Laba!As tai mamai ir sunui karts nuo karto verdu putpeliu kiausinukus,bet kai jau verdu-tai abiems po kokiu 5-7vnt.Verdu 4min.,nes tik pilnai isvirtus valgom.Man tai jie fui,negaliu prisiverst suvalgyt,kvailas isitikinimas.
NORFOJ jie pigiausi,ta popierine dezute,kurioje berods 18ar20vnt-tik 4ar5lt.kainuoja,o Maximoj lygtais 7-8lt.
SIan mamai antra karta dare chemoterapija, sian jauciasi blogiau. Silpna bei vemia pastoviai, nors ir leido vaistu nuo pykinimo.. As nesuprantu, kodel ja nuolat pykina ir kodel ji nuolat vemia:( Net dar pries chemoterapija..Gal kam taip yra buve?
QUOTE(bbg23 @ 2009 10 27, 23:24)
SIan mamai antra karta dare chemoterapija, sian jauciasi blogiau. Silpna bei vemia pastoviai, nors ir leido vaistu nuo pykinimo.. As nesuprantu, kodel ja nuolat pykina ir kodel ji nuolat vemia:( Net dar pries chemoterapija..Gal kam taip yra buve?
Taip man buvo.Tai vadinamas psichologinis vėmimas.Jis man prasidėjo po 3-os chemo,kai organizmas suprato ką tai reiškia.Dvi paros prieš sekantį leidimą jau darydavosi bloga, o įėjus į skyrių pradėdavau tasytis, o dar lašinant fiziologinį skystį jau vemdavau.Ir taip 6-7 dienas.
Per "Gerasias dienas" , net dieną išgerdavau migdomųjų ir miegodavau po kelias valandas.
Papildyta:
QUOTE(saulėlydis* @ 2009 10 27, 10:52)
Labas rytas,
iškilo dar ir man klausimų - kaip laikosi Jūsų kepenis nuo tokio vaistų krūvio?
Mano vyrui beveik visą gydimo laikotarpį tai daugiau, tai mažiau buvo padidėję AST ir ALT kepenų fermentai. Retą kartą tilpdavo į normą. Tai va ir noriu pasidomėti Jūsų kaip saugote savo kepenėles.
Geros dienos (Mažeikiuose taip tamsu ir drėgna, gerai, kad bent šilta)
iškilo dar ir man klausimų - kaip laikosi Jūsų kepenis nuo tokio vaistų krūvio?
Mano vyrui beveik visą gydimo laikotarpį tai daugiau, tai mažiau buvo padidėję AST ir ALT kepenų fermentai. Retą kartą tilpdavo į normą. Tai va ir noriu pasidomėti Jūsų kaip saugote savo kepenėles.
Geros dienos (Mažeikiuose taip tamsu ir drėgna, gerai, kad bent šilta)
Už tai aš po chemijos kurso užbaigimo ir laikiausi Taunytės kruopų dietos.Man taip sutapo, kad echoskopiją darė baigiant chemo ir konstatavo padidėjimą, fermentų nedarė.Po mano dietos kepenų dydžiui pastabų jau nebuvo.
QUOTE(bbg23 @ 2009 10 27, 23:24)
O kaip del geriamo ZOFRANO, neskiria?Arba leidziamo,kuri po chemijos butu galima suleist,juk ji visoms skiria"reikia-nereikia",mama vis praso jo nerasyt,bet kartais vistiek israso,sako gi vistiek kompensuoja .Galetu pataupyt pinigelius ir neskirt jei nereikia ,juk brangus vaistukai.
Gal jusu mamyte labai bijo?Gal dar ir psichologinis tas vemimas .Bet,aisku,ir nuo chemijos.O kai jei skrandis operuotas-tai jautrus viskam.O kaip del maisto?Ka valgo?Ar ji ligoninej ar tik sulasina ir isleidzia?
Sveikatytes mamai!Kuo lengviau istvert chemija!
Kasdien paskaitydavau,pasidžiaugdavau Jūsų pergalėmis prieš ligą,bet vis nerašiau,nes medikai negalejo apsispręsti,ką su manim daryti.Padarė vieną KT,paskui
antrą ir priėjo išvados,kad operuoti nebegalima,dėl metastazių. Mano "atostogos" truko 5 mėnesius. Taip,kad jungiuosi prie gaunančių chemiją.
Taip GABIJA ir man buvo psichologinis pykinimas,užtekdavo įsėsti į mašiną,važiuoti
eiliniam lašinimui ir imdavo pykinti.
Liutukeee,man nepadėdavo net Zofranas,leidžia vaistą,o mane atrodo nuo jo dar labiau pykina.
Bet kiekvienam kitaip,gal Jūsų mamai,taip nebus praeis kelios dienos ir nustos pykinti.
Tėčiui šiandien suleido 5 chemija ,jaučiasi kolkas neblogai ,lapkričio 18 daris kompiuteri ir tada gal skirs truputi kitokia chemija ,nes vėl limfmazgiai didėja .
bet tikiuosi kad viskas bus gerai.
visas stipriai apkabinu ir geros sveikatos visoms linkiu
bet tikiuosi kad viskas bus gerai.
visas stipriai apkabinu ir geros sveikatos visoms linkiu
QUOTE(shaiba @ 2009 10 28, 00:49)
.Padarė vieną KT,paskui
antrą ir priėjo išvados,kad operuoti nebegalima,dėl metastazių. Mano "atostogos" truko 5 mėnesius. Taip,kad jungiuosi prie gaunančių chemiją.
Liutukeee,man nepadėdavo net Zofranas,leidžia vaistą,o mane atrodo nuo jo dar labiau pykina.
Bet kiekvienam kitaip,gal Jūsų mamai,taip nebus praeis kelios dienos ir nustos pykinti.
Labai užjaučiu ir apgailestauju.Linkiu , kad bent chemo nesikandžiotų ir būtų veiksminga.
Apie zofrano mažinimą ar nenaudojimą negalima , net galvoti.Jei naudojant pykina, tai be jo būtų tragedija.Ir leistis ar gerti reikia , kol dar neprasidėjo pykinimas, nes jau pradėjus bloguoti nėra tokio efekto ir atrodo, kad nepadeda.Nenaudojant zofrano garantuotas psichologinis pykinimas.
Nors kai leidžia cis platiną , ji tiek toksiška , kad zofranas nenuima viso blogumo.
Liutukeee,
Tai ZOFRAN su laseline leidzia, kartu su chemo, tipo tada stipresnis poveikis.. Bet sakau, jinai veme jau pries chemo.. Matyt tikrai psichologinis. Bet pati sako, kad psichologines itampos nejaucia, kad nori kovoti.
Bijau, kad jai neprasidetu anoreksija. As jai viska darau, varskyte, virtiniukus, trintas sriubytes is morku, brokoliu.. Bet kad jinai net nenori.. Jau jinia bijo valgyt, nes sako, kad vistieks vems.. Labai nori sulciu, vakar nupirkau hippi, tai pasijuokem, kad bent pagers sulciu, nes vistiek isvems..
nezinau ka daryti, kad nepykintu, jinai turi stipreti, o ja pykina.. Jinai silpna, nes negauna maistiniu medziagu. Vakar susipykau su mociute, pradejo rekti, kad nutrauktu chemoterapija, nes jaj bloga, jinai silpna ir kad pradetu kazkokias tabletes gerti..
Papildyta:
shaiba,
sakau, kad jai prasidejo vemimas pries chemoterapija..
Tai ZOFRAN su laseline leidzia, kartu su chemo, tipo tada stipresnis poveikis.. Bet sakau, jinai veme jau pries chemo.. Matyt tikrai psichologinis. Bet pati sako, kad psichologines itampos nejaucia, kad nori kovoti.
Bijau, kad jai neprasidetu anoreksija. As jai viska darau, varskyte, virtiniukus, trintas sriubytes is morku, brokoliu.. Bet kad jinai net nenori.. Jau jinia bijo valgyt, nes sako, kad vistieks vems.. Labai nori sulciu, vakar nupirkau hippi, tai pasijuokem, kad bent pagers sulciu, nes vistiek isvems..
nezinau ka daryti, kad nepykintu, jinai turi stipreti, o ja pykina.. Jinai silpna, nes negauna maistiniu medziagu. Vakar susipykau su mociute, pradejo rekti, kad nutrauktu chemoterapija, nes jaj bloga, jinai silpna ir kad pradetu kazkokias tabletes gerti..
Papildyta:
shaiba,
sakau, kad jai prasidejo vemimas pries chemoterapija..
QUOTE(saulėlydis* @ 2009 10 27, 10:52)
Mano vyrui beveik visą gydimo laikotarpį tai daugiau, tai mažiau buvo padidėję AST ir ALT kepenų fermentai. Retą kartą tilpdavo į normą. Niekas nieko dėl to nesakė. Dabar, kai reikia pradėti gerti 6-Merktapoturiną, prabilo, kad padidėję fermentai ir liepė laukti 3 savaites. Tik laukti
Per antrąją chemiją man labai didėdavo šitie fermentai po 1,5 k. ir daugiau. Onkologė pasiūlė labai veiksmingus vaistukus: Hepamerz. Ji sakė, jog būdama konferencijose sužinojo, jog užsienyje juos skiria tokiems ligoniukams. Man buvo labai veiksmingi: pradžioje kokią savaitę gėriau po 2 pakelius per parą, vėliau pakakdavo 1. Brangūs, galit pabandymui nusipirkti penkis kokius...Aš, kai buvo padidėję fermantai, labai blogai jaučiausi, šoninės niekaip būčiau negalėjusi valgyti...
Vaistas:
Hepamerz.
shaiba, trumpa pertrauka, gaila, kur bus chemija: Kauno klinikose ar Vilniuje?
sveikos
kažkokiame rusų portale skaičiau (savo užrašuose-šiukšlyne ant greičio nerandu tos nuorodos, kai rasiu, įmesiu), kad imbieras padeda nuo vėmimo. Liet portaluose niekur apie tai neskaičiau, bet... o gal tikrai...
kita savaite vaziuoju dėl savo ligoniuko konsultuotis su Vilniaus onkologais... kita nuomone nepakenks
kažkokiame rusų portale skaičiau (savo užrašuose-šiukšlyne ant greičio nerandu tos nuorodos, kai rasiu, įmesiu), kad imbieras padeda nuo vėmimo. Liet portaluose niekur apie tai neskaičiau, bet... o gal tikrai...
kita savaite vaziuoju dėl savo ligoniuko konsultuotis su Vilniaus onkologais... kita nuomone nepakenks
Shaiba ,kaip gaila,tikrai uzjauciu Bet gal chemija bus labai veiksminga Stiprybes tau daug daug daug Kad gydymas praeitu sekmingai,be ypatingu komplikaciju ir kad butu ko geresnis rezultatas.
bbg23 , o ka gydytuoja sako del vemimo? Yra ir kitokiu vaistu nuo pykinimo,ne tik zofranas,pamirsau pavadinima,bet man per paskutinias chemijas leisdavo kazkoki vaista ,jis veikdavo 12 val.man jis labiau padedavo.Manau gydytuoja tikrai zinuos.
Prisiminiau Kytril.
bbg23 , o ka gydytuoja sako del vemimo? Yra ir kitokiu vaistu nuo pykinimo,ne tik zofranas,pamirsau pavadinima,bet man per paskutinias chemijas leisdavo kazkoki vaista ,jis veikdavo 12 val.man jis labiau padedavo.Manau gydytuoja tikrai zinuos.
Prisiminiau Kytril.
QUOTE(adis @ 2009 10 28, 18:02)
Per antrąją chemiją man labai didėdavo šitie fermentai po 1,5 k. ir daugiau. Onkologė pasiūlė labai veiksmingus vaistukus: Hepamerz. Ji sakė, jog būdama konferencijose sužinojo, jog užsienyje juos skiria tokiems ligoniukams. Man buvo labai veiksmingi: pradžioje kokią savaitę gėriau po 2 pakelius per parą, vėliau pakakdavo 1. Brangūs, galit pabandymui nusipirkti penkis kokius...Aš, kai buvo padidėję fermantai, labai blogai jaučiausi, šoninės niekaip būčiau negalėjusi valgyti...
Vaistas:
Hepamerz.
[
Vaistas:
Hepamerz.
[
AČIŪ. Gydytoja sako, kad nieko nereikia vartoti, atseit susitvarkys. Padidėję jam ne pusantro, o 5 kartus. Yra buvę ir 400, vietoj 40 Bet kas įdomiausia - nejaučia jokių negalavimų. Virškinimas puikus, gali valgyti ir valgyti