klausimas o kai i duonele dedasi kmynai sezamas ar pan, kada juos det??? kazka viena akim skaitydama supratau kad po kazkokio garsinio signalo reik eit ir antra akim paskaityt, bet cia patyrusiu kompanija man ir be skaitymo pades gal
radau si recepta paidukes , atrodo visko turiu noreciau ryt pamegint kept..... klausimas ka reiskia leidau susidraugauti
oj rupiu kvietiniu miltu neturiu tik ruginius reiks ieskot matyt vel
320ml verdančio vandens
200gr rupių kvietinių miltų
350gr kvietinių miltų
1,5 v.š. alyvuogių aliejaus
2a.š. druskos
1,5 a.š. cukraus
1,5 a.š mielių
3 v.š. salyklo
1a.š sauso raugo.
sauja kmynų ir 1a.š džiovintų krapų.
Pirma supyliau skysčius, tada salyklą, raugą ir miltus. Gerą pusvalandį leidau visiems produktams susidraugauti, o tada įjungiau 1 programą. Ir pakilo gerai, ir iškepė gražiai ir valgosi skaniai! Pabandykit!
ir dar klausimas - produktu sudejimo eiliskumas?
rasau kaip man atrodo pataisykit
aliejus, vanduo, druska, cukrus, salyklas,raugas, miltai, mieles. po kazkokio pasimakalavimo kmynai ir krapai.... o krapai butinai dziovinti??? neturiu dziovintu be turiu svieziu saldytu
siaip tai duonkepe supypsi kada buna laikas usdeti priedus..visokias seklas, vaisius , suri ar dar kazka....
bet kietus priedus, galima sudeti ir is karto, pvz grudai ten kokios sezamo seklos ar kmynai... buna kartais ijungi duonkepe ir turi iseiti tai nelaukiu as to signalo
susidraugauti produktams kartais reikia del to, kad visi butu kambario temperaturos ir mieles geriau suveiktu. (ypac kepant is rupiu miltu)
bet kietus priedus, galima sudeti ir is karto, pvz grudai ten kokios sezamo seklos ar kmynai... buna kartais ijungi duonkepe ir turi iseiti tai nelaukiu as to signalo
susidraugauti produktams kartais reikia del to, kad visi butu kambario temperaturos ir mieles geriau suveiktu. (ypac kepant is rupiu miltu)
QUOTE(Margareta @ 2009 10 23, 13:23)
susidraugauti produktams kartais reikia del to, kad visi butu kambario temperaturos ir mieles geriau suveiktu. (ypac kepant is rupiu miltu)
o tai susidraugavimas tipo viska sudedu idedu i duonkepe bet neijungiu? taip? persiprasau uz kvailus klausimus bet nu kyla man jie
vakar tik isemus duonkepe is dezes is vis panika istiko, kad nemokesiu net ijungt
QUOTE(Nerutė @ 2009 10 23, 13:25)
o tai susidraugavimas tipo viska sudedu idedu i duonkepe bet neijungiu? taip?
Būtent taip - sudedi produktus ir palieki duonkepę ramybėje kurį laiką. Vėliau jungi programą
QUOTE(Elika @ 2009 10 23, 13:46)
Būtent taip - sudedi produktus ir palieki duonkepę ramybėje kurį laiką. Vėliau jungi programą
aciuuuuu
ratuto, foto rasi pavarsčiusi temas
pažiūrėjau neriboj, ten yra tik Kenwoodui formos
Nerutė, pirmam puslapyje yra adresas kur gali viską nusipirkt, ir miltus rupius
pažiūrėjau neriboj, ten yra tik Kenwoodui formos
Nerutė, pirmam puslapyje yra adresas kur gali viską nusipirkt, ir miltus rupius
QUOTE(Lung @ 2009 10 23, 08:43)
Mano duonkepė įprastinės formos, bet kai pabandžiau cilindrinėje - irgi labai patiko, gavosi labiau apskrudusi, bent jau man taip pasirodė. O "cilindrinę" duoną pjausčiau ne stačią, o paguldžiusi ant šono, labai patogu. Bent jau dėl duonos formos ir traškumo, dabar imčiau cilindrinę.
,,
QUOTE(Terra2 @ 2009 10 23, 09:01)
mano duonkepė Kenwood BM350. Buvo stačiakampė forma, bet aš papildomai nusipirkau dar ir cilindrinį kibirėlį, kuris tinka mano DK modeliui. Cilindriniame kepu keksus, pyragus, vyniotinius. Labai gražiai ir skaniai gaunasi. O duonelę kepu įprastoje formoje. Kepu beveik kasdien. Tiek nesuvalgome, tai visuomet po pusę, o kartais ir visą kepaliuką susipjaustau riekėmis, dedu į selofaninį maišelį ir į šaldiklį. Galima bet kada išsiimti, tik atšildyti būtinai reikia šaldytuve, o ne kambario temperatūroje. Labai patogu ir praktiška.
Terra, ačiū Tau už gerą žinią - veikiausiai pataupysiu, bet pirksiu duonkepę su abiejų formų kibirėliais..
QUOTE(Elika @ 2009 10 23, 09:03)
,Man teko turėt duonkepę, kur cilindriniai kepaliukai. Pjausčiau duonelė ne nuo viršaus žemyn, o kvadratinėm riekelėm (aiškiau nemoku paaiškint ). Bet kai dabar turiu įprastos formos, tai tikrai nepirkčiau cilindrinės. Ne todėl, kad kažkas negerai - man paprasčiausiai nepatiko ta forma ir tai, kad beveik visas duonelės kepaliukas apskrudęs. Man kažkaip ir gražiau ir labiau patinka įprastinė forma (čia gal labiau skonio reikalas, nes nelabai kuo ir skiriasi ta duonelė ).
..vat ir man gražiau ir labiau - įprastinė forma, nors skonis, matyt, nesiskiria
,
QUOTE(Terra2 @ 2009 10 23, 10:57)
Pirkau e/parduotuvėje: www.neriba.lt
Didelis dėkui visoms už atsakymus. Regis dabar tiksliai žinau, ko man reikia
Iki susitikimo
QUOTE(nataliuncik @ 2009 10 23, 13:54)
ratuto, foto rasi pavarsčiusi temas
pažiūrėjau neriboj, ten yra tik Kenwoodui formos
Nerutė, pirmam puslapyje yra adresas kur gali viską nusipirkt, ir miltus rupius
pažiūrėjau neriboj, ten yra tik Kenwoodui formos
Nerutė, pirmam puslapyje yra adresas kur gali viską nusipirkt, ir miltus rupius
maciau kad delonoj 'na reiks nulekt kazkaip o tai apie produktu idejimo eiliskuma nieko nepasakysit?
QUOTE(Nerutė @ 2009 10 23, 12:56)
maciau kad delonoj 'na reiks nulekt kazkaip o tai apie produktu idejimo eiliskuma nieko nepasakysit?
Principas toks, rupius miltus, salyklą plikyk vandeniu, cukrų dėk atskirai nuo druskos, mielės atskirai nuo raugo, ir mielės dėk taip, kad nesusimaišytu su vandenių ko ilgiau
as visiskai blondine bet nerandu delonoj miltu
TERRA, šnipinėju neriboj, radau Taviškę BM350 ir daug ,pigesnę BM250. Skiriasi galingumas, ale prie Tavosios prirašyta - Nelimpanti, nuimama duonos kepimo skarda... Anie taip kibiruką vadina?
Beje, įprastinę formą visitiek įsivaizdavau kitaip, nei nupaveiksluota neribos ...
Beje, įprastinę formą visitiek įsivaizdavau kitaip, nei nupaveiksluota neribos ...
QUOTE(nataliuncik @ 2009 10 23, 14:00)
Principas toks, rupius miltus, salyklą plikyk vandeniu, cukrų dėk atskirai nuo druskos, mielės atskirai nuo raugo, ir mielės dėk taip, kad nesusimaišytu su vandenių ko ilgiau
jetus kaip sudetingai.... nu bandysiu