Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 19

Ragnez, mane irgi tas garantijų nebuvimas visose srityje guodžia smile.gif Ir tai, kad net jei manęs nebus, mano dukra turės brolį/sesę, į kuriuos galės remtis. O kur dar puikus tėtis smile.gif
Be to, mano nedidelėj gyvenimo patirty buvimas "drąsiu zuikiu" dažniausiai išėjo į gera.
Atsakyti
QUOTE(bbg23 @ 2009 10 14, 20:36)
Sveikos,
MAciau jus cia apie vaistus snekejot, as tai siuntu kaip reikalas.
Ligonineje mano mamai israse "apetita gerinanciu vaistu Megace". Dave 2 buteliukus. Pries pora savaiciu baige ji gerti, galvoju, reik nupirkti. Nuejau vakar i vaistine, tai buteliukas 3 savaitem kainuoja nei daug nemazhai 500lt.. Vos neapsiverkiau.. As sakau vaistininkei "Jus tyciojates?"..
Nebeturiu logisko paaiskinimo..

Negi chemoterapeute nepaskirtu nauju?Manau,kad privalo paskirt,ir tai nieko nekainuotu.Mamai irgi israse 2buteliukus,bet ji negere doh.gif ,nes paskaite,kad Megace-panasus i hormona,berods estrogena(dabar jau nepamenu),stovi abu buteliukai lentynoj,reiks paklaust ar tikrai nenaudos-atiduociau.Bet dar negaliu jums zadet,gal nores pasilikt.

QUOTE(saulėlydis* @ 2009 10 15, 08:22)
Labas rytas, mielosios,
Jau greitai metai kaip atradau šį skyrelį, prisirišau prie Jūsų, paskaitinėju kasdien...
Mano vyrui pagrindinis gydimas, užtrukęs 11 mėnesių, baigėsi 4u.gif .
REMISIJA.
Dabar du metus reikės vartoti Merkaptopuriną. Paskaičiau apie šį vaistą. Rašo baisiai kaip ir apie daugumą vaistų. Gal kam yra tekę vartoti ir su kokiais šalutiniais paveikiais susidūrėte? Klausiu, nors puikiai žinau, kad kiekvienas žmogus individualus ir pritaikyti vieno „kurpaliaus“ neišeina.
Ir mano vyras tai įrodė. Jo gydimas praėjo sėkmingai, be didesnių komplikacijų, nebuvo neplaninių važiavimų į skyrių, karščiavimo ir pan. Tik kai viskas baigėsi, atsiduso „sunkūs metai buvo.....“. Jis paneigė visas teorijas, kad sergantys vyrai blogiau nei maži vaikai. Laikėsi didvyriškai ir optimistiškai. Todėl aš juo DIDŽIUOJUOSI. Toks jo elgesys pristabdo ir mano padejavimus dėl kažkokių menkų bėdų, negalavimų.
Geros dienos, stiprybės ir sveikatos Jums ir Jūsų artimiesiems 4u.gif
Ir AČIŪ, kad esate  wub.gif

Smagu girdeti wub.gif
Atsakyti
QUOTE(shaiba @ 2009 10 14, 16:39)
Perskaičiau ir taip liūdna pasidarė.. g.gif pacitavau LRT straipsnį.MOTINA GALI PERDUOTI VĖŽĮ KŪDIKIUI.

unsure.gif angel_sadangel.gif verysad.gif

QUOTE(arune @ 2009 10 15, 08:53)
P.S.  vakar netekome savo numylėtojo baltojo Kačiuko, suvažinėjo mano akyse.
Skauda širdį, negaliu...

...Uzjauciu verysad.gif console.gif

QUOTE(ragnez @ 2009 10 15, 09:30)
labai realu, kad as laukdamasi ir zindydama mika auginausi ir augli... mane tas straipsnelis delfyje gerokai suerzino.

unsure.gif As del saves ir mazosios ta pati pagalvojau... Ne duok Diev...

QUOTE(ragnez @ 2009 10 15, 10:16)
o siandien duodu jiems tai, ka galiu - meile, artuma, isminti... kartais liudesi ir nusivylima, pykti... patarimus ir pamokymus. prisiminimus, kuriais gales guostis, kai reikes paguodos, ar is kuriu semsis stiprybes, kai jos truks.

Skaitau tavo pamastymus, ir kartais atrodo, kad tu ismintinga kaip zmogus jau pragyvenes viena gyvenima...
Man taip neiseina. Matyt, neduota...
Atsakyti
QUOTE(bbg23 @ 2009 10 14, 20:36)
Ligonineje mano mamai israse "apetita gerinanciu vaistu Megace". Dave 2 buteliukus. Pries pora savaiciu baige ji gerti, galvoju, reik nupirkti. Nuejau vakar i vaistine, tai buteliukas 3 savaitem kainuoja nei daug nemazhai 500lt.. Vos neapsiverkiau.. As sakau vaistininkei "Jus tyciojates?"..
Nebeturiu logisko paaiskinimo..

bbg23, mūsų vaistai brangūs, tik keista, kad Megace –500 Lt, www.vaistai.lt Megace su kompensuojamu receptu 240 ml –376,26 Lt; vis mažiau. Visai neseniai žiūrėjau kažkokią sveikatos laidą, bando žmonės su receptais medikamentus Lenkijoje pirkti ir žymiai pigiau būna. Rodė moterį, kuri laukiasi, jai paskyrė medikamentų 3 mėn. už 1500 Lt, Lenkijoje nusipirko reikalingą kiekį tų pačių to paties gamintojo vaistų su lietuvišku receptu už 500 Lt ir sutaupė 1000 Lt. Gal pabandyt paieškoti ten, gal, kas iš pažįstamų važiuoja arba pasiakmbint?
Arune, console.gif

romantike, ragnez ir kitos, neliūdėkit. Aš nesilaukiau, o J. Ruolia pasakė didesnę tikimybę sirgti turės ta dukra (aš dvi jas turiu), kuri panašesnė į mamą. Jaunėlė mano kopija.
Kartais pasikliaukim likimu, jau koks jis bus toks...Mano abiejų tėvelių giminėje mirtys nuo insultų, saugojausi, žiūrėjau maistą, jokių riebalų, jokio kepto maisto, beveik nenaudojau jokių majonezų, grietinė ir grietinėlė, pienas tik liesa. Turėjau galimybę gauti iš kaimo tiek grietinę, tiek pieną, kur tau - per riebu!!! Virdama sriubas su mėsyte (kaimas vėl parūpindavo kiaulienos, vištų, kartais kalakutų) - pirmąjį užvirimą nupildavau, kad tik mažiau purinų ir cholesterolio. Šaldymo kamera ir dabar pergrūsta kaimiškom gėrybėm. Mėsos jai valgau tai 1-2 k. į dvi savaites...nėra jokio poreikio nei man nei šeimai. Na ir kas? Liga kibo visai kitokia...
QUOTE(Siracusa @ 2009 10 15, 11:39)
Ir tai, kad net jei manęs nebus, mano dukra turės brolį/sesę, į kuriuos galės remtis. O kur dar puikus tėtis smile.gif

Siracusa, gal jau laukies, ar tik planuoji ir svarstai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 15 spalio 2009 - 11:25
O kas yra remisija?Kad ir kiek skaiciau internete,bet tikslaus apibrezimo neradau.Ar kai liga neprogresuoja?Ar kai pvz.sumazinama metastaziu apimtis,na pvz.mamai metastazes plauciuose-tai po pries tai buvusios chemijos augliukai padidejo dvigubai,po kitos visai nepadidejo,bet ir nesusitrauke(o ar gali susitraukt? g.gif ),bet ji tos chemijos nebaige,nes nustate metastazes smegenyse ,tada niutrauke chemija ir pradejo spinuduliavima.Po spinduuliavimo anos chemijors nebetese,o paskyrenauja(jau trecias kursas lasinatmas).
Tai kas ta remisija iis tikruju?
Papildyta:
arune,
console.gif
Papildyta:
QUOTE(adis @ 2009 10 15, 12:13)
bbg23, mūsų vaistai brangūs, tik keista, kad Megace –500 Lt, www.vaistai.lt Megace su kompensuojamu receptu 240 ml –376,26 Lt; vis mažiau. 

Tai,kad su KVP tik keli litai tekainuoja.Juk turi paskirt onkologe,negi ne? g.gif g.gif g.gif .Pilna kaina virs 300lt.,tiek pamenu ir rase cekyje kai pirkom Onkologijos instituto poliklinikos vaistineje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 15 spalio 2009 - 11:24
Adis, ne dar, esu "ant vaistų" biggrin.gif Bet gegužę bus 2 metai kaip citogenetinėj remisijoj (jei jin išsilaikys cool.gif), tuomet sustabdyti gydymą būtų ne taip nesaugu..

Artėja vėl smagusis tyrimas scare.gif Tikiuosi, jis nelaukiamų žinių neduos. Nes kartais savijauta siunčia nežinomus signalus, kuriuos priskiriu aktyvesniam pašaliniam vaisto poveikiui..
Et, paskutinįsyk kraujas darytas kažkada vasarą..

Papildyta:
QUOTE(Liutukeee @ 2009 10 15, 11:23)
O kas yra remisija?Kad ir kiek skaiciau internete,bet tikslaus apibrezimo neradau.Ar kai liga neprogresuoja?

Paprastai pasakius, remisija skaitosi tuomet, kai ligos kūne neaptinkama. Baigus gydymą daugeliu atvejų po 5 metų remisijos skaitoma, kad ligonis pasveikęs.

Bet vėlgi, kaip kurių ligų atveju.
LML atveju žiūrima hematologinė, citogenetinė ir molekulinė remisija cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2009 10 15, 12:23)
O kas yra remisija? console.gif
Tai,kad su KVP tik keli litai tekainuoja.Juk turi paskirt onkologe,negi ne? g.gif  g.gif  g.gif .Pilna kaina virs 300lt.,tiek pamenu ir rase cekyje kai pirkom Onkologijos instituto poliklinikos vaistineje.

Atsiprašau, tikrai Megace maksimali kaina 240 ml – 376,26 Lt, o maksimali 100 % kompensacija su receptu – priemoka tik 4,61 Lt.

Remisija - ligos sustabdymas, kai nėra jokio progreso. Gali būti visiškai sunaikinta arba sustabdyta, kai nėra stebima plitimo, o tik stabili būsena. Pvz. yra metastazė kepenyse, bet ji nebedidėja ir tai stebima ilgą laiką...bet koks ligos progresas reiškia – remisijos nėra.

Siracusa, mirksiukas.gif bus viskas taip kaip planuoji ir nori. Aišku, drąsos ir tikėjimo reikės daug daug, mes padėsim...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 15 spalio 2009 - 11:40
Mergaitės, toms, kurioms geresnė ligos histologija, stadija žemesnė, - tos, manau ir gali ryžtis drąsesniems žingsniams. Jei onkologai palaimina - kodėl gi ne? Tada atmesti visus - gal ne?; o jeigu...? ;...,ir pirmyn. Kartais gerai pabūt, kaip Siracusa sako "drąsiu zuikiu"

Aš tai nesvajoju apie tokius dalykus. Vaiką tikrai nešiojau sirgdama, maitinau taipogi sirgdama. Keisčiausia, kad jokių požymių nejutau, be to gydytojų priežiūroj pastovioj buvau, kraujo tyrimi pastoviai daromi, genetikos centre buvau (echoskopu matė vaiko galvytėj cistą; vėliau ji dingo), ten išsamius kraujo tyrimus darė...

Po pirmo gydymo buvau Santariškėse pas onkologę L. Griciūtę, klausiau apie vaiką, sakė, kad jai tikimybė susirgti menka, daugiau į antrą trečią kartą padidėja rizika. Dar parašysiu tokią įdomią jos versiją - krūties v. suserga daugiau tos, kurios neturi gero kontakto su mama blink.gif

O tau, Siracusa linkiu, kad tavo šeimą papildytų dar vienas vaikiukas ax.gif Jaučiu, kad bus viskas gerai. wub.gif

Adis, Siracusa, kitos mergaitės, ačiū dėl kačiuko... Žinojau, kad suprasit. Gražiai atsisveikinom su juo, po to ilgai kalbėjom abi, ir ... gyvensim toliau.

Nusipirkau Befungino iš platintojos už 16 lt. Gerokai pigiau nei vaistinėj. Jei kam reikia, klaipėdietės, galiu nurodyt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 15 spalio 2009 - 12:00
QUOTE(arune @ 2009 10 15, 09:53)
Sveikinu, Saulėlydi,  4u.gif  jus su vyru, įveikus šį etapą.
Dabar tik pirmyn, tik į priekį  mirksiukas.gif

---------------

P.S.  vakar netekome savo numylėtojo baltojo Kačiuko, suvažinėjo mano akyse.
Skauda širdį, negaliu...

.

Ačiū ARUNE ir visoms kitoms wub.gif

Užjaučiu dėl katinuko. Pati turiu mielą katinėli, tai neįsivaizduoju kaip skaudu būtų jo netekti....
Atsakyti
Saulelydis ,sveikinu visa jusu seima,jus saunuoliai victory.gif clap.gif thumbup.gif

arune ,kaip baisu unsure.gif Uzjauciu console.gif

Dek ro straipsnio-as irgi vakar perskaiciau,neramu tikrai pasidare,as irgi jau greiciausiai sirgau nescia ir maitinanti,o be to mazoji mano kopija unsure.gif

Atsakyti
Liutuke,
nea, chemoterapeute nepaskyre.. Nes dar mama turejo tada.. Kitas apsilankymas spalio 21d, tada darysim tomografija ir spres ar skirti chemo ar ne. Siaip labai silpna jinai, tai nebezinau ar verta daryti, bijau, kad ja dar nesusilpnintu. Daznai ja pykina, vakar buvau pas psichoterapeute, tai sake, kad cia del "nervines itampos", o ne del sveikatos sutrikimu, nes emocine bukle= skrandis..
Na, jeigu Jusu mama nenaudos ir JUms nereikia, tai as kazkiek primokeciau, kiek sutartume..

Saulelydis,

Dziaugiuos us Jus!

adis,

gal neatnaujintas web'as, juk pvm padidejo, gal dar kokie mokesciai..
na, del Lenkijos zinau, pati pavasari buvau darbo reikalais, tai theraflu pakuote pirkau uz 6LT, kai lietuvoje apie 22lt kainuoja. sake, kad cia musu valdzios deka, kad jie sau pasiema dali. Ir jie neileidzia i rinkas pigesniu vaistu gamintojus..
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 10 15, 11:16)
taip as irgi tokiu dalyku skaiciau. mano planuose pries diagnoze buvo ir dukryte tongue.gif

Niekada nesakyk niekada blush2.gif Te, iš aukščiau, kartais geraiau matyt ax.gif

Ir raganez, ir Siracusai - linkiu, kad būtų viskas kuo geriausiai - bet kokiu atveju mirksiukas.gif

QUOTE(Liutukeee @ 2009 10 15, 12:23)
Tai,kad su KVP tik keli litai tekainuoja.Juk turi paskirt onkologe,negi ne? g.gif  g.gif  g.gif .Pilna kaina virs 300lt.,tiek pamenu ir rase cekyje kai pirkom Onkologijos instituto poliklinikos vaistineje.

Onkologė gali paskirti, bet gali ir nepaskirti. Dabar ir tuos pačius onkologus taip visokios TLK ir kitos organizacijos tikrina, kad jie, jei tikrai gali - išrašo, o jei yra abejonių, geriau nerašo. Ir nuo labai daug ko priklauso: jei prie vienokio onkosusirgimo galima rašyti kompensuojamą vaistą, tai prie kitokio - ne....

saulėlydi* , thumbup.gif thumbup.gif

arūne, išgyvensit. Turbūt ir dukrytei trauma wub.gif

adis, o ne šiandien avastinas turėjo būt? Dar klinikose eidama dairiausi, bet nemačiau...
Atsakyti