Įkraunama...
Įkraunama...

Naujamiesčio mamyčių pokalbiai

QUOTE(goodly @ 2010 11 12, 15:48)
biggrin.gif pas jus jau matyt yra kas kurį... Siūlyčiau nepasiduoti mėnesiuko užsispyrėliui, jis tai nesuvokia, kad maitinimas krūtimi yra nepaprastai svarbus dalykas. Nutraukti daug lengviau nei išlaviruoti ir visgi maitinti. Patikėk, kiekviena mama yra praėjusi visokių situacijų 4u.gif  Linkiu tau sekmės ir būtinai kažkieno artimo palaikymo 4u.gif

drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(DanguoleGaput @ 2010 11 09, 10:45)
tiesiog nuo pat gimimo jam dave seseles buteliuka. bandem kankinti ji. bet po tokios dienos vaikas visa diena nevalges, o nuo verkimo visiems namiskiams protas nuvaziavo

gal cia jau rasei, bet paklausiu, o kur tu gimdei?

Papildyta:
QUOTE(DanguoleGaput @ 2010 11 12, 15:42)
ateik pas mane i svecius ir pamatysi, koks gali buti uzsispyres kudikis doh.gif

ne jis uzsispyres, o tu pasiduodi greitai, tikiu jog buna uzsispyreliu, bet tai tavo pirmas, kaip suprantu, o pirma karta visada viskas baisu, nezinai kaip ka daryti, bet kuo toliau tuo bus lengviau, tik nepasiduok. Pandorita va netiki, kad vaikai manipuliatoriai, nes jos ne tokie, nors jei antras aktyvus, laukia issukiai nauji, nei su vyresniu buvo biggrin.gif

Mano pirmas vaikas, salia maziuko tame paciame amziuje, angelas tiesiog buvo, o as maniau, kad jis hyperaktyvus, o del uzsispyrimo, tai anas pasirodo buvo labai nuolaidus ir geras, ramus vaikas lotuliukas.gif va mazius dabar kokius bajerius isdarineja, pvz, siandien, nejom i darba, nes as prastai jauciuos, bet reikejo i viena valstybine institucija nulekti popierius paimt, zodziu, nesirengia ir nors tu ji pjauk, aprengiau pati, koju nelanksto, susikalbeti neina, tada tipo neisiu, kojos skauda, kalbejaus kalbejaus as ten su juo ir ka ... paemiau uz striukes ir gavau tempti iki masinos doh.gif doh.gif doh.gif dar buvo alternatyva atkalt dirzu doh.gif bet sito kol kas nedarau, bet jau esu salia tos ribos doh.gif jau toks ozys uzsispyres, kad neimanoma doh.gif

aj dar maciau pandorita neperka nieko is tu visokiu shreku ir t.t.? o tai ir zaislu neperkat vaikui is tos dainos? nelabai isivaizduoju, papasakok smile.gif
Atsakyti
QUOTE(goodly @ 2010 11 12, 14:36)
pandorita wub.gif pasaka koks grožis smile.gif
skaitinėju dėl pieno. Visada man keista, kai mamos sako, mano vaikas pvz. mėnesio ar dviejų kūdikis neima papo ar neima buteliuko, to ar ano. Ką gali norėti, nenorėti, pageidauti, rinktis dviejų savaičių kūdikis... Palaikai ilgiau alkaną ir kaip didelis paims tą papą ar buteliuką - badu juk prie pilnos mamos krūties nenumirs biggrin.gif
Pats maitinimo krūtimi kelias nelengvas, būna krizių (mano atvėju kai jai dabar 4 mėnesiai susirgau moterišk. ir praktiškai dingo pienas), bet kaip Monaving rašė-ištisai laikau kabančią ant papo, atstatinėju, gal bus ir gerai, bet čia jau fizeologiniai dalykai.

Ačiū ax.gif Lyg ir simpatiški mūsų vaikučiai, bet kuo toliau, tuo mažiau turim nuotraukų. Vis sunkiau darosi juos pagauti, pvz., pirmoje nuotraukoje prisegtas vežime stebi lėktuvą, antroje - ką tik apsivertęs, dar nespėjo atsukti užpakaliuką.

Su tuo maitinimu MP, kiek pastebėjau, didžiausia kliūtis ta, jog jis pozicionuojamas kaip prigimtinis savaime suprantamas dalykas, nereikalaujantis jokių pastangų. O jei kažkas nepasiseka, viskas dažniausiai nurašoma mamos tingumui, egoizmui ir pan. Dar vienas dalykas - netinkami patarėjai (juos atpažįstam iš frazių "trūksta pieno", "melsvas pienas", "nemarink vaiko badu" ir pan.). Jeigu įmanoma susikurti bendrą su vaku erdvę, kur tokie patarėjai nekaišija nosies, turint pozityvų nusiteikimą ir daug ryžto, galima išsikapanoti ir iš situacijos, kuri šiuo metu atrodo beviltiška.

QUOTE(DanguoleGaput @ 2010 11 12, 14:42)
ateik pas mane i svecius ir pamatysi, koks gali buti uzsispyres kudikis doh.gif

O nenorit konsultantę išsikviesti? Gal ji pasiūlytų kokį sprendimą ax.gif

QUOTE(Monaving @ 2010 11 12, 15:09)
gal cia jau rasei, bet paklausiu, o kur tu gimdei?

Aga, ir man įdomu ax.gif
Atsakyti
Pandorita, papasakok kaip isvengiat darzelio kolegu itakos del zaislu? pas mus siemet, pagaliau atsidurem padoriame darzelyje, tai per kaledine svente jau uzklausta kaip puosim, t.y. berniukai turejo pasirinkima nykstukas arba zuikis, maniskis pasirinko nykstuka, anais metais buvo trys zmones vorai per svente, cia lazdynuose doh.gif zodziu, dabartiniame surasineja kas kuom noretu buti, paskui darys vaidinima jau zinant kiek tu nykstuku ir zuikuciu, kuom mergaites bus, neklausiau. Va tokia darzo politika man patinka .. bo maniskis butu uzsirekes Ben10 kostiumo turbut doh.gif bet siaip darzelyje gana sunki situacija su zaislais ir t.t. pvz vienas atejo apsiredes golfu su makvynu, maniskis pardeje pamate toki pat ir kad uzsireikalavo, aisku, nepirkau, bet ... nervu lasteles eikvojamos veltui doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Monaving @ 2010 11 12, 15:17)
<...> Pandorita va netiki, kad vaikai manipuliatoriai, nes jos ne tokie, nors jei antras aktyvus, laukia issukiai nauji, nei su vyresniu buvo  biggrin.gif

Mano pirmas vaikas, salia maziuko tame paciame amziuje, angelas tiesiog buvo, o as maniau, kad jis hyperaktyvus, o del uzsispyrimo, tai anas pasirodo buvo labai nuolaidus ir geras, ramus vaikas  lotuliukas.gif va mazius dabar kokius bajerius isdarineja, pvz, siandien, nejom i darba, nes as prastai jauciuos, bet reikejo i viena valstybine institucija nulekti popierius paimt, zodziu, nesirengia ir nors tu ji pjauk, aprengiau pati, koju nelanksto, susikalbeti neina, tada tipo neisiu, kojos skauda, kalbejaus kalbejaus as ten su juo ir ka ... paemiau uz striukes ir gavau tempti iki masinos  doh.gif  doh.gif  doh.gif dar buvo alternatyva atkalt dirzu  doh.gif bet sito kol kas nedarau, bet jau esu salia tos ribos  doh.gif jau toks ozys uzsispyres, kad neimanoma  doh.gif

aj dar maciau pandorita neperka nieko is tu visokiu shreku ir t.t.? o tai ir zaislu neperkat vaikui is tos dainos? nelabai isivaizduoju, papasakok smile.gif

Ne tai, kad netikiu. Jaučiu, kad tikrovėje yra kitaip. Mano gi padidintas jautrumas; ir šiaip mėgstu pamedituoti pvz. gamindama maistą... kartais aplanko nušvitimas smile.gif Čia ne vien savų vaikų patirtis, esu nemažai svetimų vaikų bei kūdikių prižiūrėjusi. Aišku, apskritai, dauguma vaikų su laiku sužino, kas tai yra manipuliavimas, bet kūdikėlių (iki metų) atvėju yra šiek tiek kitaip.
O maniškiai - nors pavieniui jie fainuoliai - jau dabar iš kai kurių požymių matyti, jog po kelerių metų kartu paėmus jie bus tarsi sprogstamasis užtaisas doh.gif Ir čia man truputį sunku suprasti kai kuriuos dalykus, nes pati viena augau.
Dėl žaislų, tai labiau MB nuopelnas - jis tą vaiką ramindavo ir parduotuvėje su juo kalbėdavosi (aš turbūt neatsilaikyčiau ir pirkčiau, bet džiaugiuos, jog yra kaip yra). Rezultatas - namie neturim Makvyno, Šreko ar "Žaislų istorijos" personažų, nors multikus jis yra matęs ir žavisi herojais, parduotuvėje visada užrodo, pasidžiaugiam, kad pažįstami veidai. Namie mėgsta žaisti su Lego konstruktorium, dėlioti puzzle, piešti, statyti iš medinių kaladėlių su raidėm. Ai, tiesa, dievina gi Kinder siurprizus, žaidžia su tais mažais žaisliukais... dabar šuniukus renka, stato jiems namučius, daro mašinėles ir pan. Paskutiniu metu su broliu pamėgo žaisti gydytojus - tikrina "termatūrą", skiria lovos režimą, širdutę klauso.
Papildyta:
QUOTE(Monaving @ 2010 11 12, 15:45)
Pandorita, papasakok kaip isvengiat darzelio kolegu itakos del zaislu? pas mus siemet, pagaliau atsidurem padoriame darzelyje, tai per kaledine svente jau uzklausta kaip puosim, t.y. berniukai turejo pasirinkima nykstukas arba zuikis, maniskis pasirinko nykstuka, anais metais buvo trys zmones vorai per svente, cia lazdynuose  doh.gif zodziu, dabartiniame surasineja kas kuom noretu buti, paskui darys vaidinima jau zinant kiek tu nykstuku ir zuikuciu, kuom mergaites bus, neklausiau. Va tokia darzo politika man patinka .. bo maniskis butu uzsirekes Ben10 kostiumo turbut  doh.gif bet siaip darzelyje gana sunki situacija su zaislais ir t.t. pvz vienas atejo apsiredes golfu su makvynu, maniskis pardeje pamate toki pat ir kad uzsireikalavo, aisku, nepirkau, bet ... nervu lasteles eikvojamos veltui  doh.gif

Tai kad nežinau, kaip išvengėm, recepto neturiu schmoll.gif Maniškis gal tuomet riboto mąstymo, man atrodo, jis nesuvokia, jog gali namie turėti drabužius ar žaislus su tais herojais. Niekada nepirkom, turbūt įsivaizduoja, kad tie daiktai gyvena parduotuvėje. Gal dar per mažas, o už metų viskas bus pasikeitę g.gif

O dėl daržo... tingiu dabar viską rašyti (viena ranka vaiką laikau), bet ir multikus jie ten pas mumi žiūri... ir dar neseniai, kai su vaiku kažko nepasidalinome, jis man išrėžė "tebia volk zaberiot" doh.gif , ir spalvina (nors tokio amžiaus vaikams reikėtų dirbti su formom/linijomis, o ne spalvom)... Bet jam patinka rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pandorita: 12 lapkričio 2010 - 16:13
Oj juokas sueme, Pandorita, pamatysi kas bus kai jie paaugs doh.gif lotuliukas.gif mano du sugeba susimusti per iseigines, 13 metu skirtumas, jau atrodo ir anas vegetaras, pacifistas, bet mazas isveda ir ji is kantrybes biggrin.gif va ryt atvaziuoja, tai mazas jo laukia beprotiskai, bet zinau .. pora valandu ir bus drake namie lotuliukas.gif o jei mazesnis skirtumas, tai net neisivaizduoju biggrin.gif

Del tu visu daiktu, matai pas mus tevas lyg irgi nenoretu pirkti, bet kai retai vaika mato, anas labai moka dabar paprasyti, tikrai tikrai manipuliuoja jausmais po skyrybu, tai ispesa viska, ko tik sirdele geidzia, turi jau ir keturrati benzinini, tik bijo pats juo vaziuot biggrin.gif bet labai reikejo, tai ir gavo nuo tevo, zodziu, tikiuosi uzauges bus panasus i broli, nes anas irgi tokia vaikyste turejo, pilna visko, bet dabar yra grieztai pries vartojimo kultura ir t.t. kazkada man prikiso, kad ji i McDonalda maza vedziau, o as jam ir atkirtau, buciau nevedus, neaisku ar dabar toks butum koks esi, norejai labai, tai ir vedziau, norus tavo tenkinom visi, tai gal del to esi dabar aiskaus proto, neuzvaldytas kompu nauju, krutu telefonu ir t.t. nu ryt atmins, tai vel bus diskusiju kalnai ir pakalnes, pagaliau su juo jau idomu bendrauti, isaugo is paauglystes lyg ir thumbup.gif
Atsakyti
oi, Monaving, tavęs paskaitai, tai suvoki, kad maži vaikai-maži vargai... Kas laukia doh.gif jei ką - kreipsiuos pagalbos biggrin.gif šiaip tos problemos, situacijos daugmaž vienodos, klasika.
Visur rašo apie 3 metų krizę. Kaip jums, ar ji juntama?
Atsakyti
QUOTE(Monaving @ 2010 11 12, 16:19)
Oj juokas sueme, Pandorita, pamatysi kas bus kai jie paaugs  doh.gif  lotuliukas.gif

Tai aš jau dabar matau ir stebiuosi, kaip tas mažas visur dalyvaujantis kūdikėlis keičia mano Didįjį Stebėtoją doh.gif

QUOTE(goodly @ 2010 11 13, 09:20)
Visur rašo apie 3 metų krizę. Kaip jums, ar ji juntama?

Nea schmoll.gif Turbūt ją užgožė kita krizė, susijusi su brolio atsiradimu, vis didėjančiu jo savarankiškumu, abipusiu prisitaikymu ir susitaikymu. Nes prieš kelias dienas Aleksandras sakė, kad brolį mylį, bet katę myli labiau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(pandorita @ 2010 11 13, 14:41)
Nes prieš kelias dienas Aleksandras sakė, kad brolį mylį, bet katę myli labiau  rolleyes.gif

lotuliukas.gif oi prajuokinai...
Man tai patinka stebėti kaip Aivaras jau darosi neva savarankiška asmenybe; dabar kai kartu sulipime 24val. per parą - tai ištisai jį stebiu ir stebiuosi biggrin.gif kartais užeina toookie charakterio formavimosi bruožai, pvz. net neišklausius nei ką sakau ar prašau, jis iškart nutraukia: "Ne!". Būna akimirkų išvis viskas tik "ne". Vat tada ir pagalvoju, matyt toji 3 metų krizė biggrin.gif Įlekia aną dieną į virtuvę: "kur tėtis?" sakau, tuoj grįš, į garažą nuėjo, o jis: "tai čia biški pas tave kitas vyras atėjo" lotuliukas.gif Arba
Kažkurią dieną baigėsi lietus, sakau, Aivarai, gal bandom į lauką eiti, prasieisim, pasivaikščiosim, o jis man:
- galim, o tu manęs klausysi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goodly: 13 lapkričio 2010 - 16:15
QUOTE(goodly @ 2010 11 13, 16:12)
Man tai patinka stebėti kaip Aivaras jau darosi neva savarankiška asmenybe; dabar kai kartu sulipime 24val. per parą - tai ištisai jį stebiu ir stebiuosi biggrin.gif  kartais užeina toookie charakterio formavimosi bruožai, pvz. net neišklausius nei ką sakau ar prašau, jis iškart nutraukia: "Ne!". Būna akimirkų išvis viskas tik "ne". Vat tada ir pagalvoju, matyt toji 3 metų krizė biggrin.gif  Įlekia aną dieną į virtuvę: "kur tėtis?" sakau, tuoj grįš, į garažą nuėjo, o jis: "tai čia biški pas tave kitas vyras atėjo" lotuliukas.gif  Arba
Kažkurią dieną baigėsi lietus, sakau, Aivarai, gal bandom į lauką eiti, prasieisim, pasivaikščiosim, o jis man:
- galim, o tu manęs klausysi?

lotuliukas.gif
Man tos vaikų kalbos wub.gif (tik ne visad išeina užsirašyti, pusė jų lieka užmaršty...)

Prieš kelias dienas. Pietauju, prieina A.: "Mama, ką čia darai? Valgai?" Aš: "Aga". A.: "Valgyk valgyk. Gerai sukramtyk."

Arba iš seniau. Gaminu, pjaustau česnakus. Prieina: "Mama, kas čia?" "Česnakas." Jis, baisiai nustebęs: "Snakas?!"
Atsakyti
QUOTE(pandorita @ 2010 11 15, 17:10)
lotuliukas.gif
Man tos vaikų kalbos  wub.gif (tik  ne visad išeina užsirašyti, pusė jų lieka užmaršty...)

Prieš kelias dienas. Pietauju, prieina A.: "Mama, ką čia darai? Valgai?" Aš: "Aga". A.: "Valgyk valgyk. Gerai sukramtyk."

Arba iš seniau. Gaminu, pjaustau česnakus. Prieina: "Mama, kas čia?" "Česnakas." Jis, baisiai nustebęs: "Snakas?!"

lotuliukas.gif
Atsakyti
sveikutes smile.gif kaip miegojot? stai ir mes :user posted image
Atsakyti
QUOTE(DanguoleGaput @ 2010 11 17, 13:11)
stai ir mes

Gražuolis wub.gif

O dėl miego, man atrodo, gaisrininkai darbe geriau išsimiega rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pandorita: 17 lapkričio 2010 - 15:28