na nat nezinau ka pasakyti as kepu su naminiu raugu ir vien rupiais miltais didesne dalis ruginiu ir mazesne kvietiniu. raugas ruginis.
pradzioje uzmaisau (duonkepeje su mielines teslos programa, taciau ja isjungiu mazdaug ipusejus) apie 3sauktus raugo su puslitriu vandens. palieku sita marmala 8 val. (man jau pakankamai rugsti duona gaunasi, ilgiau nelaikau) pakyla gal trigubai tai tikrai. va tada sudedu likusius ingridiantus (aliejus, druska, medus, miltai, salyklas ir pan.) ir uzstatau pilno grudo programa (3.45 val.) ir psio, tik ziuriu kaip minko, nes ta raugo tesla labai lipni, sunkiai maisosi ir dar savo iniciatyva pamakaluoju su mediniu sauktu
man iskyla puiki duona. aiksu cia ne batonas, taip smarkiai nepaklyla bet tikrai ne plyta
ar cia jus bandot kepti vien su sausu raugu?
la
oho kokios diskusijos
tiesa sakant, kai MB nupirko man duonkepe - as nieko apie jas neismaniau, negaliu pasakyt, kad daug zinau dabar, bet perejo per rankas keletas modeliu.... Bet ir siandien nesigailiu del turimos, man tinka ir jos kaina (triusis gailiusis as esu ) ir atliekamas darbas. Is pradziu buvo keista, kad duonos kepaliukas stacias, kad sonai labiau apskrude, bet kam tai kliuna - apverskit duona apacia i virsu ir nematysit to nepaskrudusio virsaus Kai duonele pakyla iki kubiliuko virsaus - paskrunda geriau, kai kepu tik puse - maziau, bet, kaip cia kazkas sake- pluta ir apskrudimas tik iprocio reikalas, ji galima pakeist
Buvau sia sav Vlniuje, reikejo i Rinktines g-ve, bet kaip visada - nebuvo nei min stabtelet prie delonos
Dabar del duonos pjaustymo - man rodos, naujokes labai skuba raikyt duonele, kai silta, tai ir trupa, ypac jei peilis ne tas specialusis, nes as turiu ogo, koki galinga - karsta pjausto ir niekas netrupa.....
Baigiasi mano duonele, gal ryt meginsiu ka naujo, nes turiu laiko ir noro
oho kokios diskusijos
tiesa sakant, kai MB nupirko man duonkepe - as nieko apie jas neismaniau, negaliu pasakyt, kad daug zinau dabar, bet perejo per rankas keletas modeliu.... Bet ir siandien nesigailiu del turimos, man tinka ir jos kaina (triusis gailiusis as esu ) ir atliekamas darbas. Is pradziu buvo keista, kad duonos kepaliukas stacias, kad sonai labiau apskrude, bet kam tai kliuna - apverskit duona apacia i virsu ir nematysit to nepaskrudusio virsaus Kai duonele pakyla iki kubiliuko virsaus - paskrunda geriau, kai kepu tik puse - maziau, bet, kaip cia kazkas sake- pluta ir apskrudimas tik iprocio reikalas, ji galima pakeist
Buvau sia sav Vlniuje, reikejo i Rinktines g-ve, bet kaip visada - nebuvo nei min stabtelet prie delonos
Dabar del duonos pjaustymo - man rodos, naujokes labai skuba raikyt duonele, kai silta, tai ir trupa, ypac jei peilis ne tas specialusis, nes as turiu ogo, koki galinga - karsta pjausto ir niekas netrupa.....
Baigiasi mano duonele, gal ryt meginsiu ka naujo, nes turiu laiko ir noro
Laba,
kokios cia verda diskusijos, smagu.
Kiekviena karta kepant su naminiu raugu iskyla klausimas- kokia tur but suminkyta tesla(duonkepeje), nes ji buna pakankamai lipni. Tai ar tuomet miltu deka suformuot taisiklinga kamuoliuka? ar tokia poskyste lipnia ir palikt Nes su naminiu raugu ir taip ilgiau iskyla, tai jei bus per kieta...visai gal nekas
kokios cia verda diskusijos, smagu.
Kiekviena karta kepant su naminiu raugu iskyla klausimas- kokia tur but suminkyta tesla(duonkepeje), nes ji buna pakankamai lipni. Tai ar tuomet miltu deka suformuot taisiklinga kamuoliuka? ar tokia poskyste lipnia ir palikt Nes su naminiu raugu ir taip ilgiau iskyla, tai jei bus per kieta...visai gal nekas
QUOTE(Mrs. R @ 2009 10 23, 18:27)
Dabar del duonos pjaustymo - man rodos, naujokes labai skuba raikyt duonele, kai silta, tai ir trupa, ypac jei peilis ne tas specialusis, nes as turiu ogo, koki galinga - karsta pjausto ir niekas netrupa.....
As pjaustau elektriniu peiliu Nezinau, ar jis specialus duonai, bet pjausto tobulai tik iskepusia, karsta
Kadangi duonkepe pirkau per akcija - peili gavau dovanu
QUOTE(miglesmama @ 2009 10 23, 19:03)
Kiekviena karta kepant su naminiu raugu iskyla klausimas- kokia tur but suminkyta tesla(duonkepeje), nes ji buna pakankamai lipni. Tai ar tuomet miltu deka suformuot taisiklinga kamuoliuka? ar tokia poskyste lipnia ir palikt Nes su naminiu raugu ir taip ilgiau iskyla, tai jei bus per kieta...visai gal nekas
Nu čia skonio reikalas, gali būt skystesne tešla, tai ji bus daugiau traškesne ir puri, o kai toks kamuoliukas, daugiau porėta, bet ne tokia puri
Papildyta:
QUOTE(rsc @ 2009 10 23, 19:04)
As pjaustau elektriniu peiliu Nezinau, ar jis specialus duonai, bet pjausto tobulai tik iskepusia, karsta
Kadangi duonkepe pirkau per akcija - peili gavau dovanu
Kadangi duonkepe pirkau per akcija - peili gavau dovanu
Gali parodyt kokį? Nes aš turiu pjaustymo mašinėlė, bet ji gerai pjausto tik kietesne duona
QUOTE(nataliuncik @ 2009 10 23, 19:26)
Gali parodyt kokį? Nes aš turiu pjaustymo mašinėlė, bet ji gerai pjausto tik kietesne duona
Kad su fotografavimu nelabai draugauju (tiksliau su visokiais perkelimais) Kuria diena paprasysiu pagalbos ir imesiu, bet ne siandien
QUOTE(rsc @ 2009 10 23, 20:15)
Kad su fotografavimu nelabai draugauju (tiksliau su visokiais perkelimais) Kuria diena paprasysiu pagalbos ir imesiu, bet ne siandien
Tu pavadinimą parašyk
QUOTE(nataliuncik @ 2009 10 23, 20:26)
Tu pavadinimą parašyk
Radau internete
http://www.eukasa.de...eta-0091-90050/
Kaina Senukuose apie 20 Lt, o ne tokia, kaip tinklalapy
QUOTE(Nerutė @ 2009 10 23, 14:15)
jasno Lung
Raportuoju : Delonoj dabar yra visų rupių: kvietinių, ruginių, miežinių
QUOTE(Mrs. R @ 2009 10 23, 19:27)
1. Buvau sia sav Vlniuje, reikejo i Rinktines g-ve, bet kaip visada - nebuvo nei min stabtelet prie delonos
2. Dabar del duonos pjaustymo - man rodos, naujokes labai skuba raikyt duonele, kai silta, tai ir trupa, ypac jei peilis ne tas specialusis, nes as turiu ogo, koki galinga - karsta pjausto ir niekas netrupa.....
2. Dabar del duonos pjaustymo - man rodos, naujokes labai skuba raikyt duonele, kai silta, tai ir trupa, ypac jei peilis ne tas specialusis, nes as turiu ogo, koki galinga - karsta pjausto ir niekas netrupa.....
1. Įtariu, reikia dar vieną receptą atsiųst - bus didesnė motyvacija užsukt
2. Va va, peiliai - labai svarbu. Kai pradėjau kept, irgi trupėjo, lamdėsi, laužėsi duona baisiai (ir kantrybės nebuvo laukt kol atauš ) Nusipirkau spec.peilį duonai va tokiais dantukais (tik ne tokį šustrą, o paprastą, ryškiai geltona plastmasine rankena - šviečia stalčiuj iš tolo ir gal maniškio dantukai didesni) - duonai tinka
QUOTE(rsc @ 2009 10 23, 22:09)
Radau internete
http://www.eukasa.de...eta-0091-90050/
Kaina Senukuose apie 20 Lt, o ne tokia, kaip tinklalapy
http://www.eukasa.de...eta-0091-90050/
Kaina Senukuose apie 20 Lt, o ne tokia, kaip tinklalapy
Čia tik duonai, ar ir dar ką papjaustinėt galima?
QUOTE(Lung @ 2009 10 23, 23:33)
buvau sian 18.55 uzsuksiu ryt butinai, maciau nuo 9 dirba
QUOTE(Lung @ 2009 10 23, 22:33)
Čia tik duonai, ar ir dar ką papjaustinėt galima?
Mes tai tik duonai naudojam, tiesiog nebandem kitko pjaustyt. Nezinau
as jau apsiprekinau aciu LUNG ir kepu duonele kaip supratau Terros SAVA ziuresiu kas ten man gausis