Įkraunama...
Įkraunama...

Kompiuterio problemos - 12

prieš siunčiant programas gerai pagalvokit..
Atsakyti
Sveiki
jau senokai mano kompas turi problemėlę, negaliu išjungti per Shut Down , pasileidžia iš naujo, išsijungia tik spaudžiant įjungimo mygtuką.
( nešiojamas, Asus)
Kame čia reikaliukas, ar rimta, kaži kiek remontas kainuotų?

Dėkui.
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2009 11 04, 19:03)
Sveiki
jau senokai mano kompas turi problemėlę, negaliu išjungti per Shut Down , pasileidžia iš naujo, išsijungia tik spaudžiant įjungimo mygtuką.
( nešiojamas, Asus)

Dėkui.

Išimk bateriją, atjunk laidą, ir nebeįsijungs biggrin.gif

O remontuot tikriausiai nieko čia nereikia. Pradžiai operacinę sistemą reiktų perdiegt. Registrų valymas čia gal jau nebepadės, nors ir nepakenks.
Atsakyti
QUOTE(settle @ 2009 11 04, 20:59)
Išimk bateriją, atjunk laidą, ir nebeįsijungs biggrin.gif

O remontuot tikriausiai nieko čia nereikia. Pradžiai operacinę sistemą reiktų perdiegt. Registrų valymas čia gal jau nebepadės, nors ir nepakenks.

Apie bateriją, laidą - supratau biggrin.gif
Daugiau nieko doh.gif
Aiškinsiuos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2009 11 04, 21:19)
Apie bateriją, laidą - supratau  biggrin.gif
Daugiau nieko  doh.gif
Aiškinsiuos  ax.gif

Galiu aiškiau paaiškint smile.gif

1. Pravalyt registrus, vargu, ar padės, nors maža ką.
http://mantas.malciu...ika-windowsams/

2. Jei nepadeda, perdiegti OS.
Windows – http://mantas.malciu...liuoti-windows/
arba
Linux – Ubuntu http://mantas.malciu...-instaliavimas/ arba labiau rekomenduočiau Mėtą http://mantas.malciu...inis-pingvinas/

3. Jeigu ir OS perdiegimas nepadės, tada gal ir pas meistrus pasiklaust nepakenks. Arba gal čia kas ateis iš labiau geležį išmanančių ir tars žodį, nes aš apie techninius dalykus absoliučiai nieko neišmanau.
Atsakyti
QUOTE(settle @ 2009 11 04, 21:25)
nes aš apie techninius dalykus absoliučiai nieko neišmanau.

Ačiū 4u.gif
Pastarieji žodžiai labiau tinka man. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2009 11 04, 19:03)
Sveiki
( nešiojamas, Asus)

Dėkui.

Patikrinkit su Regedit šią registro skilti:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\"
"PowerdownAfterShutdown"
"REG_SZ"
Turėtų būti n = 0
Negarantuoju, bet gal ne 0 dabar o 1 ? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irmavi: 05 lapkričio 2009 - 07:03
...dar papildau piešinuku:

user posted image

nueinam pagal registro kelią, spustelim Winlogon folderį, atsidarys dešinėj langas...ir žiūrim ką turim ties Powerdownaftershutdown :
...jei vietoj 0 yra 1, reik pakeisti į 0.
kažkodėl manau, kad problema tame ir bus, nors negarantuoju 100%.
g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irmavi: 05 lapkričio 2009 - 09:21
Sveiki. Įsirašiau 7 windows ir man jie nepasileidžia be disko. Besikraunant išmeta, kad negali rasti bootmgr failo. O jei diskas įdėtas, kuo puikiausiai viskas veikia. rašiausi ir x32 ir x64, tas pats. Startup'o repair'as kurį visi rekomenduoja nieko nepakeičia. pačiam diske yra bootmgr failas, gal jį tiesiog nukopint į kažkur. x32 yra bootmgr, o x64 yra bootmgr ir bootmgr.eni (berods toks galas). Tai bootmgr kopinau tiesiog į c diską, po to į windows aplanką, po to užkniso iškeikiau microsoftą ir nuėjau naujų ubuntu siųstis biggrin.gif Dabar jau mažiau pykstu, tai nusprendžiau paskutinį šansą suteikt windowsam ir čia paklaust,bo jie man gražūs.. blush2.gif Dar, beje, jie nemato antro hardo.. Kai instalinau xp, antrą hardą buvau atjungus, nes kažkaip antrą hardą rodė kaip c, o pirmą kaip d. Man kažkas sakė, kad windus reik instalint į c būtinai, kitaip gali nesąmonės darytis. Tai gal ir 7 windus instalinant reikėjo antrą hardą atjungt? Nes jį rodė kaip patrition0, o pirmą kaip patrition1. Blin, negaliu, nekenčiu windowsų... Bet linuxus ne visad suprantu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Natha @ 2009 11 05, 12:18)
Sveiki. Įsirašiau 7 windows ir man jie nepasileidžia be disko. Besikraunant išmeta, kad negali rasti bootmgr failo. O jei diskas įdėtas, kuo puikiausiai viskas veikia. rašiausi ir x32 ir x64, tas pats.  Startup'o repair'as kurį visi rekomenduoja nieko nepakeičia. pačiam diske yra bootmgr failas, gal jį tiesiog nukopint į kažkur. x32 yra bootmgr, o x64 yra bootmgr ir bootmgr.eni (berods toks galas). Tai bootmgr kopinau tiesiog į c diską, po to į windows aplanką, po to užkniso iškeikiau microsoftą ir nuėjau naujų ubuntu siųstis biggrin.gif Dabar jau mažiau pykstu, tai nusprendžiau paskutinį šansą suteikt windowsam ir čia paklaust,bo jie man gražūs..  blush2.gif Dar, beje, jie nemato antro hardo.. Kai instalinau xp, antrą hardą buvau atjungus, nes kažkaip antrą hardą rodė kaip c, o pirmą kaip d. Man kažkas sakė, kad windus reik instalint į c būtinai, kitaip gali nesąmonės darytis. Tai gal ir 7 windus instalinant reikėjo antrą hardą atjungt? Nes jį rodė kaip patrition0, o pirmą kaip patrition1. Blin, negaliu, nekenčiu windowsų... Bet linuxus ne visad suprantu  doh.gif

na man problemu nebuvo visiskai,- as neperinstaliavau Windowsus, o dariau pasirinkus 7-ke Update funkcija. Taigi 7 persirase ant Vistos, palikdami viska kaip buvo, visi duomenys issaugoti.
Negaleciau cia pakomentuoti, kodel kazko neranda....nebent dar bandyt nuo nulio instaliuoti, su formatavimu ir t.t....nezinau tikrai blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irmavi: 05 lapkričio 2009 - 11:38
QUOTE(Irmavi @ 2009 11 05, 11:37)
na man problemu nebuvo visiskai,- as neperinstaliavau Windowsus, o dariau pasirinkus 7-ke Update funkcija. Taigi 7 persirase ant Vistos, palikdami viska kaip buvo, visi duomenys issaugoti.
Negaleciau cia pakomentuoti, kodel kazko neranda....nebent dar bandyt nuo nulio instaliuoti, su formatavimu ir t.t....nezinau tikrai blush2.gif

Aš vištos neturėjau,nesusipratimas ji man,prisižiūrėjau kaip brolis vargsta doh.gif O gal jums nesukeltų sunkumų savo kompe pažiūrėti kur yra tas bootmgr failas? pabandyčiau ten pat įrašyti.
Atsakyti
QUOTE(Natha @ 2009 11 05, 12:43)
Aš vištos neturėjau,nesusipratimas ji man,prisižiūrėjau kaip brolis vargsta  doh.gif  O gal jums nesukeltų sunkumų savo kompe pažiūrėti kur yra tas bootmgr failas? pabandyčiau ten pat įrašyti.

per paieska neranda, taciau registruose toks folderiukas egzistuoja.
paziurejau dar forumus- daug ten minciu.
Siulau paziureti cia. Rusiskame forume svarsto panasia problema su Vista, bet 7-ukui tas pats manau.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irmavi: 05 lapkričio 2009 - 12:14