QUOTE(baltanosis @ 2009 10 25, 13:54)
aga, su sausu, nu ir nesigauna
niekas man ten neiskyla. pinigai i bala ismesti uz ta sausa rauga
jei tik ruginiai miltai ir raugas. jei dedu dar dali kvietiniu ir mieliu, tada viskas ok. bet kaip tada iskepti vien is ruginiu??
Vien ruginiai miltai ir sausas raugas - tikrai nebus gero rezultato
Naudojant sausą raugą reikia dėt ir šiek tiek mielių (mažiau nei įprastai, bet vis tik reikia). Pavyzdžiui, kai kepu su sausu raugu, dedu pusę normos mielių. Visiškai be mielių kepti galima su išaugintu, naminiu raugu.
Dar dėl ruginės duonos - vien ruginių miltų duona kyla mažai, tam ir reikia nors kažkiek kvietinių. Ir nors pusės šaukštelio mielių
QUOTE(Nerutė @ 2009 10 25, 15:34)
busiu per anksti supanikavus, viskas ciki piki, is krastu nelipa formos, bet pakilo visai normaliai
dar klausimaas apie plikyta duona....kaip suprantu reik uzplikyti tam tikrus ingredientus? o tai kaip tada paisyti duonkepes instrukcijos kad pirma pilami skysciai o paskui visa kita miltai ir mieles ant galo .... noretusiu pamegint kokia
MB juokias sako VEL KEPI, nu bet paziuriu kad nu ner duonos daug, tai ir kepu
ir dar - kadangi mano duonkepe gali kepti iki 1,5 kg kepaliukus tai man reik atitinkamu receptu ieskot ar atitinkamai daugiau produktu det
nu kvaili klausimai alia kyla nu
Būna būna taip kartais - jau rodos visai nekyla, nesigauna, bet kai iškepa - viskas OK
Tikriausiai dėjot dalį rupių miltų, dėl to ir iškilo mažiau, taip turi būti.
Užplikytus miltus dedam ant dugno, o toliau visa kita - kaip pagal instrukciją.
Dėl ingredientų kiekio receptuose - sudėjus miltų, skysčių ir kitų priedų svorį apytiksliai gaunasi duonos kepaliuko svoris. Jei reikia didesnio - atitinkamai padidinkit. Pvz, jei receptas 1kg, dauginkit viską iš 1.5 karto.
O MB reikia paaiškinti, jog duonos namie turi būti daug
Maniškis pradžioj irgi juokėsi
Nataliuncikas greitesnė už mane