QUOTE(Trolėmolė @ 2009 10 28, 19:01)
Noriu pasidalinti vienu receptuku ir kartu paklausti jūsų nuomonės.
Kažkada seniai viena pažįstama pasidalino su manimi savo kepamos duonytės raugu ir receptuku. Ten to raugo užmaišius tešlą reikėdavo atsidėti kitam kartui, tai aš vieną kartą užmiršau jo atsidėti ir viską iškepiau. Liko tik receptas ir prisiminimai apie skanią duonytę.
Tai va, dabar galvoju užsiauginti naminio raugo ir jo įdėti į tešlą. Koks raugas geriau tiktų šitam reikalui kvietinis ar ruginis?
Sveikuolių duona
2/3 stiklinės kviečių sėlenų,
2/3 stiklinės avižinių dribsnių,
2/3 stiklinės linų sėmenų,
2/3 stiklinės saulėgrąžų,
1 kg miltų,
1 litras šilto vandens,
druskos,
sezamo sėklų skardos ištepimui ir apibarstymui.
Visas sėklas išmaišyti su miltais, įdėti raugą ir vandens su druska. Gerai išmaišyti (tešla būdavo tiršta, sukama mediniu šaukštu). 3 šaukštus tos masės atsidėti kitam kartui ir laikyti šaldytuve. Tešlą išdėti į formą išbarstytą sezamo sėklomis(dėdavau į pailgą kekso formą) ir laikyti 12 valandų kambario temperatūroje. Paviršių pabarstyti sezamo sėklomis. Kepti orkaitėje 1val. 15 min.
Kažkada seniai viena pažįstama pasidalino su manimi savo kepamos duonytės raugu ir receptuku. Ten to raugo užmaišius tešlą reikėdavo atsidėti kitam kartui, tai aš vieną kartą užmiršau jo atsidėti ir viską iškepiau. Liko tik receptas ir prisiminimai apie skanią duonytę.
Tai va, dabar galvoju užsiauginti naminio raugo ir jo įdėti į tešlą. Koks raugas geriau tiktų šitam reikalui kvietinis ar ruginis?
Sveikuolių duona
2/3 stiklinės kviečių sėlenų,
2/3 stiklinės avižinių dribsnių,
2/3 stiklinės linų sėmenų,
2/3 stiklinės saulėgrąžų,
1 kg miltų,
1 litras šilto vandens,
druskos,
sezamo sėklų skardos ištepimui ir apibarstymui.
Visas sėklas išmaišyti su miltais, įdėti raugą ir vandens su druska. Gerai išmaišyti (tešla būdavo tiršta, sukama mediniu šaukštu). 3 šaukštus tos masės atsidėti kitam kartui ir laikyti šaldytuve. Tešlą išdėti į formą išbarstytą sezamo sėklomis(dėdavau į pailgą kekso formą) ir laikyti 12 valandų kambario temperatūroje. Paviršių pabarstyti sezamo sėklomis. Kepti orkaitėje 1val. 15 min.
Kvietinį raugą dėk O kiek raugo reikės dėt?