Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(Mrs. R @ 2009 10 03, 09:27)
Ozrages grudeliai stambus geltoni?
Dabar as galvoju ar turiu juoduosius kuminus ar juodgrude g.gif paskaiciau.... kalonjeee black cumin Speju, tas kuminas tai ne juodgrude?

Taip, ožragė - stambūs geltoni grūdeliai, kaip akmenukai, kartais dar vadina fenugreku.

Juodgrūdė - maži juodi sėkliukai, mažesni už kmynus, rytuose ja vadina kalindži, arba juodasis kmynas (nors tai ne kmynas ir ne kuminas). Tai matyt tas "kalonjee" ir bus juodgrūdė smile.gif

O kuminas (zira, romos kmynas) - mūsiškio kmyno pusbrolis, atrodo beveik kaip kmynas, tik kvapas skiriasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lung: 03 spalio 2009 - 15:21
Man airiŠka sodos duona NIAM.... Pirmą kartą kai paragavau, patiko nerealiai.... su sviestuku ir dešryte... mmm... Nesu kepus apti, bet pardėse pirkdavau. Reiks išsikept kada... Net užsimaniau, ale mb užstatė dabar kept maišytą duoną (paskutiniu metu kepam maišytą 50-70% balti miltai su rupiais)...
Atsakyti
Išsikepiau airišką duoną su soda ir dribsniais.
http://hlebopechka.r...amp;topic=521.0[URL=http://www.radikal.ru]

user posted image[/URL]

Tik sustreikavo Bluetoothas ir neišeina įkelti savo nuotraukos doh.gif čia pasiskolinta iš interneto. ax.gif
Išėjo skani. Tik visai kitokia nei kepant su mielėm. Galiu visom rekomenduoti kartais pakeisti skonį.
Neturėjau rupaus malimo kvietinių miltų, tai dėjau daugiau smulkių ir dribsnius naudojau kvietinius, o ne avižinius. Užmaišiau tešlą iš nurodytų produktų, bet ji man gavosi labai skysta, gal duonkepėj kepant ir gerai būtų, bet čia rašo, kad suformuoti apvalų kepaliuką ir peiliu padaryti tokius perskyrimus. Tai pripyliau papildomai dribsnių tiek, kad man tie perskyrimai bent laikytūsi. Kepiau konvekcinėj krosnelėj 30 min., o paskui dar kokias 10 min. Nurodyto laiko nepakako.

Nebuvo nurodyta razinų ir riešutų. Paskui tik nuotraukose pamačiau įdėta. Manau kitą kartą razinas tikrai dėsiu.

Ačiū, Lung už nuorodą 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(laurechka @ 2009 10 03, 16:33)
Man airiŠka sodos duona NIAM.... Pirmą kartą kai paragavau, patiko nerealiai.... su sviestuku ir dešryte... mmm... Nesu kepus apti, bet pardėse pirkdavau. Reiks išsikept kada... Net užsimaniau, ale mb užstatė dabar kept maišytą duoną (paskutiniu metu kepam maišytą 50-70% balti miltai su rupiais)...

drinks_cheers.gif Skani.

Šitą duonytę labai greit dubenyje susimaišiau. Duonkepės net nepanaudojau.
O pardėse būna su razinom ar be ? Tuoj dar surasiu nuorodą kur aiškina apie duonos su soda gamybą
Atsakyti
http://hlebopechka.r...mp;topic=2492.0

Несколько правил для успешного приготовления содового хлеба:

- сухие ингредиенты ( мука, сахар, соль, сода,...) смешиваем отдельно, а жидкие ( кефир, яйцо,...) отдельно. (Делаем это для того, чтобы сода и кефир не вступили в реакцию раньше времени)
- поскольку в состав хлеба входит кефир и сода ( это прекрасный разрыхлитель для теста, но к сожалению, с очень быстро угасающим эффектом) Для того, чтобы как можно дольше не потерять действие рыхления, нужно смешать жидкие компоненты с сухими достаточно быстро и непосредственно перед выпечкой. Важно в данном хлебе не вымешивать, как в дрожжевом, а именно смешивать кампоненты в быстром темпе и за короткий срок.
Доверять хлебопечке замес содового хлеба я всё-таки не стала бы. Хлеб получится очень плотный. ( Хотя, ... кому что нравится )
- быстренько смешали и тут же в форму и в духовку или в хлебопечку в режим "выпечка"
- масло в тесто лучше не добавлять. Его можно положить на уже готовый, горячий выпеченный хлеб ( желательно это делать, когда хлеб ещё в формочке) Так масло быстрее проникнет во внутрь хлеба

Удачи!
Atsakyti
noriu paklasuti 4u.gif

tai kokius miltus dazniausiai naudojat duonelei g.gif rupaus malimo? gal galit pasakyti ta skaiciu kuris buna parasytas ant pokelio? kaip suprantu tu karalisku visokiu extra nenaudojat unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2009 10 03, 16:49)
noriu paklasuti  4u.gif

tai kokius miltus dazniausiai naudojat duonelei  g.gif  rupaus malimo? gal galit pasakyti ta skaiciu kuris buna parasytas ant pokelio? kaip suprantu tu karalisku visokiu extra nenaudojat  unsure.gif

Aš tai visada maišau: rupius miltus (skaičių nežinau, stambaus malimo, kur pas Ilona perkam) ir kvietinius 802D arba ruginius 720(lenkiški)
Karališkus arba extra pyragams, biskvitams...sklindžiams
Atsakyti
ledum, aŠ kiek esu pirkus, tai esu pirkus Original (ta prasme be rasinkų ir t.t.). Aš kai jų nelabai mėgėja, tai nepasigendu wink.gif Airiška ruda sodos duona
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2009 10 03, 17:03)
Aš tai visada maišau: rupius miltus (skaičių nežinau, stambaus malimo, kur pas Ilona perkam) ir kvietinius 802D arba ruginius 720(lenkiški)
Karališkus arba extra pyragams, biskvitams...sklindžiams

pirkau parduotuveje rupiu miltu 1600 tai tikiuosi ne per stambus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2009 10 03, 19:18)
pirkau parduotuveje rupiu miltu 1600 tai tikiuosi ne per stambus?  g.gif

Ne, ne per stambus, pas mus dar stambesni
Atsakyti
dar turiu klausima apie si recepta 4u.gif

Sveikuolių duona
250ml vandens +galima pieno miltelių 3šaukštus
30g aliejaus
1 a.š. druskos
1 a.š. cukraus
250g kvietinių miltų (aš dali maišau kvietinių dali ruginių miltu)
50g avižiniu dribsnių
50g sėlenų
1a.š. mielių
Sauja sėmkių kokiu mėgsti

ar cia tik 250g miltu? tikrai ne per mazai? nes vandens tai atrodo daugokai g.gif
Atsakyti
Vakar kepiau duonelę su majonezu pagal Lung receptą iš Delonos puslapio thumbup.gif labai patiko, ypač plutelės traškumas wub.gif , nors buvau užstačius tik vidutinį apskrudimą. Tik nepatikėjau, kad reikia dėti po 5 v.š. svogūnų ir krapų. Nors čia vienas mėgstamiausių mano derinukų duonos kepiniuose wub.gif , dėjau kur kas mažiau... ax.gif Ar čia taip sugadinau aitrios prieskoninės duonelės idėją blush2.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama_Greta: 04 spalio 2009 - 09:32
QUOTE(mama_Greta @ 2009 10 04, 10:31)
Vakar kepiau duonelę su majonezu pagal Lung receptą iš Delonos puslapio thumbup.gif labai patiko, ypač  plutelės traškumas  wub.gif , nors buvau užstačius tik vidutinį apskrudimą. Tik nepatikėjau, kad reikia dėti po 5 v.š. svogūnų ir krapų. Nors čia vienas mėgstamiausių mano derinukų duonos kepiniuose wub.gif , dėjau kur kas mažiau... ax.gif  Ar čia taip sugadinau aitrios prieskoninės duonelės idėją blush2.gif ?

Tikrai nesugadinai biggrin.gif Prieskonių kiekis - skonio reikalas, recepte parašiau savo normą, visokių žolinių/svogūninių neaštrių prieskonių tikrai naudoju gausiai ir visur ax.gif Svarbiausia - kad duonelė tiko ir patiko, džiaugiuosi thumbup.gif

Dar truputį pasigirsiu blush2.gif Neturėjau patogaus miltų sijoklio, naudojau paprastą didesnį sietelį, nepatogu - miltai pro šalį vis byrėjo. Per ebay atsisiunčiau va tokį superinį daikčiuką:
user posted image
Labai patogu, tiesa netinka rupiems miltams. Bet smulkius sijoja greitai, tiksliai ir labai gražiai. Gal kitoms ir ne naujiena, bet man tai buvo atradimas thumbup.gif O dar vienas atradimas: va čia galima nusipirkti Kaune. Ir pigiau nei man gavosi su siuntimu lotuliukas.gif Rekomenduoju 4u.gif
Atsakyti