Balta duona greit nusibosta, o juoda niekad, pyragas nusibosta, duona - niekada
Tai kad kepam toliau mūsų duonelę ir dalinamės receptukais
Senoji tema 1
Senoji tema 2
Senoji tema 3
Senoji tema 4
Senoji tema 5
Ingredientus duonos kepimui perkam čia
Skaičiai ir raidės ant miltų pakelio šalia pavadinimo reiškia jų kokybę ir vertę sveikatai. Tiksliau sakant, tai reiškia, kiek kartų prieš malimą miltai buvo valomi ir/ar lupami. Skaičiai, nurodyti ant pakuotės, pavyzdžiui, 550 ar 1 600, rodo, koks miltuose likęs pelenų kiekis. Kuo skaičius mažesnis, tuo miltai bus baltesni.
Gardiems kepiniams reikėtų miltų, kurių pakuotė pažymėta skaičiumi 405, nes tai patys balčiausi miltai. Raidės A, B, C, D, E, F, G rodo glitimo kiekį. Glitimas baltymų kompleksas, kuris leidžia tešlai gerai kilti.
Plikytai ar mielinei tešlai reikia, kad glitimo indeksas būtų kuo didesnis tuomet tešla geriau kyla. Tokiu atveju ieškokite miltų, kurie pažymėti raide, esančia arčiau abėcėlės pradžios A arba B. Kepant kepinius iš trapios tešlos arba biskvitinės tinka ir mažesnio glitimo miltai, pažymėti C ar D raidėmis.
Dažniausiai kepant duoną duonkepėje su sausomis mielėmis, mieles reikia dėti pačias paskutines ir neleisti joms susiliesti su skystais ingredientai anksčiau, nei pradeda maišyti. Tuo tarpu šlapias mieles maišom su nedideliu kiekiu cukraus, šiltu vandeniu ar pienu (kaip recepte aprašyta) ir dedam vienus iš pirmųjų ingredientų kartu su kitais skysčiais.
Matavimo vienetai
1/5 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 1 ml
1/4 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 1.25 ml
1/2 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 2.5 ml
1 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 5 ml
1 tablespoon (valgomasis šaukštas) = 15 ml
1 fluid ounce (skysčio uncija) = 30 ml
1/4 cup (puodelio/stiklinės) = 60 ml
1/3 cup (puodelio/stiklinės) = 80 ml
1/2 cup (puodelio/stiklinės) = 120 ml
2/3 cup (puodelio/stiklinės) = 160 ml
3/4 cup (puodelio/stiklinės) = 180 ml
1 cup (puodelio/stiklinės) = 240 ml
2 cup (puodelio/stiklinės) = 475 ml
1 quart (kvorta) = 1 liter (litras)
1/2 inch (colis) = 1.25 cm
1 inch (colis) = 2.5 cm
Tūrio matavimas
125 ml = 4 fl oz (uncija)
150 ml = 1/4 pint (pinta)
175 ml = 6 fl oz
250 ml = 8 fl oz
300 ml = 1/2 pint
350 ml = 12 fl oz
400 ml = 14 fl oz
450 ml = 3/4 pint
500 ml = 16 fl oz
550 ml = 18 fl oz
600 ml = 1 pint
750 ml = 1 1/4 pint
900 ml = 1 1/2 pint
1 litre = 1 3/4 pint
Svorio matavimai
15 g = 1/2 oz
30 g = 1 oz
60 g = 2 oz
90 g = 3 oz
125 g = 4 oz
175 g = 6 oz
250 g = 8 oz
300 g = 10 oz
375 g = 12 oz
400 g = 13 oz
425 g = 14 oz
500 g = 1 lb (svaras)
750 g = 1 1/2 lb
1 kg = 2 lb
1 stiklinė (250 ml):
Miltų = 160g
Krakmolo = 200g
Cukraus = 200 g
Grietinės = 250g
Aliejaus = 230 g
Ištirpinto margarino = 180 g
Grietinėlės = 250g
Kondensuoto pieno = 200g
Džiūvėsėlių = 125g
Manu kruopų = 200g
Razinų = 160g
Aguonų = 150g
Riešutų = 130 g
Valgomasis šaukštas: [b]
Miltų = 25g
Krakmolo = 30g
Cukraus = 25 g
Druskos = 30 g
Citrinos rūgšties = 25g
Sodos = 28g
Grietinės = 25g
Sviesto = 50g
Aliejaus = 20g
Ištirpinto margarino = 15g
Grietinėlės = 15g
Kondensuoto pieno = 30g
Džiūvėsėlių = 15g
Manu kruopų = 25g
Kakavos = 20g
Razinų = 25g
Aguonų = 15g
Cinamono = 20g
Maltos kavos = 20g
Riešutų = 30 g
[B] Ilgio matavimas
5 mm = 1/4 inch (colio)
1 cm = 1/2 inch
2.5 cm = 1 inch
5 cm = 2 inch
7 cm = 3 inch
10 cm = 4 inch
12 cm = 5 inch
15 cm = 6 inch
18 cm = 7 inch
20 cm = 8 inch
23 cm = 9 inch
25 cm = 10 inch
28 cm = 11 inch
30 cm = 12 inch
smikės duona.
*mamytės* duona.
smilos duona iš NTV.
radastelės ruginė duona "Skanumėlis."
radastelės Lengva ruginė duona.
radastelės Ypatinga ruginė.
Amalios duonos rinkiniai (Balta, razinų, viso grūdo, pasūkų, cibulinė, septynių rūšių grūdų, saulėgrąžų, kaimiška, duona su raugu)
kris rusiška juoda duona.
Sonatinos duona skruzdinimui "PAN CARRE"
nomkės7 duona.
Baisos duona.
nomkės7 forminė duona.
nomkės7 duona su jogurtu ir valstiečių duona.
nomkės7 duona su fetos sūriu, medetkų žiedlapiais ir čiobreliais.
baltanosio duonelė su razinomis.
Portukės duona -Žiedas su šonine.
Katu duona su varškės kremu.
Katu duona su įvairiomis sėklomis.
Portukės ruginė duona su kmynais.
fortos Nomedos ruginė duona.
nomkės7 patobulintas Portukės duonos receptas.
Katu Kapučino - šokolado duona.
nomkės7 rupių miltų duona ir kvietinis ragaišis.
Katu duona "Babka".
Katu Banana Nut Yeast Bread (Bread Machine) ir Banana Chocolate Chip Bread ( Breadmaker 1 1/2 Lb. Loaf).
fortos džūkiška grikinė boba ir Velykinė pynė.
Katu Morkų - ananasų mielinė duona.
fortos bananų ir datulių duonelė ir saldi Velykinė duonelė.
fortos pasūkų duona.
spiglio balta duona.
fortos juoda duona.
spiglio duona su džiovintais pomidorais.
spiglio duona su garstyčiomis.
spiglio duona "pica."
nomkės7 duona su šafranu.
jblmami duona vazonuose.
fortos duona su jogurtu.
spiglio duona su grikių miltais.
fortos duona su dilgelėm.
Nanatos duona su "gyva tešla".
fortos duona balta kaip pyragas.
nomkės7 paskaičiuotos proporcijos fortos duonai su dilgelėms.
Katu avižinių dribsnių duona.
Katu fantastiška cinamoninė razinų duona.
fortos duonos skrebučiai.
baltanosio avižinių dribsnių duona.
segtuko sostinės keksas.
nomkės7 eksperimentinė duona su kefyru.
Katu pyragas "Saulė" ir mielinis pyragas su varške.
jobuko ruginė duona su raugu.
dekoltė valstiečių duona.
Katu linų sėmenų duona (Flax Seed Bread).
rutuluxo balta duona.
rutuluxo duona su razinomis.
rutuluxo duona su džiovintais pomidorais.
Eglės 22 arabiška duona.
vaiduliukės duona.
rutuluxo duonas su razinomis.
vaiduliukės rupių miltų kvietinė duona.
Sonatinos duona su bulvių dribsniais.
Mamos Tanios duona su varškyte.
kobriuko Borodino duona.
jblmami graikų ūkininko duona.
Endedndu duona.
Paprasta ruginė duona.
Kaip gaminti raugą (rusiškas tekstas).
Receptai duonos mašinai (angliškai).
Kaip spręsti problemas iškilusias kepant duoną su duonos kepimo mašina (rusiškai).
Rutulux aštri duona
regna duonos vyniotinis su prieskoniais
Mamos Gretos duona
Kobriuko super skani duonytė
Mamos Gretos duona su alyvuogėmis
Voveros nesijotų kvietinių miltų duona
Regnos graikinių riešutų duona
Mamos Gretos duona su riešutais ir vaisiais
Mamos Gretos saldi duona su riešutais
Regnos graikinių riešutų duona
Guvilės Ciabatta
Mrs.R Duona, kepama aparate
Slatkiuke duona pagal Sonatinos "Lenkiška duona"
Mamos Gretos džemų receptai
Mrs.R pusrytinė duonelė
Nikkė raugintų kopūstų duona su kmynais angliškai
Nikkė keksas zebras
Mrs.R bulvinės bandelės rusiškai
Voveros bananinė duonelė su riešutais
Nexta citrininis pyragas
Mama Greta citrininis pyragas
Mamos Gretos migdolų pyragas ir vaisinis keksas
Mrs.R "Sveika Duona be raugo, mielių, cukraus, druskos ir t.t.. , "Gyvos tešlos duona" ir "Gyva tešla"
Aistuzeles juoda duona su saulėgrąžomis
FedeSperanza gyvos tešlos proporcijos
mamos Gretos duonelė su džiovintomis slyvomis
Mrs.R saldus batonas ir juoda ruginė duona
Nexta prancūziškas batonas
mama Greta bandelės su lašinukais
Anafora kasdieninis batonas
mama Greta sezamų duonelė
katu sviestinės bandelės
Regna švediška duona su alyvuogėmis
Katu Bostono ruda duona
Katu Sveikuoliška spanguolių ir graikiškų riešutų duona
mama Greta duona su varškės sūriu ir krapais
Triule kvietinis ir ruginis raugas
Mrs.R picos duona, beždžionių duona ir bulvių bandelės
Mrs.R ruginė duona su raugu
panterele35 Linų duona
Šilingės ruginė duona
Mrs.R modifikuota ruginė duona su raugu
Kukurūzų duona (angliškai)
Panterele35 kukurūzų duona
Triule duoninės bandelės
Triule rusiškas bagetas
Mrs.R Rugelis ir Palenica
Avenita ruginė duona su kmynais
Katu raugo dienoraštis ir Angelų duona
Mrs.R keksas
nataliunciko Duona Herkulesas Ervidėjus
nataliunciko ryžių duona su abrikosais
Kirameki Cinamono ir spanguolių duona
Kirameki duonytė su ruginiais miltais ir grietine
Kirameki Rusiška ruginė duona ir Grikių miltų duona su vaisiais
Pietų Karolinos ryžių duona
nataliunciko ruginė duona su alum
Hala arba šiašiapynė
nataliunciko ruginė duonytė
Kirameki Vokiška kaimiška duonelė ir Riebi ruginė duona
pantereles Tosterio duona
Renatelem Spanguolių - aguonų keksas
tortanas
fortos Šventine duona, Kvietinis ragaišis, Prancūziška duona, Rugine duona, Ruginiai paplotėliai su sezamu sėklomis
pantereles Duona su arachisu pasta
Chudo testo
Grissini
Mrs. R Itališkos bandelės, Ciabata
mamos_Gretos Rikotos ir špinatu duona - pyragas
laukines cibuline
Lung VYNIOTINIŲ PYRAGAS
Šilingės kasdieninis batonas
Lung duonelė
Krislos Naminė ruginė duona
garbanes Itališka duona su rozmarinu
Krislos Velykinis pyragas su razinomis
(J@lantos RUGINĖ DUONA
Sąstingio laikų batonas
jadzkos duonytė
Elikos Garstyčių ir alaus duona
Terros duonytė su kumpiu ir alumi
laurechkos ruginė duonelė
lioliukes Balta saldi duonele su džiovintais slyvom
nataliunciko duona su alyvuogėm
Ninin bandelės
Laumikė Ruginė duona su gira
Laumikė Balta duona su džiovintomis vyšniomis
Laumikė Balta duona su šviežiais agurkais ir krapais
Laumikė Duona su džiovintais grybais ir česnaku
Laumikė Duona su ryžių miltais
Mrs. R DEGINTO CUKRAUS SIRUPAS
nataliunciko batonas
slogos balta duona
jadzkos duona su 5-ių grūdų dribsniais
Mrs. R aguoninis MIELINIS ZEBRIUKAS
Maria- Duona su sūriu ir krapais
Lung VARŠKĖS PYRAGAS
Avenitos Rupių miltų bandelės - Vollkornsemmeln
murrrkos BANANINIS PYRAGAS
Terros SAVA
Elikos Plikyta ruginė duona
nataliuncikoduonelė
Lung kvietinė duona su juodaisiais sezamais
Terros PLIKYTA KVIETINĖ DUONA SU SALYKLU
J@lantos Cinamoninės bandeles
jadzkos duona su rugių kruopom
Indiška duona Chapati
jadzkos elementari duona su įdomiais priedais
paidukes Varškės pyragas
Laumikės ruginę-kvietinę duoną su raugu
FedeSperanza duona ant kopūstų lapų
Elikos Duona su sėlenomis
Elikos Balta duona su kiaušiniu
nataliunciko Dž. slyvų duonelė
nataliunciko šeimos duona
murrrkos Saldus pyragas
Elikos Duona su varške ir sūriu
nataliunciko Slyvų-varškės pyragas
Lettos Balta sviestinė duona su razinomis
Lung Balta kvietinė duona su majonezu
balta duona su kmynais
Jundos cinamoninė duoną su imbieru [/b]
nataliunciko duona su raugų
Lung Obuolių šarlotė
nataliunciko miežinė duona
nataliunciko Greita duonele
Sikstes Rusiska juoda rugine duona
nataliunciko Sveikuolių duona
mamos_Gretos Grūdėta morkų ir razinų duonelė
Trolėmolės Vyšnių ir marcipano pyragas
Info kaip pasigaminti raugą:
Tekstas ir foto, o iš šio psl.
http://community.liv...esta/25123.html
Pirma diena
1/2 puodelio (100 g) šilto, svaraus vandens (ėmiau virinta)
3/4 puodelio (100 g) ruginiu miltu
Svariame inde išmaišyt miltus su vandeniu, perdėti i svaru stiklaini, uždengti plėvelę, na ir gumyte užveržt galima. Laikyti 2 d. kamb. temperatūroje.
Pamaitinsime po 48val.
Trečia diena
Raugo kvapas turėtu buti ,duoniskai rugstokas su burbuliukais. Mano raugas isaugo mazdaug dvigubai (po sio pamaitinimo augimas suletes, bet tai normalu, veliau atsinaujins).
Ismesti nieko nereikia! Paprasciausiai i jusiski rauga imaisykite 2/3 puodelio paprastu kvietiniu nebalintu miltu ir i stiklaini, uzdenkite plevele. Tesla bus labai tirsta. Pradzioje maisykite mediniu saukstu, na o po to teks rankomis pabaigti.
Raugas iki pamaitinimo
http://i186.photobuc.../DSC_0002-1.jpg
Raugas po pamaitinimo.
http://i186.photobuc.../DSC_0003-2.jpg
Penkta diena
Pasilikti 1/4 puodelio raugo, likusi išmesti.
Išmaišyti raugą su 3 valgom. šaukštais (v.s.) vandens ir 2/3 puodelio miltu (tu pačiu kvietiniu).
Tešla bus kietoka. Vėlgi dėti I stiklaini, uždengta plėvele ir palikti 1 ar 2 dienoms (priklausomai nuo jūsų raugo augimo).
Siame etape raugo augimas nėra toks pastebimas, bet jis turi buti charakteringo rūgštoko duonos kvapo ir su daug burbuliuku..
Iki pamaitinimo.
http://i186.photobuc.../DSC_0019-1.jpg
Po pamaitinimo.
http://i186.photobuc.../DSC_0001-2.jpg
Visuose sekančiuose etapuose pamaitinimas vyksta taip pat: ¼ puodelio raugo, 3 v.s. vandens ir 2/3 puodelio miltu. Priklausomai, kiek įsaugo jūsų raugas, pamaitinti reiktu ant rytojaus arba dar sekančia diena. Ir taip 3-4 kartus pamaitiname, kol raugas nepradės augti keturgubai per 8val. (t.y. kol nepadidės 4kartus).
Mano komentaru kaip ir nebus, nes viskas vyko ,kaip aprašyme
Iš pradžių gal ir atrodys, kad nieko jums nesigauna, bet neskubėkit ir viskas pasiseks
dar truputi
Kvietinis raugas
Baltai duonai kepti su rūgštelėjusiu raugu vietoj 2 pak. sausu mielių imame 150-250g raugo, t.y.:
vietoj mielių dedame 150-250g raugo ir miltu kieki , esanti recepte, sumažiname 70-100g, o vandens 70-150g (bet vandeni maždaug žiurime pagal tešlą).
Ruginis raugas
jei norite normalios rugines duonos, tai reiktu naudot tiek raugo, kiek ruginiu miltu yra nurodyta recepte (t.y. jei mūsų duonoje norime turėti 500g baltu ir 500g ruginiu miltu, vadinasi imame 400-500g gatavo raugo).
Jei norite stiprios arba ganėtinai rūgščios duonos, tai imame du arba beveik dukart daugiau raugo, nei recepte nurodyta miltu.
Tai kad kepam toliau mūsų duonelę ir dalinamės receptukais
Senoji tema 1
Senoji tema 2
Senoji tema 3
Senoji tema 4
Senoji tema 5
Ingredientus duonos kepimui perkam čia
Skaičiai ir raidės ant miltų pakelio šalia pavadinimo reiškia jų kokybę ir vertę sveikatai. Tiksliau sakant, tai reiškia, kiek kartų prieš malimą miltai buvo valomi ir/ar lupami. Skaičiai, nurodyti ant pakuotės, pavyzdžiui, 550 ar 1 600, rodo, koks miltuose likęs pelenų kiekis. Kuo skaičius mažesnis, tuo miltai bus baltesni.
Gardiems kepiniams reikėtų miltų, kurių pakuotė pažymėta skaičiumi 405, nes tai patys balčiausi miltai. Raidės A, B, C, D, E, F, G rodo glitimo kiekį. Glitimas baltymų kompleksas, kuris leidžia tešlai gerai kilti.
Plikytai ar mielinei tešlai reikia, kad glitimo indeksas būtų kuo didesnis tuomet tešla geriau kyla. Tokiu atveju ieškokite miltų, kurie pažymėti raide, esančia arčiau abėcėlės pradžios A arba B. Kepant kepinius iš trapios tešlos arba biskvitinės tinka ir mažesnio glitimo miltai, pažymėti C ar D raidėmis.
Dažniausiai kepant duoną duonkepėje su sausomis mielėmis, mieles reikia dėti pačias paskutines ir neleisti joms susiliesti su skystais ingredientai anksčiau, nei pradeda maišyti. Tuo tarpu šlapias mieles maišom su nedideliu kiekiu cukraus, šiltu vandeniu ar pienu (kaip recepte aprašyta) ir dedam vienus iš pirmųjų ingredientų kartu su kitais skysčiais.
Matavimo vienetai
1/5 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 1 ml
1/4 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 1.25 ml
1/2 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 2.5 ml
1 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 5 ml
1 tablespoon (valgomasis šaukštas) = 15 ml
1 fluid ounce (skysčio uncija) = 30 ml
1/4 cup (puodelio/stiklinės) = 60 ml
1/3 cup (puodelio/stiklinės) = 80 ml
1/2 cup (puodelio/stiklinės) = 120 ml
2/3 cup (puodelio/stiklinės) = 160 ml
3/4 cup (puodelio/stiklinės) = 180 ml
1 cup (puodelio/stiklinės) = 240 ml
2 cup (puodelio/stiklinės) = 475 ml
1 quart (kvorta) = 1 liter (litras)
1/2 inch (colis) = 1.25 cm
1 inch (colis) = 2.5 cm
Tūrio matavimas
125 ml = 4 fl oz (uncija)
150 ml = 1/4 pint (pinta)
175 ml = 6 fl oz
250 ml = 8 fl oz
300 ml = 1/2 pint
350 ml = 12 fl oz
400 ml = 14 fl oz
450 ml = 3/4 pint
500 ml = 16 fl oz
550 ml = 18 fl oz
600 ml = 1 pint
750 ml = 1 1/4 pint
900 ml = 1 1/2 pint
1 litre = 1 3/4 pint
Svorio matavimai
15 g = 1/2 oz
30 g = 1 oz
60 g = 2 oz
90 g = 3 oz
125 g = 4 oz
175 g = 6 oz
250 g = 8 oz
300 g = 10 oz
375 g = 12 oz
400 g = 13 oz
425 g = 14 oz
500 g = 1 lb (svaras)
750 g = 1 1/2 lb
1 kg = 2 lb
1 stiklinė (250 ml):
Miltų = 160g
Krakmolo = 200g
Cukraus = 200 g
Grietinės = 250g
Aliejaus = 230 g
Ištirpinto margarino = 180 g
Grietinėlės = 250g
Kondensuoto pieno = 200g
Džiūvėsėlių = 125g
Manu kruopų = 200g
Razinų = 160g
Aguonų = 150g
Riešutų = 130 g
Valgomasis šaukštas: [b]
Miltų = 25g
Krakmolo = 30g
Cukraus = 25 g
Druskos = 30 g
Citrinos rūgšties = 25g
Sodos = 28g
Grietinės = 25g
Sviesto = 50g
Aliejaus = 20g
Ištirpinto margarino = 15g
Grietinėlės = 15g
Kondensuoto pieno = 30g
Džiūvėsėlių = 15g
Manu kruopų = 25g
Kakavos = 20g
Razinų = 25g
Aguonų = 15g
Cinamono = 20g
Maltos kavos = 20g
Riešutų = 30 g
[B] Ilgio matavimas
5 mm = 1/4 inch (colio)
1 cm = 1/2 inch
2.5 cm = 1 inch
5 cm = 2 inch
7 cm = 3 inch
10 cm = 4 inch
12 cm = 5 inch
15 cm = 6 inch
18 cm = 7 inch
20 cm = 8 inch
23 cm = 9 inch
25 cm = 10 inch
28 cm = 11 inch
30 cm = 12 inch
smikės duona.
*mamytės* duona.
smilos duona iš NTV.
radastelės ruginė duona "Skanumėlis."
radastelės Lengva ruginė duona.
radastelės Ypatinga ruginė.
Amalios duonos rinkiniai (Balta, razinų, viso grūdo, pasūkų, cibulinė, septynių rūšių grūdų, saulėgrąžų, kaimiška, duona su raugu)
kris rusiška juoda duona.
Sonatinos duona skruzdinimui "PAN CARRE"
nomkės7 duona.
Baisos duona.
nomkės7 forminė duona.
nomkės7 duona su jogurtu ir valstiečių duona.
nomkės7 duona su fetos sūriu, medetkų žiedlapiais ir čiobreliais.
baltanosio duonelė su razinomis.
Portukės duona -Žiedas su šonine.
Katu duona su varškės kremu.
Katu duona su įvairiomis sėklomis.
Portukės ruginė duona su kmynais.
fortos Nomedos ruginė duona.
nomkės7 patobulintas Portukės duonos receptas.
Katu Kapučino - šokolado duona.
nomkės7 rupių miltų duona ir kvietinis ragaišis.
Katu duona "Babka".
Katu Banana Nut Yeast Bread (Bread Machine) ir Banana Chocolate Chip Bread ( Breadmaker 1 1/2 Lb. Loaf).
fortos džūkiška grikinė boba ir Velykinė pynė.
Katu Morkų - ananasų mielinė duona.
fortos bananų ir datulių duonelė ir saldi Velykinė duonelė.
fortos pasūkų duona.
spiglio balta duona.
fortos juoda duona.
spiglio duona su džiovintais pomidorais.
spiglio duona su garstyčiomis.
spiglio duona "pica."
nomkės7 duona su šafranu.
jblmami duona vazonuose.
fortos duona su jogurtu.
spiglio duona su grikių miltais.
fortos duona su dilgelėm.
Nanatos duona su "gyva tešla".
fortos duona balta kaip pyragas.
nomkės7 paskaičiuotos proporcijos fortos duonai su dilgelėms.
Katu avižinių dribsnių duona.
Katu fantastiška cinamoninė razinų duona.
fortos duonos skrebučiai.
baltanosio avižinių dribsnių duona.
segtuko sostinės keksas.
nomkės7 eksperimentinė duona su kefyru.
Katu pyragas "Saulė" ir mielinis pyragas su varške.
jobuko ruginė duona su raugu.
dekoltė valstiečių duona.
Katu linų sėmenų duona (Flax Seed Bread).
rutuluxo balta duona.
rutuluxo duona su razinomis.
rutuluxo duona su džiovintais pomidorais.
Eglės 22 arabiška duona.
vaiduliukės duona.
rutuluxo duonas su razinomis.
vaiduliukės rupių miltų kvietinė duona.
Sonatinos duona su bulvių dribsniais.
Mamos Tanios duona su varškyte.
kobriuko Borodino duona.
jblmami graikų ūkininko duona.
Endedndu duona.
Paprasta ruginė duona.
Kaip gaminti raugą (rusiškas tekstas).
Receptai duonos mašinai (angliškai).
Kaip spręsti problemas iškilusias kepant duoną su duonos kepimo mašina (rusiškai).
Rutulux aštri duona
regna duonos vyniotinis su prieskoniais
Mamos Gretos duona
Kobriuko super skani duonytė
Mamos Gretos duona su alyvuogėmis
Voveros nesijotų kvietinių miltų duona
Regnos graikinių riešutų duona
Mamos Gretos duona su riešutais ir vaisiais
Mamos Gretos saldi duona su riešutais
Regnos graikinių riešutų duona
Guvilės Ciabatta
Mrs.R Duona, kepama aparate
Slatkiuke duona pagal Sonatinos "Lenkiška duona"
Mamos Gretos džemų receptai
Mrs.R pusrytinė duonelė
Nikkė raugintų kopūstų duona su kmynais angliškai
Nikkė keksas zebras
Mrs.R bulvinės bandelės rusiškai
Voveros bananinė duonelė su riešutais
Nexta citrininis pyragas
Mama Greta citrininis pyragas
Mamos Gretos migdolų pyragas ir vaisinis keksas
Mrs.R "Sveika Duona be raugo, mielių, cukraus, druskos ir t.t.. , "Gyvos tešlos duona" ir "Gyva tešla"
Aistuzeles juoda duona su saulėgrąžomis
FedeSperanza gyvos tešlos proporcijos
mamos Gretos duonelė su džiovintomis slyvomis
Mrs.R saldus batonas ir juoda ruginė duona
Nexta prancūziškas batonas
mama Greta bandelės su lašinukais
Anafora kasdieninis batonas
mama Greta sezamų duonelė
katu sviestinės bandelės
Regna švediška duona su alyvuogėmis
Katu Bostono ruda duona
Katu Sveikuoliška spanguolių ir graikiškų riešutų duona
mama Greta duona su varškės sūriu ir krapais
Triule kvietinis ir ruginis raugas
Mrs.R picos duona, beždžionių duona ir bulvių bandelės
Mrs.R ruginė duona su raugu
panterele35 Linų duona
Šilingės ruginė duona
Mrs.R modifikuota ruginė duona su raugu
Kukurūzų duona (angliškai)
Panterele35 kukurūzų duona
Triule duoninės bandelės
Triule rusiškas bagetas
Mrs.R Rugelis ir Palenica
Avenita ruginė duona su kmynais
Katu raugo dienoraštis ir Angelų duona
Mrs.R keksas
nataliunciko Duona Herkulesas Ervidėjus
nataliunciko ryžių duona su abrikosais
Kirameki Cinamono ir spanguolių duona
Kirameki duonytė su ruginiais miltais ir grietine
Kirameki Rusiška ruginė duona ir Grikių miltų duona su vaisiais
Pietų Karolinos ryžių duona
nataliunciko ruginė duona su alum
Hala arba šiašiapynė
nataliunciko ruginė duonytė
Kirameki Vokiška kaimiška duonelė ir Riebi ruginė duona
pantereles Tosterio duona
Renatelem Spanguolių - aguonų keksas
tortanas
fortos Šventine duona, Kvietinis ragaišis, Prancūziška duona, Rugine duona, Ruginiai paplotėliai su sezamu sėklomis
pantereles Duona su arachisu pasta
Chudo testo
Grissini
Mrs. R Itališkos bandelės, Ciabata
mamos_Gretos Rikotos ir špinatu duona - pyragas
laukines cibuline
Lung VYNIOTINIŲ PYRAGAS
Šilingės kasdieninis batonas
Lung duonelė
Krislos Naminė ruginė duona
garbanes Itališka duona su rozmarinu
Krislos Velykinis pyragas su razinomis
(J@lantos RUGINĖ DUONA
Sąstingio laikų batonas
jadzkos duonytė
Elikos Garstyčių ir alaus duona
Terros duonytė su kumpiu ir alumi
laurechkos ruginė duonelė
lioliukes Balta saldi duonele su džiovintais slyvom
nataliunciko duona su alyvuogėm
Ninin bandelės
Laumikė Ruginė duona su gira
Laumikė Balta duona su džiovintomis vyšniomis
Laumikė Balta duona su šviežiais agurkais ir krapais
Laumikė Duona su džiovintais grybais ir česnaku
Laumikė Duona su ryžių miltais
Mrs. R DEGINTO CUKRAUS SIRUPAS
nataliunciko batonas
slogos balta duona
jadzkos duona su 5-ių grūdų dribsniais
Mrs. R aguoninis MIELINIS ZEBRIUKAS
Maria- Duona su sūriu ir krapais
Lung VARŠKĖS PYRAGAS
Avenitos Rupių miltų bandelės - Vollkornsemmeln
murrrkos BANANINIS PYRAGAS
Terros SAVA
Elikos Plikyta ruginė duona
nataliuncikoduonelė
Lung kvietinė duona su juodaisiais sezamais
Terros PLIKYTA KVIETINĖ DUONA SU SALYKLU
J@lantos Cinamoninės bandeles
jadzkos duona su rugių kruopom
Indiška duona Chapati
jadzkos elementari duona su įdomiais priedais
paidukes Varškės pyragas
Laumikės ruginę-kvietinę duoną su raugu
FedeSperanza duona ant kopūstų lapų
Elikos Duona su sėlenomis
Elikos Balta duona su kiaušiniu
nataliunciko Dž. slyvų duonelė
nataliunciko šeimos duona
murrrkos Saldus pyragas
Elikos Duona su varške ir sūriu
nataliunciko Slyvų-varškės pyragas
Lettos Balta sviestinė duona su razinomis
Lung Balta kvietinė duona su majonezu
balta duona su kmynais
Jundos cinamoninė duoną su imbieru [/b]
nataliunciko duona su raugų
Lung Obuolių šarlotė
nataliunciko miežinė duona
nataliunciko Greita duonele
Sikstes Rusiska juoda rugine duona
nataliunciko Sveikuolių duona
mamos_Gretos Grūdėta morkų ir razinų duonelė
Trolėmolės Vyšnių ir marcipano pyragas
Info kaip pasigaminti raugą:
Tekstas ir foto, o iš šio psl.
http://community.liv...esta/25123.html
Pirma diena
1/2 puodelio (100 g) šilto, svaraus vandens (ėmiau virinta)
3/4 puodelio (100 g) ruginiu miltu
Svariame inde išmaišyt miltus su vandeniu, perdėti i svaru stiklaini, uždengti plėvelę, na ir gumyte užveržt galima. Laikyti 2 d. kamb. temperatūroje.
Pamaitinsime po 48val.
Trečia diena
Raugo kvapas turėtu buti ,duoniskai rugstokas su burbuliukais. Mano raugas isaugo mazdaug dvigubai (po sio pamaitinimo augimas suletes, bet tai normalu, veliau atsinaujins).
Ismesti nieko nereikia! Paprasciausiai i jusiski rauga imaisykite 2/3 puodelio paprastu kvietiniu nebalintu miltu ir i stiklaini, uzdenkite plevele. Tesla bus labai tirsta. Pradzioje maisykite mediniu saukstu, na o po to teks rankomis pabaigti.
Raugas iki pamaitinimo
http://i186.photobuc.../DSC_0002-1.jpg
Raugas po pamaitinimo.
http://i186.photobuc.../DSC_0003-2.jpg
Penkta diena
Pasilikti 1/4 puodelio raugo, likusi išmesti.
Išmaišyti raugą su 3 valgom. šaukštais (v.s.) vandens ir 2/3 puodelio miltu (tu pačiu kvietiniu).
Tešla bus kietoka. Vėlgi dėti I stiklaini, uždengta plėvele ir palikti 1 ar 2 dienoms (priklausomai nuo jūsų raugo augimo).
Siame etape raugo augimas nėra toks pastebimas, bet jis turi buti charakteringo rūgštoko duonos kvapo ir su daug burbuliuku..
Iki pamaitinimo.
http://i186.photobuc.../DSC_0019-1.jpg
Po pamaitinimo.
http://i186.photobuc.../DSC_0001-2.jpg
Visuose sekančiuose etapuose pamaitinimas vyksta taip pat: ¼ puodelio raugo, 3 v.s. vandens ir 2/3 puodelio miltu. Priklausomai, kiek įsaugo jūsų raugas, pamaitinti reiktu ant rytojaus arba dar sekančia diena. Ir taip 3-4 kartus pamaitiname, kol raugas nepradės augti keturgubai per 8val. (t.y. kol nepadidės 4kartus).
Mano komentaru kaip ir nebus, nes viskas vyko ,kaip aprašyme
Iš pradžių gal ir atrodys, kad nieko jums nesigauna, bet neskubėkit ir viskas pasiseks
dar truputi
Kvietinis raugas
Baltai duonai kepti su rūgštelėjusiu raugu vietoj 2 pak. sausu mielių imame 150-250g raugo, t.y.:
vietoj mielių dedame 150-250g raugo ir miltu kieki , esanti recepte, sumažiname 70-100g, o vandens 70-150g (bet vandeni maždaug žiurime pagal tešlą).
Ruginis raugas
jei norite normalios rugines duonos, tai reiktu naudot tiek raugo, kiek ruginiu miltu yra nurodyta recepte (t.y. jei mūsų duonoje norime turėti 500g baltu ir 500g ruginiu miltu, vadinasi imame 400-500g gatavo raugo).
Jei norite stiprios arba ganėtinai rūgščios duonos, tai imame du arba beveik dukart daugiau raugo, nei recepte nurodyta miltu.