Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 19

QUOTE(lora++ @ 2009 10 08, 22:32)
sveikos, zinot pamenu, kai suzinojau  kad mama susirgo. tai buvau kaip bangos i mola dauzama. dabar ta audra po mazu nurimo, bet ji visada yra
merginos, turiu klasuima ka girdejos apie ta stebukladari brazila??? mano pazystamos broliui diagnazavo neisgydoma liga , dave jam du metus, jau praejo metai zmogus jau nebevaiksto, prarade vilti isvaziavo i brazilija, taip pat tu zmoniu drauge sirgo veziu, kiek girdejau sake kad pagyde. o kaip is tikruju yra nezinau. siandien ta viriski operuoja.... g.gif

As ir vis noredavau uzklaust apie ta brazila blush2.gif

Vat viena kaimyne pasakojo,kad jos mama pas ji vazineja,sake ,kad gydytojai jau nurase jos mamyte -tai ji ir pradejo vazinet i Brazilija,po keliu kartu zymiai pagerejo.Kaip dabar-nezinau.Pasakojo beveik pries metus,po to jos nebuvau sutikusi.Bet labai idomu butu suzinot,bet nepatogu list ieskot jos,nes gyvena ne musu name,o ir nebendravom artimai.
Atsakyti
QUOTE(-Julija- @ 2009 10 09, 19:21)
Sveikos. Turiu klausima - ar kuriai nors chemoterapijos metu skaudedavo saules rezgini? Jei taip ar turedavote itarima del ko skauda? T.y. del kurio organo?

gal skrandis?
chemija gali pazeisti gleivines - tarp ju ir skrandzio... g.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 10 09, 19:50)
gal skrandis?
chemija gali pazeisti gleivines - tarp ju ir skrandzio...  g.gif

Sveika Ragnez.
As irgi taip pagalvojau. Nors gydytoja sako, kad del bet ko gali, ten juk visokiausiu organu nervu raizginys, kiek suprantu.

Is to sekantis klausimas, ka darydavot skrandzio gleivinems padeti? T.y. kokia reabilitacija iki sekancios chemijos. Tik apie koses nieko nesakykite, nes po ligoninies maisto as i jas ziureti nebegaliu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Julija-: 09 spalio 2009 - 19:03
QUOTE(-Julija- @ 2009 10 09, 21:03)
Is to sekantis klausimas, ka darydavot skrandzio gleivinems padeti? T.y. kokia reabilitacija iki sekancios chemijos. Tik apie koses nieko nesakykite, nes po ligoninies maisto as i jas ziureti nebegaliu.

Man visada skirdavo Omeprazol gerti Gasec-40 Gastrocaps,nes skausmai buvo ziaurus,net kelis kartus su greitaja isvaziodavau i ligonine.
Ir dar LABAI padeda linu seklu kiselius,as net neviriau,tik uzplikidavau verdanciu vandieniu,ant pakelio bus instrukcija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 09 spalio 2009 - 19:48
Labas vakaras,
Noriu pasidalinti dėl skrandžio problemų, nes tik ką taip pat jų turėjau ir nemažų. Šeimos gydytojos ir chemoterapeutės rekomendacija pastoviai geriu Nolpaza 40 (aukštesnės kategorijos negu Gasec) ir kai pajaučiu, kad darosi burnoje rūgštu, taip pat nakčiai, naudoju kramtomąsias tabletes Maalox. Aišku, košes taip pat turėjau pamėgti, ypač avižinių dribsnių. Linų sėmenų kisielius labai gerai atstato gleivines - ir girdėjau, ir pati bandžiau. Skrandis tikrai pradėjo normaliai dirbti, nejaučiu jokio graužimo, skausmo ar rūgščių kilimo stemple. Gal mano patirtimi Julija pasinaudos.
Apie Ugninę aš pastoviai pagalvoju, paskaitau naujienas jos tinklapyje. Kažkaip gaila, kad likom nesuprastos, nors norėjom tik pačio geriausio ir dabar tebenorime...
Adis, apie tave galvoju taip pat...
Atsakyti
Labas vakaras, Tylutės - Ramutės, wub.gif wub.gif

QUOTE(SVETA K. @ 2009 10 09, 18:28)
Gal kavyte skaito,gal parasys mums naujenu blush2.gif

Bet labiausiai pergyvenu del TIKESIU verysad.gif Saulelydis,nera jokiu naujenu?

Gal tų naujienų dar kaip ir nėra ar net negali parašyti. Gal būt po pokalbio su medikais seka virtinių virtinės visokių tyrimukų ir kitų konsultacijų. Tikrai manau, kai turės ir galės ką konkrečiai pasakyti - visi sužinosime. Belieka kantriai kaip visada laukti ir palinkėto Ugn*Inukei stiprybės... wub.gif

O dėl TIKĖSIU tikrai neramu - šis žodis per menkas... Dievo, Angelų ir aukščiausių Gyvybinių galių palaimos jai. Nenusigręžkim nuo stebūklo... wub.gif

QUOTE(NBA @ 2009 10 09, 23:00)
Apie Ugninę aš pastoviai pagalvoju, paskaitau naujienas jos tinklapyje. Kažkaip gaila, kad likom nesuprastos, nors norėjom tik pačio geriausio ir dabar tebenorime...
Adis, apie tave galvoju taip pat...

Nelikom nesuprastos. Atėjo tada sunkus etapas, tai liko tą visą greituką pristabdyti... Man atrodo, kad viskas susitvarkys, ir Ugn*Inukė užsuks pas mus pasipasakoti. wub.gif

Adis wub.gif wub.gif - mylime tave, linkime stiprėti, kad tavo širdelę paglostytų geros žinios... wub.gif wub.gif

Ir visoms Mergaitėms wub.gif sveikstančioms ir besirūpinančioms, ir berniukams - švieselės Jums ir Jūsų artimiesiems... wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 09 spalio 2009 - 21:20
Sveikutės ax.gif

aš manau, kad su Ugnine viskas tvarkoj, tyrimai juk ne vieną dieną truks, manau, palaukime dar, ir Ugninė parašys čia ar savo puslapėly.

Kad ir kaip norėtumėm, kad viskas būtų po senovei - vėl visos kartu, visos krūvoj, - deja, taip nėra šiuo metu. Ir kaip tada pajaučiame, kad trūksta to ar ano žmogaus. Lauksime, mylėsime tiek, kiek reikės... Tvirtybės, mergytės heart.gif

---------

Padarė mamai kataraktos operaciją, viskas gerai, ant rytojaus išleido namo. Pas ją buvo 2 ligos - katarakta ir glaukoma, todėl labai bijojo komplikacijų. Tačiau viskas gerai. Taip kad nebijokit nieko, Rasų lanka, jei tėvuką reiks operuot. Jei ko norėtum paklausti - aš atsakysiu ax.gif Tikriausiai jau namie tėvukas? ar viskas gerai?
Atsakyti
QUOTE(-Julija- @ 2009 10 09, 20:03)

na taip, ten nervų rezginys, kai kurių rūšių chemija gali pažeisti ir nervus...
na, man ligonineje su chemija lasindavo ir vaistu skrandzio gleivinei apsaugoti.

sveta k. paminejo labai gera dalyka - linu semenu kisieliu arba nuovira. radau ineto svetaine apie linus.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 10 10, 09:52)
linu semenu kisieliu arba nuovira

Sita jau nusprendziau pabandyti. Klausimas ar jis parduodamas vaistinese, ar maisto prekiu parduotuvese? Jis skanus?
O gal bet koks kitas kisielius irgi gleivinei gerai? Pvz. spanguoliu? Gal nepakeisti linu kisieliui, bet paivairinti. Bet koks vienodas maistas po to ir atgraso nuo jo.

Del siulytu vaistu pasitarsiuo su gydytoja.
Atsakyti
QUOTE(-Julija- @ 2009 10 10, 10:12)
Sita jau nusprendziau pabandyti. Klausimas ar jis parduodamas vaistinese, ar maisto prekiu parduotuvese? Jis skanus?
O gal bet koks kitas kisielius irgi gleivinei gerai? Pvz. spanguoliu? Gal nepakeisti linu kisieliui, bet paivairinti. Bet koks vienodas maistas po to ir atgraso nuo jo.

Bet koks kisielius dengia skrandį ir sudaro trumpalaikę apsaugą. Apie sėmenis paskaitykit atidžiai čia. linų sėklos

Nėra visiškai nekaltas dalykas, atkreipkit dėmesį į vaistų vartojimą geriant linų sėmenų nuovirą.

Avastin paskyrė 3 mėnesiams, dozė gana didelė 10 mg/kg kas 2 savaites, labai daug viliuosi iš šio vaisto, nes kol kas navelbine neveikia, toliau yra plitimas limfmazgiais, dabar jau jų pilna virš krūtinės, infiltruota oda. Besimaudydama stengiuosi vonioje nežiūrėti į veidrodį, nes iškart apsiverkiu...
Tikėsiu, stiprėk, tikėk. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 10 spalio 2009 - 10:49
Dekui, adis.
Kaip tik loperamida vartojau, raso, kad po jo reikia atsargiai vartoti. Turbut teks atideti semenis po chemijos, nes raso, kad poveiki turi tik vartojamas ilgai - 3 savaites.
Pagersiu spanguoliu kisieliaus, ju ir svieziu yra, ir skanu - bent skrandziui ir sielai dziaugsmas.
Dar zadejau ryziu pudinga pasidaryti, ne toks maistingas, bet irgi labai mano megstamas.

Ir laikykis. Kito pasirinkimo neturim
Atsakyti
adis, mieloji, laikykites stipriai stipriai heart.gif
Atsakyti