Įkraunama...
Įkraunama...

Naujamiesčio mamyčių pokalbiai

QUOTE(in vino @ 2011 02 09, 15:16)
4u.gif Siaip butu visai smagu kada visoms susibegti  ax.gif  O as tai prisidirbau  doh.gif Ir juokas ima, ir pikta - zodziu niekada nedazau plauku dazais is pardes, visada tik kirpykloje... O va siandien sumasciau o kodel gi ne - juk juos perka kitos, dazosi ir liuks buna.... Patikkeit  -s edziu as kaip visciukas geltona - tragedija  doh.gif  doh.gif Vyras nugrius pamates... Tai gerai kad nereikai i koki darba eiti, o tai isvis butu ...Guodzia tik viena mintis, tikiuos kad greit prasiplaus spalva ir neatrodysiu taip baisiai... ir koks biesas mane paviliojo.... Na kita vertus pasimokaiu - nereikai listi ten, kur nezinai  g.gif bet atrodau tai tragiskai...
Va mazius dar sloguot pradejo - gerai kad be temp, bet jau pavargau nuo  nuolatinio zirzimo - noriu mamos , mamyte ir tt... zodziu niekas jam nepatinka ir netinka, bet ka jam daryti - maziukui sunku tai ir zirzia... tik ir as zmogus - kartais pasivargsta...Pas mus kieme labai slidu - truputi pasivaiksciojom, nuvaziavom i parduotuve ir namo... Jau kaip laukiu pavasario... kai bus silta ir ledu, balu ebus tokiu baisiu...o tai dabar sniegas kruvose visas juodas (visai nesniegiskai atrodo), tamsu... zodizu galoi prasideti pavasarine depresija... schmoll.gif

Užuojauta dėl nesėkmingo plaukų dažymo 4u.gif Gal jau kiek nusiplovė? Paskutiniu metu girdėjau daug atvėju, kai mažesnių vaikelių mamos nesėkmingai nusidažo (ružavai, oranžine spalva ir pan. vietoj šviesių atspalvių), ir kirpyklose taip nutinka... Dar pagalvojau, ot rastų savo rinką dažai nėštukėms, žindyvėms ir šiaip išbalansuoto hormoninio fono turėtojoms rolleyes.gif

Daugiau niekas nenorėtų susibėgti? ax.gif

Na ir dar - gal kam buvo kažkas panašaus? Gal kieno nors vaikeliui buvo nustatyti širdies ūžesiukai, bet jau vyresniam amžiuje, ne nuo gimimo?

Mes šiandien buvom poliklinikoje TA (Bartužis priaugo 1 kg ir 5 cm). Gydytoja, kaip visados, klausė širdelės ir plaučiukų, buvo matyti, kad jai nepatiko tai, ką išgirdo. Sakė, ūžesiukai. Išrašė siuntimus kardiogramai ir pas vaikų kardiologę širdutės echoskopijai. Anot kardiologės, kiek jai pavyko pažiūrėti, viskas gerai, jokių žymių patologijų nėra; bet kadangi normaliai nepavyko (apie tai dar parašysiu, jei mažasis nepabus), dar ateisim pas ją, kai sueis metukai.

Na, o medikė, dariusi kardiogramą, manau, verta atskiros pastraipos. Atėjom prie kabineto, išsiaiškinom, kas eilėje paskutinis, laukiame. Išeina pacientas, medicinos darbuotoja pakviečia užeiti kitą ir uždarydama duris pamato mus. Paklausia, kiek vaikui laiko. „Devyni mėnesiai“. –„O kiek laukiat? –„Penkias minutes“- „Ai, tai dar palauksit, gerai?“. Po kurio laiko ateina mūsų gydytoja, palieka kabinete mūsų kortelę. Išėjus pacientui, pakviečia užeiti mus. Užeinam. Liepia iki pusės nurengti vaiką. Palieku Bartužį tik su pėdkelnėm, paguldau ant odinės kušetės, užtiestos popierium. Paklausia vardo-pavardės. Pasakau. Perklausia. Pakartoju. Liepia numauti pėdkelnes. Numaunu, vėl paguldau, jis jau nebesišypso. Medikė jungia prie jo laidus ir daviklius, visą tą aštunkojį (kai man darė kardiogramą, dėjo žymiai švelniau). Kai Bartas įsiverkia, ji taria: “Paprastai medikų vaikai ramiau reaguoja“. Sakom, bet mūsiškis gi ne medikų vaikas. „O tai aš galvojau, kad jus tos gydytojos giminaičiai...“. – „Ne, ji mūsų vaikų gydytoja“. –„ O tai kas ji tokia? Ji čia dirba? Čia, šitam pastate?“ (trisdešimt metų ji dirba toje poliklinikoje) <...> Visą tą laiką Bartužis klykia (aišku, mes jį kalbinam be jokių rezultatų), ta tetulė sako, jog reikia garsais nukreipti jo dėmesį ir kad suplos delnais sau virš galvos staigiai. Vaikas užsiklykia nauja banga, užsimerkęs; ji sau ploja, beldžia per metalinį aparato stovą, bėga kardiogramos eilutės. Galiausiai išjungia aparatą, nuplėšo daviklius, nueina prie stalo. Paklausia vaiko vardo-pavardės. Pasakau, perklausia. Pakartoju skiemenimis. Atduoda rausvą lapelį su žodžiais: „Na, išsirinks sau kokį nors gabaliuką“ (kol nešiau jį iki gydytojos kabineto perskaičiau išvadas anglų kalba, dabar tiksliai nebepamenu, bet kadangi vaikas ir judėjo, ir krūpčiojo, ir verkė procedūros metu, visokių ekstra patologijų tem buvo prirašyta).
Žodžiu, priverkė mūsų Bartulis už visus devynis mėnesius. Kardiologės kabinete paguldytas ant tokios pat odinės kušetės klykė, muistėsi; žodžiu, pažiūrėjo kaip išėjo ir paleido mus. Dar ėjom per kelis gydytojus, bet tai jau buvo vieni juokai, kadangi nereikėjo bernužio guldyti, galėjau laikyti ant kelių. Tei va, ir nuo ryto neišeina niekuo kitu užimti mintis rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pandorita: 10 vasario 2011 - 17:15
Pandorita, uzuojauta del be reikalo islietu vaiko asaru 4u.gif 4u.gif 4u.gif Na del uzesiuku galiu pasakyti tik tieek - mums juos rado, kai buvo gal kokie 6 menesiai, bet sake niekorimto . Veliau turejom (9 menesiu operacija), bet cia jau buvo Kauno klinikose, tai tada dare vel kardiograma, vel konsultaciaj su kardiologu ir ka - sake nieko rimto, buna taip. tiesiog stebeti vaikiuka - jei pavargsta belakstydamas, dusta ir ttt - tada jau vel pas gydytojus ir toliau ziurima... Mums net sirdies echosko[ija dare, ne vien tik kardiograma....taip kad manau jei negasdina gydytojai, tai nereikai labai nerimauti... Va pas mane maza visada buvo uzesiukai- bet "isaugau".
Mano plauku spalva tragiska doh.gif Bet jau baigiu priprasti prie rezultato - atrodo kad kitaip ir buti negali doh.gif
Kai atsils orai , manau, reikia organizuoti susitikima smile.gif O as va jau galvoju del darzelio - esu maziu uzrasius i Snekuti, bet paskaiciu kad labai jau geras Geniuku kalve - gal dar i ten uzrasyti g.gif
Atsakyti
sveikos mamytes,

as ir uz susitikim. Manau, butu labai smagu ir vaikuciu visokio amziaus susirinktu smile.gif

Na ir pas gydytoja patekot, Pandorita. Tikrai nelinkeciau nei vienai pas tokia pavepusia patekti. Ypac nervina, kad toki maza vaikiuka kankina ir dar nepadaro savo darbo. Va Bartuliui 4u.gif

In Vino, imesk kokia foto kaip tie tavo plaukai atrodo. Pasidare net idomu, gal ne taip baisiai ten viskas atrodo kaip tu manai smile.gif

Dar apie vaikiska technika noriu kai ka pridurti. As ir is pradziu maniau, kad mums nieko nereikia, kad susitvarkysiu ir pan. Neturejom mes nei lavinimo kelimeliu, nei ten jokiu gultuku, vibro keduciu ar supyniu. O dabar pagalvoju, kad kvaila buvau, jog nieko nepabandziau, o jei butu vaikui ir nepatike, tai buciau pardavusi. Mano Gabriele dar ir soske neima, todel demesio reikalauja visa laika. Turim visokiu barskuciu ir zaisliuku, bet ji labai trumpai su jais uzsiima ir dar nori, kad ja zavetumeis visa laika ir snekintum. Dabar tik kartais idedu i autokedute trumpam, tai pusiau sedom pabuna ir pastebi, ka ta mama veikia ar koki zaisla pabarskina. ILgai ir pati nebuna, ir as nelaikau, nes nesinori, kad stuburiuka zalotu, kol nesedi. Apskritai autokedute pradejom naudoti dar tik pora savaiciu, manau, tokiam mazam vaikui patogiau ilsetis gulom nei pusiau sedom.

Na bet vistiek smagu auginti kudyki. Kokia ji gudri, kaip visko issireikalauja, kaip dabar daznai sypsosi ir juokias smile.gif Va jau verciasi nuo nuogaros ant pilvo ir kojytemis domisi wub.gif

Ta proga imesiu ir foto smile.gif
user posted image
Atsakyti
Voveriukshte, kokia graži mergyte wub.gif Ir pėdutės kokios didelės rolleyes.gif

QUOTE(in vino @ 2011 02 11, 14:52)
Pandorita, uzuojauta del be reikalo islietu vaiko asaru  4u.gif  4u.gif  4u.gif  Na del uzesiuku galiu pasakyti tik tieek - mums juos rado, kai buvo gal kokie 6 menesiai, bet sake niekorimto . Veliau turejom (9 menesiu operacija), bet cia jau buvo Kauno klinikose, tai tada dare vel kardiograma, vel konsultaciaj su kardiologu ir ka - sake nieko rimto, buna taip. tiesiog stebeti vaikiuka - jei pavargsta belakstydamas, dusta ir ttt - tada jau vel pas gydytojus ir toliau ziurima... Mums net sirdies echosko[ija dare, ne vien tik kardiograma....taip kad manau jei negasdina gydytojai, tai nereikai labai nerimauti... Va pas mane maza visada buvo uzesiukai- bet "isaugau".
Mano plauku spalva tragiska  doh.gif  Bet jau baigiu priprasti prie rezultato - atrodo kad kitaip ir buti negali  doh.gif
Kai atsils orai , manau, reikia organizuoti susitikima smile.gif O as va jau galvoju del darzelio - esu maziu uzrasius i Snekuti, bet paskaiciu kad labai jau geras Geniuku kalve - gal dar i ten uzrasyti g.gif

Mums irgi darė echo, bent nelabai sėkmingai, kadangi po kardiogramos vaikas buvo visai išsibalansavęs, verkė ir muistėsi. Dar metukų proga eisim pas vaikų kardiologę, tai labai nesijaudinu, bet norisi truputį susirankioti informacijos ir kitų mamyčių patirties.

QUOTE(Voveriukshte @ 2011 02 11, 18:26)
sveikos mamytes,

as ir uz susitikim. Manau, butu labai smagu ir vaikuciu visokio amziaus susirinktu smile.gif

Na ir pas gydytoja patekot, Pandorita. Tikrai nelinkeciau nei vienai pas tokia pavepusia patekti. Ypac nervina, kad toki maza vaikiuka kankina ir dar nepadaro savo darbo. Va Bartuliui  4u.gif

In Vino, imesk kokia foto kaip tie tavo plaukai atrodo. Pasidare net idomu, gal ne taip baisiai ten viskas atrodo kaip tu manai smile.gif

Dar apie vaikiska technika noriu kai ka pridurti. As ir is pradziu maniau, kad mums nieko nereikia, kad susitvarkysiu ir pan. Neturejom mes nei lavinimo kelimeliu, nei ten jokiu gultuku, vibro keduciu ar supyniu. O dabar pagalvoju, kad kvaila buvau, jog nieko nepabandziau, o jei butu vaikui ir nepatike, tai buciau pardavusi. Mano Gabriele dar ir soske neima, todel demesio reikalauja visa laika. Turim visokiu barskuciu ir zaisliuku, bet ji labai trumpai su jais uzsiima ir dar nori, kad ja zavetumeis visa laika ir snekintum. Dabar tik kartais idedu i autokedute trumpam, tai pusiau sedom pabuna ir pastebi, ka ta mama veikia ar koki zaisla pabarskina. ILgai ir pati nebuna, ir as nelaikau, nes nesinori, kad stuburiuka zalotu, kol nesedi. Apskritai autokedute pradejom naudoti dar tik pora savaiciu, manau, tokiam mazam vaikui patogiau ilsetis gulom nei pusiau sedom.

Na bet vistiek smagu auginti kudyki. Kokia ji gudri, kaip visko issireikalauja, kaip dabar daznai sypsosi ir juokias smile.gif Va jau verciasi nuo nuogaros ant pilvo ir kojytemis domisi  wub.gif

Ačiū už balioną rolleyes.gif Centro poliklinikoje teko sutikti nuostabių gydytojų (ir ypač vieną kraujo laboratorijos darbuotoją mano berniukai įsimylėję), bet būna ir tokių keistuolių doh.gif

Mūsiškis irgi užkrečiamai juokiasi. Ir kosėja kaip astmatikas, įtraukdamas orą, ir burbulus pūčia, ir sprunka nuo kūtenimo smile.gif

Tai laukiam šiltesnių orų, gal kokį rytinį susitikimą organizuosime g.gif
Atsakyti
4u.gif Na ir saltukas siandien, net nosies nebuvau iskisus... Vakar buvom su maziuku teatre - "kates namai" - gerai praleidom laika, labai nuotaikingas spektaklis.

Visas su Meiles diena!!!!!!!
wub.gif

Voveriukshte - jau mergaites grozis 4u.gif Ir as noriu mergytes blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo in vino: 14 vasario 2011 - 15:31
Kojytes dideles gal tik nuotraukoj biggrin.gif Greiciausiai tokiu kampu fotografavau, kad kojytes arciau buvau biggrin.gif apskritai, ji visa didele. Pries savaite sveremes 5 men proga ir jau 8,4kg ir 67cm ax.gif Mamai yra ka nesioti doh.gif

As tai dabar noriu berniuko wub.gif bet aisku, jei antras bus mergaite, tai ir dziaugsiuosi. Tiesiog norisi to idealaus varianto - mergaites ir berniuko biggrin.gif

Mes ir paaugsim, tai eisim i spektalius ir kokius uzsiemimus smile.gif
O kai atsils butinai organizuosim ka nors, dabar mes dar sirguliuojam, tai isvis i lauka nosies nekisam. Tik smagu, kad saule daug dziugina, vis geriau nei apsiniauke, nors ir salta smile.gif

Siandien vyras grizo is knygu muges, tai parveze visa kruva knygu bigsmile.gif mazutei pora pasaku knygu ir man 4 tomu rinkini "Karas ir taika". Oi kiek skaitymo dabar turesiu thumbup.gif
Beje, as skaitote vaikuciams pasakas? ir gal kokias knygas galetumet parekomenduoti? smile.gif
Atsakyti
sveikutes kaimynėlės smile.gif
Kaip laikomes? smile.gif
man atrodo kad meetukas nusimato tik pavasari. kai orai atšils. aišku nedidelis burys gali ir pas mane susirinkt. arbata šilta pavaišintume ax.gif

mes nuo šiandien turim slinga, kol kas jis mums super.kaip tingiu kažką daryti. kaip šalta, aš visada noriu tik lovoje vartytis ir miegot, bet dabar jau tenka pamirsti ta pramoga
Atsakyti
QUOTE(Dangap @ 2011 02 19, 20:24)
sveikutes kaimynėlės smile.gif
Kaip laikomes? smile.gif
man atrodo kad meetukas nusimato tik  pavasari. kai orai atšils. aišku nedidelis burys gali ir pas mane susirinkt. arbata šilta pavaišintume  ax.gif

mes nuo šiandien turim slinga, kol kas jis mums super.kaip tingiu kažką daryti. kaip šalta, aš visada noriu tik lovoje vartytis ir miegot, bet dabar jau tenka pamirsti ta pramoga

Oi kaip seniai megavausi tokia pramoga - jau atrodo ryte galeciau patinginiauti, bet jei nesikeliu , taiu vaikas man akis krapsto ir sako :akytes, akytes ziurek biggrin.gif na ir kur jau cia tinginejimas, apie pasisedejima prie kompo kada nori - net nesvajoju...iseini kur nors, tai ziurek jau miego nori, tai valgyt, tai sisiot... Bet taip tik smagiau ax.gif Mes tai siandien vingio parke su rogem siek tiek pasidavem ir lekem greit namo - kazkaip salta, kad dar vejo nebutu...
Atsakyti
Sveikos naujamiescio mamytes, kaip gyvenat? smile.gif reikia gaivint musu foruma smile.gif
Atsakyti
4u.gif Gaivinam gaivinam smile.gif
Atsakyti
Sveikos kaimynės 4u.gif seniai berašiau, laukiam pavasario smile.gif - o su juo kartu ir pasikeitimai.
Pradedam lankyti šalia esantį darželį.
Jei kam galbūt ateityje aktualu - įdedu nuorodą 4u.gif
http://sites.google....lisausrele/home

Papildyta:
QUOTE(pandorita @ 2011 02 10, 18:12)
Na, o medikė, dariusi kardiogramą, manau, verta atskiros pastraipos. Atėjom prie kabineto, išsiaiškinom, kas eilėje paskutinis, laukiame. Išeina pacientas, medicinos darbuotoja pakviečia užeiti kitą ir uždarydama duris pamato mus. Paklausia, kiek vaikui laiko. „Devyni mėnesiai“. –„O kiek laukiat? –„Penkias minutes“- „Ai, tai dar palauksit, gerai?“. Po kurio laiko ateina mūsų gydytoja, palieka kabinete mūsų kortelę. Išėjus pacientui, pakviečia užeiti mus. Užeinam. Liepia iki pusės nurengti vaiką. Palieku Bartužį tik su pėdkelnėm, paguldau ant odinės kušetės, užtiestos popierium. Paklausia vardo-pavardės. Pasakau. Perklausia. Pakartoju. Liepia numauti pėdkelnes. Numaunu, vėl paguldau, jis jau nebesišypso. Medikė jungia prie jo laidus ir daviklius, visą tą aštunkojį (kai man darė kardiogramą, dėjo žymiai švelniau). Kai Bartas įsiverkia, ji taria: “Paprastai medikų vaikai ramiau reaguoja“. Sakom, bet mūsiškis gi ne medikų vaikas. „O tai aš galvojau, kad jus tos gydytojos giminaičiai...“. – „Ne, ji mūsų vaikų gydytoja“. –„ O tai kas ji tokia? Ji čia dirba? Čia, šitam pastate?“ (trisdešimt metų ji dirba toje poliklinikoje) <...> Visą tą laiką Bartužis klykia (aišku, mes jį kalbinam be jokių rezultatų), ta tetulė sako, jog reikia garsais nukreipti jo dėmesį ir kad suplos delnais sau virš galvos staigiai. Vaikas užsiklykia nauja banga, užsimerkęs; ji sau ploja, beldžia per metalinį aparato stovą, bėga kardiogramos eilutės. Galiausiai išjungia aparatą, nuplėšo daviklius, nueina prie stalo. Paklausia vaiko vardo-pavardės. Pasakau, perklausia. Pakartoju skiemenimis. Atduoda rausvą lapelį su žodžiais: „Na, išsirinks sau kokį nors gabaliuką“ (kol nešiau jį iki gydytojos kabineto perskaičiau išvadas anglų kalba, dabar tiksliai nebepamenu, bet kadangi vaikas ir judėjo, ir krūpčiojo, ir verkė procedūros metu, visokių ekstra patologijų tem buvo prirašyta).
Žodžiu, priverkė mūsų Bartulis už visus devynis mėnesius. Kardiologės kabinete paguldytas ant tokios pat odinės kušetės klykė, muistėsi; žodžiu, pažiūrėjo kaip išėjo ir paleido mus. Dar ėjom per kelis gydytojus, bet tai jau buvo vieni juokai, kadangi nereikėjo bernužio guldyti, galėjau laikyti ant kelių. Tei va, ir nuo ryto neišeina niekuo kitu užimti mintis rolleyes.gif

pandorita 4u.gif 4u.gif 4u.gif Tau reikia straipsnius/jumoreskas ar kokias knygas rašyti - taip vaizdžiai viską perteikiai, lyg būčiau ten pabuvojus smile.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(goodly @ 2010 10 22, 09:24)
Labas rytelis 4u.gif  su pirmuoju sniegu! biggrin.gif
Kaip sekasi kaimynėms?
Skaitau tokią labai gerą, draugės parekomenduotą knygą:
"LIAUKITĖS VAIKUS AUKLĖTI-PADĖKITE JIEMS AUGTI".
Nuostabi knyga! Labai tikroviška, aiškiai išdėstyta, su testais, įvairiomis lentelėmis, rekomenduoju iš visos širdies biggrin.gif  Manau, kiekvienas augindamas vaiką privalo ją perskaityti. Ir problemos nagrinėjamos nuo kūdikystės iki paauglystės. Net ne problemos, o gyvenimiškos situacijos...

Persaičiau temukę ir supratau, kas yra kas smile.gif Aš Vytautės mama. 4u.gif 4u.gif

tikrai gera knyga wink.gif

Reikia ir man jungtis prie Naujininkiečių būrelio. biggrin.gif
Atsakyti