QUOTE(paiduke @ 2009 10 21, 09:11)
turiu nuo birželio mėn, bet bagetų dar nenaudojau
o aš pilu visada aliejų tokį kokį turiu, visada puikiai pakyla
duonkepė namie nuo vasario mėn pradžios - bet kepta berods tik tris kartus, nes man per daug terlionės dėl tų 4 vnt bagetų, kurie g.b. suvalgomi vienu ypu, ypač kai MB mėgsta tokias visokias maximines keptas bandeles
QUOTE(Elika @ 2009 10 21, 10:44)
Ji pilkos spalvos, nepadengta teflonu ir kai reikia išimti duoną, ji negražiai išsiima, nes nuplyšta ta dalis, kuri liečiasi su maišykle ir dalis duonos lieka ant jos. Bandžiau išteplioti sviestu tą maišyklę prieš sudėdama produktus, tai išsiemė daug geriau, tik vos prikibo. Ar ir pas jus taip?
berods tie maišytuvai pagaminti iš ketaus
kai iškepa duona, palieku dar kokiom 10 min duonkepėje, tuomet ištraukiu ją ir su maištyvais dedu į maišiuką - kol ji šilta, tai maišiukas visas užgaruoja ir plutelė pasidaro minkštutė, man nepatinka traški. o tuomet jau pravėsus ir išimu maišytuvus be didelio nuostolių
, nes kitaip išimant vos tik iš iškeptos duonos, tai išsiplėšia padorios sklylės
Šiaip tai stengiuosi kiekvieną kartą išimti po antrojo maišymo maišytuvus, bet aišku būna kartais pamirštu ir prisimenu prieš pat kepimą, bet tuomet būna gaila man ardyti jau pakilusią duoną išiminėjant maišytuvs, juk po tokio darkymo ji sunkiau jau pakiltų
aliejų namie naudoju tik alyvuogių, tai ji ir visada pilu į duoną, pilu 2-3 kartus daugiau nei reikia pagal receptą, man tada duonelė būna skanesnė, šlapesnė, ne tokia sprangi
nataliuncik kai kepiau spurgas vieną kartą, buvo gaila išpilti alyvuogių aliejų, tai ir supyliau į stiklainį ir naudojau baltai duonelei kepti - ir toks aliejus "davė" skanų skonį