Įkraunama...
Įkraunama...

Plastikiniai langai 5

QUOTE(alfasz @ 2010 07 27, 18:21)
Siaip ekologiski profiliai buna be svino, todel jie ekologiski, bet yra didelis bet. Svinas yra pats geriausias stabilizatorius, jei jo nera ji Keicia Cinkas arba Alavas. O jie ne tokie geri stabilizatoriai. Gali nukentet lango tvirtumas.  Svinas lange yra uzdaras, tad i aplinka nepatenka.  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Papildyta:
yra specialios promones, ir rinkiniai specialus visiems langams. Jei reikia - galiu padeti juos gaunant, rinkinyje bus ir stiklui nuvalyti ir profiliui, ir apkaustams priziuret priemone. thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

O ar tie valikliai nuvalys statybų "likučius', ar tik paprastas dulkes? Kol kas man nei stiklo valikliai nei rimti tirpikliai nepadeda...

Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2010 07 27, 19:27)
ačiū, tada pasirinkimas toks:
Inoutic - 5 kameros, 71 mm plotis, 63-79 mm aukštis
Gealan IQ 8000 - 6 kameros, 74 mm plotis
Brugman - 5 kameros, 73 mm plotis
Aluplast Ideal 4000 - 5 kameros
Aluplast Ideal 6000 - 6 kameros

Reiktu ziuret giliau.. i komplektacijas, ir pan. netik i kaina galutine. g.gif g.gif g.gif
Papildyta:
QUOTE(torisa @ 2010 07 27, 21:03)
O ar tie valikliai nuvalys statybų "likučius', ar tik paprastas dulkes? Kol kas man nei stiklo valikliai nei rimti tirpikliai nepadeda...

Siulomos priemones daugiau pasalina mikro ibrezimus plastiko, nuvalo kambario dulkes nuo remu, padengia antibakterine danga..

O jei aptisko nuo statybu, tai kazko rimtesnio reiktu ieskot g.gif g.gif g.gif g.gif
Papildyta:
QUOTE(torisa @ 2010 07 27, 21:03)

Galbut padetu labiau tokia priemone:

Cosmofen 10, PVC valiklis su nedideliu kiekiu tirpiklio. Gamintojas Weiss Chemie Vokietija.

Bet pazadet kad nusivalys negaliu, pabandyt galima.

Tokios priemones kaina 25 Lt.

O nuo stiklu tai kiek pamenu senais laikais is senuku skiedikli pirkdavom tokiam tamsiame butelyje ir uzpilus ant skudureliu - nuvalydavom dazus po remu perdazymo. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfasz: 29 liepos 2010 - 10:29
QUOTE(alfasz @ 2010 07 29, 11:27)

Cosmofen 10, PVC valiklis su nedideliu kiekiu tirpiklio. Gamintojas Weiss Chemie Vokietija.

O nuo stiklu tai kiek pamenu senais laikais is senuku skiedikli pirkdavom tokiam tamsiame butelyje ir uzpilus ant skudureliu - nuvalydavom dazus po remu perdazymo. g.gif

Dėkui, išbandysim drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveiki,
1 norejau pasiteirauti kuo Lenkiski langai blogesni uz LT?
2 kodel langai be svino geresni nei be jo?
3 ar verta zmonems pirkti 90mm plocio langa su dvikameriniu stiklo paketu prikistu uzpildo ir uz tai gerokai permoketi ar nusipirkti paprasta profili kuris leidzia i sistema sudeti taip pat dvikamerini stiklo paketa? kaip manote alfaz kiek tokiu langu silumos laidumas procentaliai itakotu kambario siluma(jei kambario langas vidutinis ne vitrina)?
4 ar tikrai tas u ar g formos metalas jau toks nieko vertas kad reiketu rinktis tik kvadratini? taip pat kas gali iroditi atvezto man lango metalo stori ir kameru skaiciu, profilio kilmes sali, langu gamybos sali?
5 taip pat koncernas Profine siulo profilius VOKISKUS KBE, Kommerling, Trocal ar jie geri? ar ju siulomi medzio imitacijos profiliai taip pat geri?
6 man idomu pasidare visiems siulomi stiklai ivairiausiu formuliu ivairiu uzpildimu, ivairiu remeliu, o kur tas stiklas yra pagamintas, is kur dazniausiai ta stikla atsiveza nemanau kad patys gamintojai ji lieja? gal kas nors is ismananciu zinos atsakyma kokios imones is kur atsiveza stikla?
7 kodel visi atkreipiame demesi i langus o i lango palanges profili niekas neziuri, jis dazniausiai kiek teko matyti yra rudas, kaip mano zinios leidzia suprasti jis yra is antraruses plastmases? ji ne tokia kokybiska kaip kad pats langas?
8 kokius profilius rinktumetes jus alfaz ir langininkas?
Atsakyti
Va cia tai zmogus kaip dejo tai dejo biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif net as pati nieko nesupratau , kip ir versla zada zmogus kurt biggrin.gif juokauju ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dijux @ 2010 07 30, 00:34)
Sveiki,
1 norejau pasiteirauti kuo Lenkiski langai blogesni uz LT?
2 kodel langai be svino geresni nei be jo?
3 ar verta zmonems pirkti 90mm plocio langa su dvikameriniu stiklo paketu prikistu uzpildo ir uz tai gerokai permoketi ar  nusipirkti paprasta profili kuris leidzia i sistema sudeti taip pat dvikamerini stiklo paketa? kaip manote alfaz kiek tokiu langu silumos laidumas procentaliai itakotu kambario siluma(jei kambario langas vidutinis ne vitrina)?
4 ar tikrai tas u ar g formos metalas jau toks nieko vertas kad reiketu rinktis tik kvadratini? taip pat kas gali iroditi atvezto man lango metalo stori ir kameru skaiciu, profilio kilmes sali, langu gamybos sali?
5 taip pat koncernas Profine siulo profilius VOKISKUS KBE, Kommerling, Trocal ar jie geri? ar ju siulomi medzio imitacijos profiliai taip pat geri?
6 man idomu pasidare visiems siulomi stiklai ivairiausiu formuliu ivairiu uzpildimu, ivairiu remeliu, o kur tas stiklas yra pagamintas, is kur dazniausiai ta stikla atsiveza nemanau kad patys gamintojai ji lieja? gal kas nors is ismananciu zinos atsakyma kokios imones is kur atsiveza stikla?
7 kodel visi atkreipiame demesi i langus o i lango palanges profili niekas neziuri, jis dazniausiai kiek teko matyti yra rudas, kaip mano zinios leidzia suprasti jis yra is antraruses plastmases? ji ne tokia kokybiska kaip kad pats langas?
8 kokius profilius rinktumetes jus alfaz ir langininkas?

Pabandysiu kiek galima issamiau atsakyt, gal pavyks.

1. Kaip as sakau - pas lenkus irgi rankos is teisingu vietu auga, anksciau budavo, kad jie labai pataupydavo kokybes saskaita, tai matydavosi ir profilio kampuose ir pan. Dabartineje situacijoje nera ju gamyba bloga, irengimai nauji, galingi, kokybe atitinka visus ES reikalavimus, ir pan.

2. Langai be svino nera geresni uz langus su svinu. Langai be svino neturi svino, bet svinas lango remuose yra pats geriausias stabilizatorius. Atsisakius jo yra naudojami kiti stabilizatoriai: Alavas, cinkas ir pan. Jie nera tokie geri stabilizatoriai. Bet svinas nepatenka i aplinka languose, tad jo bijot nereikia. Svi yra visur, kristolo induose, televizoriuje, bet delto mes ju neatsisakom juk.

3. Kiekvienu atveju konkretus patarimas turetu but ir konkretus pasiulymas. Yra buve atveju mano praktikoje, kad sena plastikini langa keicia nauju Veka alphaline todel, kad butas 7 aukste, pucia smarkus vejai, salia parkas ir t.t ir pan, tad idejus toki silta profilis (Veka alphaline) klientas teigia iskart pajutes siluma kambaryje ir vejas nepucia. Jei butas saltas - reiketu langus siltesnius rinktis, ir pan. O jei tik langai seni labai susidevejo - galima ir ekonomini varianta rinktis. Taspats galioja ir nuosaviems namams.

4. G ar U formos plienas nera blogis is esmes, bet tokie langai bus laibesni, lengvesni, ne tokie tvirti. Tai labai svarbu, kai buna dideles vitrinos, varstoma dalis plati, ir t.t ir pan.

Kameru skaiciu galima paskaiciuot pagal remo ploti, ji galima ismatuot atvezus langus. Dazniausiai bus 5 kameros ir remo plotis 7-7,3 cm, 6 kameros - 8-10cm. 10,4cm - Veka Topline plius.

Plieno forma atvezus pagamintus langus manau niekas neirodys, nebent noretumete pjaustyti savo langus.

5. Reikia truputi giliau ziureti, nei i profilio pavadinima. Esu dirbes su KBE - man jie nepatiko, kad ir ekologiski, bet ne del ekonomiskumo ar pigumo jie man nepatiko..

6. Stiklo gamintoju yra tikrai daug Lietuvoje: SKP, Vildaiva, ir t.t

Jie yra stiklo paketu gamintojai. Stiklo paketai buna labai ivairus. ju duomenys galima rasti cia: www.skp.lt/ce

7. del popalanginio profilio negaliu nieko perdaug pasakyt, jei jis turimas omeny.

8. As, priklausomai nuo pinigines situacijos rinkciaus ir langus, bet manau man butu sunku issirinkt, nes pasirinkimas tikrai didelis, platus, ir nuolaidos siulomos viliotu smile.gif

Mane kolkas labiausiai zavi Veka alphaline90 profilio langai su apsiltinamaja medziaga reme. Tik jo kaina yra gana auksta. g.gif g.gif g.gif

Taigi jei butu namas - manau rinkciausi kuo siltesnius, jei butas - manau uztektu ir 7-8cm remo plocio langus su 2 stiklu paketu.

Jei balkono stiklinimas - gal ir 3 kameru langu uztektu, nes remas siauresnis, butu daugiau sviesos, o is balkono kambari manau retas kuris darosi.

Tikiuosi atsakiau i dauguma klausimu rupimu. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(AŠA @ 2010 07 27, 19:27)
ačiū, tada pasirinkimas toks:
Inoutic - 5 kameros, 71 mm plotis, 63-79 mm aukštis
Gealan IQ 8000 - 6 kameros, 74 mm plotis
Brugman - 5 kameros, 73 mm plotis
Aluplast Ideal 4000 - 5 kameros
Aluplast Ideal 6000 - 6 kameros

Mano, galbut kaip ir pacio pardavejo poziuriu, del silumos ir geru savybiu stayciau i pirma vieta Aluplast ideal 6000 arba ideal 7000. Skirtumas tarp ju mazas. Kaina ta pati.

Antroj vietoje gal Inoutic Faugos.

Trecioje Gealan.

Ketvirtoje - Brugmann.

Cia mano asmenine nuomone - ja vadovautis nebutina tikrai. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfasz: 30 liepos 2010 - 17:45
Jei didesni pabraižymai Cosmofen 5, veikia!

QUOTE(alfasz @ 2010 07 29, 11:27)
Reiktu ziuret giliau.. i komplektacijas, ir pan. netik i kaina galutine.  g.gif  g.gif  g.gif
Papildyta:
Siulomos priemones daugiau pasalina mikro ibrezimus plastiko, nuvalo kambario dulkes nuo remu, padengia antibakterine danga..

O jei aptisko nuo statybu, tai kazko rimtesnio reiktu ieskot  g.gif  g.gif  g.gif  g.gif
Papildyta:

Atsakyti
QUOTE(alfasz @ 2010 07 30, 17:49)
Mano, galbut kaip ir pacio pardavejo poziuriu, del silumos ir geru savybiu stayciau i pirma vieta Aluplast ideal 6000 arba ideal 7000. Skirtumas tarp ju mazas. Kaina ta pati.

rašo, kad abeji 6 kamerų, bet plotis 7 cm, o pagal postą 7 cm yra 5 kamerų langų g.gif Suprantu, kad realiai jokio skirtumo tos kamerios, tiesiog šiaip smalsu blush2.gif
Atsakyti

o gal galite pasakyti kaip schuco profilis? 4u.gif ačiū
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo izzidė: 03 rugpjūčio 2010 - 15:31
Ojoj kaip sudetinga, sitaip gilindamasi buto niekaip nesusiremontuociau smile.gif Gal tiesiog galit patart kur geriau pirkt paprastus plastikinius langus ?
Atsakyti
QUOTE(Liussy @ 2010 08 03, 20:40)
Ojoj kaip sudetinga, sitaip gilindamasi buto niekaip nesusiremontuociau smile.gif Gal tiesiog galit patart kur geriau pirkt paprastus plastikinius langus ?

ten, kur pasiūlys pigiausią kainą mirksiukas.gif nes rezultatą vis tiek gausite tą patį ar beveik tą patį... galų gale, kaip patikrinsi, kad tikrai tokie profiliai, stiklai ir pan. mirksiukas.gif tokią išvadą pasidariau po ilgų svarstymų ir ieškojimų 4u.gif
Atsakyti
negalima taip pirkt nieko! kiekvienas gamintojas turi savo pliusu ir minusu, juk norim, kad daiktas tarnautu gerai ir ilgai, nesakau, kad pirkdamas brangu daikta turesi daugiau kokybes nei pigu, tiesiog reikia issirinkt ir gamintoja, ir montuotoja, juk nuo to priklauso ir garantija ir t.t. Jei tarkim kas atsitinka, juk norite, kad montuotojas atvaziuotu greitai ir sutvarkytu beda, o ne spjaudytu ir zadetu, tad rinkites apdairiai, pasiskaitykit juoduosius sarasus, pasiulymus, o geriausia paskelbkit konkursa, issiuskit savo langu ismatavimus kokiom 10-n kompaniju ir laukit atsakymo, o po savaites issirinkit kazkuri ir pagal kaina, ir ka siulo ax.gif
Atsakyti