QUOTE(nataliuncik @ 2009 10 30, 19:04)
Lung, išėmus iš šaldytuvo, raugą pamaitint ir laikyt šiltai, kambario temperatūroj bent
Ir ne tik prieš kepimą? Taip suprantu, kad išimu, pamaitinu, palaikau kambario temperatūroj (kiek laiko?) ir atgal į šaldytuvą?
Su tuo gyvu raugu jaučiuosi visiška tundra
QUOTE(Junda @ 2009 10 31, 15:16)
Iškepiau ir aš majonezinę duoną su svogūnais, tikrai nuostabi duona. Gal jei kas užmatysite, kad jau yra ten džiov. pomidorų, parašykite, ačiū!
Smagu, kad patiko duonelė
Dėl pomidorų - būtinai pranešiu
QUOTE(grange @ 2009 11 01, 16:06)
bet kai darai pirmus kartus taigi nežinosi,koks jis turi būt... va dabar žiūrėjau,ir nesuprantu ar gerai ar ne,kilo įtarimas,kad per mažai vandens, tai įpyliau truputį, dabar tokia lipni atrodo,tai matysim kas bus,jau kepti pradėjo,tai nebegaliu daryt nieko.
Turi susisukti taisyklingas kamuoliukas. Jei tešla minkosi skystoka, lipa sienelėmis į viršų, arba prie pagrindo kaip košė - trūksta miltų. O jei atvirkščiai, tešla trupa, skilinėja, neelastinga - reikia skysčių. Tiek miltus, tiek skysčius pildyti reikia atsargiai, po šaukštą.
Kai susisuks taisyklingas kamuoliukas/pagrandukas - iškart pamatysi, kad gerai
Įdėjau Mrs.R. įspūdingosios
ŠVENTINĖS MIELINĖS PYNĖS receptą
Nepaprastai gražu, su tokia pyne į svečius nuvažiavus, joks pirktinis tortas tokio įspūdžio nepadarytų
Tik klausimuką turiu,
Mrs. R., kaip ten tas kasas supinti? Nemoku pinti kasų