Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(nataliuncik @ 2009 10 12, 19:54)
Nerute , duonkepės neimk brangios, nusivilsi, atkreipk dėmėsi tik į kepalo didį(geriausia iki 1.5kg), atidėjimo programa, tešlos minkymas, dar būna džemo programa(jei norėsi kept džemą-skanus gaunasi, bet ne žiemai), dar yra papildomas indas baletams, bet kaina iškarto pakyla ženkliai, o naudosi karts nuo karto, o visa kita standartiškai visose


unsure.gif O aš žiemai pasidėjau. Nesu uogienių specialistė. Dabar galvoju kaži ar laikysis, gal išmesiu viską g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2009 10 14, 19:37)
Uzsimaisiau uzvakar rugini rauga... Iki snd pietu jis nieko nekilo... Dabar- daugiau nei dvigubai pakiles. Reiks veliau pamaitint. Ale kad ten neeraliai tirstas jis bus jei idesiu 3/4 puodelio miltu.... O jus rauga irgi ismetat visada 5ta diena? Ar galima augint 4 raugus vienu metu???

Aš neišmetu, net būna kad nepakanka, nes mes kasdien kepam duoną

QUOTE(Nerutė @ 2009 10 14, 21:08)
aciu labai smile.gif tai va ir blaskaus - is vienos puses atrodo jei jau pirkt tai gera  doh.gif  (tipo nesam tokie bagoti kad pirkt pigiai  lotuliukas.gif ) o is kitos puses permoketi uz varda/dizaina ar programas kuriomis nesinaudosiu velgi nesamone.....  g.gif  Tavo isvardinti pliusai svarbus man irgi labai smile.gif bet va niekaip nesusigaudau kiek tu programu reik, jei yra 12 kaina viena o visos kurios po 15 programu turi vos ne dvigubai kaina skiriasi

Imk su 12 ir nesuk sau galvos, pvzd, mano ETA turi 12 programų, bet aš net puse iš jų nenaudoju, nes dauguma programų galima pakeist kitais, kurie man geresni blush2.gif

QUOTE(Ledum @ 2009 10 14, 21:35)
unsure.gif O aš žiemai pasidėjau. Nesu uogienių specialistė. Dabar galvoju kaži ar laikysis, gal išmesiu viską  g.gif  unsure.gif

Jei žiemai, aš naudoju su pektinu arba želatino pridedu, bet šiaip, ten ne tą temperatūra, bet gal pas tave viskas bus gerai mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2009 10 14, 22:35)
unsure.gif O aš žiemai pasidėjau. Nesu uogienių specialistė. Dabar galvoju kaži ar laikysis, gal išmesiu viską  g.gif  unsure.gif

Sveiki,
Prisidėjau žiemai braškių, apelsinų, slyvų, kriaušių su bruknėmis. Ir viskas laikosi kuo puikiausiai. Duonkepės privalumas verdant uogienes ar džemus, kad reikia žymiai mažiau cukraus ir nereikia pastoviai stovėti prie puodo. Ir visada gaunasi natūrali spalva, o verdant paprastu būdu, man visada gaudavosi tamsi spalva, (tiksliau visai be spalvos), tokia lyg būtų pervirusi.
Atsakyti
bandysiu ir as slyviene bigsmile.gif tik klausimas- reikia iskarto deti cukru, ant virsaus slyvas, o nereikia uzpiltu cukrumi palaikyti kuri tai laika kad issiskirtu sultys? g.gif taip ir statyti iskart programa.
dar del rugines duoneles - ar butina ta rauga gamintis, o jei su sausu raugu kur buna pirkti maisyti tesla? ar galima iskart kepti,ta prasme nustacius ta pilno grudo programa? ar ir ta sausa rauga kazkiek rauginti reikia. nu visai nekertu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2009 10 14, 19:37)
Uzsimaisiau uzvakar rugini rauga... Iki snd pietu jis nieko nekilo... Dabar- daugiau nei dvigubai pakiles. Reiks veliau pamaitint. Ale kad ten neeraliai tirstas jis bus jei idesiu 3/4 puodelio miltu.... O jus rauga irgi ismetat visada 5ta diena? Ar galima augint 4 raugus vienu metu???


as dar nieko neismeciau schmoll.gif man kaip tik to raugo uztenka, jei ismesciau tai pritruktu turbut biggrin.gif o pagal ta aprasyma tai man ir tirstas gavosi ir ir nekilo, tai praskiedziau su vandeniu. dabar maitinu is akies, kad butu riebios grietines tirstumo.


QUOTE(Nerutė @ 2009 10 14, 21:08)
aciu labai smile.gif tai va ir blaskaus - is vienos puses atrodo jei jau pirkt tai gera  doh.gif  (tipo nesam tokie bagoti kad pirkt pigiai  lotuliukas.gif ) o is kitos puses permoketi uz varda/dizaina ar programas kuriomis nesinaudosiu velgi nesamone.....  g.gif  Tavo isvardinti pliusai svarbus man irgi labai smile.gif bet va niekaip nesusigaudau kiek tu programu reik, jei yra 12 kaina viena o visos kurios po 15 programu turi vos ne dvigubai kaina skiriasi


tu 15 tai tikrai neprireiks. tos kur dvigubai brangesnes geresnes nebet del didesnio galingumo, bet man ir 600 pakanka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(baltanosis @ 2009 10 15, 09:27)
bandysiu ir as slyviene  bigsmile.gif tik klausimas- reikia iskarto deti cukru, ant virsaus slyvas, o nereikia uzpiltu cukrumi palaikyti kuri tai laika kad issiskirtu sultys?  g.gif taip ir statyti iskart programa.
dar del rugines duoneles - ar butina ta rauga gamintis, o jei su sausu raugu kur buna pirkti maisyti tesla? ar galima iskart kepti,ta prasme nustacius ta pilno grudo programa? ar ir ta sausa rauga kazkiek rauginti reikia. nu visai nekertu  doh.gif

o sauso raugo kaune kaskur gavot ar internetu siuntetes/siusites? nes jei dar neturit o planuojat gal kooperuojames, nes jei tik viena ir rauga tai labai jau tas siuntimas daug pasidaro ax.gif
Atsakyti
Sveikos.
Nu primaitinau vakar raugą pirmą kartą... Per naktį pakilo dvigubai... Reiks į didesnį indą kišt, nes daba 0,75l induke sudėta... Tai jei neišmetinėjat raugo, tai visas primaitinimus didinat tada nuo 5d? Taip? Kiek laiko jis gali augti? Kada į šaldytuvą jį kišt??? Aš darau ruginį raugą, tai ruginės duonos kasdien nekepsim....
Atsakyti
QUOTE(Zujkia @ 2009 10 15, 13:05)
o sauso raugo kaune kaskur gavot ar internetu siuntetes/siusites? nes jei dar neturit o planuojat gal kooperuojames, nes jei tik viena ir rauga tai labai jau tas siuntimas daug pasidaro  ax.gif

uzsisakiau is delonos. galejau ir jums prigriebti, bet per velai pasiulet ax.gif siuntimas tas daug kainuoja, bet prireike man ten dar visokiu gerybiu, tai tuo paciu irnesakyk.gif sake iki savaigalio atsius, ziuresim. ai dar salyklo emiau- o ka tas duoda? spalva/skoni?
Atsakyti
QUOTE(baltanosis @ 2009 10 15, 16:06)
uzsisakiau is delonos. galejau ir jums prigriebti, bet per velai pasiulet  ax.gif siuntimas tas daug kainuoja, bet prireike man ten dar visokiu gerybiu, tai tuo paciu  irnesakyk.gif sake iki savaigalio atsius, ziuresim. ai dar salyklo emiau- o ka tas duoda? spalva/skoni?

Salyklas keičia spalvą.
Atsakyti
salyklas suteikia tamsesne spalva ir skoni duoda, kvapa mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(baltanosis @ 2009 10 15, 08:27)
bandysiu ir as slyviene  bigsmile.gif tik klausimas- reikia iskarto deti cukru, ant virsaus slyvas, o nereikia uzpiltu cukrumi palaikyti kuri tai laika kad issiskirtu sultys?  g.gif taip ir statyti iskart programa.
dar del rugines duoneles - ar butina ta rauga gamintis, o jei su sausu raugu kur buna pirkti maisyti tesla? ar galima iskart kepti,ta prasme nustacius ta pilno grudo programa? ar ir ta sausa rauga kazkiek rauginti reikia. nu visai nekertu  doh.gif

Aš sudėdavau ir iškart įjungdavau, nes ilgai maišo
Jei su sausu raugu gaminsi, naminio nereikia. Sauso raugo papildomai raugint nereikia
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2009 10 15, 21:18)
Aš sudėdavau ir iškart įjungdavau, nes ilgai maišo
Jei su sausu raugu gaminsi, naminio nereikia. Sauso raugo papildomai raugint nereikia



Dabar įdomu pasidarė g.gif Tai jei dedi sausą raugą, tai duonos nereikia raugint apie 12 val.? O tų 3,5 val ar pan. "praleistų" duonkepėje ta duonelė būna gražiai iškilusi, iškepusi ir tokio skonio kaip priklauso? g.gif Kai neturiu sauso raugo ir nekepus su juo, tai kažkaip ir nelabai įsivaizduoju, kaip gali jis iškelti duonelę per tą laiką, kol ten viskas maišosi, kyla ir kepa per, palyginus, trumpą laiką g.gif tai tada gal mielių dar papildomai reikia?


Kaip buvau minėjus, kad man duonelė sukrisdavo bekepant be jokios aiškios priežasties, ko gero priežastis ir buvo ta, kad namie buvo šalta. Užvakar įjungė šildymą, vakar kepiau duoną, ir ką jūs manot - pakilo gražiai ir jokio sukritimo. bigsmile.gif
Atsakyti