Laba diena!Norejau paklaust-gal kas galit rekomenduot gera seimos gydytoja Santariskese?Mes visai pasimete,mamai galva skauda(smarkiai dilgcioja smilkinyje),bijom,kad del tu metastaziu smegenyse,kurios dabar atseit stabilios.Chemoterapeutai nesiuncia nei pas neurologus,niekur.Seimos gydytoja Panevezy tuo labiau niekur nesiuncia,nes mano,kad mama "gydo Vilnius"-tai galvojam gal i Santariskiu poliklinika prisiregistruot.Bet mama jau bijo,kad ir ten niekam neidomu bus,niekur nesius.Pasimete mes visai,darosi liudniau ir liudniau,nebezinau ko griebtis ,kaip pakliut pas neurochirurgus.Gal yra kur mokamai?Grybo gatveje pazistama buvo-tai labai nusivylusi neurologe,nors nezinau pas kokia ten buvo.
Gal kas galetumet rekomenduot neurologa ar neurochirurga Vilniuje?Paskaiciau VGPUL tinklapi,bet nieko konkretaus as ten neradau.Bet juk ir Santariskes turbut yra neurochirurgu?
aš su naujienom - mamos kaulų scintigrama nerodo jokių pakitimu čia kaip stebuklas mums skamba, nes jau, regis, atlikom visus įmanomus tyrimus del nugaros ir šono skausmų, paskutinis taškas tebuvo scintigrama, ir neurologas, ir chemoterapeutė, ir urologas vienbalsiu nusprendė - kaulai. o scintingramoje net viena pernykštė įtarimus rodžiusi dėmė dingusi. man, žinokit, galvoj jau negerai, mintis dingtelėjo, gal tas nuotraukas kas sumaišė
dabar nusprendė, kad skausmai ne onkologinės kilmės ir vėl pas neurologus. masažai, šildymai, dar biesas žino kas, bet tai čia menka paguoda, kai be vaistų nuo skausmo nei žingsnio. vėl išrašė pleistriukų mėnesiui nežinau... dabar suksim galvą kaip toliau ieškoti iš kur šitos bėdos
žinoma, negerovė liko, bet kaip širdy palengvėjo, neįmanoma apsakyti jei tik tikrai niekas nieko nesumaiše
aj, dar kas įdomaus. paskyrė mamai vitamino B mėnesiui chemoterapeutė pasakė, esą onkoligoniukams tai blogybė, bet dėl mėnesio laiko pasaulis neapsivers
gėris tie randarbiai mama karoliukų vėrimu buvo susidomėjusi - labai raminantis ir smagus užsiėmimas, jau nekalbant apie tai, kiek grožių man kliuvo
Papildyta:
kaip čia taip? neduoda siuntimo net prašoma? labai keista...
o MR mamytei darė?
dabar nusprendė, kad skausmai ne onkologinės kilmės ir vėl pas neurologus. masažai, šildymai, dar biesas žino kas, bet tai čia menka paguoda, kai be vaistų nuo skausmo nei žingsnio. vėl išrašė pleistriukų mėnesiui nežinau... dabar suksim galvą kaip toliau ieškoti iš kur šitos bėdos
žinoma, negerovė liko, bet kaip širdy palengvėjo, neįmanoma apsakyti jei tik tikrai niekas nieko nesumaiše
aj, dar kas įdomaus. paskyrė mamai vitamino B mėnesiui chemoterapeutė pasakė, esą onkoligoniukams tai blogybė, bet dėl mėnesio laiko pasaulis neapsivers
QUOTE(arune @ 2009 10 21, 13:33)
Ėmiausi naujo hobio - į dekupažą gilintis pradėjau.
gėris tie randarbiai mama karoliukų vėrimu buvo susidomėjusi - labai raminantis ir smagus užsiėmimas, jau nekalbant apie tai, kiek grožių man kliuvo
Papildyta:
QUOTE(Liutukeee @ 2009 10 21, 13:43)
Chemoterapeutai nesiuncia nei pas neurologus,niekur.
kaip čia taip? neduoda siuntimo net prašoma? labai keista...
o MR mamytei darė?
QUOTE(Liutukeee @ 2009 10 21, 13:43)
Laba diena!Norejau paklaust-gal kas galit rekomenduot gera seimos gydytoja Santariskese?Mes visai pasimete,mamai galva skauda(smarkiai dilgcioja smilkinyje),bijom,kad del tu metastaziu smegenyse,kurios dabar atseit stabilios.Chemoterapeutai nesiuncia nei pas neurologus,niekur.Seimos gydytoja Panevezy tuo labiau niekur nesiuncia,nes mano,kad mama "gydo Vilnius"-tai galvojam gal i Santariskiu poliklinika prisiregistruot.Bet mama jau bijo,kad ir ten niekam neidomu bus,niekur nesius.Pasimete mes visai,darosi liudniau ir liudniau,nebezinau ko griebtis ,kaip pakliut pas neurochirurgus.Gal yra kur mokamai?Grybo gatveje pazistama buvo-tai labai nusivylusi neurologe,nors nezinau pas kokia ten buvo.
Gal kas galetumet rekomenduot neurologa ar neurochirurga Vilniuje?Paskaiciau VGPUL tinklapi,bet nieko konkretaus as ten neradau.Bet juk ir Santariskes turbut yra neurochirurgu?
VGPUL'e yra tokia
Konsultacijų tarnybos registratūra (8-5) 216 94 55 (I-V nuo 8.00 val. iki 14.00 val.)
Gal vertetu ten paskambinti, pakalbeti ir pameginti uzsiregistruoti konsultacijai. Konsultuoja pas juos tik geriausi profai.
QUOTE(arune @ 2009 10 21, 13:33)
Atlikau komisiją. Darbingumą paskyrė 40 proc. Tai bus apie 400 litukų. Na, kaip nors.....
Arune, o gal kokius vaikiukus prižiūrėti namuose galėtum, kartais tėvams vakarais išeiti labai reikia, bandyt užsiregistruot kokioje nors auklių agentūroje...
Liutukeee, o Jūs negalit prašyti mamos šeimos gydytojo siuntimo ir vykti konsultacijai į Kauno klinikas pas neurologą arba neurochirurgą? Klinikų neurologai turi labai gerą patirtį ir vardą...Užsiregistruoti galima per www.sergu.lt. Taip pat ir Santariškėse galima užsiregistruoti šiame tinklaalapyje, tik siuntimą turėkit.
QUOTE(arune @ 2009 10 21, 12:33)
Atlikau komisiją. Darbingumą paskyrė 40 proc. Tai bus apie 400 litukų. Na, kaip nors.....
o kokiam terminui davė?
QUOTE(adis @ 2009 10 21, 14:16)
o Jūs negalit prašyti mamos šeimos gydytojo siuntimo ir vykti konsultacijai į Kauno klinikas pas neurologą arba neurochirurgą? Klinikų neurologai turi labai gerą patirtį ir vardą...Užsiregistruoti galima per www.sergu.lt.
čia gera mintis.. reiktų ir man mama užregistruoti
QUOTE(Liutukeee @ 2009 10 21, 12:43)
Chemoterapeutai nesiuncia nei pas neurologus,niekur.Seimos gydytoja Panevezy tuo labiau niekur nesiuncia,nes mano,kad mama "gydo Vilnius"
onkologai tikrai dabar nesiunčia konsultacijom (bent man taip aiškino), nes viskas perduota šeimos gytytojams. Ir būtent šeimos daktaras turėtų duoti nukreipimą konsultacijai, nes visa tai nesusiję su onkologine liga. Jei dabar prisirašysit Vilniuje, tai gal būt turėsit problemų ateityje, nes juk nevažinėsit visą laiką į Vilnių. Ar po konsultacijos vėl persirašysit atgal? Manau, reiktų kalbėti su šeimos gydytoja, kad duotų siuntimą, jei ne - vertėtų nueiti pas skyriaus vedėją. su siuntimu pinigėlių sutaupytumėt, o jei be jo, tai kur beeisit visur daug kainuos.
Sėkmės ir sveikatytės
QUOTE(Barbutė @ 2009 10 21, 14:17)
o kokiam terminui davė?
2 metams.
Adis, aš galvoju visus variantus dėl darbų. Susirasti "valdišką" darbą be šansų šiuo metu, net sveikiems žmonėms, o su tokiu ligos kodu ...
Galvoju ramiai - 400 inval., dar panašiai užsidirbu namie iš rašomų rašto darbų, dar kažką sugalvosiu gal. Čia tikrai ne pagrindinis mano rūpestis, svarbiausia sveikatėlė, jūs gi žinote...
QUOTE(Barbutė @ 2009 10 21, 14:44)
bet ar netermintai dabar turėjo duoti?
Tai terminuotai ir davė - 2 metams.
QUOTE(arune @ 2009 10 21, 12:33)
Ėmiausi naujo hobio - į dekupažą gilintis pradėjau. Padeda kol kas .
gilinkis gilinkis, duosiu užsakymų
aš labai norėjau knygą rc laimet apie dekupažą. prikūriau istorijas net kelias ką dekoruočiau ir mano proto kridslai buvo tokie menki bet realistiniai užtat, o ne fantastiniai
Papildyta:
QUOTE(Barbutė @ 2009 10 21, 13:33)
onkologai tikrai dabar nesiunčia konsultacijom (bent man taip aiškino), nes viskas perduota šeimos gytytojams. Ir būtent šeimos daktaras turėtų duoti nukreipimą konsultacijai, nes visa tai nesusiję su onkologine liga.
o mums chemoterapiautė dave siuntimą pas urologus... nu bet jie mus ir pas onkologus ir atsiuntė... gal todėl...
QUOTE(arune @ 2009 10 21, 14:07)
Tai terminuotai ir davė - 2 metams.
neee, manau, kad jau turėjo duoti nurodant - ,,neterminuotai,, t.y. visam laikui. Jei gerai atsimenu, tai dabar jau peršoksi šešerių metų terminą turėdama nedarbingumą.
Bet vistiek, gerai kad tik davė sveikinu