Įkraunama...
Įkraunama...

Kompiuterio problemos - 12

QUOTE(*ShowGirl* @ 2009 12 14, 14:24)
gal zinote,ar imanoma windous7 nustatyti kur nors,kad atidarinetu internete langus tame paciame lange,o ne simta atskiru apacioje primetytu,kai kuriuos atidaro tam paciam,bet dazniausiai primeto ju man bet kiek,kad jau nei nesigaudai kur kas kas yra g.gif

o mano prblemu sprendimo nieks nezino? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(*ShowGirl* @ 2009 12 14, 14:42)
tiesa,kaip galeciau nustatyti,kad galeciau as buti administratorius windous7,nes norint kad automatiskai pasileistu kazkokia programa meta lentele,kad as nesu administratorius,gal zinot ka daryti?

blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 12 15, 14:18)

almantė_k skype temoj labai aiškiai aprašytas šis virusas ir jo efektyvus pašalinimo būdas  mirksiukas.gif

kazkaip nepagalvojau ieskoti skype temoje, ieskojau virusu temoje blush2.gif svarbiausia kad viena problema isspresta taciau liko kita problema, ka daryti, kad mano kietasis D diskas neisijungia, o ismeta lentele, kad pasirinkti per kokia prorgama ja atidaryti? siaip nete skaiciau kad jei c diskui taip, tai tipo cia kazkoks virusas pavadinimu Hacked By Godzilla. bet pagal steb by step bandziau pasalinti, ir deja tokio kaip viruso neradau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 12 15, 15:18)
vos ne reklama jau čia darai visi instaliuokit Linux nes wondows yra šūdas  doh.gif  čia jau konkretus brukimas o ne pasiūlymas . kas ką nori ta naudoja , o tu jei padedi tai padėk ten kur beda , o ne bruk tuos tau asmeniškai patinkančius Linux , mums į kita kompą ji instaliavo nepatiko nei man nei vyrui , db kompas nuvežtas kad gražintu windows .

almantė_k skype temoj labai aiškiai aprašytas šis virusas ir jo efektyvus pašalinimo būdas  mirksiukas.gif

Tamista vis mėgstat trukdyt kitiems diskutuoti. Berods niekas jūsų nuomonės neklausė (nebe pirmą kartą), tai gal imkit ir patylėkit, jei nežinot būdų, kaip išspręsti žmogaus problemos.
Windows nėra fekalijos, bet jei žmogus su jais nesugeba susitvarkyti, tai lieka variantas siūlyti alternatyvą.
Ir visų pirma, šitoj tamstos cituojamoj žinutėj berods apie Linux nei žodžio nepasakiau, iš kur jūs juos ištraukėt, tai man neaišku. Jei sakau, kad ne Windows, tai tą ir turiu omeny. Pasaulyje yra ne tik WIN ir LINUX, jei tamsta nežinojot.

Tarkim, siūlau Linux, ne bruku, o siūlau. O siūlau, kaip jau minėjau, tam, kad nepuldinėtų virusai. Labai logiškas problemos sprendimo būdas. Ir kaip jau sakiau, nebūtinai Linux, galima ir ką nors kito rinktis.
O tamsta tikriausiai Microsoftui dirbate, kad taip visus gąsdinate Linuxais. gąsdinate, bet taip jokių aiškesnių argumentų ir neišvystu, nebe pirmą kartą.

Jeigu jumis nepatiko Linux (beje, neaišku kuri Linux versija, nes jų keli šimtai yra), tai nebūtina čia kabinėtis, geriau protingai patylėkit. O kad nepatiko kelias dienas panaudojus, tai čia nieko stebėtino, visiškai kita sistema, reikia truputį įprasti, nors viskas ir labai panašu į Windows.
Papildyta:
QUOTE(almantė_k @ 2009 12 15, 16:43)
kazkaip nepagalvojau ieskoti skype temoje, ieskojau virusu temoje  blush2.gif  svarbiausia kad viena problema isspresta taciau liko kita problema, ka daryti, kad mano kietasis D diskas neisijungia, o ismeta lentele, kad pasirinkti per kokia prorgama ja atidaryti? siaip nete skaiciau kad jei c diskui taip, tai tipo cia kazkoks virusas pavadinimu Hacked By Godzilla. bet pagal steb by step bandziau pasalinti, ir deja tokio kaip viruso neradau smile.gif

Virusų pilna, kurie kitus diskus blokuoja.

Pradžiai reikia plius minus patikimos antivirusinės
http://mantas.malciu...ir-vartotojams/

Dar galima su HijackThis pasitikrint ir išsivalyt (bet ten kraštutiniu atveju, nes galima prisižaist ne tą ištrynus, ką reikia)
http://mantas.malciu...as-nuo-kenkeju/

O dėl blokavimo disko, tai jį tikriausiai blokuoja autorun.inf failiukas, esantis tame diske. Reiktų jį ištrinti, pvz., su šituo
http://mantas.malciu...-freecommander/
Papildyta:
QUOTE(almantė_k @ 2009 12 15, 00:32)
na tarkim, ar linuxas priimtu photoshopa? o visos kitos, nera tokios svarbios smile.gif

Tik, jei bandysit Linux, siūlau vis dėlto rinktis Linux Mint arba OpenSuse, nes čia vienos draugiškiausių windows vartotojui. Kitos gali atbaidyt labai greit smile.gif
http://www.linuxmint.com/
http://www.opensuse.org/en/

Antrosios neteko bandyti, tai niekuo padėt negalėčiau, o dėl pirmosios, tai bet kada galit klaust.
http://mantas.malciu...inis-pingvinas/

Ir visų pirma, Linux instaliuoti nebūtina, užtenka įsirašyt į kompaktą ir iš jo užsikrauti. Tada, jei nepatinka, tereikia išimti kompaktą ir jų kaip nebūta wink.gif
Aišku, jei vis dėlto patiktų, tada jau galima ir susiinstaliuot.
Atsakyti

Linux virusu ir kitu brudu sarasiukas

Turiu ir naudoju Ubuntu jau gan senai , ji man zymiai labiau patinka nei windows. Taciau tikrai nerekomenduoju maziau patyrusiam vartotojui nuo windows pereiti prie betkurios Linux distribucijos. Pereidami Jus UZSIKNISITE su windowsiniai failais (exe) , turesite problemu su kompiuteriu irenginiu tvarkyklem (drivers) , pastoviai turesite ieskoti informacijos su google tam, kad atlikti viena ar kita veiksma. Linux programu centro neuztenka reikalingoms programos idiegti, jei rasi programa atsisiuntimui turesite ja kompiliuoti (jeigu ji bus jums nepalankiu formatu). Nemaza dalis cia esanciu forumo dalyviu sunkiai tvarkosi su windows, tai kai pereisit prie Linux jus pavargsite, uzsiknisite ir viskas tuom baigsis. Wine ar virtualbox tai nera alternatyva paleidineti programoms. Koks tikslas paleidus linux emuliuoti windows? JOKIO . Naudokite ramiai windows xp arba windows 7 ir taupykite savo brangu laika. Issakiau savo nuomone , o toliau jums pacioms ar patiems spresti. Settle nuomone nedomina ir diskutuoti nenoriu. Man uztenka juoko dozes paskaicius jo postus. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(asas123 @ 2009 12 15, 19:19)
Linux virusu ir kitu brudu sarasiukas

Turiu ir naudoju Ubuntu jau gan senai , ji man zymiai labiau patinka nei windows. Taciau tikrai nerekomenduoju maziau patyrusiam vartotojui nuo windows pereiti prie betkurios Linux distribucijos. Pereidami Jus UZSIKNISITE su windowsiniai failais (exe) , turesite problemu su kompiuteriu irenginiu tvarkyklem (drivers) , pastoviai turesite ieskoti informacijos su google tam, kad atlikti viena ar kita veiksma. Linux programu centro neuztenka reikalingoms programos idiegti, jei rasi programa atsisiuntimui turesite ja kompiliuoti (jeigu ji bus jums nepalankiu formatu). Nemaza dalis cia esanciu forumo dalyviu sunkiai tvarkosi su windows, tai kai pereisit prie Linux jus pavargsite, uzsiknisite ir viskas tuom baigsis. Wine ar virtualbox tai nera alternatyva paleidineti programoms. Koks tikslas paleidus linux emuliuoti windows? JOKIO . Naudokite ramiai windows xp arba windows 7 ir taupykite savo brangu laika. Issakiau savo nuomone , o toliau jums pacioms ar patiems spresti. Settle nuomone nedomina ir diskutuoti nenoriu. Man uztenka juoko dozes paskaicius jo postus.  smile.gif

Jau norėjau pradėt atsakymą, bet, jei nenori diskusijos, tai ir nepradėsiu wink.gif
Aišku, nelabai suprantu, kam čia šitaip gąsdini žmones, bet tiek to.
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2009 12 14, 20:57)
Noriu suzinoti, ar mano laptopui tikrai paskutinioji  cool.gif Vakar ismete lentele, kad Microsoft Corporation, saugodami nuo virusu uzdaro naudojamas programas (nebeleido naudotis internetu ir skype'u). Uzdarius sita ispejima issoko kita lentele, kur buvo nurodytas klaidos numeris ir kad kompas persikraus (su sekundem mazejanciom). Na ir jis ten persikrovinejo. Viskuo leido naudotis, isskyrus jau minetas programas. Isjungiau vakare kompa, o siandien jis tik isijungia, bet ekranas taip ir lieka juodas, isijungia tik baterijos ir dar viena lempute, ne visos. Tai cia jau motinine plokste numiro ar kazka tos lenteles pagadino?  g.gif 

p.s. kompui 4 metai
p.p.s IBM (bet turbut nesvarbu cia tai)

Aciu  rolleyes.gif

buvau ikelusi i kita tema, bet nesulaukiau atsakymo ax.gif gal visgi galit atsakyt kas ax.gif Buciau dekinga rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(settle @ 2009 12 15, 18:40)
Jau norėjau pradėt atsakymą, bet, jei nenori diskusijos, tai ir nepradėsiu wink.gif
Aišku, nelabai suprantu, kam čia šitaip gąsdini žmones, bet tiek to.

Settle koks cia zodis "Tamista"?
Prie diskusijos apie OS prisidesiu ir as pasakydama taip pasikeisti OS labai paprasta ir greita,palyginus su tuo kiek laiko uzima jas perprasti,taip savo ruostu gal Linux ir geriau,kazkuriais atvejais virusai ir t.t. bet vartotojai kurie cia klausia tai naudoja Windows ir ju neperkanda iki galo,todel ir nezino,o nuo tokiu problemu pereiti prie kitos OS,Settle ar tu pasirenges atremt visu klausimus,"Windows buvo taip o cia va taip,ka man daryt" mirksiukas.gif
Tai tiesiog pastebejimai prie temos drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(marka100 @ 2009 12 15, 20:30)
Settle koks cia zodis "Tamista"?
Prie diskusijos apie OS prisidesiu ir as pasakydama taip pasikeisti OS labai paprasta ir greita,palyginus su tuo kiek laiko uzima jas perprasti,taip savo ruostu gal Linux ir geriau,kazkuriais atvejais virusai ir t.t. bet vartotojai kurie cia klausia tai naudoja Windows ir ju neperkanda iki galo,todel ir nezino,o nuo tokiu problemu pereiti prie kitos OS,Settle ar tu pasirenges atremt visu klausimus,"Windows buvo taip o cia va taip,ka man daryt" mirksiukas.gif
Tai tiesiog pastebejimai prie temos drinks_cheers.gif

„Tamista“ – čia mano naujadaras, neologizmas, ar kaip ten jį vadina.

Tai va, didžiausia problema ir yra tai, kad pripratę prie Windows ir bijo kitų. Pasodink visiškai žalią žmogų prie kompiuterio ir jam nebus jokio skirtumo ar Linux ar Windows, vienodai greit perpras. Tiesą sakant, su Linux gal bus kiek lengviau.

Dėl tų klausimų, tai esu pasiruošęs keletą nuorodų su pradmenimis. Reikalui esant, bandysim aiškinti smile.gif
Atsakyti
Settle neuzpyk,bet pats kitus lazdavoji del kalbos o pats zargonais sneki mirksiukas.gif
Del pripratimo sutinku, del zalio zmogaus,bet as visa laika naudoju Windows,ir ne taip paprasta pereit prie kitos OS,tai zianai geriau su menka problemele susitvarkysiu(aisku jeigu tai menka ir nedidele problema)negu pereit prie kitos OS.As nesu tokia kategoriska,nespjaunu i sulini,nes ka gali zinot,o gal ir idomu butu,tik kartais zmones tik to ir nori kad padetum ta menute probleme issprest mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(settle @ 2009 12 15, 20:48)
Tai va, didžiausia problema ir yra tai, kad pripratę prie Windows ir bijo kitų. Pasodink visiškai žalią žmogų prie kompiuterio ir jam nebus jokio skirtumo ar Linux ar Windows, vienodai greit perpras. Tiesą sakant, su Linux gal bus kiek lengviau.

Pritariu. Mano tėvai naudojosi Windows. Skype, truputis interneto, šiokių tokių dokų parašymas...

Pabandymui prieš mėnesį suinstaliavau Ubuntu. Tai taip ir liko. Tėvams jis labiau patiko. Anot jų - viskas paprasčiau ir aiškiau. Įdomiausia tai, kad instaliuojant visiškai nereikėjo kažkokių techninių žinių, nereikėjo vargti nei su vieno įrenginio tvarkyklėm, absoliučiai viskas iškart veikė, net ir Logitech webcam'as su mikrofonu.

Tad nereikia čia gąsdinti visų tais Linuksais wink.gif

Papildyta:
QUOTE(*ShowGirl* @ 2009 12 14, 14:42)
tiesa,kaip galeciau nustatyti,kad galeciau as buti administratorius windous7,nes norint kad automatiskai pasileistu kazkokia programa meta lentele,kad as nesu administratorius,gal zinot ka daryti?

Tikrai nerekomenduoju to daryti. Absoliuti dauguma Windows problemų su virusais ir kitokiu malware yra vien dėl to, kad visi dirba prisijungę administratoriais.

Neįsižeiskite, bet iš jūsų klausimo matyti, kad jūs neturite žinių, reikalingų Windows administravimui. Būsit adminu, prisivirsit košės ir po poros mėnesių kviesit ką nors, kad kompą sutvarkytų... Pvz. ta „kažkokia“ programa visai gali būti koks nors virusas, negaunantis admino teisių ir dėl to negalintis atlikti savo juodo darbo. Vat kada jūs matysite, kad tai ne „kažkokia programa kažką nori padaryti“, o žinosite tiksliai kokia programa ir ką nori padaryti, tada ir užsinorėkite admino teisių wink.gif
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2009 12 16, 16:59)

Tikrai nerekomenduoju to daryti. Absoliuti dauguma Windows problemų su virusais ir kitokiu malware yra vien dėl to, kad visi dirba prisijungę administratoriais.

Neįsižeiskite, bet iš jūsų klausimo matyti, kad jūs neturite žinių, reikalingų Windows administravimui. Būsit adminu, prisivirsit košės ir po poros mėnesių kviesit ką nors, kad kompą sutvarkytų... Pvz. ta „kažkokia“ programa visai gali būti koks nors virusas, negaunantis admino teisių ir dėl to negalintis atlikti savo juodo darbo. Vat kada jūs matysite, kad tai ne „kažkokia programa kažką nori padaryti“, o žinosite tiksliai kokia programa ir ką nori padaryti, tada ir užsinorėkite admino teisių wink.gif

sutinku su jumis,kad tikrai kai db irase man windows 7,tai grybauju totaliai,nervina mane jie ziauriai,nieko neimanoma rasti,su xp viskas ok buvo,jokiu problemu neturejau.o del tos kazkokios programos,tai zinau kokia programa,tai Samsung battery manager ir noreciau,kad ijungus kompa ji pasileistu pati,o ne kiekviena karta reiktu ja vis paleisti,bet taip ir neissiaiskinau kaip tai padaryti doh.gif
Atsakyti
kazkas ilindi i kompa.ismeta tokia lentele:resident shield alert.multiple threat detection. pacio viruso pavadinimas trojan toliau nebepamenu blush2.gif ten nelabai suprantu kaip pasalint.atrodo pasalinu ir vel ismeta ta lentele.virusine AVG.viruso pavadinimas trojan horse back door generic 12 qsf.atrodo pasalinu ir vel ta lentute doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JUNIGEDA2: 17 gruodžio 2009 - 11:40