Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 19

QUOTE(ifauru @ 2009 10 15, 14:28)
adis, o ne šiandien avastinas turėjo būt? Dar klinikose eidama dairiausi, bet nemačiau...

Kraujas nespėja atsistatyti. Neutrofilai vis paveda unsure.gif Išsimakalavo mano grafikas, turėtų būti navelbine kas savaitę, o avastin, kas antrą.
Atsakyti
QUOTE(Siracusa @ 2009 10 15, 12:32)

Paprastai pasakius, remisija skaitosi tuomet,  kai ligos kūne neaptinkama. Baigus gydymą daugeliu atvejų po 5 metų remisijos skaitoma, kad ligonis pasveikęs.

Mamai metastazes-tai jau nebus taip,kad ligos kune neaptinkama verysad.gif

QUOTE(adis @ 2009 10 15, 12:33)

Remisija - ligos sustabdymas, kai nėra jokio progreso. Gali būti visiškai sunaikinta arba sustabdyta, kai nėra stebima plitimo, o tik stabili būsena. Pvz. yra metastazė kepenyse, bet ji nebedidėja ir tai stebima ilgą laiką...bet koks ligos progresas reiškia – remisijos nėra.

Supratau,aciu!As isivaizduoju,kad pvz.plauciu ir smegenu metastazes gali "uzsikoncervuot" ir nebedidet-tada butu remisija.Meldziuosi,kad visoms taip ir nutiktu wub.gif

QUOTE(bbg23 @ 2009 10 15, 14:01)

Na, jeigu Jusu mama nenaudos ir JUms nereikia, tai as kazkiek primokeciau, kiek sutartume..

As paklausiu jos,dabar negaliu klaust,nes labai blogai jauciasi.Kojas baisiai suka,ir taip labai bloga-spaudimas aukstas,pulsas daznas,galva skauda.Nezinau kaip pagelbeti.Seniau tepalai padedavo nuo koju sukimo,dabar nebe.Pirmadieni lasino chemija,jau 3d.praejo,o negereja.Po pirmo ir antro kurso taip baisiai nebuvo verysad.gif
QUOTE(ifauru @ 2009 10 15, 14:28)

Onkologė gali paskirti, bet gali ir nepaskirti. Dabar ir tuos pačius onkologus taip visokios TLK ir kitos organizacijos tikrina, kad jie, jei tikrai gali - išrašo, o jei yra abejonių, geriau nerašo. Ir nuo labai daug ko priklauso: jei prie vienokio onkosusirgimo galima rašyti kompensuojamą vaistą, tai prie kitokio - ne....

Sakau gal jei skyre vienasyk-tai skirs ir kita,kiek skaiciau-tai MEGACE poveikis pasirodo tik po keliu menesiu vartojimo. g.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 10 15, 11:33)
Siracusa, mirksiukas.gif bus viskas taip kaip planuoji ir nori. Aišku, drąsos ir tikėjimo reikės daug daug, mes padėsim...

Su tokia palaikymo komanda nebaisu biggrin.gif

QUOTE(arune @ 2009 10 15, 11:55)
Mergaitės, toms, kurioms geresnė ligos histologija, stadija žemesnė, - tos, manau ir gali ryžtis drąsesniems žingsniams. Jei onkologai palaimina - kodėl gi ne? Tada atmesti visus - gal ne?; o jeigu...? ;...,ir pirmyn. Kartais gerai pabūt, kaip Siracusa sako "drąsiu zuikiu"

Aš ir taip galvoju, ypač, ilgėliau pabuvus remisijoj. Kitavertus, kai ta remisija yra vaistų fone, o kaip žinia, kiaušialąsčių naujų pas moterį neatsiranda, jos visos yra jau nuo gimimo ir yra veikiamos to, ką vartoji.. ilgai laukti nesinori g.gif
Kol kas kaupiu įkvepiančius užsienio mamų pavyzdžius biggrin.gif Šis ypač drąsinantis biggrin.gif Miela mergina, su kuria ir facebook'e pasikonsultuot galima hihihi.gif
Atsakyti
Liutuke,

Na, mums dar tai priesaky.. ISvis nezinau ar bebus ta chemija.
Laikykites console.gif
Atsakyti
laba diena visoms. lygiai pries metus man atrode kad zeme slysta is po koju. mamai 3 stadijos zarnyno vezys su metastazem kepenyse, kepenu operacija negalima nes reiktu ispjauti visas kepenis.... asaros akyse, po kojom bedugne.
siandien praejo lygiai metai, spalio 15, siandien siandien, galiu saukti (ir saukiu), kad mes ji iveikem, kraujas idealus, , kepenys idealios, nieko nera nieko, ar galit patiket, nieko, sveiko zmogaus kepenys. daktare pati seddejo apsalus sedejo ir taippogi negalejo patiket, nusiunte pas chirurga, kad jis persviestu ir patikslintu, o jis sako nesuprantu, tau kazkas yra???? graziausios kepenys. sedim verkiam, ir netikim
o pasirodo stebuklu buna...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lora++: 15 spalio 2009 - 17:07
QUOTE(lora++ @ 2009 10 15, 18:04)
laba diena visoms. lygiai pries metus man atrode kad zeme slysta is po koju. mamai 3 stadijos zarnyno vezys su metastazem kepenyse, kepenu operacija negalima nes reiktu ispjauti visas kepenis.... asaros akyse, po kojom bedugne.
siandien praejo lygiai metai, spalio 15, siandien siandien, galiu saukti (ir saukiu), kad mes ji iveikem, kraujas idealus, , kepenys idealios, nieko nera nieko, ar galit patiket, nieko, sveiko zmogaus kepenys. daktare pati seddejo apsalus sedejo ir taippogi negalejo patiket, nusiunte pas chirurga, kad jis persviestu ir patikslintu, o jis  sako nesuprantu, tau kazkas yra???? graziausios kepenys. sedim verkiam, ir netikim

4u.gif 4u.gif 4u.gif begaliniai džiaugiuosi kartu su jumis 4u.gif 4u.gif 4u.gif

.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 15 spalio 2009 - 17:23
siandien praejo lygiai metai, spalio 15, siandien siandien, galiu saukti (ir saukiu), kad mes ji iveikem, kraujas idealus, , kepenys idealios, nieko nera nieko, ar galit patiket, nieko, sveiko zmogaus kepenys. daktare pati seddejo apsalus sedejo ir taippogi negalejo patiket, nusiunte pas chirurga, kad jis persviestu ir patikslintu, o jis  sako nesuprantu, tau kazkas yra???? graziausios kepenys. sedim verkiam, ir netikim

Man po pirmo gydymo, kai viskas griuvo, tai ir griuvo. Nebeliko naviko 5x6 cm, krūtis sumažėjo, visi limfmazgiai (virš raktikaulio, po raktikauliu ir kt.) buvo visiškai švarūs, jokių užuominų į vėžinius. Jokių užuominų į buvusią ligą. Echoskopijas atlikusi gydytoja sakė, neįtikėtina. Nepraėjuspo porai mėnesių toje pačioje krūtyje, tik kitoje vietoje, apčiuopiau sukietėjimą-sustandėjimą. Parodžiau gydytojai - ramino, jog chemijos fone taip greit negali būti atsinaujinimo. Biopsija patvirtino. Tada jau operavo, nes antros chemijos nebūčiau atlaikius...tiesa tada mano G iš 2 pakito į 3, tai reiškė, jog agresyvumas padidėjo. Po operacijos sekė spinduliavimas ir remisija 17 mėn. smile.gif
Žinios Jūsų labai smagios ir geros. smile.gif Aš negąsdinu savo pavyzdžiu, bet būtinai kas 3 mėn. bent echoskopija..., žymenys. Metastazės vis tik buvo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 15 spalio 2009 - 18:03
QUOTE(adis @ 2009 10 15, 20:02)
Man po pirmo gydymo, kai viskas griuvo, tai ir griuvo. Nebeliko naviko 5x6 cm, krūtis sumažėjo, visi limfmazgiai (virš raktikaulio, po raktikauliu ir kt.) buvo visiškai švarūs, jokių užuominų į vėžinius. Jokių užuominų į buvusią ligą. Echoskopijas atlikusi gydytoja sakė, neįtikėtina. Nepraėjuspo porai mėnesių toje pačioje krūtyje, tik kitoje vietoje, apčiuopiau sukietėjimą-sustandėjimą. Parodžiau gydytojai - ramino, jog chemijos fone taip greit negali būti atsinaujinimo. Biopsija patvirtino. Tada jau operavo, nes antros chemijos nebūčiau atlaikius...tiesa tada mano G iš 2 pakito į 3, tai reiškė, jog agresyvumas padidėjo. Po operacijos sekė spinduliavimas ir remisija 17 mėn. smile.gif
Žinios Jūsų labai smagios ir geros. smile.gif Aš negąsdinu savo pavyzdžiu, bet būtinai kas 3 mėn. bent echoskopija..., žymenys. Metastazės vis tik buvo...

tai taip, chirurgas sake kad kas tris men reik tikrintis
bet tikiuosi dievas dave antra sansa
o, kad gali visko atsitikti, tai faktas....
atsiprasau uz klausima, o kur jums buvo metastazes?
Atsakyti

KAIP SMAGU thumbup.gif wub.gif .Tikiuosi,kad liga nebesugris,tik bukit budrios!tikrinkites daznai! 4u.gif
O kaip gydesi mama?
Atsakyti
QUOTE(lora++ @ 2009 10 15, 19:11)
tai taip, chirurgas sake kad kas tris men reik tikrintis
bet tikiuosi dievas dave antra sansa
o, kad gali visko atsitikti, tai faktas....
atsiprasau uz klausima, o kur jums buvo metastazes?

Limfmazgiuose.
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2009 10 15, 20:13)
KAIP SMAGU  thumbup.gif  wub.gif .Tikiuosi,kad liga nebesugris,tik bukit budrios!tikrinkites daznai! 4u.gif
O kaip gydesi mama?

8 chemijos, ir jau nuo pvasario kas dvi savaites avastinas
siandien mums labai ipatinga diena, gal cia ir nieko ipatingo, bet siandien mano gelyte isleido saknis, cia gal sutapimas, bet jis labai mielas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(lora++ @ 2009 10 15, 19:18)
8 chemijos, ir jau nuo pvasario kas dvi savaites avastinas
siandien mums labai ipatinga diena, gal cia ir nieko ipatingo, bet siandien mano gelyte isleido saknis, cia gal sutapimas, bet jis labai mielas wub.gif

smile.gif Aišku. Avastinas žarnyno auglių gydyme labai gerus rezultatus duoda...Avastiną palieka toliau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 15 spalio 2009 - 18:45