Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 19

QUOTE(-Julija- @ 2009 11 02, 10:26)
P.S. gal kas zinot kur apie neutropenija pasiskaityti? Per apziuras vis pasako kelinto laipsnio neutropenija buna, noriu pasiskaityti apie tai, bet apie neutropenijos laipsnius internete nieko neradau

Definition of Neutropenia:
Neutropenia is generally defined as a neutrophil count of less than 1, 800/mm³.
The absolute neutrophil count is used to grade neutropenia
Mild Neutropenia: <1000 Neutrophils / µL, also called (Grade III neutropenia) Moderate: <500/µL (Grade IV neutropenia)
Severe: <200/µL (Gade V neutopenia)
Risk of infection increases substantially as counts drop below the 200-500/µL range.

Neutropnenija pasireiškia, kai neutrofilų kraujyje yra mažiau 1,800/mm³.

1) lengva, III laipsnis - neutrofilų <1000 µL
2) vidutinė, IV laipsnis -neurtofilų <500/µL
3) sunki, V laipsnis -neutrofilų <200/µL
(vertimas laisvas) smile.gif
Infekcijos rizika atsiranda esant neutrofilams 200-500 µL
neutropenija.

Tik vėl angliškai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 02 lapkričio 2009 - 12:16
Sveikute, Adis, smile.gif , kaip laikaisi?
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2009 11 02, 13:28)
Sveikute, Adis,  smile.gif , kaip laikaisi?

Pavargusi. Važiuosiu kraujo daryti, rytoj chemija, bet pagal savijautą kažin ar geras bus.

Labai džiaugiuosi dėl naujo Jūsų namų gyventojo. Jau vardą turi?
Atsakyti
Šiandien tokia graži - SAULĖTA diena 4u.gif
tad kuo geresnės nuotaikos kiekvienos namams... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 11 02, 13:48)
Pavargusi. Važiuosiu kraujo daryti, rytoj chemija, bet pagal savijautą kažin ar geras bus.

Labai džiaugiuosi dėl naujo Jūsų namų gyventojo. Jau vardą turi?

Įsivaizduoju, kad pavargai. Bet pasirinkimo nėra - turi eiti pirmyn. Apkabinu, ir laikykis, kabinkis nors už mažų smulkmenėlių, kas džiugintų. Gerai, kad turi žmogų šalia.

Man šį rudenį kažko nervukai visai pačiuožę - apsiverkt nieko nereiškia. Kad ir vakar kapinėse - kažkas užklausia paprastą klausimą "kaip gyveni", o aš apsiverkiu. Turbūt visai nereik eit į žmones, kažko išsiderinu...geriausia namie, tarp savų - dukrytės ir kačiuko. Tada viskas gerai.

Kačiukas mūsų dar bevardis. Renkamės tarp Perlo (atrodo, Saulėlydžio taip pat Perlas tongue.gif ), ir Sniegius (Sniegutis...).. Štai tokie mano džiaugsmeliai.
Atsakyti
Tai va neutrofilų 0,1 ir taip yra po trijų filgrastimų :tikuosi atsidės neilgam, keliom dienom, vaistukų dar turiu.
Ką tik su dideliu apetitu suvalgiau dubenėlį grikių košės. smile.gif Daugiau tai į nieką pažiūrėti šiandien nenoriu. schmoll.gif
Atsakyti
Sveikutės ! Šiame forume esu pirmą kartą . Šiandiena sužinojom , kad tėčiui reikalingi vaistai ERLOTINIBAS (Traceva) , iš ligonių kasos tikėtis kompensacijos be šansų verysad.gif , o nupirkti visą kursą neišgalime doh.gif . O dar gydytojas įspėjo , kad ir šitų vaistų organizmas gali nepriimti (antro chemijos kurso negali leisti , nes su kepenim pasidarė visai negerai ). Taigi ieškom , gal kam netiko ,ar liko dalis tablečių g.gif Bandžiau ieškoti per google , bet nieko neradau verysad.gif Būčiau labai dėkinga už bet kokią informaciją ax.gif
Atsakyti
Laba diena,
jau kelias dienas seku Jūsų temą ir žaviuosi kokios Jūs visos stiprios...
Jūs taip palaikote vieną kitą, taip įkvepiate jėgų kovoti, Jūsų šiluma jaučiasi net per atstumą..drįstu ir aš įsibrauti į Jūsų temukę..
Praeitą savaitę sužinojau, kad mano mamai 4 stadijos kiaušidžių vėžys. Sužinojom kai gulėjo ligoninėje dėl vandens kaupimosi plaučiuose, būtent paėmę šiek tiek to vandens nustatė kiaušidžių piktybinius pakitimus...
Sužinojusi verkiau kelias dienas, dabar kažkaip nusiraminau, mama laikosi geriau ir nusiteikusi optimistiškai, imu pavyzdį iš jos, nes suprantu, kad mano tokie verkimai ją dar blogiau veikia...
Šiandien buvome Santariškėse tai išstudijavę esamą situaciją bandys užrašyti kompiuterinei tamografijai, po kurios skubiai reikės pradėti taikyti chemoterapiją, nes vanduo plaučiuose toliau kaupiasi verysad.gif
Kiek supratau taikys kažkokį agresyvų gydymą- kartą suleis vaistų ir paskui 3 savaičių pertrauka g.gif Labai bijau kaip jos skrandis ir širdelė ištvers, nes skrandyje opos, o širdelė dar neatsigavo po patirto infarkto...
Turiu daug klausimų į kuriuos ieškau informacijos internete, tačiau ar galėčiau jos neradusi, užklausti Jūsų? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Satide: 02 lapkričio 2009 - 17:27
QUOTE(Satide @ 2009 11 02, 18:03)
Laba diena,
jau kelias dienas seku Jūsų temą ir žaviuosi kokios Jūs visos stiprios...
Jūs taip palaikote vieną kitą, taip įkvepiate jėgų kovoti, Jūsų šiluma jaučiasi net per atstumą..drįstu ir aš įsibrauti į Jūsų temukę..
Praeitą savaitę sužinojau, kad mano mamai 4 stadijos kiaušidžių vėžys. Sužinojom kai gulėjo ligoninėje dėl vandens kaupimosi plaučiuose, būtent paėmę šiek tiek to vandens nustatė kiaušidžių piktybinius pakitimus...
Sužinojusi verkiau kelias dienas, dabar kažkaip nusiraminau, mama laikosi geriau ir nusiteikusi optimistiškai, imu pavyzdį iš jos, nes suprantu, kad mano tokie verkimai ją dar blogiau veikia...
Šiandien buvome Santariškėse tai išstudijavę esamą situaciją bandys užrašyti kompiuterinei tamografijai, po kurios skubiai reikės pradėti taikyti chemoterapiją, nes vanduo plaučiuose toliau kaupiasi  verysad.gif
Kiek supratau taikys kažkokį agresyvų gydymą- kartą suleis vaistų ir paskui 3 savaičių pertrauka  g.gif  Labai bijau kaip jos skrandis ir širdelė ištvers, nes skrandyje opos, o širdelė dar neatsigavo po patirto infarkto...
Turiu daug klausimų į kuriuos ieškau informacijos internete, tačiau ar galėčiau jos neradusi, užklausti Jūsų?  unsure.gif
rasi internete,pati ieskojau ir radau.stiprybes tau...
Atsakyti
Adis tau rytdienai laikau kumštį ir dovanoju gėlę.
Arūne ir tau skiriu šios gėlės rasos lašelius, tegul ji verkia , o tu juokis.
Tikėsiu tau gėlė už tikėjimą ir prisikėlimą.
Julija, Chaiba tegul jums taip pat pražysta po žiedą.
Tegul žiedas prasiskleidžia toms , kurios slaugo artimuosius ir verkia jų ašaromis.
Stiprybės visoms.

user posted image

Satide , aišku gali kreiptis.
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2009 11 02, 15:15)
Įsivaizduoju, kad pavargai. Bet pasirinkimo nėra - turi eiti pirmyn.  Apkabinu, ir laikykis, kabinkis nors už mažų smulkmenėlių, kas džiugintų. Gerai, kad turi žmogų šalia.

Man šį rudenį kažko nervukai visai pačiuožę - apsiverkt nieko nereiškia.  Kad ir vakar kapinėse - kažkas užklausia paprastą klausimą "kaip gyveni", o aš apsiverkiu. Turbūt visai nereik eit į žmones, kažko išsiderinu...geriausia namie, tarp savų - dukrytės ir kačiuko. Tada viskas gerai.

Kačiukas mūsų dar bevardis. Renkamės tarp Perlo (atrodo, Saulėlydžio taip pat Perlas  tongue.gif ), ir Sniegius (Sniegutis...).. Štai tokie mano džiaugsmeliai.

Ruduo, gal del to tos asareles dazniau pasirodo, bet po rudens bus ziema,o po ziemos ir vel pavasaris ir vel bu daugiau sypsenos veide.
Tarp kitko musu katinelis Sniegius, jis taip pat visas baltas ax.gif
Atsakyti
laba,
čia ir vėl aš blush2.gif
džiaugiuosi kai džiaugiatės Jūs ir liūdžiu kartu su Jumis, kai Jums liūdna 4u.gif
paskaityti atslenku dažnai, tik nerašau... nelabai turiu ką. ax.gif

gal kuri nors susidūrėte su radioterapija? ar būsena bus panaši kaip po chemoterapijos?

stiprybės Jums visoms 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo speranza: 02 lapkričio 2009 - 17:55