QUOTE(bbg23 @ 2009 10 27, 23:24)
SIan mamai antra karta dare chemoterapija, sian jauciasi blogiau. Silpna bei vemia pastoviai, nors ir leido vaistu nuo pykinimo.. As nesuprantu, kodel ja nuolat pykina ir kodel ji nuolat vemia:( Net dar pries chemoterapija..Gal kam taip yra buve?
Tai iš ankstesnių forumų patirties.
Imbiero tabletės
GVAZDIKĖLIAI
1.Nuo pykinimo:2 arbatinius šaukštelius gvazdikėlių pakepinti,supilti į puodelį verdančio vandens.Pamirkyti 30 min.Gerti po 1 arbatinį šaukštelį 3 - 4 kartus per dieną.(Gal pakepinti ir nebūtina? )Bet taip tik aš sakau.
2.Nuo vėmimo:Pakepinti puse arbatinio šaukštelio gvazdikėlių miltelių,sumaišyti su 1 valgomu šaukštu medaus.Po truputi valgyti.
gvazdikėlių aš nebandžiau.Čia kitų patirtis.
Prašykit išrašyti didesnę dozę nuo pykinimo.Juos kompensuoja.Ir dar primenu, leistis kol dar nepradėjo pykinti.
bet labai toksiškų chemo pykinimas išlieka net su vaistais.Svorio kritimas neišvengiamas. ,an buvo 12 kg , prie 74 kg.
Čia dar forumų išminties.
Razinos turi daug kalio. Vemiant, viduriuojant, prakaituojant - t.y. netenkant skysčių, prarandama ir kalis. Dėl kalio trūkumo gali sutrikti širdelės veikla. Razinos mano išsigelbėjimas. Kalio man dažnai trūksta, ypač gydantis. tirpalą Sesutė patarė nakčiai užsimerkti razinas, ryte išgeri skystį ir razinas suvalgyti. Padėjo.
Magnio turi džiovinti abrikosai. Daug kalio turi džiovintos slyvos, džiovinti obuoliai. Džiovintos slyvos gerai, jei nuo zofrano ar chemijos užkietėja viduriai. Todėl šių vaisių kompotas puikiai tinka. Aš dar valgydavau keptus obuolius, su jais taip pat gauni kalio ir skysčių, sureguliuoja žarnyną.
Visiškai vėmimo išvengti jei toksiška chemo nepavyks.