nereikia cia tu piktumu ir isizeidimu keli puslapiai atgal kalbeta prikalbeta apie raugus, kas sundesi, kad nepakilo su sausu buvo ne vienas atsakymas, kad reikia ir mieliu
http://www.supermama...?...6089&st=264
dar sako, kad as pasiputus ir arogantiska
http://www.supermama...?...6089&st=264
dar sako, kad as pasiputus ir arogantiska
Čia tiesiog išeina, kad viena dalyką kartoji vos ne kiekvienam puslapyje, nu kiek galima
QUOTE(mama_Greta @ 2009 10 27, 11:19)
tai kaip tycia neberandu recepto.. reiks pasiknaisioti internete..
Mūsų šeimai labai skani ši duonelė. Paskutiniu metu nebededu razinų- tik cukatas Vaikai ją vadina "duonytė su saldainukais". Kilograminės duonelės nelieka per vakarą
Balta sviestinė duona su razinomis
500g/750g/1kg
130ml/200ml/260ml Pieno
1/2/2 Kiaušiniai
80g/140g/180g Sviesto (išlydyto)
350g/500g/600g Kvietinių miltų
1a.š./1,5a.š./1,5a.š. Druskos
30g/60g/80g Cukraus
1a.š/2a.š./2a.š Sausų mielių
100ml Razinų (paskutinį karta dėjau 100g spalvotų cukatų- tiko ir buvo labai skanu)
Saldžios duonos programa
QUOTE(Letta @ 2009 10 12, 11:22)
Duona su linų sėmenimis ir sėlenomis
3dl vandens
1,5v.š. aliejaus
1v.š. duonos sirupo
1a.š. druskos
0,5dl linų sėmenų
0,5dl sėlenų
7dl kvietinių miltų
1a.š. mielių
3dl vandens
1,5v.š. aliejaus
1v.š. duonos sirupo
1a.š. druskos
0,5dl linų sėmenų
0,5dl sėlenų
7dl kvietinių miltų
1a.š. mielių
Kas yra duonos sirupas? Apie toki dar negirdejau
QUOTE(Margareta @ 2009 10 27, 14:29)
dar sako, kad as pasiputus ir arogantiska
nekreipk dėmesio ,
jei yra žmonių kurie tingi paskaityti porą psl atgal, ką čia ir bepasakysi daugiau , ar ne
kai mano namuose atsirado duonkepė, visų pirmą perskaičiau jos intrukciją, tuomet 2 kartus perskaičiau temas ( tuo metu buvo 2 temos ) ir tik tuomet užstačiau pirmąją duonelę kepti, ir jokių 'lepsusų' nebuvo, nes jau daugmaž žinojau kas kaip - juk buvau perkaičiusi tiek vertingos informacijos, ir apart gal per skubėjimą ką ne taip buvau įdėjusi kepant vaisinį keksą, kuris gavosi plytinis, daugiau jokių nevykusių kepinių nebuvo.
ir kad žinutė būtų į temą apie duonelę - dabar kvietinę duonelę kepu tik su greitąją funkciją, dėkui mama Greta už paprotinimą dėti daugiau mielių ir pilti apie 50C vandenį
Nu va, delonoj mano pyne, cia imetu tik nuotrauka, kad nebesikartot (o be to - recepto neissisaugojau kompe, tingiu perrasyt ), ok
ta maza rankyte jau prie karsto tiesias ir niekaip negali sulaukt, kada ragaus
Šventinė mielinė pynė
dar kalbant apie juodas duoneles, tai, zinokit, skaiciau (kalbejo laaabai sena senuciuke, kuri dar ir dabar taip daro), kad galima kepti ant klevo lapu Reiks pamegint, kol ju dar yr.....
Kepiau duonyte su majonezu - labai graziai paskrudo visa, dregna tokia. Vat kazkaip pagalvojau, kad man patinka dregnos ir lipnios, o ne sausos, trupancios.... Visu skoniai skirtingi ir kas vienam super, kitam - nepriimtina.... Pririjau su rukyta lasisa, jokiu kapu papildomai nereikejo
Dar prisiragavau morku saldainiu, parduotuviniu - nu taip skanu buvo, kad sugalvojau pati pasigamint, ziuresiu, kas gausis....
O as jau per tiek temu kai kuriems klausimams uzdedu ignora
ta maza rankyte jau prie karsto tiesias ir niekaip negali sulaukt, kada ragaus
Šventinė mielinė pynė
dar kalbant apie juodas duoneles, tai, zinokit, skaiciau (kalbejo laaabai sena senuciuke, kuri dar ir dabar taip daro), kad galima kepti ant klevo lapu Reiks pamegint, kol ju dar yr.....
Kepiau duonyte su majonezu - labai graziai paskrudo visa, dregna tokia. Vat kazkaip pagalvojau, kad man patinka dregnos ir lipnios, o ne sausos, trupancios.... Visu skoniai skirtingi ir kas vienam super, kitam - nepriimtina.... Pririjau su rukyta lasisa, jokiu kapu papildomai nereikejo
Dar prisiragavau morku saldainiu, parduotuviniu - nu taip skanu buvo, kad sugalvojau pati pasigamint, ziuresiu, kas gausis....
O as jau per tiek temu kai kuriems klausimams uzdedu ignora
QUOTE(Mrs. R @ 2009 10 27, 19:45)
Nu va, delonoj mano pyne, cia imetu tik nuotrauka, kad nebesikartot (o be to - recepto neissisaugojau kompe, tingiu perrasyt ), ok
ta maza rankyte jau prie karsto tiesias ir niekaip negali sulaukt, kada ragaus
dar kalbant apie juodas duoneles, tai, zinokit, skaiciau (kalbejo laaabai sena senuciuke, kuri dar ir dabar taip daro), kad galima kepti ant klevo lapu Reiks pamegint, kol ju dar yr.....
Kepiau duonyte su majonezu - labai graziai paskrudo visa, dregna tokia. Vat kazkaip pagalvojau, kad man patinka dregnos ir lipnios, o ne sausos, trupancios.... Visu skoniai skirtingi ir kas vienam super, kitam - nepriimtina.... Pririjau su rukyta lasisa, jokiu kapu papildomai nereikejo
Dar prisiragavau morku saldainiu, parduotuviniu - nu taip skanu buvo, kad sugalvojau pati pasigamint, ziuresiu, kas gausis....
O as jau per tiek temu kai kuriems klausimams uzdedu ignora
ta maza rankyte jau prie karsto tiesias ir niekaip negali sulaukt, kada ragaus
dar kalbant apie juodas duoneles, tai, zinokit, skaiciau (kalbejo laaabai sena senuciuke, kuri dar ir dabar taip daro), kad galima kepti ant klevo lapu Reiks pamegint, kol ju dar yr.....
Kepiau duonyte su majonezu - labai graziai paskrudo visa, dregna tokia. Vat kazkaip pagalvojau, kad man patinka dregnos ir lipnios, o ne sausos, trupancios.... Visu skoniai skirtingi ir kas vienam super, kitam - nepriimtina.... Pririjau su rukyta lasisa, jokiu kapu papildomai nereikejo
Dar prisiragavau morku saldainiu, parduotuviniu - nu taip skanu buvo, kad sugalvojau pati pasigamint, ziuresiu, kas gausis....
O as jau per tiek temu kai kuriems klausimams uzdedu ignora
Labai skaniai atrodo pynė. Tikrai taip ir norisi paragaut.
Įdomu kokie ten morkų saldainiai? Aš pati tai moliūginių prisidariau, ir jau šeimyna beveik visus sukirto. Jau kita partija laukia savo eilės.
QUOTE(Mrs. R @ 2009 10 27, 18:45)
Šventinė mielinė pynė
dar kalbant apie juodas duoneles, tai, zinokit, skaiciau (kalbejo laaabai sena senuciuke, kuri dar ir dabar taip daro), kad galima kepti ant klevo lapu Reiks pamegint, kol ju dar yr.....
dar kalbant apie juodas duoneles, tai, zinokit, skaiciau (kalbejo laaabai sena senuciuke, kuri dar ir dabar taip daro), kad galima kepti ant klevo lapu Reiks pamegint, kol ju dar yr.....
Mmmm ir aš tiesčiau
O apie klevo lapus ir aš žinau, nes galima kept ne tik ant kopūstų, bet ir klevo, ajerų...Anksčiau lapus dėdavo po duona, kad jį nepridegtu, nes kepdavo kepalus didelius, virš 2kg, o be to duoda subtilu kvapą ir skonį
Netas strigineja - du kartus ta pati eterin isleido
Morku saldainiai nevirti, su zelatinu, tokie zelinukai is parduotuves buvo, pameginau ir as su zelatinu bei spec zele, tortu virsu puost skirta (nes kitokios ir nebeturejau...)
O kokie moliuginiai saldainiai? Noris savo saldziaruriam ko nors naturalaus pasiulyt....
Morku saldainiai nevirti, su zelatinu, tokie zelinukai is parduotuves buvo, pameginau ir as su zelatinu bei spec zele, tortu virsu puost skirta (nes kitokios ir nebeturejau...)
O kokie moliuginiai saldainiai? Noris savo saldziaruriam ko nors naturalaus pasiulyt....
O as kazkur esu girdejus, tiksliau skaicius, apie azuolo zieves naudojima duonai. Tik niekaip neatkasu kur, ar tai cia kazkurioj temoj, ar kurioj nors is senu mamos knygu ar zurnalu... ten rase, kad seniau ruginei duonai kepti naudojo vietoj vandens azuolo zieves nuovira (?) - turetu ir spalva priduoti, ir savotiska skoni.. Nieko neteko apie tai girdeti? Gal kazka konkretesnio zinot?
na va, kol atkasiau naują temą, jūs jau ir įpusėjot
dėl sauso raugo, tai aš manau jį iš pradžių paauginti reik, taip kaip naminį, gal su tuo sausu raugu greičiau užaugtų. bet kadangi naminio turiu, tai nėr reikalo pirkt sauso, gal kuri išbandyt galit, kuri jau nusipirkot sausojo?
aš žinokit vieną kartą kvietinę duona perrauginau, pamiršau ryte pašaut, grįžtu iš miesto - niu nebe tešla, o jau grynas raugas nepagailėjau miltų paaksperimentuot,ir per pusę perskyrus, dar tiek miltų uždėjau ir vėl pakildinau. po kelių valandų jau išsipūtė kaip reikalas, tai nieko nelaukus kepiau, ir gavosi du nerealūs kepalai duonos , iš pradinių planuotų 2 kg - visi 4 kg
che che aš jau visose temose, kur tik niarvas jama klausimą pamačius, dedu ignorą
ko jūs man anksčiau nesakėt, aijnu rink žiemai klevo lapų, o tai aš tų ajerų ieškau nesurandu, kaip koki idiotė o ant kopūsto lapų man per drėgna...
dėl sauso raugo, tai aš manau jį iš pradžių paauginti reik, taip kaip naminį, gal su tuo sausu raugu greičiau užaugtų. bet kadangi naminio turiu, tai nėr reikalo pirkt sauso, gal kuri išbandyt galit, kuri jau nusipirkot sausojo?
aš žinokit vieną kartą kvietinę duona perrauginau, pamiršau ryte pašaut, grįžtu iš miesto - niu nebe tešla, o jau grynas raugas nepagailėjau miltų paaksperimentuot,ir per pusę perskyrus, dar tiek miltų uždėjau ir vėl pakildinau. po kelių valandų jau išsipūtė kaip reikalas, tai nieko nelaukus kepiau, ir gavosi du nerealūs kepalai duonos , iš pradinių planuotų 2 kg - visi 4 kg
QUOTE(Mrs. R @ 2009 10 27, 19:45)
O as jau per tiek temu kai kuriems klausimams uzdedu ignora
che che aš jau visose temose, kur tik niarvas jama klausimą pamačius, dedu ignorą
QUOTE(nataliuncik @ 2009 10 27, 20:02)
Mmmm ir aš tiesčiau
O apie klevo lapus ir aš žinau, nes galima kept ne tik ant kopūstų, bet ir klevo, ajerų...Anksčiau lapus dėdavo po duona, kad jį nepridegtu, nes kepdavo kepalus didelius, virš 2kg, o be to duoda subtilu kvapą ir skonį
O apie klevo lapus ir aš žinau, nes galima kept ne tik ant kopūstų, bet ir klevo, ajerų...Anksčiau lapus dėdavo po duona, kad jį nepridegtu, nes kepdavo kepalus didelius, virš 2kg, o be to duoda subtilu kvapą ir skonį
ko jūs man anksčiau nesakėt, aijnu rink žiemai klevo lapų, o tai aš tų ajerų ieškau nesurandu, kaip koki idiotė o ant kopūsto lapų man per drėgna...