Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 19

SVETA , ką gali išsitirk privačiai, jei dar neatėjo terminas planinei apžiūrai.Jei dar ne laikas pasidaryk markerį, jei jis tau informatyvus.O pas šeimos gydytoją visada gali kreiptis , pasidaryti rentgeno nuotrauką ar echoskopuotis dar gal nėra problema.Kai tyrimai bus geri praeis ir nervai.
Tavo jausmai dabar 100 proc. atitinka mano paniką per pirmą remisiją.Ji nuvedė į depresiją.Jei nepadeda žolelės ,tai patariu kreiptis į psichiatrą.Toks nervų suaudrinimas tikrai nėra gera, nes tiesiog alina organizmą ir fiziškai, ypač kenčia širdis, skrandis, imunitetas.

RASELE , kadangi labai daug bendrauji su onko ligoniukais , tai manau dėl to ir mintys negeros sukasi.Mano draugei gimdoje du kartus cistas operavo ir jokio vėžio nebuvo.Nesiteršk savo pasamonės mintimis apie ligą, galvok apie sveikatą.

Kruopas nutraukiau po 11-os dienų, vienos dienos nebeištvėriau.Dabar pasidariau vitamininį papildą su spanguolėmis , graikiškais riešutais ir t.t.Nukritau virš 3 kg., kadangi reikia kartoti kas ketvirtį, tai taip ir išnykti galima.Na bet dabar atsigausiu.maistas po tokio maratono nereliai skanus.

ADIS kaip tu?

Optimizmo visoms.Jūs visos mano maldelėje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 21 spalio 2009 - 10:09
sveikos, mielosios wub.gif

Gabija, aš vis žaviuosi Jumis, kad sugebate sau padėti. labai norėčiau kaip nors prikalbinti mamą apsilankyti pas psichologą, bet jau dvejus metus mano pastangos bevaisės. toks nusistatymas - susitvarkysiu. bet nervai - kaip įtempta styga... gaila man ir jos, ir namiškių - kliūva tėčiui, kliūva broliui kartais atrodo vien už tai, kad neteisingu ritmu mirkčioja smile.gif

Laukiam dabar kaulų scintigramos tyrimų, žoūrėsim, ką rodys. gero nesitikiu, tik meldžiuos, kad tas blogumas būtų kuo mažesnis ir kad apvaizda kelią nušviestų - pavyktų dėl zometos su daktare susitarti...

Mergaitės, dar turiu tokį nuodėmingą klausimą blush2.gif - gal kuri bandėte...

senokai jau girdėjau, o dabar ir prisirinkau daug info apie marichuanos (kanapių) taikyma onko ligoniukų gydymui. tiksliau ne gydymui, bet situacijos palengvinimui per chemo. atlikta visokiausių tyrimų, prieita prie išvados, jog padeda įveikti chemo blogumus, netgi skausmui malšinti tinka. žodžiu, teorinė pusė kaip ir aiški. klausimų kyla dėl praktinės. gal girdėjot, matėt, regėjot? užsienio forumuose prirašyta visko, bet lietuviškuose kaip ir nerandu praktiškai susidūrusių.
Atsakyti
Vakar susileidau Avastiną ir chemiją. Dėl kraujo Navelbin leidimas buvo savaitei atidėtas, tai per tą antrąją savaitę labai sustiprėjau. Vis dėlto vaistai duoda silpnumą. Vakar pasiskundžiau dėl savo silpnumo: apsirengiu rūbus ir dūstu, prašluoju virtuvę dūstu, pakloju lovą - dūstu, nekalbu apie kokį nors kitą rimtesnį darbelį. blink.gif Gydytoja iškart sureagavo į skundus: nusiuntė pasidaryti pleuros ir širdies echoskopijas. Kažkiek skysčių plaučiuose vėl yra, o širdies srityje labai nedaug. (didžiuliam mano džiaugsmui. Labai jau bijau to perikardo drenavimo. unsure.gif). Kardiologė pakoregavo vaistukus, paaiškino, jog taip jaučiuosi dėl mažakraujystės, skysčių plaučiuose ir chemijos. Iškart ramiau ir nuotaika geresnė. Atrodo, ir su tais žodžiais dar stipresnė patapau. Išlėto, pamažu nuėjom nuo kardiologinio iki dienos chemoterapijos, buvom ten mašiną palikę. smile.gif Džiaugiuosi, nes tai didžiulis atstumas mano silpnoms kojoms. Juo labiau, kad pojūčiai jose sutrikę, einu lyg medinis kareivėlis būčiau...
Atsakyti
adis, stiprėkit 4u.gif reikalai pamažu ims tvarkytis - pamatysit drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nothing sweet: 21 spalio 2009 - 10:58
QUOTE(nothing sweet @ 2009 10 21, 11:26)
senokai jau girdėjau, o dabar ir prisirinkau daug info apie marichuanos (kanapių) taikyma onko ligoniukų gydymui. tiksliau ne gydymui, bet situacijos palengvinimui per chemo. atlikta visokiausių tyrimų, prieita prie išvados, jog padeda įveikti chemo blogumus, netgi skausmui malšinti tinka. žodžiu, teorinė pusė kaip ir aiški. klausimų kyla dėl praktinės. gal girdėjot, matėt, regėjot? užsienio forumuose prirašyta visko, bet lietuviškuose kaip ir nerandu praktiškai susidūrusių.

Profesorė M. Gimbutienė sirgo (vėžiu, lyg kepenų), ją JAV slaugė viena pažystama mokytoja iš Šiaulių, buvo jos asmeninė sekretorė, tai pasakojo - ištisai marichuaną rūkydavo - skausmus nuimdavo...
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 10 21, 12:00)
Profesorė  M. Gimbutienė sirgo (vėžiu, lyg kepenų), ją JAV slaugė viena pažystama mokytoja iš Šiaulių, buvo jos asmeninė sekretorė, tai pasakojo - ištisai marichuaną rūkydavo - skausmus nuimdavo...

aš gavau .... sausainukų receptą smile.gif žinau, iš pirmo žvilgsnio skamba keistokai. bet pagal atsiliepimus turėtų padėti nuo pykinimo dėl chemoterapijos bei pakelt apetitą.
Atsakyti
QUOTE(nothing sweet @ 2009 10 21, 12:17)
aš gavau .... sausainukų receptą smile.gif žinau, iš pirmo žvilgsnio skamba keistokai. bet pagal atsiliepimus turėtų padėti nuo pykinimo dėl chemoterapijos bei pakelt apetitą.

Kanapės labai populiarios Žemaitijoje - spirgutis.. smile.gif

„Žemaičių populiariausias valgis būdavo spragintos kanapės, spirgutis, juokais dar vadinamas ''kanapių taboka". Paprasčiausias gaminimo būdas:kanapes spragindavo iš karto keptuvėje, įdėjus druskos, pipirų, supjaustytų svogūnų, o po to sugrūsdavo grūstuvėje. “

Esu ragavusi, neišpasakytas skonis su virtomis bulvėmis. smile.gif Kiek žinau, tai net į Žemaitijos paveldą įtraukta.

Dabar žvilgtelėjau, tai yra paprastos kanapės ir marihuaninės kanapės.
Kanapės
Marihuaninės kanapės
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 21 spalio 2009 - 11:36
Taip, aš irgi esu ragavusi to spirgučio smile.gif labai skanus reikalas ok.gif o dar smagesnė atrakcija gaminti smile.gif
dėl kanapių rūšių - Jūs teisi. čia mūsų aptariamosios Lt yra vertinamos kaip narkotinė medžiaga ir draudžiamos. bet užsienyje atlikta daug tyrimų, apie thc (veikliosios medžiagos tetra-hydro-kanabinolio) galimybes naudoti medic. tikslais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nothing sweet: 21 spalio 2009 - 11:50
QUOTE(SVETA K. @ 2009 10 20, 23:59)
Gal tikrai nieko blogo neatsitiks jeigu palauksite trys menesius unsure.gif Norisi tiketi,kad daktarai geriau zino . O kada darys ta cisto?

ten i slapimo pusle veda toki prozektoriu ir ziuri, kas ten joje yra. sako, ji skausminga procedura
Atsakyti
Pasirodė mūsų Adis - ir saulutė mano širdelėje nušvito smile.gif . Stiprėk, mieloji, tu tik stiprėk. Mylėjom, mylim, ir mylėsim............oro_buckis.gif oro_buckis.gif 4u.gif

nothing sweet, o va aš buvau pas psichoterapeutą, tai mano būsena , galima sakyt, suprastėjo, - anksčiau geriau jaučiausi. Tuos jo paskirtus vaistus gėriau gal 2 mėn, dabar nebegeriu. Žinau, blogai, bet juos geriant rezultato irgi nebuvo. Pasakiau sau griežtą stop tom ašarom, nerimams, "pasikalbėjau " su savim, ...Ėmiausi naujo hobio - į dekupažą gilintis pradėjau. tongue.gif Padeda thumbup.gif kol kas .

Atlikau komisiją. Darbingumą paskyrė 40 proc. Tai bus apie 400 litukų. Na, kaip nors..... rolleyes.gif
Atsakyti
arune, dekui uz info.
Mano invalidumas iki 11.13 galioja. Be to, tvarkantis dokumentus pirma karta sake, kad galima ir veluoti - uzskaito ta pertrauka tarp pabaigos ir nauju dokumentu atnesimo, bet reikia tureti pateisinima (ligonine, bloga sveikata ir pan.)
Reiks vel siusti MB pas tuos biurokratus doh.gif
Atsakyti
Sveta, klausei, prieš kiek laiko prieš inv. galiojimo pabaigą reikia kreiptis, tai atsakau-prieš mėnesį kokį, ar 3 savaites. Nes nežinosi, kiek laiko šeimos gyd. tvarkys popierius. Manoji savaitę tvarkė.
Atsakyti