Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 19

QUOTE(adis @ 2009 10 15, 20:44)
smile.gif Aišku. Avastinas žarnyno auglių gydyme labai gerus rezultatus duoda...Avastiną palieka toliau?

palieka
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 10 15, 19:13)
Limfmazgiuose.

pas mamą limfmazgiais irgi bėdos doh.gif kad juos kur velniai griebtų bash.gif prieš mėnesį vieną išoperavo, dabar MR vėl rodo naują įtartiną padidėjimą, bet chemoterapeutė viską peržiūrėjus pasakė, kad dar neskirs chemo. esą lauksim blogesnių laikų smile.gif

Papildyta:

Merginos, sakykit, ar aš gerai suprantu - jeigu pirminis židinys sunaikintas, bet yra metastazės į kitus organus, vis tiek gydoma yra ta vėžio forma, koks buvo pirminis navikas, taip? pvz mamai g. kaklelio vėžys, dabar turim problemų su limfmazgiais, bet skiriant chemo parenka derinius skirtus g. kaklelio vėžio gydymui? Mes pormą chemo gavome Cisplatiną, antrą - Cisplatina + Topotekanas. pasiskaičiau, kad nelabai jau kokių veiksmingų derinių belikę unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lora++ @ 2009 10 15, 19:18)

siandien mums labai ipatinga diena, gal cia ir nieko ipatingo, bet siandien mano gelyte isleido saknis, cia gal sutapimas, bet jis labai mielas wub.gif

wub.gif
O kas Avastina skiria?Kokiu keliu galima gauti?

QUOTE(nothing sweet @ 2009 10 15, 20:05)

Merginos, sakykit, ar aš gerai suprantu - jeigu pirminis židinys sunaikintas, bet yra metastazės į kitus organus, vis tiek gydoma yra ta vėžio forma, koks buvo pirminis navikas, taip? pvz mamai g. kaklelio vėžys, dabar turim problemų su limfmazgiais, bet skiriant chemo parenka derinius skirtus g. kaklelio vėžio gydymui?

Taip.
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2009 10 15, 21:11)
wub.gif
O kas Avastina skiria?Kokiu keliu galima gauti?
Taip.

na, seip gydytojas....
na matyt kiekvienam individualiai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lora++: 15 spalio 2009 - 19:21
QUOTE(lora++ @ 2009 10 15, 20:13)
na, seip gydytojas....
na matyt kiekvienam individualiai

Avastin turėtų skirti medikų komisija, bent man taip atrodo.
Atsakyti
Avastina skiria gydytoju kociliumas, ivertinus visus salutiniu poveikius. Musu atveju palaiminima dave ir onkologijos klinikos vadove, ir onkolginio skyriaus vedeja.
Dar noreciau pasakyti del metastaziu, prie storosios zarnos vezio dazniausiai metastazuoja pirmiausiai i kepenis ir plaucius, po tevelio pirmos chemijos ir pirmos tech. apziuros, istyrus siuos organus labai apsidziaugem, nes jie buvo svarus, bet atsitiktinumo deka, tetis sunkiai kele ir po to kelimo, pilve atsirado guzas, galvojom,kad atsirado isvarza, nuejom,pas gydytojus kaip su isvarza, bet chirurgas is karto pasake, kad tai auglys ir taip kiekviena karta, teciui vis atsinaujindavo mts. nebudingoje sitai ligai vietoje, tai yra pilvapleveje, pilvo sienoje, taciau vis dziaugdavomes, kad ne gyvybei pavojingoje vietoje, gal but, tai avastino deka, po gydymu viskas isnykdavo, tik dabar vis dazniau galvoju, kad infarkta teveliui butent ir isauke avastinas. Naudojancios si vaista, mergaites ziurekite savo sirdeles, o be to mums nuo jo darydavsi kresuliai, del to kasdien leisdavom i pilva krauja skystinancius vaistukus, gal but kartojuosi, bet su siuo vaistu, mes draugavom beveik pusantru metu ir gal dar butumem draugave, bet nelemtas infarktas, visas galimybes is musu ateme
Atsakyti
Lora++,nu kaip smagu thumbup.gif Sveikinu 4u.gif Ir del gelytes wub.gif
Atsakyti
lora++, kaip smagu thumbup.gif thumbup.gif

merginos, perskaiciau grazia knyga:
user posted image

I. Yalomo Gydymas Šopenhaueriu

tai filosofinis, psichologinis romanas, kurio pagrindinis veikejas - psichoterapeutas Julius, sergantis melanoma ir is gydytoju suzinojes, kad gyventi jam liko metai.
tai knyga apie tai, kaip gyventi, zinant, kad reikes mirti. apskritai, per siuos metus perskaiciau tris Yalomo romanus ir du apysaku rinkinius - man sitas rasytojas labai patinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 16 spalio 2009 - 09:55
ragnez,

As Yalom'o jau kelias knygas skaiciau.. Man labai patiko, tikrai vercia susimastyti. Jis labai daznai mini sergancius ligonius..
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 10 16, 10:55)

merginos, perskaiciau grazia knyga:
user posted image

mhm, išties gera knyga. šitą knygą man atsiuntė draugas, praėjus porai mėnesių po to, kai sužinojau mamos diagnozę... kažkaip tinkama ir laiku ji buvo.

šiandien ryte tokie didžiuliai rūkai miestą užklupo, o va dabar jau išsisklaidė viskas - nė pėdsako neliko. žinot ką? tikiu, kad ir mūsų nerimas, ir ligos, ir blogumai visi šitaip gali išsisklaidyti. būtinai heart.gif
Atsakyti
o mano pirma knyga po diagnozes buvo sita

user posted image
Atsakyti
Čia vieno geriausių JAV vėžio gydymo/tyrimo centrų Memorial Sloan-Kettering Cancer Center bibliotekėlė, kurioje galima sužinoti apie daugelį mūsų naudojamų žolelių, grybelių, etc. poveikį vėžio gydyme. Informatyvu yra tai, kad nurodoma, kokios studijos tokį poveikį įrodė/neįrodė.

Atsakyti