kepiau siandien vel pgl Terros recepta kvietine duona su salyklu nu nereaaaali aisku as neturejau apelsinu zieveles, kazkodel imeciau cukatu biski alia nemaise ir beriau kmynu ir sezamo biski , nerealus skonis
QUOTE(rsc @ 2009 10 29, 21:08)
Pas mane irgi niekas nesviecia, tik skaicius rodo O kaip sviest turetu?
n u įsivaizduoju,kad tamsoj ekranas šviestų, kad matytųsi kiek laiko liko
pas mane ir nešviečia, o kam to reik
dabar skaitau pirmą temą, radau žinutę, kam visgi reikalingas tas metalinis kabliukas, kuris buvo pridėtas jis pas mane į dėžės apsaugos tą baltą putą buvo įdurtas, aš net nemačiau, metant lauk pamačiau, bet net nebėėmiau,galvojau gal prilaikė. dabar reiks eit iš maišo paieškot išsitraukt, nes sudėjau viską į plastikinį maišą
QUOTE(grange @ 2009 10 29, 21:12)
n u įsivaizduoju,kad tamsoj ekranas šviestų, kad matytųsi kiek laiko liko
pas mane ir nešviečia, o kam to reik
dabar skaitau pirmą temą, radau žinutę, kam visgi reikalingas tas metalinis kabliukas, kuris buvo pridėtas jis pas mane į dėžės apsaugos tą baltą putą buvo įdurtas, aš net nemačiau, metant lauk pamačiau, bet net nebėėmiau,galvojau gal prilaikė. dabar reiks eit iš maišo paieškot išsitraukt, nes sudėjau viską į plastikinį maišą
pas mane ir nešviečia, o kam to reik
dabar skaitau pirmą temą, radau žinutę, kam visgi reikalingas tas metalinis kabliukas, kuris buvo pridėtas jis pas mane į dėžės apsaugos tą baltą putą buvo įdurtas, aš net nemačiau, metant lauk pamačiau, bet net nebėėmiau,galvojau gal prilaikė. dabar reiks eit iš maišo paieškot išsitraukt, nes sudėjau viską į plastikinį maišą
reikalingas kabliukas tikrai isimti maisytuvam jei isimant duonele jie liktu joje
ekranas man rods ir mano nesviecia? nu kam jam sviest, taupiau gi
QUOTE(rsc @ 2009 10 29, 22:08)
Pas mane irgi niekas nesviecia, tik skaicius rodo O kaip sviest turetu?
Na gal ir neturi bet geriau matytusi... Siaip tai as patenkinta, reiks tik "savo" receptukus surast.
QUOTE(grange @ 2009 10 29, 14:51)
pas mane receptų knygutėj nėra nei vienos,prie kurios būtų prirašyta greito režimo. ta prasme, programa yra,tik recept.ne. pagal kokį tu darai?
kokio etapo nėra joje, nuo normalaus kepimo?
mes kepam pagal cia rasta :
250 vandens arba pieno (su pienu skaniau)
380 kvietinių miltų
30 gr sviesto arba 45 gr aliejaus (as visada sviesto dedu)
2 v.š cukraus (as dedu tik 1)
1 a. š druskos
1,5 a.š mielių (as dedu 0,5 mielių ir 1 a.š sauso raugo)
greitas režimas pas mane 2 val 20 min. ir minko ir kildina, tik kepa gal greiciau
pgl recepta gaunasi balta duonele, o pridejus ivairiu prieskoniu vis kitokio skonio duonyte.
QUOTE(grange @ 2009 10 29, 19:40)
dar ką, skaičiau dar kartą (tiksliau bandžiau skaityt) instrukciją... pirmą tą kai dariau praleidau vieną labai svarbų sakinį,kai rašė produktų eigą kad pirma miltai, bet ne visi , o tik dalis, paskiau skysčiai, ir vėl tada miltai, druska, cukrus ir mielės dabar jau žinosiu
pas mane receptu knygutej eiliskumas pradedamas nuo skysciu, po to miltai, ir visi kiti priedai po to, galiausiai mieles ir jau pastebejau kad skirtingose duonkepese skirtingai eiliskumas nurodomas
QUOTE(laurechka @ 2009 10 28, 16:46)
Pyliau lauk, nes pelesis sper kelias valandas issiplete.... O smirda tikrai acetonu, ne raugu.... Augo jau savaite laiko + - kelios dienos... Nu nesiseka man.... Snd bandysiu dar karta, paskutini jau....
Man kai pelydavo, tai supratau, kad per sandariai uždarius esu, pradūriau skyles plėvelėj ir nebepelyjo.
QUOTE(Nerutė @ 2009 10 29, 21:11)
kepiau siandien vel pgl Terros recepta kvietine duona su salyklu nu nereaaaali aisku as neturejau apelsinu zieveles, kazkodel imeciau cukatu biski alia nemaise ir beriau kmynu ir sezamo biski , nerealus skonis
Aš kepu pagal savo receptų knygutės receptą salyklinę duoną, tik papildoma dedu aliejaus. Iš tikro geriausia duona mūsų šeimai ir visiems kas paragauja...
4 g mielių
500 g miltų
2 v. š. aliejaus
3 v. š. salyklo sauso
1,5 a.š. medaus
1,5 a.š. druskos
320 ml vandens
ir kokių nors priedų, recepte buvo razinos, bet kadangi mano šeima nelabai jas mėgsta, tai dedu juodgrūdės, moliūgo sėklų, linų sėmenų, kmynų, saulėgrąžų džiov. morkų, kas po ranką, tą įmetu.
Kept greita programa (apie 2 val. ciklas).
QUOTE(grange @ 2009 10 29, 21:12)
dabar skaitau pirmą temą, radau žinutę, kam visgi reikalingas tas metalinis kabliukas, kuris buvo pridėtas jis pas mane į dėžės apsaugos tą baltą putą buvo įdurtas, aš net nemačiau, metant lauk pamačiau, bet net nebėėmiau,galvojau gal prilaikė. dabar reiks eit iš maišo paieškot išsitraukt, nes sudėjau viską į plastikinį maišą
Su mano duonkepe nebuvo jokio kabliuko...
QUOTE(Nerutė @ 2009 10 29, 22:11)
kepiau siandien vel pgl Terros recepta kvietine duona su salyklu nu nereaaaali aisku as neturejau apelsinu zieveles, kazkodel imeciau cukatu biski alia nemaise ir beriau kmynu ir sezamo biski , nerealus skonis
Smagu, kad patiko! O kad neturėjai žievelės, tai visada galima improvizuoti ir tai tau pavyko. O ir naujos idėjos visada viesiems praverčia.
P.S. Kadangi gavau pastabą, už kurią dėkinga MamaiGretai, į visas kreipsiuosi "tu". Juk esame kaip šeima ir visos gražiai bendraujame
sveikos, naktį sapnavau, kaip aš kepiau duoną ir kokia ji skani buvo
bet iš ties dabar eisiu kept,nes pasibaigė, tik dabar toks durnas klausimas. darysiu baltą, bet noriu pridėt šiek tiek 6 grūdų mišinio, ir rašo,kad dėti po pirmo supypsėjimo mašinos. bet kai aš įbersiu,man pačiai reik ten paminkyt (ar dar tešla nebus išsiminkius) ar palikt viską mašinai?
bet iš ties dabar eisiu kept,nes pasibaigė, tik dabar toks durnas klausimas. darysiu baltą, bet noriu pridėt šiek tiek 6 grūdų mišinio, ir rašo,kad dėti po pirmo supypsėjimo mašinos. bet kai aš įbersiu,man pačiai reik ten paminkyt (ar dar tešla nebus išsiminkius) ar palikt viską mašinai?
QUOTE(grange @ 2009 10 30, 10:25)
sveikos, naktį sapnavau, kaip aš kepiau duoną ir kokia ji skani buvo
bet iš ties dabar eisiu kept,nes pasibaigė, tik dabar toks durnas klausimas. darysiu baltą, bet noriu pridėt šiek tiek 6 grūdų mišinio, ir rašo,kad dėti po pirmo supypsėjimo mašinos. bet kai aš įbersiu,man pačiai reik ten paminkyt (ar dar tešla nebus išsiminkius) ar palikt viską mašinai?
bet iš ties dabar eisiu kept,nes pasibaigė, tik dabar toks durnas klausimas. darysiu baltą, bet noriu pridėt šiek tiek 6 grūdų mišinio, ir rašo,kad dėti po pirmo supypsėjimo mašinos. bet kai aš įbersiu,man pačiai reik ten paminkyt (ar dar tešla nebus išsiminkius) ar palikt viską mašinai?
Jei programa skirta su pridejimais kept, tai pati maisys viska
QUOTE(laurechka @ 2009 10 30, 12:49)
Jei programa skirta su pridejimais kept, tai pati maisys viska
ačiū einu bandyt
Sveikutes Gal kuri darete dzema su zelatina? Noreciau siandien isbandyti bet del zelatinos kiekio nesupratau Receptas buvo prie duonkepes:
Vaisiu sultys - 1000 gr
Cukraus pudra - 500-800 gr
Zelatina - 1 pakelis
Citrinu rugstis - 2-5 gr
As turiu zelatinos pakeli 100 gr, bet gal buna ir kitokiu pakeliu
Vaisiu sultys - 1000 gr
Cukraus pudra - 500-800 gr
Zelatina - 1 pakelis
Citrinu rugstis - 2-5 gr
As turiu zelatinos pakeli 100 gr, bet gal buna ir kitokiu pakeliu
QUOTE(gold@zebra @ 2009 10 30, 14:21)
As turiu zelatinos pakeli 100 gr, bet gal buna ir kitokiu pakeliu
Aš perku želatiną po 200 gr bet dažniausiai, turguje, tai ji supilstyta į tokius užspaudžiamus maišelius po 100 gr. ir 200 gr. Man ji patinka, nes tikrai stipri ir esu garantuota, kad sustings kaip reikiant. O parduotuvėj porą kartų pirkta nusivylus buvau. Tik va, su kiekiais tai sunku pasakyt, nes tikrai nepamenu kokio kiekio pakučiai parduotuvėse būne