Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

iu koks fainas pagrandukas, pas mane ir taip panašiai sukasi jei kepu su ruginiais miltais tada tešla kietesnė gaunasi, o šiaip šiandien kepiau greitą duonelę, pagal paprastą receptuką (moulinex) bet apsižiūrėjau, kad mielių neturiu sausų, tai sudėjau tas "gyvas"mieles ant miltu, duonelė super gavosi...
Atsakyti
saulegraza kokius moulinex receptus bandei? pas mane irgi moulinexas alia pirma dabar kepu rugine, o pati pati pirmoji buvo ir aprasymo duonkepes.... ir keksa dar bandziau thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2009 11 05, 20:37)
ok  4u.gif  kiek dabar matau tai ne kazin kazkiek iskilo bet geriau nei anas bandymas  biggrin.gif matysim kas per skonis... nors jau jauciu kad bent kuriam laikui grisiu prie bulku ir plikytos kvietines  wub.gif  na dar labai knieti majonezine isbandyt laugh.gif
o pusryciam turiu iskept baltos duoneles, ja labiausiai mano seimyna megsta, tik prase, kad nebutu karsta  doh.gif  nes B nemoka supjaustyt , vaikai pyksta kad sviestas tirpsta  doh.gif tai teks uzstatyt kad iskeptu kokiai 4 ryto, valanda laiko siltai dar o paskui atves gal iki 6.30  unsure.gif  doh.gif

Kaip neseniai iškeptai kepėjai, tai net siūlyčiau tau pirma atsivalgyt paprastu kvietinių, o vėliau jau pati turėsi norą išbandyt naujus. Ir su duonkepė susidraugausi per tą laikotarpį mirksiukas.gif O su majonezų išbandyk, neturi sugadint smile.gif
Atsakyti
Sveikutės,
šiandien išbandžiau kepti duoną - tokią ale savo gamybos, bet sakyčiau, pavyko, bent jau valgoma smile.gif kepiau su mielėm, palaikiau mieles su pusantro puoduko miltų, paskui dar pridėjau miltų ir vandens, ir dar kildinau. Tik išsileido, labai plokščia gavosi - turbūt tešla per minkšta (skysta) buvo? Miltų dėjau įvairių, gal reikėjo kepti formoje? Kažkaip receptų gausoje pasiklydau, tai bandžiau savo. Reikės dar paeksperimentuoti, norisi išmokti kepti tiesiog paprastą kvietinę (kvietinę / ruginę) kol kas be jokių priedų. Paskui bandysiu pasigilinti į siūlytus šiose temose receptukus.
Atsakyti
raportuoju kas gavos - nu tikrai ne labai gerai alia ir ne prastai smile.gif valgoma laugh.gif kazkiek iskilus laugh.gif bet vis tiek darysiu pertrauka bent trumpa laugh.gif
Atsakyti
Sūrio duona

180 ml vandens
450 g kvietinių miltų
2 kiaušinius
1,5 a.š. druskos
2,5 v.š. cukraus
1,5 v.š. sauso pieno(galima ir nedėt kas neturi)
2 v.š. aliejaus
100 g tarkuoto sūrio(Liliput, kam patinka su mėlynų pelėsių)
1 sauja kmynų
1.5 a.š. sausų mielių
Pagrindinė programa, vidutinio dydžio

Skonis ir kvapas neapsakomas, apskrudusi plutelė thumbup.gif
Atsakyti
O as tik ka istraukiau Duonele su majonezu wub.gif Jau kvepia kaip.... Tikiuos, kad ir skonis nenuvils... Tik as dariau su svogunu granulytem, tai tikiuos, kad nepadauginau as ju... Imesiu foto kai perpjausiu smile.gif

user posted image

Matos ir mano rugine duonele salia ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurechka: 06 lapkričio 2009 - 17:41
QUOTE(Nerutė @ 2009 11 05, 20:37)
o pusryciam turiu iskept baltos duoneles, ja labiausiai mano seimyna megsta, tik prase, kad nebutu karsta  doh.gif  nes B nemoka supjaustyt , vaikai pyksta kad sviestas tirpsta  doh.gif tai teks uzstatyt kad iskeptu kokiai 4 ryto, valanda laiko siltai dar o paskui atves gal iki 6.30  unsure.gif  doh.gif


bent jau pas mane duonkepej yra silumos palaikymo funkcija, kai baigia kepti, jeigu neisimu is rozetes ir neisjungiu duonkepes, duonyte vis pasildo, kad silta butu rolleyes.gif abejoju, ar noresi 4 val ryto keltis kad isjungt aparata smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laukine @ 2009 11 06, 18:37)
bent jau pas mane duonkepej yra silumos palaikymo funkcija, kai baigia kepti, jeigu neisimu is rozetes ir neisjungiu duonkepes, duonyte vis pasildo, kad silta butu  rolleyes.gif abejoju, ar noresi 4 val ryto keltis kad isjungt aparata smile.gif


Na, nejau taip ir šildo ištisai? smile.gif Pvz. pas mane pašildo valandą po kepimo, o paskui išsijungia ir duonelė vėsta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Elika @ 2009 11 06, 18:27)
Na, nejau taip ir šildo ištisai? smile.gif Pvz. pas mane pašildo valandą po kepimo, o paskui išsijungia ir duonelė vėsta  mirksiukas.gif


na tiesa pasakius ilgiau nei valandos nebuvau islaukus, ale issimdavau tokia pat karsta unsure.gif
Atsakyti
Man kartą teko palaikyt beveik porą valandų doh.gif tai išėmiau jau visai atšalusią, bet nelabai patiko tas, kad ji buvo drėgna, tokia kaip aprasojusi, ypač kepaliuko apačia.
O kai išimu ryte, tai būna labai karšta, tiesa, programą rytui stengiuosi nustatyt taip, kad netektų duonelei stovėt ilgiau kaip pusvalandį šildomai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2009 11 05, 23:23)
raportuoju kas gavos - nu tikrai ne labai gerai alia ir ne prastai smile.gif valgoma laugh.gif kazkiek iskilus laugh.gif bet vis tiek darysiu pertrauka bent trumpa laugh.gif

Eksperimentai biggrin.gif Ir aš šią savaitę eksperimentavau - radau tokios energetinės duonos su kavos tirščiais receptą, surizikavau. Kaip Nerutė sako, valgoma gavosi, bet palyginus su kitom tai nekas biggrin.gif Stovėjo kelias dienas, ranka nekyla išmesti duoną į šiukšliadėžę ax.gif Tai šiandien supjausčiau kubeliais, pakepinau ir mišrainę su sūriu, majonezu ir ChimiChuri padariau ir dar sriubai skrebučių liko thumbup.gif Pasirodo, duonkepinė duona labai tinka tokiems dalykėliams bigsmile.gif

QUOTE(laurechka @ 2009 11 06, 17:02)
O as tik ka istraukiau Duonele su majonezu wub.gif

Matos ir mano rugine duonele salia ax.gif

Labai gražios duonelės thumbup.gif O ten dar ir torto kampas matosi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lung: 06 lapkričio 2009 - 23:33