Įkraunama...
Įkraunama...

Naujamiesčio mamyčių pokalbiai

QUOTE(pandorita @ 2010 11 03, 16:57)
O sūnelis tik MP gauna ar ir mišinuką?

tik mp. i diena viena karta iemam kruti thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DanguoleGaput: 05 lapkričio 2010 - 18:55
QUOTE(DanguoleGaput @ 2010 11 05, 18:54)
tik mp. i diena viena karta iemam kruti thumbup.gif  thumbup.gif

Šaunuoliai 4u.gif Bet tuomet aš tikrai neimčiau į galvą, kad vaikiukas bent kiek neįprasčiau tuštinasi - juk su tokia daugybe produktų susipažįsta per pienuką ax.gif

Šiandien po truputėlį pradėjau naršyt internete, beieškodama idėjų kalėdinėms dovanoms. Aleksandras aiškiai nežino, ko norėtų - vieną dieną žirafos, kitą - "masynų daaaug " ir pan., bet labai greitai tie norai pasimiršta bei atsiranda naujų. O jus ką dovanosit savo vaikams?
Atsakyti
QUOTE(pandorita @ 2010 11 08, 18:25)
Šaunuoliai  4u.gif Bet tuomet aš tikrai neimčiau į galvą, kad vaikiukas bent kiek neįprasčiau tuštinasi - juk su tokia daugybe produktų susipažįsta per pienuką  ax.gif

Šiandien po truputėlį pradėjau naršyt internete, beieškodama idėjų kalėdinėms dovanoms. Aleksandras aiškiai nežino, ko norėtų -  vieną dieną žirafos, kitą - "masynų daaaug " ir pan., bet labai greitai tie norai pasimiršta bei atsiranda naujų. O jus ką dovanosit savo vaikams?

kadangi musu mazas , dovanosim ko reikia. bet duktereciom jau sunkiau rasti dovanas. 7 mery mergaitei labai patinka hana montana, tau dovanosiu jos kvepaliukus. o 4 metu mazylei lavinimo zaidumuka mirksiukas.gif vėl visai neimam kruties. isprotesiu. man taip liudna, kad negaliu maitinti savo brangenybes. jau ir mp dingsta, duodu misinuka. bet jauciuosi bloga mama, kad nemaitinu verysad.gif man emocine krze verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(DanguoleGaput @ 2010 11 09, 10:28)
kadangi musu mazas , dovanosim ko reikia. bet duktereciom jau sunkiau rasti dovanas. 7 mery mergaitei labai patinka hana montana, tau dovanosiu jos kvepaliukus. o 4 metu mazylei lavinimo zaidumuka mirksiukas.gif  vėl visai neimam kruties. isprotesiu. man taip liudna, kad negaliu maitinti savo brangenybes. jau ir mp dingsta, duodu misinuka. bet jauciuosi bloga mama, kad nemaitinu verysad.gif  man emocine krze verysad.gif

kodel neima kruties? del kazkokiu fiziniu negalavimu? ar tiesiog jau gavo lengvai misinuko ir tingi? nes situo atveju, jei tikrai norisi maitint krutimi, rekomenduoju neduoti misinio isvis, tik kruti, parekaus, papriestaraus ir prades imti, nes jei neims tai ir MP nebesigamins... misini isvis ismest, kad silpnumo akimirka nebutu pagundos paduoti ... manipuliatoriai jie yra konkretus doh.gif as su antru vaiku savaite turbut praleidau lovoje su papu tai vienu tai kitu ikistu, kol viskas susitvarke ... aisku reikia seimos palaikymo, nes jei pvz kokia mociute sakys, tai vaikeli, tu neturi pieno, tai gal misinuka duok, taip ir baigsis visi zindymai ... tik filmuose viskas vyksta labai paprastai, jusu atveju, jau padarius klaidu, tai yra davus buteliuka, bus zymiai sunkiau pripratint prie kruties ... fiziologiskai, jei jau MP yra, niekur jis dingti neturetu, jei viska daryti teisingai ... internete buvau radus, kai reikejo man, zindymo konsultanciu tel nr ir visokios info, joms galima skambinti ir klausineti visko... zodziu, tik noro reikia ir kantrybes daug daug ...

Papildyta:
o as kazkam paskolinau tris knygas vaiku auginimo tema ir ... neprisimenu kam, o toji puse turbut galvoja, kad man nebereikia ... doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monaving: 09 lapkričio 2010 - 09:45
QUOTE(Monaving @ 2010 11 09, 11:41)

tiesiog nuo pat gimimo jam dave seseles buteliuka. bandem kankinti ji. bet po tokios dienos vaikas visa diena nevalges, o nuo verkimo visiems namiskiams protas nuvaziavo
Atsakyti
QUOTE(DanguoleGaput @ 2010 11 09, 10:45)
tiesiog nuo pat gimimo jam dave seseles buteliuka. bandem kankinti ji. bet po tokios dienos vaikas visa diena nevalges, o nuo verkimo visiems namiskiams protas nuvaziavo

per diena tokie dalykai nesusitvarko, man toks ispudis, kad jus jau, samoningai ar nesamoningai, nusprendet maitint misiniu, tik liko siek tiek grauzaties del tokio sprendimo smile.gif pazistu daug, kurios maitino misiniu ir del to tie vaikai nepasidare kazkokie kitokie, o ir auginti su misiniu yra zymiai paprasciau, galima vaika palikineti namiskiams ir t.t. jei nera salygu vaika rikdyt ilgiau, jei namiskiai nepalaiko zindymo krutimi ir viso vargo, kuris susijes su tuo ... tai kam kankintis? nes kaip supratau, namie stogas ciuozia visiems nuo vaiko rekimo, o ne nuo jusisku pergyvenimu del negalejimo zindyt g.gif yra geru nuolankiu mamu, pasiduodanciu aplinkiniu itakai, nors nesenai skaiciau, kad uzsispyrimas gerai tik darbe, namie jis tik gadina situacija, tai apsispreskit, kankinates keleta paru, ar nebesukat galvos, nes nervinimasis del kruties neemimo, dingstancio pieno ir t.t. tikrai gerai neveikia nei mamos nei vaiko biggrin.gif

Papildyta:
cia mano asmenine nuomone, jei ka biggrin.gif
Atsakyti
dar bandysiu grizti prie maitinimo(.). tevelis musu išvaziuos dirbti, tai matysim si menesi labai retai.bandysiu rayti snd i pradzia gal jos patars ka nors. ir bandysim puse menesio kisti (.) jei tai neduos rezultato mesiu visas pastangas.
nenoriu vel prisikarkseti, bet kol kas : snd jau 2 kartus buvom apzioja (.) thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DanguoleGaput: 09 lapkričio 2010 - 10:05
QUOTE(pandorita @ 2010 11 08, 16:25)

Šiandien po truputėlį pradėjau naršyt internete, beieškodama idėjų kalėdinėms dovanoms. Aleksandras aiškiai nežino, ko norėtų -  vieną dieną žirafos, kitą - "masynų daaaug " ir pan., bet labai greitai tie norai pasimiršta bei atsiranda naujų. O jus ką dovanosit savo vaikams?

mano didysis jau seniai yra uzsiprases Buzz'o Sviesmecio, tai mes ir pasirupinome, jau guli pasislepes antresolese smile.gif o mazajai - simboliskai kazka, ko reikia, juk jai dar vienodai rodo. Ai, seneliai galbut dvirati dovanos

QUOTE(DanguoleGaput @ 2010 11 09, 09:28)
vėl visai neimam kruties. isprotesiu. man taip liudna, kad negaliu maitinti savo brangenybes. jau ir mp dingsta, duodu misinuka. bet jauciuosi bloga mama, kad nemaitinu verysad.gif  man emocine krze verysad.gif

mazoji mano nustojo imti kruti per sios vasaros karscius, na ir ka - truputi pasiparinau, kad ankstokai, bet nieko nepadarysi. Teisingai Monaving sako, kad su misinuku lengviau blush2.gif dziaugiuosi, kad bent 4 men. gavo MP
Bet nezinau, ar del to, kad trumpiau gavo mano pieno, ar del to, kad brolis i darza vaiksto, bet serga daugiau nei vyresnelis, jau net antibiotiku gavusi yra verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(DanguoleGaput @ 2010 11 09, 10:03)
dar bandysiu grizti prie maitinimo(.). tevelis musu išvaziuos dirbti, tai matysim si menesi labai retai.bandysiu rayti snd i pradzia gal jos patars ka nors. ir bandysim puse menesio kisti (.) jei tai neduos rezultato mesiu visas pastangas.
nenoriu vel prisikarkseti, bet kol kas : snd jau 2 kartus buvom apzioja (.) thumbup.gif

Na ir kaip sekasi? Ką patarė, kaip nusiteikimas? Sutinku su viskuo, ką Monaving parašė (aišku, išskyrus tai, kad mūsų mažieji - manipuliatoriai). Tik dar vienas dalykėlis dar - o nenorit kelioms dienoms "pamiršti" buteliukus (t.y. nutrauktą pienuką ar mišinuką maitinti šaukšteliu ar taurele)? Kantrybės pareikalaus nežmoniškos (bet ir dabar juk visas tas maitinimas, panašu, reikalauja nemažų pastangų), bet pasiteisina 4u.gif

QUOTE(Liniuke @ 2010 11 11, 10:50)
mano didysis jau seniai yra uzsiprases Buzz'o Sviesmecio, tai mes ir pasirupinome, jau guli pasislepes antresolese smile.gif o mazajai - simboliskai kazka, ko reikia, juk jai dar vienodai rodo. Ai, seneliai galbut dvirati dovanos
mazoji mano nustojo imti kruti per sios vasaros karscius, na ir ka - truputi pasiparinau, kad ankstokai, bet nieko nepadarysi. Teisingai Monaving sako, kad su misinuku lengviau  blush2.gif dziaugiuosi, kad bent 4 men. gavo MP
Bet nezinau, ar del to, kad trumpiau gavo mano pieno, ar del to, kad brolis i darza vaiksto, bet serga daugiau nei vyresnelis, jau net antibiotiku gavusi yra verysad.gif

O mes susitarėm, kad filmukų herojų namie nebus... patalynės, indų ir kituose buitiniuose pavidaluose... Tikriausiai dėl to kažkaip ir žaislų neužsiprašo - labai džiaugiames, bet kita vertus, turim ir kalėdinį galvosukį.
Mūsų mažasis irgi daugiau sirguliuoja nei vyresnėlis, nors ir nestipriai. MP gauna iki šiol, o Aleksandras tik iki 4 mėn. tegavo. Manau, dėl to, kad turim darželinuką šeimoje ax.gif

P.S. Pagyvinam temą, mūsų mažasis (vietoje nenustygstantis, amžinai judesy, kažkur šliaužia, braunasi... reikėjo Ugnuriu vadint)

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pandorita: 12 lapkričio 2010 - 13:34
pandorita wub.gif pasaka koks grožis smile.gif
skaitinėju dėl pieno. Visada man keista, kai mamos sako, mano vaikas pvz. mėnesio ar dviejų kūdikis neima papo ar neima buteliuko, to ar ano. Ką gali norėti, nenorėti, pageidauti, rinktis dviejų savaičių kūdikis... Palaikai ilgiau alkaną ir kaip didelis paims tą papą ar buteliuką - badu juk prie pilnos mamos krūties nenumirs biggrin.gif
Pats maitinimo krūtimi kelias nelengvas, būna krizių (mano atvėju kai jai dabar 4 mėnesiai susirgau moterišk. ir praktiškai dingo pienas), bet kaip Monaving rašė-ištisai laikau kabančią ant papo, atstatinėju, gal bus ir gerai, bet čia jau fizeologiniai dalykai.

Atsakyti
QUOTE(goodly @ 2010 11 12, 16:36)

skaitinėju dėl pieno. Visada man keista, kai mamos sako, mano vaikas.

ateik pas mane i svecius ir pamatysi, koks gali buti uzsispyres kudikis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(DanguoleGaput @ 2010 11 12, 15:42)
ateik pas mane i svecius ir pamatysi, koks gali buti uzsispyres kudikis doh.gif

biggrin.gif pas jus jau matyt yra kas kurį... Siūlyčiau nepasiduoti mėnesiuko užsispyrėliui, jis tai nesuvokia, kad maitinimas krūtimi yra nepaprastai svarbus dalykas. Nutraukti daug lengviau nei išlaviruoti ir visgi maitinti. Patikėk, kiekviena mama yra praėjusi visokių situacijų 4u.gif Linkiu tau sekmės ir būtinai kažkieno artimo palaikymo 4u.gif
Atsakyti