palaikyt beveik porą valandų tai išėmiau jau visai atšalusią, bet nelabai patiko tas, kad ji buvo drėgna, tokia kaip aprasojusi, ypač kepaliuko apačia.
O kai išimu ryte, tai būna labai karšta, tiesa, programą rytui stengiuosi nustatyt taip, kad netektų duonelei stovėt ilgiau kaip pusvalandį šildomai
O kai išimu ryte, tai būna labai karšta, tiesa, programą rytui stengiuosi nustatyt taip, kad netektų duonelei stovėt ilgiau kaip pusvalandį šildomai
QUOTE(Nerutė @ 2009 11 05, 23:23)
raportuoju kas gavos - nu tikrai ne labai gerai alia ir ne prastai valgoma kazkiek iskilus bet vis tiek darysiu pertrauka bent trumpa
Eksperimentai Ir aš šią savaitę eksperimentavau - radau tokios energetinės duonos su kavos tirščiais receptą, surizikavau. Kaip Nerutė sako, valgoma gavosi, bet palyginus su kitom tai nekas Stovėjo kelias dienas, ranka nekyla išmesti duoną į šiukšliadėžę Tai šiandien supjausčiau kubeliais, pakepinau ir mišrainę su sūriu, majonezu ir ChimiChuri padariau ir dar sriubai skrebučių liko Pasirodo, duonkepinė duona labai tinka tokiems dalykėliams
QUOTE(laurechka @ 2009 11 06, 17:02)
Labai gražios duonelės O ten dar ir torto kampas matosi