QUOTE(semeskina @ 2010 09 08, 10:49)
niu dabar tikrai atmosfera sutvarkyta visur remontai padaryti lauke viskas aptverta ir grazei visur nudazyta ir t.t. vidujesuper palyginus su darzeliu kuri ziurejau pries tai tai cia super...
Na štai, matot... Apskritai, nemanau, kad vaikai pastebi, ar grupė suremontuota, ar spintelės naujos, ar grupiokų tėvai arogantiški ir pan. Man vaiką išleidus į daržiuką svarbiausias dalykas buvo - kad jam ten patiktų. Dar vienas dalykas - saugumas (t.y. vaikai išties prižiūrimi, patalpos ne avarinės būklės ir pan.), bet čia, tikiuosi, visur taip. Vat grūdinti, papildyti racioną šviežiom daržovėm,kurių negauna darželyje ir pan. - šitai jau mano darbas.
QUOTE(Justic @ 2010 09 08, 12:19)
oi vargstam mes us drevinuku.. nesusikalbu visai su aukletoja..
vaikas per judrus.
kazkaip keista girdeti, kad taip sako, nes jis tikrai ne hiper aktyvus.. pradejom leisti nuo rugsejo 1, tai tik savaite prabego, o jau tiek girdejau..
pirmiausiai atejus nusistebejo ko neverkia (lyg nenormalu, tai butu), po to kasdien vis ta pati dainele.. per judrus, per aktyvus, per daug valgo, praso daugiau ir pan.
ispradziu kazkaip juokais viska priemiau.. nugi adaptacija turi buti abiem pusem..
ties ketvirta diena palikau ji miegot pietu piego.. atejus pasiimti jau pamaciau vedejos persikreipusi veida..
vaikas VISISKAI NEPASIRUOSES DARZELIUI sako
atsisako pats uzsideti batukus/striuke.. sako, kad nemoka ..
(ar tie vaikai, kurie verkia lyg siol ir tevai maximum juos val. palieka yra labiau pasiruose, nei maniskis, kuris atsisake pats apsirengti??).. ir dar baisi nelaime .. pasiusiojo!! nors tai ivyko pirma kart per visa savaite visiskai naujoje patalpoje, su svetimais zmonemis.. vienitelis kartas..
ir siaip sako toks judrus.. jam turbut dvieju zmoniu reikia, kad su juo butu. visa kalte vercia tai, kad yra vienturtis.. po velniu.. ar daug yra trimeciu jau turinciu broliu/sesiu??
toks jausmas, kad jis cia vienintelis toks.. niekad apskritai nemaniau, kad aktyvumas yra minusas. ir blogiausia, kad niekas lyg siol jo judrumo niekada nesureiksmino..
zodziuu.. per visa savaite tik ir girdejau koks jis aktyvus, judrus, kaip viska lenda daryt ir t.t. vienu metu buvo uzvemus, kad va kitas berniukas tai savo vietoj.. toks jausmas, kad net nera jo grupej..
blogiausia, kad vakar kai buvom jis ikando kitam berniukui i pirsta. aukletojos pakraupusios ..tempia man ta kita vaika rodyt kur pirste jo zymes matosi .. jauciuosi visiskai apsimetus.. negaliu patiket kas vyksta.. visad skatinau jo aktyvuma, draugiskuma, o dabar per savaite viskas zemyn krenta.. dar ir tie kandziojimaisi..avarijos .. gal jos vaika taip isskiria, kad jis tikrai jaustis nemaloniai pradeda..
nesuprantu kur tu moteriskiu ilgamete patirtis.. jei tikrai mato kazkokius tikrai baisius dalykus neivardina normalaii ir nesiulo kazkokiu sprendimu.. dabar tik ir girdziu koks judrus.. (nu ne velnio nera jis per judrus
) niekaip nesuprantu..
vaikas kas ryt atsikelia zvalus ir patenkintas nori eiti i darzeli.. ne karto dar neverke.. pacia pirma diena nuejus nussieme batus ir nuejo i grupe
kazkokia visiskai pasimetus jauciuos.. ta aukletoja kalba kaip apie ji kaip apie laukini, nors to pati nesugebu izvelgti..
lukas nuo vaikystes augo vis su svetimais, net mano draugiu tevai kartais ji paziuredavo ir niekad negirdejau jokiu nusiskundimu.. priesingai - linksmas, judrus ir draugiskas.. o cia
Padekit.. gal kas buvot susidurusios su kuo nors panasaus.. ar cia adaptacinis periodas vaikui, ar aukletoju nesusitvarkymas..ar nenorejimas to daryti.
Oi, Justic
Čia gal
drevinukų mamos labiau patars...
Man iš viso šito krito į akį, kad vaikas noriai eina į daržiuką, vadinasi, jam patinka. Tai svarbiausia. Bet dar lieka dvi nelabai patenkintos pusės - Tu ir darželio darbuotojai. Sakyčiau, jums tarpusavyje reikia išsiaiškinti, kas privaloma, kol kas vaiko į tai neįtraukiant. Tokioje situacijoje aš turbūt paprašyčiau pasiskaityti darželio vidaus tvarkos taisykles (ar kažkokį analogišką dokumentą jie turi turėti) - ar ten parašyta, kad ateidamas į daržiuką vaikas turi mokėti užsirišti batus, apskaičiuoti leistiną judesių amplitudę, paverkti atėjęs ir pan. Ar turėtų auklėtojos mokėti valdyti tokias situacijas, kai vaikai susistumdo arba prišlapina į lovą. Čia jeigu būčiau įpykusi. Jei ramiau, tiesiog paklausčiau auklėtojos, ką šiuo atveju patartų daryti Tau ir ką galėtų padaryti darželis, kuris, be visa ko, yra
ugdymo įstaiga... Gal prieisit kompromisą - t.y. nei viena pusė nebus pilnai patenkinta, bet situacija su laiku nusistovės. O gal jos pasiūlys kokį superinį sprendimą, pvz., leis stebėti Luką darželyje jam to nežinant; tuo pačiu, galėsi matyti ir kaip auklėtoja valdo sutuaciją, ir kaip iš tikrųjų elgiasi Tavo vaikas.
niekas nesibaigia. viskas turi tęsinį.