Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 19

QUOTE(bbg23 @ 2009 10 27, 23:24)
SIan mamai antra karta dare chemoterapija, sian jauciasi blogiau. Silpna bei vemia pastoviai, nors ir leido vaistu nuo pykinimo.. As nesuprantu, kodel ja nuolat pykina ir kodel ji nuolat vemia:( Net dar pries chemoterapija..Gal kam taip yra buve?

Tai iš ankstesnių forumų patirties.

Imbiero tabletės

GVAZDIKĖLIAI
1.Nuo pykinimo:2 arbatinius šaukštelius gvazdikėlių pakepinti,supilti į puodelį verdančio vandens.Pamirkyti 30 min.Gerti po 1 arbatinį šaukštelį 3 - 4 kartus per dieną.(Gal pakepinti ir nebūtina? )Bet taip tik aš sakau.
2.Nuo vėmimo:Pakepinti puse arbatinio šaukštelio gvazdikėlių miltelių,sumaišyti su 1 valgomu šaukštu medaus.Po truputi valgyti.
gvazdikėlių aš nebandžiau.Čia kitų patirtis.

Prašykit išrašyti didesnę dozę nuo pykinimo.Juos kompensuoja.Ir dar primenu, leistis kol dar nepradėjo pykinti.

bet labai toksiškų chemo pykinimas išlieka net su vaistais.Svorio kritimas neišvengiamas. ,an buvo 12 kg , prie 74 kg.
Čia dar forumų išminties.
Razinos turi daug kalio. Vemiant, viduriuojant, prakaituojant - t.y. netenkant skysčių, prarandama ir kalis. Dėl kalio trūkumo gali sutrikti širdelės veikla. Razinos mano išsigelbėjimas. Kalio man dažnai trūksta, ypač gydantis. tirpalą Sesutė patarė nakčiai užsimerkti razinas, ryte išgeri skystį ir razinas suvalgyti. Padėjo.
Magnio turi džiovinti abrikosai. Daug kalio turi džiovintos slyvos, džiovinti obuoliai. Džiovintos slyvos gerai, jei nuo zofrano ar chemijos užkietėja viduriai. Todėl šių vaisių kompotas puikiai tinka. Aš dar valgydavau keptus obuolius, su jais taip pat gauni kalio ir skysčių, sureguliuoja žarnyną.

Visiškai vėmimo išvengti jei toksiška chemo nepavyks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 29 spalio 2009 - 10:19
QUOTE(bbg23 @ 2009 10 28, 17:54)
Bijau, kad jai neprasidetu anoreksija. As jai viska darau, varskyte, virtiniukus, trintas sriubytes is morku, brokoliu.. Bet kad jinai net nenori.. Jau jinia bijo valgyt, nes sako, kad vistieks vems..

bbg23, del anoreksijos tikrai nepergyvenkite, ti psichologine liga, kai zmogus bijo priaugti svorio ir save kankina.
Zinoma, sunku, kai esi ligonis ir valgyt nenori/negali, nors zinai, kad reikia.
Atsakyti
labas smile.gif
sios dienos "Moters savaitgalyje" (Nr 44) yra tema apie vėžį
yra patarimukų... bet čia esančioms profėms jie - tik želmenėliai, na bet gal kam įdomu
4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras! Jau girdejau apie ta aparata o dabar radau kur paskaityti 4u.gif

http://nordeurope.kp...ne/news/556305/
Atsakyti

shaiba, trumpa pertrauka, gaila, kur bus chemija: Kauno klinikose ar Vilniuje?
[/quote]

Išsiuntė į Vilnių,tai ir lieku,nors buvo minčių grįžti į Kauno onkologinę,nes ten yra paliatyvusis skyrius,bet dar spėsiu... g.gif

Dabar skaitau temas ir ieškau informacijos apie chemijų poveikį ,gaila,kad dar nežinau,kokius vaistus gausiu.Tingėjau,o gal tikėjausi kad nereiks,susitraukti reikalingą informaciją,tai dabar turiu užsiėmimą. ax.gif
rasų lanka,kur dingai?ar atostogos?ar" tamsusis"metų laikas veikia,kad nerašai?Trūksta tavo gražių pasisakymų,man miela skaityti,kaip rūpiniesi artimaisiais,truputėli pavydu blush2.gif ,norėčiau,kad manim taip rūpintusi ax.gif
raganez,landžiodama po SM,radau tavo vyrų nuotraukas,fantastiški berniukai bigsmile.gif, ir labai panašūs į mamą mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutės , mieliausios Mergaitės, 4u.gif Laikykitės ir būkit stiprios, sveikit ir patirkit kuo mažiau nemalonių akimirkų ir jausmų. Na, o jei jų bus - tai tebūna jie todėl, kad reikalingi, kad paskui laaaaabai gerai būtų. wub.gif

Shaiba, brangute - stipriai apkabinu friends.gif trumpos atostogytės, bet jos buvo... Nesakysiu tau - užjaučiu, o pasakysiu - sėkmės gydymęsi ir stiprybės įveikti šį etapą. O jos tu tikrai turi. Tai jau įrodei - ir sau ir pasauliui . wub.gif Sako - nebegali operuoti - ne kas. Skiria chemiją - puiku.... Gal bus kita shema, kitas vaistukų derinys - tas , kurio tau taip reikia. wub.gif

Ir taip ačiū už gražius žodžius - per skambūs jie.... ax.gif

"Prisiduodu" : - Shaiba jau parašė , kur dingau... pati to nežinodama biggrin.gif Esu atostogose - šiais laikais vadinamose - nemokamose... šiek tiek... Ir šiaip kažko patapau "psichiškai išderinta" blush2.gif - šis tas darbelyje, šis tas šen, šis tas ten, šiek tiek prilaikau fantazijos... ir kažko "batareikos nusėdo". Gerai, kad turiu šalia savęs nuostabų žmogų, kuris mane pareguliuoja . smile.gif Bet ką čia man kalbėti - atleiskit... blush2.gif
Mamytei slogos baigėsi, bet kaip kosėjo doh.gif (jai visada su kosuliu būdavo blogai, bet kiek darydavo rentgeną - nieko nerodydavo, vis bronhitas... ) Tai tikiuosi, kad ir šį kartą praslysim. Jau šiek tiek geriau. Dabar užsikoso tik kai pagulėjusi atsikelia, ar kai sušyla, bet kosulys nėra sausas ir atsikosti.... Na, o tetukui tai visaip. Vakar vežėme pirmai kardiostimuliatoriaus patikrai. Jam vistiek užeina širdaplakis ir mažas kraujo spaudimas pasidaręs. Tai gydytojai vakar jį valandą pralaikė kabinete, ir stimuliatorių žiūrėjo ir pro nosį zondavo kardiogramą ar dar kažką ten , ir susipyko tarp savęs nes išsiskyrė jų nuomonės dėl dar vienos operacijos, ir vėl taikėsi. Na, žodžiu, vyko drama. Kompiuteriu pakoregavo stimuliatorių, parašė vaistukų ir paleido iki antradienio. Antradienį vėl važiuojam - parai uždės Holterį (įrašantį širdies darbą), Trečiadienį vėl važiuojam - jį nuims ir žiūrės , ką rodo ir vėl spręs... Taigi, gyvename beveik ant ratų... biggrin.gif O čia dar į tarpus nuvažiuojame kapelių mylimųjų aplankyti, žvakelių uždegti. Šiandien pabuvome ant vyro tėvelio kapo Šiauliuose... Išsiskyrėme prieš du mėnesius - taip laikas eina... Ir sapnuose jau ir savo žmoną aplankė, ir mano vyrą - linksmas pas visus, nors gyvenime toks ne visada buvo, ir su abiem kojelėm, visiškai sveikas. smile.gif Na, tikim, kad dabar jau jam tikrai gerai....

Ramios naktelės. Myliu visas, už Jūsų viską, ką turite ir ką dovanojate kitiems - nebūtinai materialiame pavidale... net nežinodamos, kad tai yra dovanos... wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 30 spalio 2009 - 22:50
Laba diena,
Adis, tavo draugei pagal Vinorelbiną savaitei atidėjo lašinimą, nes blogas kraujas. Dabar važiuosiu ateinantį antradinį. Džiaugiausi, kad limfmazgiukai virš raktikaulio mažėja, bet pradėjo labiau skaudėti kaklą link ausies ir jis man kažkoks pasidarė kreivokas, nors echoskopijos metu toje vietoje nieko niekas nematė. Tiesa, gydytoja papasakojo tokį atvejį apie Vinorelbiną. Jį skyrė moteriai su metastazėmis plaučiuose tik tam, kad kažką skirti, tačiau vaistai taip suveikė, kad moteris turėjo remisiją tris metus (kad mums taip).
Gal gali man parašyti į AŽ, noriu info apie Avastiną.
Ramaus visoms savaitgalio...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NBA: 31 spalio 2009 - 10:15
QUOTE(NBA @ 2009 10 31, 12:13)
Laba diena,
Adis, tavo draugei pagal Vinorelbiną savaitei atidėjo lašinimą, nes blogas kraujas. Dabar važiuosiu ateinantį antradinį. Džiaugiausi, kad limfmazgiukai virš raktikaulio mažėja, bet pradėjo labiau skaudėti kaklą link ausies ir jis man kažkoks pasidarė kreivokas, nors echoskopijos metu toje vietoje nieko niekas nematė. Tiesa, gydytoja papasakojo tokį atvejį apie Vinorelbiną. Jį skyrė moteriai su metastazėmis plaučiuose tik tam, kad kažką skirti, tačiau vaistai taip suveikė, kad moteris turėjo remisiją tris metus (kad mums taip).
Ramaus visoms savaitgalio...

Atsakyti
Ačiū, Rasų lanka, kad parašei. Tikrai jautėsi, kad tave kažkas stipriai slegia, kad nerašai. Dabar aišku, kad "batareikos..." unsure.gif Manau, susitvarkysi, tu juk gali... 4u.gif

Mes šiandien kapelius aplankėm - dukros senelio ir katinulio amžino poilsio vietas aptvarkėm. Dukra laiškus abiem parašė... wub.gif , nunešė. Ryt eisime žvakutę uždegt.

Visoms po balionėlį 4u.gif ir ramybės širdelėse heart.gif
Atsakyti
Aš pamenu, kaip angelas sparnus pametęs
Nukrito žemėn lyg žvaigždė.
Jis atsistoti negalėjo, nes jautėsi išsekęs
Ir dar jis nesuprato kieno gi čia kaltė.
Gulėjo šitaip angelas gal dieną, o gal dvi,
Bet niekas jam padėti negalėjo!
Galvojo jis: "Nejau visam žmonių būry nėra nė vieno angelėlio?"
Dar kelios valandos, ir angelas akis užmerks.
Pagalbos jam suteikt negali niekas.
Dėl šito angelo tikriausiai nieks neverks.
Jo kūnas čia be sielos lieka.
Dar gali atsikvėpt jis tris kartus
Ir užsimerks jo akys amžiams...
Bet kas gi čia? Prie jojo stovi nuostabus žmogus
Kurs angelo pasitikėjimą žmonėm nustojo laužęs.
Tai buvo moteris, su angelo sparnais,
Ji rado juos prie rožių krūmo.
Pati prisiminė, kaip buvo angelas kadais
Tarnavo ji dievams prie aukso rūmų.
Uždėjo angelui ji sparną,
Po to ir kitą kuo greičiau.
Jis panašėjo ne į angelą, bet varną,
Kuriam reikėjo padėkot skubiau.
Kai angelas jėgas atgavo
Norėjo padėkot gražiai,
Bet tos moters jis šalia nerado.
Suprato kad jį,dangaus angelą saugo ir žemės angelai...

JUS VISOS ŽEMĖS ANGELAI 4u.gif 4u.gif
Labai labai ačiū JUMS VISOMS 4u.gif

Aš bandau TIKĖTI ....
Ir tikiu kad šis šviesos spindulėlis man padės...
user posted image

Ir visom jum siunčiu po 4u.gif 4u.gif 4u.gif lai jis atneš nors po mažą dalelę sveikatos ir stiprybės 4u.gif
AČIŪ JUMS VISOM 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TIKESIU: 31 spalio 2009 - 16:12

TIKESIU,kaip šaunu tave matyti smile.gif ,nemoku net parašyti,net džiaugsmo ašara ištryško friends.gif Kaip tu? user posted image
Atsakyti
TIKESIU wub.gif wub.gif wub.gif yahoo.gif oro_buckis.gif
Atsakyti