Sveikutes kepejeles
Pirma karta isbandau savo duonkepe. Pirmam kartui pirkau duonos misinuka. Dar visu temu neperskaiciau taip kad su klausimais ir nelysiu, bet tik klausimelis del ETA duonkepes - nesviecia displejus, ar cia visose taip ar tik maniskeje?
O as vakar kepiau duona pagal kazkelintoj temoj Kirameki ideta recapta:
700 gr kepaliukui reikės:
2/3 puodelio vandens
2 šaukštų balto acto
1/2 puodelio grietinės
2 puodelių kvietinių miltų
1 puodelio ruginių miltų
1 šaukšto cukraus
1 šaukštelio druskos
2 1/4 šaukštelio sausų mielių
Kepti naudojant baltos duonos programą.
Nuo saves dar kmynu pora arbatiniu sauksteliu idejau. Nu labai skani gavosi, MB net dviguba pusrytiniu sumustiniu porcija suvalge keista, bet sita duona man kazkuo primine plikyta duona, kazkuo i palangos duona panasi, nors miltu neplikiau. Gal del acto ? dejau 6 proc balto vyno acta, tai minkymo metu pauosciau ir buvau issigandus, kad bus neimanoma valgyt - taip actu trenke , bet kai iskepe visai nesijaucia, tik maloni rugstele .
Papildyta:
priklauso, skirtingose programose minkymo laikas skiriasi keliom minutem, bet Terra2 rase, kad alieju reiktu pilti praejus 20 min nuo minkymo pradzios, o pvz pas mane praejus 20 minuciu nuo minkymo pradzios minkymas jau buna pasibaiges tai uztat ir klausiu, kiek laiko minko, kad dar speja po to ta alieju imaisyti i tesla. matyt, tas patarimas ne visiems tinka. O gal cia tureta omeny minkymas rankomis, kur viskas ilgiau uztrunka
na, bet kuriuo atveju as alieju pilu su visais skysciais kartu ir vargo nematau
700 gr kepaliukui reikės:
2/3 puodelio vandens
2 šaukštų balto acto
1/2 puodelio grietinės
2 puodelių kvietinių miltų
1 puodelio ruginių miltų
1 šaukšto cukraus
1 šaukštelio druskos
2 1/4 šaukštelio sausų mielių
Kepti naudojant baltos duonos programą.
Nuo saves dar kmynu pora arbatiniu sauksteliu idejau. Nu labai skani gavosi, MB net dviguba pusrytiniu sumustiniu porcija suvalge keista, bet sita duona man kazkuo primine plikyta duona, kazkuo i palangos duona panasi, nors miltu neplikiau. Gal del acto ? dejau 6 proc balto vyno acta, tai minkymo metu pauosciau ir buvau issigandus, kad bus neimanoma valgyt - taip actu trenke , bet kai iskepe visai nesijaucia, tik maloni rugstele .
Papildyta:
QUOTE(grange @ 2009 10 29, 14:19)
priklauso, skirtingose programose minkymo laikas skiriasi keliom minutem, bet Terra2 rase, kad alieju reiktu pilti praejus 20 min nuo minkymo pradzios, o pvz pas mane praejus 20 minuciu nuo minkymo pradzios minkymas jau buna pasibaiges tai uztat ir klausiu, kiek laiko minko, kad dar speja po to ta alieju imaisyti i tesla. matyt, tas patarimas ne visiems tinka. O gal cia tureta omeny minkymas rankomis, kur viskas ilgiau uztrunka
na, bet kuriuo atveju as alieju pilu su visais skysciais kartu ir vargo nematau
QUOTE(Nerutė @ 2009 10 29, 13:38)
kekas vakar biski nedakepes buvo, bet pailginau kepima ir buvo liuks
o su ta programa, kur gali prailgint kepimą, na pas amne ji 12 - bake, tai laiką gali rinktis kiek nori? "\
nes dabar skaičiau instrukciją ir prie 12 programos rašo 1 val. tai dabar galvoju ar galima visgi rinktis,ar čia max turi omeny 1 val. dar nebandžiau
beje, neatkapstau kurioj temoj tavo nikas "matytas".
ai ai dar, vienas kl. (nu aišku gal ats jau buvo ), bet dabar skaitau 5 temą, pradėjau nuo šios mažėjimo tvarka ir žiūriu foto , kieno yra įdėta, beveik visų duona lygaus paviršiaus. mano dabartinė gavos tokia su "kalneliu" bet užmačiau vieną postą, kažkuri kur rašė, kad žiūrėti,ar rutuliukas taisyklingai susiformavo, tai čia turbūt to įtaka,ania? tai kai jau susiminko galima tiesiog su rankom paformuot? nieko nebus?
Nerute>atkapsčiau vasarinukuose... seniai seniai pradžioj temą sekiau,nes galvojau,kad tą mėn ir man ta laimė bus, deja ne.. paskiau kai atėjau apie logikos sūnaus gimimą parašyt,irgi mačiau tave,nes avataras man atrodo su triušiu buvo
Sorry už offtopic
QUOTE(grange @ 2009 10 29, 14:16)
uoj belekur, as placiai makaluojuos
man tavo nikas negirdetas
nu kepu sedevra, ziuresim kad te bus
oman grange girdet is foto temu cia irgi offtopic'as
mes paskutiniu metu apsistoje ties greito rezimo duona ir prancuzisku batonu - jie labai greitai sueina
mes paskutiniu metu apsistoje ties greito rezimo duona ir prancuzisku batonu - jie labai greitai sueina
QUOTE(laukine @ 2009 10 29, 14:41)
oman grange girdet is foto temu cia irgi offtopic'as
mes paskutiniu metu apsistoje ties greito rezimo duona ir prancuzisku batonu - jie labai greitai sueina
mes paskutiniu metu apsistoje ties greito rezimo duona ir prancuzisku batonu - jie labai greitai sueina
pas mane receptų knygutėj nėra nei vienos,prie kurios būtų prirašyta greito režimo. ta prasme, programa yra,tik recept.ne. pagal kokį tu darai?
kokio etapo nėra joje, nuo normalaus kepimo?
QUOTE(mama_Greta @ 2009 10 29, 15:14)
O as vakar kepiau duona pagal kazkelintoj temoj Kirameki ideta recapta:
700 gr kepaliukui reikės:
2/3 puodelio vandens
2 šaukštų balto acto
1/2 puodelio grietinės
2 puodelių kvietinių miltų
1 puodelio ruginių miltų
1 šaukšto cukraus
1 šaukštelio druskos
2 1/4 šaukštelio sausų mielių
Kepti naudojant baltos duonos programą.
Nuo saves dar kmynu pora arbatiniu sauksteliu idejau. Nu labai skani gavosi, MB net dviguba pusrytiniu sumustiniu porcija suvalge keista, bet sita duona man kazkuo primine plikyta duona, kazkuo i palangos duona panasi, nors miltu neplikiau. Gal del acto ? dejau 6 proc balto vyno acta, tai minkymo metu pauosciau ir buvau issigandus, kad bus neimanoma valgyt - taip actu trenke , bet kai iskepe visai nesijaucia, tik maloni rugstele .
Papildyta:
priklauso, skirtingose programose minkymo laikas skiriasi keliom minutem, bet Terra2 rase, kad alieju reiktu pilti praejus 20 min nuo minkymo pradzios, o pvz pas mane praejus 20 minuciu nuo minkymo pradzios minkymas jau buna pasibaiges tai uztat ir klausiu, kiek laiko minko, kad dar speja po to ta alieju imaisyti i tesla. matyt, tas patarimas ne visiems tinka. O gal cia tureta omeny minkymas rankomis, kur viskas ilgiau uztrunka
na, bet kuriuo atveju as alieju pilu su visais skysciais kartu ir vargo nematau
700 gr kepaliukui reikės:
2/3 puodelio vandens
2 šaukštų balto acto
1/2 puodelio grietinės
2 puodelių kvietinių miltų
1 puodelio ruginių miltų
1 šaukšto cukraus
1 šaukštelio druskos
2 1/4 šaukštelio sausų mielių
Kepti naudojant baltos duonos programą.
Nuo saves dar kmynu pora arbatiniu sauksteliu idejau. Nu labai skani gavosi, MB net dviguba pusrytiniu sumustiniu porcija suvalge keista, bet sita duona man kazkuo primine plikyta duona, kazkuo i palangos duona panasi, nors miltu neplikiau. Gal del acto ? dejau 6 proc balto vyno acta, tai minkymo metu pauosciau ir buvau issigandus, kad bus neimanoma valgyt - taip actu trenke , bet kai iskepe visai nesijaucia, tik maloni rugstele .
Papildyta:
priklauso, skirtingose programose minkymo laikas skiriasi keliom minutem, bet Terra2 rase, kad alieju reiktu pilti praejus 20 min nuo minkymo pradzios, o pvz pas mane praejus 20 minuciu nuo minkymo pradzios minkymas jau buna pasibaiges tai uztat ir klausiu, kiek laiko minko, kad dar speja po to ta alieju imaisyti i tesla. matyt, tas patarimas ne visiems tinka. O gal cia tureta omeny minkymas rankomis, kur viskas ilgiau uztrunka
na, bet kuriuo atveju as alieju pilu su visais skysciais kartu ir vargo nematau
Pas jus turbūt minko 20min, kai naudojat tešlos programą? Pvz. pas mane irgi minko 30min., pagal tą programą. Tas aliejaus pylimas ne is karto reiškia, kad bent įpusėjus minkymui, o ne kartu su skysčiais. Man tai pasiteisino, nes visą laiką vargau su mentelės išėminu po minkymo.
O Jūsų keptą duonelę su actu būtinai pabandysiu, nes labai mėgstu rūgštesnę. O Jūsų puodeliai kiek gramų sudaro?
QUOTE(Terra2 @ 2009 10 29, 18:57)
Pas jus turbūt minko 20min, kai naudojat tešlos programą? Pvz. pas mane irgi minko 30min., pagal tą programą. Tas aliejaus pylimas ne is karto reiškia, kad bent įpusėjus minkymui, o ne kartu su skysčiais. Man tai pasiteisino, nes visą laiką vargau su mentelės išėminu po minkymo.
O Jūsų keptą duonelę su actu būtinai pabandysiu, nes labai mėgstu rūgštesnę. O Jūsų puodeliai kiek gramų sudaro?
O Jūsų keptą duonelę su actu būtinai pabandysiu, nes labai mėgstu rūgštesnę. O Jūsų puodeliai kiek gramų sudaro?
gal galima apseiti be "Jusu", o tiesiog "tu" , nes kazkaip net nejaukiai jauciuosi... teslos minkymo programa pas mane tokia, kad 5 min minko, 5 nieko nedaro, dar 15 min paminko ir tada pradeda kildinti. o programose su kepimu antrasis paminkymas buna arba 12 arba 15 min, isskyrus rugines duonos programa - tada jau 18 min minko.
su menteliu isemimu as irgi vargciau, jei neisimciau ju po paskutinio paminkymo
o duonos su actu ir grietine receptas ne mano, o Kirameki ( ). Bet kepiau pagal savo puodeli - 240 ml - ir idealiai viskas tiko. nereikejo prideti nei sauksto miltu, nei vandens. tekstura gavosi kaip tik tokia, kokia labiausiai megstu ir beje, kaip tik pasisveriau pries dedama i kibiriuka, kad kita karta zinociau kiek gramais bus, man taip greiciau. tai buvo is viso 150 g vandens, 120 g grietines, 280 g kvietiniu miltu, 140 g ruginiu miltu.
QUOTE(grange @ 2009 10 29, 13:19)
man galima tu
žinok taip gal tik foto atrodo didelis, miltų pakelis buvo 500 gr. o pasirinkimas yra 700 gr ir 1000 gr. ir rašo,kad galima duona iškepti tarp 600 ir 1100 gr.
nedėjau recepto, nes pirmam kartui bandžiau iš pakelio, kur jau viskas yra, o ten buvo mišinys šampaninei duonai (aš ne lt,tai pakelis nieko nesakys)..
žinok taip gal tik foto atrodo didelis, miltų pakelis buvo 500 gr. o pasirinkimas yra 700 gr ir 1000 gr. ir rašo,kad galima duona iškepti tarp 600 ir 1100 gr.
nedėjau recepto, nes pirmam kartui bandžiau iš pakelio, kur jau viskas yra, o ten buvo mišinys šampaninei duonai (aš ne lt,tai pakelis nieko nesakys)..
Supratau bus Tu, aš užsisakiau kuri kepa iki 1,5kg. o duonele tikrai labai skaniai atrodo, taip noriuuu... sūnus labiausia laukia - nes jis samližius pas mane
QUOTE(Saulėgrąža @ 2009 10 29, 19:02)
Supratau bus Tu, aš užsisakiau kuri kepa iki 1,5kg. o duonele tikrai labai skaniai atrodo, taip noriuuu... sūnus labiausia laukia - nes jis samližius pas mane
o kokią dabar kepi?
Aš šiandien parsitempiau 10kg miltų dviejų rūšių spec,duonai, plius 6 grūdų mišinio, kurį galima bert kepant duoną ir dar sezamo sėklų,. reikia pribaigt šitą duoną, tai kepsiu kitą.
dar ką, skaičiau dar kartą (tiksliau bandžiau skaityt) instrukciją... pirmą tą kai dariau praleidau vieną labai svarbų sakinį,kai rašė produktų eigą kad pirma miltai, bet ne visi , o tik dalis, paskiau skysčiai, ir vėl tada miltai, druska, cukrus ir mielės dabar jau žinosiu
QUOTE(gold@zebra @ 2009 10 29, 13:57)
klausimelis del ETA duonkepes - nesviecia displejus, ar cia visose taip ar tik maniskeje?
Pas mane irgi niekas nesviecia, tik skaicius rodo O kaip sviest turetu?