Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 19

QUOTE(adis @ 2009 10 13, 14:40)
Granuliocitai vėl 0,2. Šiandien turėjau lašintis 8 navelibine kursą, atsidėjo, tikuosi porai dienų tik, rytoj vėl kartosiu kraują, jei gerai, ketvirtadienį lašinsiu. Labai neturiu jėgų, beveik neišeinu niekur, tik kraujo pasidaryti. Grįžus „medituoju“, kaip čia į ketvirtą aukštą užlipti, pasilsėdama (kojos „skudurinės“), dusdama šiaip taip užlipu. Vyras vis siūlosi užnešti, nedrąsu ir dar nesinori tokia visiškai  tižena būti. Nežinau nuo ko jėgų neturiu, gydytoja sako dėl širdies ir plaučių.  Navelbine anotacijoje parašyta, jog po ilgalaikio vartojimo gali būti silpnos kojos. Ilgai jo nevartoju, tik dažnai labai, bet žinant mano  „tvirtumą“ ir polinkį į visokius kraštutinumus gal ir nuo vaisto tas silpnumas, o gal jau liga mane taip naikina, kas čia žino....

adis 4u.gif patikek suprantu tavo savijauta,iskart prisimeniau apie "skudurines" kojas.dusima gydymo metu ir po jo dar ilgai,pas mama i penkta auksta galejau uzlipti tik pailsedama po 5 minutes kiekvienam aukste.Cia man,jaunesniai ir praeinant tik pirma chemija.O kiek jau tu ju turejai,tai aisku tas silpnumas manau cia tikrai ir nuo vaistu 80%,nu ir dar plius organizmas nusilpes,kraujas blogas.Pavartuosi Avastina,gal reikalai pajudes i geraja puse,ko nuosirdziausiai linkiu 4u.gif 4u.gif 4u.gif

ZoVi tau ko geresniu PET rezultatu 4u.gif

Man tai vel paranoja doh.gif Nezinau ,kaip reikia ismokti gyventi ir nebijoti unsure.gif As jau trys dienas tokia persalusi kaip reikiant,sloga baisi,ciaudau akys asaroja,nu vz visas komplektas kaip priklauso persalus smile.gif Gydausi tik homeoptiniais vaistais,arbatomis,nes temperaturos nera,nors savijauta bjauri.Siandien nakti pradejo skaudeti sprandas is nugaros puses,skauda (nestipriai,bet labai jauciasi) kai suku galva i kaire.Jau ciupineju visa diena-nieko,bet skauda.Gal nugulejau,gal perpute,visko suprantu gali buti,bet mintys viena sukasi galvoje,GAL VEL??? Jau pradejau galvoti apie antibiotikus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 10 13, 13:40)

Granuliocitai vėl 0,2. Šiandien turėjau lašintis 8 navelibine kursą, atsidėjo, tikuosi porai dienų tik, rytoj vėl kartosiu kraują, jei gerai, ketvirtadienį lašinsiu. Labai neturiu jėgų, beveik neišeinu niekur, tik kraujo pasidaryti. Grįžus „medituoju“, kaip čia į ketvirtą aukštą užlipti, pasilsėdama (kojos „skudurinės“), dusdama šiaip taip užlipu. Vyras vis siūlosi užnešti, nedrąsu ir dar nesinori tokia visiškai  tižena būti. Nežinau nuo ko jėgų neturiu, gydytoja sako dėl širdies ir plaučių.  Navelbine anotacijoje parašyta, jog po ilgalaikio vartojimo gali būti silpnos kojos. Ilgai jo nevartoju, tik dažnai labai, bet žinant mano  „tvirtumą“ ir polinkį į visokius kraštutinumus gal ir nuo vaisto tas silpnumas, o gal jau liga mane taip naikina, kas čia žino....

Mano mama keleta menesiu visiskai be jegu buvo,net iki masinos nueit baaaaisiai sunku budavo,bet dabar jau geriau,jau normaliai vaiksto tarpe chemiju.Tikiu,kad ir jums pageres! 4u.gif
O jums juk nera metastaziu plauciuose,yra pleuroje,ar netaip supratau?
Sveikatytes jums! wub.gif

QUOTE(ZoVi @ 2009 10 13, 15:28)

Rugsėjo mėn. buvau Brazilijoj, tai dar geriu energetiškai pakrautą pasiflorą.  Užsiiminėju joga
Tai toks mano pasirinkimas, bet širdelė jaučia, kad nuo recidyvo nepabėgau nei 2 metams. Žiūrėsim, kokie bus PETo atsakymai.
Sėkmės ir stiprybės visoms!!

Gal galit daugiau papasakot apie isvyka i Brazilija?Mus tai labai domina.

Tikiu,kad jums viskas gerai ir,kad PET tyrtimai rodys puikius rezultatus! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2009 10 13, 17:02)
Mamai pries metus rado metastazes plauciuose,pradejo taikyt chemoterapijas.paskui ir sirdy aptiko mioma,kuri nuo chemijos susitrauke.O liepa istiko epilepsijos priepolis ir nustate metastazes smegenyse,paskyre spinduliavima.Dabar toliau taiko chemoterapija,t.y.kovoja su metastazemis plauciuose,o i visa kita nekreipia demesio.Galvoju,kad mama reiktu pas neurochirurgus kreiptis.Pasakykit savo nuomone kasnors ! 4u.gif
Gydytojai nieko nesako apie gydyma.
Kai seniau skambinom Bloznelytei(nezinau kaip su ja pacia susisiekt,nes tik asistente atsiliepia)-tai sake,kad tik Onkologijos institute eiles,o privaciame kabinete supratom,kad ne.Net nezinau  g.gif Kaip pas ja pakliut?Gal bandyt i Santariskes jei i privatu asistente neregistruoja  g.gif

Blogai, kai gydytojai mažai kalba. Jei auglys toks ir tokioje vietoje, kad negalima operuoti, taip ir pasakytų. Jei nesako, gal reikėtų šito paklausti. Su neurochirurgais yra taip: jei nėra pažįstamų, galima būtų pas kokį šviesulį (tokie yra tik Kauno klinikose ir Vilniuje VGPULe) užsirašyti konsultacijai, bet geriau būtų per pažįstamų pažįstamus pasiieškoti greitesnio/šiltesnio priėmimo.
Mano krikšto mamai po žarnyno vėžio buvo metastazės plaučiuose ir smegenyse. Prasidėjo nuo smegenų. Su plaučiais jai nelabai ką darė, o smegenų auglius 2 sykius šalino VGPULe. Po antros operacijos vežė spinduliuoti į Onkologijos institutą. Spinduliavo atvirą žaizdą. Sakė, jog čia toks naujas metodas. Į VGPULą ji pateko, kai ėmė kritinėti. Na, ją nukritusią su greituke ir atvežė į greitosios pagalbos ligoninę (VGPUL)...
Kaip patekti pas Bloznelytę? Mano draugė, kai jos dukrai atrado gimdos kaklelio vėžį, užsirašė į jos privatų kabinetą konsultacijai. Konsultacija įvyko po 2 savaičių. Visa tai darėsi prieš 2 metus. Nemanau, kad kažkas pasikeitė. Išvada - mėginkite užsirašyti konsultacijai. Gal užsikabins...
Ir dar. Jei turite pinigų Brazilijai, gal geriau būtų nuvykti į Kiniją, kur vėžį genetiniais vaistais gydo. Tai visgi medicina, tik ne vakarų, kur viskas tikrinta pertikrinta. Pas kiniečius paprasčiau - sugalvojo ir daro. Juolab, kad padeda.

Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 10 13, 14:28)
yra ir nuomoniu, kad oficialioji farmacija - irgi nebloga mafija...

Mano nuomone, farmacija jau patapo medicinos vėžiu. Sukiša milijardus į vaisto sukūrimą, ir laukia rankas sudėję, kol jis atsipirks. Po to su didžiausiais triukšmais išmeta naują brangią cacką... Gi efektyvumas visų naujų cackų 3-6 mėn. papildomo gyvenimo už daug kam neprieinamą kainą. Štai ir imi žmogeliuk dairytis į virtuvės rakandus (puodus, mėsmales, kiaurasamčius, etc.), kaip čia su jais tuos polisacharidus iš grybukų nukošti... Ech...

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2009 10 13, 20:19)
Blogai, kai gydytojai mažai kalba. Jei auglys toks ir tokioje vietoje, kad negalima operuoti, taip ir pasakytų. Jei nesako, gal reikėtų šito paklausti. Su neurochirurgais yra taip: jei nėra pažįstamų, galima būtų pas kokį šviesulį (tokie yra tik Kauno klinikose ir Vilniuje VGPULe) užsirašyti konsultacijai, bet geriau būtų per pažįstamų pažįstamus pasiieškoti greitesnio/šiltesnio priėmimo.
Mano krikšto mamai po žarnyno vėžio buvo metastazės plaučiuose ir smegenyse. Prasidėjo nuo smegenų. Su plaučiais jai nelabai ką darė, o smegenų auglius 2 sykius šalino VGPULe. Po antros operacijos vežė spinduliuoti į Onkologijos institutą. Spinduliavo atvirą žaizdą. Sakė, jog čia toks naujas metodas. Į VGPULą ji pateko, kai ėmė kritinėti. Na, ją nukritusią su greituke ir atvežė į greitosios pagalbos ligoninę (VGPUL)...
Kaip patekti pas Bloznelytę? Mano draugė, kai jos dukrai atrado gimdos kaklelio vėžį, užsirašė į jos privatų kabinetą konsultacijai. Konsultacija įvyko po 2 savaičių. Visa tai darėsi prieš 2 metus. Nemanau, kad kažkas pasikeitė. Išvada - mėginkite užsirašyti konsultacijai. Gal užsikabins...
Ir dar. Jei turite pinigų Brazilijai, gal geriau būtų nuvykti į Kiniją, kur vėžį genetiniais vaistais gydo. Tai visgi medicina, tik ne vakarų, kur viskas tikrinta pertikrinta. Pas kiniečius paprasčiau - sugalvojo ir daro. Juolab, kad padeda.

Tai va,kad niekas nieko nesako apie smegenu metastazes. doh.gif .Chemoterapeutai gydo chemija ir vsio.Nera visapusiskos prieziuros.Vienas gydytojas gydo viena dalyka,o del kitu pats turi zinot.Susibalamutinau visai,reik dar syki bandyt pas Bloznelyte.

Bet kazi naudojant chemoterapija ar galima operuot galvos auglius? g.gif Juk n egytu zaizdos g.gif

O ka kinieciai?Gal galit issamiau?Kiek visa tai galetu kainuoti? g.gif
Domina betkokia info.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 13 spalio 2009 - 20:23
QUOTE(adis @ 2009 10 13, 14:40)

Nežinau, kodėl su tom alternatyvom man taip nesiseka, nors nebūnu nusiteikus prieš jas...bet taip yra...

Taip, tikrai alternatyvos kažkodėl tau nepaklūsta... unsure.gif Tik "neprisipaišinėk" sau naikinimo scenarijaus. nono.gif Iš kur tos stiprybės, jėgų gali būti po tiekos chemijų, vaistukų, procedūrų. Esi pakliuvusi kaip kumelaitė į tolimų distancijų bėgimą, kuriai neleidžiama atsikvėpti. Ar dar daug liko Nevelbines? Kai jis baigsis ,gal liks tik Avastinas ir tada po truputi atsigausi... wub.gif
Laikykis ir visas nihilistines mintis vyk kuo toliau nuo savęs, kad ir kaip kartais liūdnai viskas atrodo. Galiu pakartoti tau tavo pačios žodžius - "tau tikrai dar ne laikas", NES dar neišsemtos visos galimybės ir visi įmanomi vaistų deriniai, net ir tai jei baigtųsi liktų dar neišbandyti visi šalia gydymo einantys gydymai. Taigi, gal todėl ir nesisekė pirma su alternatyvom. Bus dar laiko išbandyti ir joms... wub.gif friends.gif

ZoVi 4u.gif - gerų gerų tau PET tyrimo rezultatų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 13 spalio 2009 - 21:34
QUOTE(Liutukeee @ 2009 10 13, 21:22)
O ka kinieciai?Gal galit issamiau?Kiek visa tai galetu kainuoti? g.gif
Domina betkokia info.

Kaip su anglų kalba? Jei tokia yra, užtenka pagooglinti su raktiniais žodžiais: gene therapy cancer china. Išmes krūvą info, kur viskas surašyta nuo gydymo metodo aprašymo iki genų terapijos turizmo, t.y. kaip, kur ir už kiek ten nuvykti. Kažkada skaičiau, jog kaina sukasi apie 20 tūkst. dolerių, ir kad prieš porą metų ten buvo viena klinika, specializuota pacientams iš vakarų.
Paskaityti reikėtų daugiau ir visokių nuomonių, kad pasigaminti savąją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 13 spalio 2009 - 21:30
QUOTE(SVETA K. @ 2009 10 13, 18:22)
Man tai vel paranoja doh.gif Nezinau ,kaip reikia ismokti gyventi ir nebijoti unsure.gif As jau trys dienas tokia persalusi kaip reikiant,sloga baisi,ciaudau akys asaroja,nu vz visas komplektas kaip priklauso persalus smile.gif Gydausi tik homeoptiniais vaistais,arbatomis,nes temperaturos nera,nors savijauta bjauri.Siandien nakti pradejo skaudeti sprandas is nugaros puses,skauda  (nestipriai,bet labai jauciasi) kai suku galva i kaire.Jau ciupineju visa diena-nieko,bet skauda.Gal nugulejau,gal perpute,visko suprantu gali buti,bet mintys viena sukasi galvoje,GAL VEL??? Jau pradejau galvoti apie antibiotikus blush2.gif

SVETUK wub.gif - ir tau nono.gif už prisigalvojimus. Bet jei jau mąstai apie antibiotikus, tai gal vertėtų geriau nueiti pasitarti su gydytoja. Kad sloga netaptų chroniška... O gal čia tau kokia alergija dar prisikabinusi? Pvz. patalynių erkutėms? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 13 spalio 2009 - 21:21
QUOTE(vi_ @ 2009 10 13, 22:18)
Kaip su anglų kalba? Jei tokia yra, užtenka pagooglinti su raktiniais žodžiais: gene therapy cancer china. Išmes krūvą info, kur viskas surašyta nuo gydymo metodo aprašymo iki genų terapijos turizmo, t.y. kaip, kur ir už kiek ten nuvykti. Kažkada skaičiau, jog kaina sukasi apie 20 tūkst. dolerių, ir kad prieš porą metų ten buvo viena klinika, specializuota pacientams iš vakarų.
Paskaityti reikėtų daugiau ir visokių nuomonių, kad pasigaminti savąją.

Anglu k.moku,bet netaip gerai,kad tokiomis temomis skaityciau. blush2.gif O suma irgi nemaza blush2.gif
Bandysiu skaityt,aciukas! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 10 13, 22:15)
Tik "neprisipaišinėk" sau naikinimo scenarijaus.  nono.gif  Iš kur tos stiprybės, jėgų gali būti po tiekos chemijų, vaistukų, procedūrų. Esi pakliuvusi kaip kumelaitė į tolimų distancijų bėgimą, kuriai neleidžiama  atsikvėpti. Ar dar daug liko Nevelbines? Kai jis baigsis ,gal liks tik Avastinas ir tada po truputi atsigausi... wub.gif

Ačiū smile.gif už padrąsinimą, susigraudinau - pravirkdei. rolleyes.gif Atvirai, tai nuotaikos mano labai jau kokios nekokios. Ypač, kai prisimenu, jog prieš metus daviausi Barselonoje ir džiaugiausi ne tik užsitęsusia vasara, bet ir puikia savijauta. Dabar gi turbūt pirmą kartą galiu sakyti, esu ligonė (anksčiau tai tik gydytojams taip tik atrodė doh.gif), kartais dar gydytojai paantrina - sunki ligonė.
Navelbine dar 5 kartai, jei nepratęs... venas labai kabina.
liutukeee, mamos metastazės galvoje daugybinės ar pavienės, nuo to gydymas priklauso, dar kokiose vietose išsidėstę, operuojamos ar ne. Praktikoje yra , kad taikoma chemoterapija-operacija-chemoterapija. Pvz.: chemoterapija taikoma esant dideliems krūtų navikams, tada daroma operacija (dažnai šalinant visą krūtį) ir vėl tęsiama chemoterapija. Niekas nesuka galvos dėl gijimo...gyja. Gijimas sutrinka tik naudojant tam tikrus vaistus, kaip Avastin, kuris blogina kraujagyslių atsinaujinimą, angiogenezę. Visa gydymo eiga nuo daug ko priklauso. Gydytojai kompliluotų situacijų nelinkę komentuoti, jiems patiems sunku ir sudėtinga : klausti, klausti reikia, kaip mažam vaikui nebijant tų kodėl, kaip, ar galima, kas būtų, jei gydytumėte taip..., ko galima tikėtis ir pan. Klausimų turi būti tiek, kiek yra Jums neaiškumų...vieną kart paklausei - neatsakė, vėl klausi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 13 spalio 2009 - 21:42
QUOTE(adis @ 2009 10 13, 22:38)

liutukeee, mamos metastazės galvoje daugybinės ar pavienės, nuo to gydymas priklauso, dar kokiose vietose išsidėstę, operuojamos ar ne. Praktikoje yra , kad taikoma chemoterapija-operacija-chemoterapija. Pvz.: chemoterapija taikoma esant dideliems krūtų navikams, tada daroma operacija (dažnai šalinant visą krūtį) ir vėl tęsiama chemoterapija. Niekas nesuka galvos dėl gijimo...gyja. Gijimas sutrinka tik naudojant tam tikrus vaistus, kaip Avastin, kuris blogina kraujagyslių atsinaujinimą, angiogenezę. Visa  gydymo eiga nuo daug ko priklauso. Gydytojai kompliluotų situacijų nelinkę komentuoti, jiems patiems sunku ir sudėtinga : klausti, klausti reikia, kaip mažam vaikui nebijant  tų kodėl, kaip, ar galima, kas būtų, jei gydytumėte taip..., ko galima tikėtis ir pan. Klausimų turi būti tiek, kiek yra Jums neaiškumų...vieną kart paklausei - neatsakė, vėl klausi...

Pries spinduliavima rado 3ar4augliukus galvoje,spinduliavo visa galva,nes gali buti,kad kiti augliukai dar tik formuojasi.Zodziu-apie operacija nekalbejo.
Kai pries gera menesi mamai buvo bloga ir patekom i Lazdynu ligonine-tai ten neurologas stebejosi kodel neoperuoja tu augliu.Tai ir nezinau.Turbut reiks kreiptis i Kauno neurochirurgus g.gif Neturiu su kuo pasitart,tai sunku priimt sprendimus.

Aciu uz padrasinima! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 10 13, 23:38)
Ačiū smile.gif už padrąsinimą, susigraudinau - pravirkdei. rolleyes.gif Atvirai, tai nuotaikos mano labai jau kokios nekokios. Ypač, kai prisimenu, jog prieš metus daviausi Barselonoje ir džiaugiausi ne tik užsitęsusia vasara, bet ir puikia savijauta. Dabar gi turbūt pirmą kartą galiu sakyti, esu ligonė (anksčiau tai tik gydytojams taip tik atrodė doh.gif), kartais dar gydytojai paantrina - sunki ligonė.
Navelbine dar 5 kartai, jei nepratęs... venas labai kabina.

Na, pravirkdyti tikrai nenorėjau ... blush2.gif Bus dar tau tų išvykų... Barselonos, Lisabonos ir kiti tolimesni taškai te palaukia kiek, o dabar užsibrėžk artimesnį tikslą. pvz. Naujiesiems / Kalėdoms/ ar dar kokią sau gerą datą į Palangą kalvadoso atsigerti. Gersi negersi - kai nuvažiuosi - tada matysi. Šiandien tai atrodo nerealiai ?? Bet vis tiek užsibrėžk. Ir kiekvieną vakarą ar rytą užrašyk ant stebūklingo lapo - tą pačią frazę... (Aš irgi tokį turiu miegamajame, šalia lovos , prieš miegutį kai ką parašau mirksiukas.gif ) Beje, kažo tu laukei, kada prie namų pastatys - ar jau pastatė? g.gif... Gal bažnyčią g.gif ... bet gal ir "nusigrybavau" (tikiuosi, kad nesupyksi)...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 13 spalio 2009 - 22:01