QUOTE(Nerutė @ 2009 10 23, 12:51)
klausimas
o kai i duonele dedasi kmynai sezamas ar pan, kada juos det??? kazka viena akim skaitydama supratau kad po kazkokio garsinio signalo
reik eit ir antra akim paskaityt, bet cia patyrusiu kompanija man ir be skaitymo pades gal
radau si recepta paidukes , atrodo visko turiu noreciau ryt pamegint kept..... klausimas ka reiskia
leidau susidraugauti
oj rupiu kvietiniu miltu neturiu tik ruginius
reiks ieskot matyt vel
320ml verdančio vandens
200gr rupių kvietinių miltų
350gr kvietinių miltų
1,5 v.š. alyvuogių aliejaus
2a.š. druskos
1,5 a.š. cukraus
1,5 a.š mielių
3 v.š. salyklo
1a.š sauso raugo.
sauja kmynų ir 1a.š džiovintų krapų.
Pirma supyliau skysčius, tada salyklą, raugą ir miltus. Gerą pusvalandį leidau visiems produktams susidraugauti, o tada įjungiau 1 programą. Ir pakilo gerai, ir iškepė gražiai ir valgosi skaniai! Pabandykit!
ir dar klausimas - produktu sudejimo eiliskumas?
rasau kaip man atrodo pataisykit
aliejus, vanduo, druska, cukrus, salyklas,raugas, miltai, mieles. po kazkokio pasimakalavimo kmynai ir krapai.... o krapai butinai dziovinti??? neturiu dziovintu be turiu svieziu saldytu
Tą duonelę aš pavadinau "SAVA" ir pastoviai ją kepu. "Susidraugauti", tai reiškia, kad viską sudėjus į kibirėlį( pirma vanduo, aliejus, sausas salyklas, sausa raugas, ant viršaus miltai. skirtinguose kampuose, kad nesiliestų cukrus, druska, ir mielės). Toks eiliškumas yra mano duonkepės. Kitose gali būti, kad reikia pirma sudėti sausus produktus, o ant viršaus pilamas skystis. Tai va, viską sudėjau ir palikau ramybėje apie pusvalandį ir tik po to paleidau 1 programą. Kmynus ir krapus sudėjau po garsinio signalo, tai kažkur po 40min. Jei neturite sausu krapų, galima dėti bet kokius prieskonius. Esu bandžiusi dėti netgi džiovintus jūros kopūstus arba spirgučius, rūkytą šoninę, pakepintus svogūnus. Tikrai pasiseks, tik nebijokit eksperimentuoti. Žinoma geriau minkymo eigoje pastovėti ir sekti kaip minkosi. Dažniausiai reikia papildyti miltais arba jei kietoka- šliūkštelti kokį šaukštą vandenuko.