Įkraunama...
Įkraunama...

Kompiuterio problemos - 12

QUOTE(grange @ 2009 11 16, 23:41)
aš suprantu,kad kompiuterių specui ,kaip tamsta, tai skamba tai pat paprastai, kaip man pasakyti pasidažyk blakstienas žiūrint tv..

Aš savaitgalį tėvams Ubuntu instaliavau. Labai nustebau, kai pamačiau kiek Linux distribucijose pažengta į priekį per pastaruosius porą metų. Instaliavimas ― nereikia jokių techninių žinių, vienas, du ― suinstaliuota. Ir viskas iškart veikia, netgi webcam'as. Tėvai irgi labai patenkinti, anot jų, jiems ten paprasčiau ir aiškiau, nei Windows.

O su duomenų perkėlimu kokios problemos? Negi neturite jų atsarginės kopijos? Sakoma, yra dvi žmonių rūšys: tie, kurie daro atsargines duomenų kopijas ir tie, kuriems diskas dar nebuvo "parėjęs" (bet ateityje būtinai "pareis") wink.gif
Atsakyti
Spausk desini peles mygtuka ant meniu juostos, atsiradusioje meniu lenteleje parink varnele ant "Meniu Bar". Jei as gerai supratau kur tai dingo ...

QUOTE(volungele @ 2009 11 17, 18:58)
Sveiki man skubiai reikia pagalbos help.gif  help.gif
Mano išnyko parankiniai,atgal pirmyn ir kt. ženkliukai.Ką daryti?Dabar parankinai yra tik kur Failas Redagvimas ir kt. juostoje.O rodyklės Atgal ir Pirmyn išnyko.Labai prašau padėti ax.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BigMama: 18 lapkričio 2009 - 09:39
kaip istrinti is skype visa pokalbiu praeiti, kad visai jos nebeliktu, nes lygtais istryniau, bet paskaudus RODYTI PRAEITI vel viskas islenda doh.gif
cia del to viruso kuris plinta per skype, ir kitiems siuncia pokalbius mano doh.gif
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2009 11 18, 06:28)
Aš savaitgalį tėvams Ubuntu instaliavau. Labai nustebau, kai pamačiau kiek Linux distribucijose pažengta į priekį per pastaruosius porą metų. Instaliavimas ― nereikia jokių techninių žinių, vienas, du ― suinstaliuota. Ir viskas iškart veikia, netgi webcam'as. Tėvai irgi labai patenkinti, anot jų, jiems ten paprasčiau ir aiškiau, nei Windows.

O su duomenų perkėlimu kokios problemos? Negi neturite jų atsarginės kopijos? Sakoma, yra dvi žmonių rūšys: tie, kurie daro atsargines duomenų kopijas ir tie, kuriems diskas dar nebuvo "parėjęs" (bet ateityje būtinai "pareis")  wink.gif

Yra trečia kategorija retų išimčių, kuriai aš priklausau: tie, kuriems kietasis dar nebuvo sugedęs, bet vis tiek turi atsarginę kopiją smile.gif
Papildyta:
QUOTE(anchelika_84 @ 2009 11 18, 14:50)
kaip istrinti is skype visa pokalbiu praeiti, kad visai jos nebeliktu, nes lygtais istryniau, bet paskaudus RODYTI PRAEITI vel viskas islenda  doh.gif
cia del to viruso kuris plinta per skype, ir kitiems siuncia pokalbius mano doh.gif

Išinstaliuoti Skype, ištrinti profilį iš application data (jei windows) ir instaliuot skype
Jei Linux, tai tikriausiai užtektų ištrint iš /home, bet šitas atkrenta, nes linuxai tokių virusų nebijo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(settle @ 2009 11 18, 17:45)
Yra trečia kategorija retų išimčių, kuriai aš priklausau: tie, kuriems kietasis dar nebuvo sugedęs, bet vis tiek turi atsarginę kopiją smile.gif
Papildyta:

Išinstaliuoti Skype, ištrinti profilį iš application data (jei windows) ir instaliuot skype
Jei Linux, tai tikriausiai užtektų ištrint iš /home, bet šitas atkrenta, nes linuxai tokių virusų nebijo smile.gif

o kur ieskot aplikacation data blush2.gif
gal galima paeiliui kaip ji isinstaliuot ax.gif
Atsakyti
Sveiki, ir mane ištiko tokia problema. Pradingo iš desktop'o šiukšlinė, nežinau, kur ieškot. Gal kas galit padėt? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2009 11 18, 05:28)

O su duomenų perkėlimu kokios problemos? Negi neturite jų atsarginės kopijos? Sakoma, yra dvi žmonių rūšys: tie, kurie daro atsargines duomenų kopijas ir tie, kuriems diskas dar nebuvo "parėjęs" (bet ateityje būtinai "pareis")  wink.gif

Gal galetum papasakoti kur laikai duomenu atsargines kopijas? Man diskas dar nebuvo parejes, ir tikuosi, to nesulauksiu biggrin.gif Noreciau isbandyti Linuxus vietoj savo Vistos, ir kaip suprantu, D diske esanti informacija neissisaugos, nes Linuxai visai kita op.sistema - teks perinstaliuoti ir formatuoti viska (jei Linuxuose tas formatavimas yra). Ar taip? Todel idomu, kai galeciau issisaugoti atsargines duomenu kopijas, nepirkdama brangaus isorinio kietojo disko bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(anchelika_84 @ 2009 11 18, 18:52)
o kur ieskot aplikacation data  blush2.gif
gal galima paeiliui kaip ji isinstaliuot  ax.gif

O velniai žino, nenaudoju windows.
Prie XP berods būdavo, c/docs and settings/admin/application data
Prie vistos berods kažkur prie user

Dargi windows slepia tuos aplankus, tai naudojam šitą
http://mantas.malciu...-freecommander/

Papildyta:
QUOTE(jurda @ 2009 11 18, 19:15)
Sveiki, ir mane ištiko tokia problema. Pradingo iš desktop'o šiukšlinė, nežinau, kur ieškot. Gal kas galit padėt?  4u.gif

http://www.google.lt...lient=firefox-a

Papildyta:
QUOTE(linabalt @ 2009 11 18, 19:18)
Gal galetum papasakoti kur laikai duomenu atsargines kopijas? Man diskas dar nebuvo parejes, ir tikuosi, to nesulauksiu biggrin.gif Noreciau isbandyti Linuxus vietoj savo Vistos, ir kaip suprantu, D diske esanti informacija neissisaugos, nes Linuxai visai kita op.sistema - teks perinstaliuoti ir formatuoti viska (jei Linuxuose tas formatavimas yra). Ar taip? Todel idomu, kai galeciau issisaugoti atsargines duomenu kopijas, nepirkdama brangaus isorinio kietojo disko bigsmile.gif

Atsargines kopijas laikom kitam diske, bent jau aš išoriniam.
Linux jokių duomenų nesugadins, jei nesugalvosi formatuot to disko, kuriame viskas yra
http://mantas.malciu...-instaliavimas/
http://mantas.malciu...inis-pingvinas/
Suformatuoji Vistos particiją ir į ją įrašai Linux.
Arba kitas variantas, užsikrauni vistą ir instaliuoji linux šalia jos į tą patį diską, paprasčiausias variantas. Niekas niekur nedingsta.
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2009 11 18, 04:28)

ne visų duomenų turiu kopijas blush2.gif na per visus naudojimo metus tpfu tpfu nieko nei vienam pc nebuvo nutikę.. aišku,visada gali būti pirmas kartas.
bet šiaip,kad ir kitos programėlės,kurias naudoju čia, ir pan,.
ir šiaip,galvoju,jei linux jau taip gerai ir dėl virusų ir pan. kodėl pradedant jau kompanijose neperdaroma į juos?aišku negaliu teigti apie visas, bet ką matau čia,visur dirba windowsuose.
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2009 11 18, 19:18)
Gal galetum papasakoti kur laikai duomenu atsargines kopijas?

Isoriniame diske.
Papildyta:
QUOTE(grange @ 2009 11 19, 11:13)
bet šiaip,kad ir kitos programėlės,kurias naudoju čia, ir pan,.
ir šiaip,galvoju,jei linux jau taip gerai ir dėl virusų ir pan. kodėl pradedant jau kompanijose neperdaroma į juos?aišku negaliu teigti apie visas, bet ką matau čia,visur dirba windowsuose.

Na, imones nuo seno naudoja visokias sistemas, veikiancias tik po Windows, dar daznai IT skyrius buna stagnatoriskas, taip pat pasakyk kokiam generaliniam direktoriui, kad dabar vietoj Windows, kuriuos jis siaip ne taip per penkis metus ivalde, jam ides kita sistema....

Valstybes lygyje tai patys zinote kokia pas mus situacija. Ranka ranka plauna. Atsakingi asmenys gauna "otkata" is Microsofto atstovu ir valstybines institucijos toliau leidzia milijonus Windowsams vietoj to, kad naudotusi nemokamu Linux.

O kokiu programu konkreciai jums reikia?
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2009 11 19, 09:37)

O kokiu programu konkreciai jums reikia?

na,tiesą pasakius paskaičiau tik settle psl apie tai, ir tai nesigilinus, greičiausiai,kad jas visas galima ir linuxe turėt, bet kai kurios parsisiųstos iš to giveaway psl. kur tik tam tikrą laiką kodas galioja. nesiknaisioju aš po torentus ieškodama nulaužt programų nemoku ir nėr kada..
na bet pvz. photoscape, tildės biuras su žodynu, abby fine reader, poivy, winampai,adobai, msn, skype,fotki,spybot. ir pan. jei viską reiks per naują ieškot,ir instaliuot tai manęs tas nežavi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2009 11 19, 11:33)
na,tiesą pasakius paskaičiau tik settle psl apie tai, ir tai nesigilinus, greičiausiai,kad jas visas galima ir linuxe turėt, bet kai kurios parsisiųstos iš to giveaway psl. kur tik tam tikrą laiką kodas galioja. nesiknaisioju aš po torentus ieškodama nulaužt programų nemoku ir nėr kada..
na bet pvz. photoscape, tildės biuras su žodynu, abby fine reader, poivy, winampai,adobai, msn, skype,fotki,spybot. ir pan. jei viską reiks per naują ieškot,ir instaliuot tai manęs tas nežavi  blush2.gif

visu situ programeliu tinkamumas Linuxams mane taip pat domina drinks_cheers.gif Dar Apex DC++, torentai, nero ir t.t.

O Spyboto Linuxuose nereikia, manau, nes jei virusai nesiveisia, nereikia ju ir valyti? g.gif
Atsakyti