Kas nedirba mielas vaike, tam ir duonos duo nereikia
cia ats apie rauga
Paimkit duonos etikete ir paziurekit, ko ten ideta, paprastai - raugo ir.... mieliu. Vadinasi, ten deta sauso rago skoniui ir mieliu kilimui.
Yra zmoniu, kurie valgo rugine duona be salyklo ir raugo, ir vargo nemato, nekelia problemos. Salyklas duonai duoda spalva (o ja juk mes pries kelias temas ir be to isgavinejom ), juodos duonos kvapa (bet jo duoda ir kmynai bei semenys....). Raugas - tam tikra poretuma, rugstele. As neturiu sauso raugo, bet man butu idomu, jei su juo tesla paliktumet per nakti Juk su naminiu raugu duona rauginama nuo puses iki visos paros, paskui kildinama bene 6val, o cia - sudejot viska i duonkepe ir verkiat, kad nekyla. As problema spresciau mielemis ir nesukciau galvos del klaidingu isitikinimu - mol juoda duona kepsiu be mieliu.... O kuo mieles blogai? Jei nesi joms alergiska - nieko blogo nematau Net nuejusi i turgu matau, kad ne visa namine duona bemiele ir to neneigia kepejos.... Juk mes siekiama valgyti skania, sveika duonute, be visokiu E ir modufikuotu produktu
QUOTE(Mrs. R @ 2009 10 25, 15:53)
O kuo mieles blogai? Jei nesi joms alergiska - nieko blogo nematau Net nuejusi i turgu matau, kad ne visa namine duona bemiele ir to neneigia kepejos.... Juk mes siekiama valgyti skania, sveika duonute, be visokiu E ir modufikuotu produktu
Mrs.R pasake stipriai
is tikruju juk duona is naminio raugo taip pat su mielem, tik siuo atveju tos mieles laukines o ne tos kulturines uzaugintos ir sugranuliuotos
Na, naminio raugo gamintojos... ar atsakysit i praeitam puslai uzduota mano klausimuka????
QUOTE(laurechka @ 2009 10 25, 12:08)
Raugas, raugas, raugas.... As jau nebezinau ar gerai ka darau su juo, ar ne... Pirmam puslapi parasyta, kad 1/4 puodelio raugo reik 3s vanens ir 2/3 miltu.... Tai jei pas mane to raugo yra 0.5 litro beveik, tai ir viska daugint atitinkamai, ar ne??? Kvapelis tai Vyras sako, kad ziauriai praruges... toks acetoninis kvapas.... tai net nzn ar dar man ka bedaryt su juo, ar jau jam amen.... Snd tureciau primaitint antra karta su vandeniu ir miltais, tai kiek man visko dabar det
as turiu ir rugini ir kvietini rauga pagaliau ismokau duona kepu tik su naminiu raugu o batona ir pyragus su mielem...
dabar patarciau is to puses litro nuimti didesne puse to raugo ir ismesti ir ipilti vandenuko na kokius 2-3 saukstus ir miltu siek tiek daugiau, kad gautusi tokia tirsta mase, kaip labai riebi grietine, as po kokios savaites nuo pirmo uzmaisymo pastebejau kad raugas igavo pakankamai skanu kvapa, dingo tas acto kvapas
laurechka - viskas ok, jei raugas smirda acetonu - vadinasi jis dar nei velnio neisrugo va, kai kvepes rugsciai, kils, tada bus viskas ok, o dabar uzauginai kolonija kazkokiu bloguju bakteriju, kurios ir duoda toki kvapa Tavo reikalas dabar - karts nuo karto pamaitinti rauga tam, kad toliau pletotusi mieliu kolonija, sukurtu rugscia terpe ir uzmustu tas blogasias bakterijas. populiariai kalbant butu taip Kaip suprasti kad blogieji zuva? Tuo metu raugo augimas kuriam laikui apstoja, bet nereik nuleist ranku - pagal grafika primaitinejam toliau ir mieles - nugali
Del miltu ir vandens kiekio - as dedu is akies mazdaug puse st. vandens ir miltu, kad gauciau labai tirsta kose. Miltus naudoju rupius (!) O bet taciau turiu ir baltu miltu kvietinio raugo, bet ji gaminau su cukrum ir pienu.....
Del miltu ir vandens kiekio - as dedu is akies mazdaug puse st. vandens ir miltu, kad gauciau labai tirsta kose. Miltus naudoju rupius (!) O bet taciau turiu ir baltu miltu kvietinio raugo, bet ji gaminau su cukrum ir pienu.....
Aciukas
Eisiu maitint ir tadu i didesni inda koki det.... nes tuoj lips is dezutes... Nepapirkau snd pardej dideles....
Eisiu maitint ir tadu i didesni inda koki det.... nes tuoj lips is dezutes... Nepapirkau snd pardej dideles....
QUOTE(Mrs. R @ 2009 10 25, 18:39)
O bet taciau turiu ir baltu miltu kvietinio raugo, bet ji gaminau su cukrum ir pienu.....
gal galima butu placiau? noreciau ir batonus kepti su raugu jei tai butu imanoma
QUOTE(Elika @ 2009 10 24, 19:15)
Aš kepu duona su kiaušiniu kaip batoną. Ir valgo žmogus, kuris kieto maisto atsisako, būtent dėl kramtymo. Šita duonelė tinka puikiai, tai ji jei ne kasdien, tai kas antrą dieną kepama
Nu va, ir šita lipni gavosi. Nesuprantu kodėl man pagerintos bulkos išeina lipnios kažkokios. Tešla gražiai susiformavo į kamuoliuką. Bet viršus iškepusios bulkos buvo smarkiai sutrūkęs. Kame reikalas
QUOTE(Trolėmolė @ 2009 10 26, 01:40)
Nu va, ir šita lipni gavosi. Nesuprantu kodėl man pagerintos bulkos išeina lipnios kažkokios. Tešla gražiai susiformavo į kamuoliuką. Bet viršus iškepusios bulkos buvo smarkiai sutrūkęs. Kame reikalas
man viršus tikrai nesutrūksta šitai o dėl skonio tai matyt, sunku rekomenduoti kažkam kitam, nes, ko gero, kiekvienam tas skonis atrodo kitoks.. būna, kad aš ją kepu be kiaušiniu, tada vien vandens pilu 380 g. Tuomet ji labiau trupanti būna..
Sveikos, kepėjėlės Nusipirkai Delonoj sauso raugo, bet man jis kažkodėl nekyla, paragavau - toks skonis, kad lyg būtų tik miltai ir rūgštis. Ar jis ir neturi kilti? Turiu susidžiovinusi savo raugo, tik tingėjau mirkyti, maniau pabandysiu pirktinį ir, deja, nepavyko, nors manasis iškilo labai greit. Abu kildinau vienodai
QUOTE(Trongė @ 2009 10 26, 09:37)
Sveikos, kepėjėlės Nusipirkai Delonoj sauso raugo, bet man jis kažkodėl nekyla, paragavau - toks skonis, kad lyg būtų tik miltai ir rūgštis. Ar jis ir neturi kilti? Turiu susidžiovinusi savo raugo, tik tingėjau mirkyti, maniau pabandysiu pirktinį ir, deja, nepavyko, nors manasis iškilo labai greit. Abu kildinau vienodai
man irgi su pirktiniu raugu neiskilo per 24 val ne 1 mm sako, kad reikia deti mieliu papildomai
QUOTE(Trongė @ 2009 10 26, 09:37)
Sveikos, kepėjėlės Nusipirkai Delonoj sauso raugo, bet man jis kažkodėl nekyla, paragavau - toks skonis, kad lyg būtų tik miltai ir rūgštis. Ar jis ir neturi kilti? Turiu susidžiovinusi savo raugo, tik tingėjau mirkyti, maniau pabandysiu pirktinį ir, deja, nepavyko, nors manasis iškilo labai greit. Abu kildinau vienodai
Kartoju dar karta, SU SAUSU RAUGU BUTINAI REIKIA DĖT MIELĖS, kitaip nepakils, nes čia nenaminis raugas, kuris tiri t.p. mielių, tik laukinių