Įkraunama...
Įkraunama...

Naujamiesčio mamyčių pokalbiai

QUOTE(goodly @ 2010 09 07, 11:38)
o mama mija verysad.gif  SVEIKIT 4u.gif  4u.gif  4u.gif 
Kokia bakterija, kokie požymiai? ar mažajai nieko?
vakar kaip tik klausiau Aivaro, ar yra Kristupas, sako : taip. Galvojau į parką pasivaikščioti kviesti po daržo, kaip darom, bet sakė tėvelis Kristupą paėmė... va ir tikėk vaikais  rolleyes.gif

kažkas gerklytėje, buvo temperatūra palkilusi, bet dabar jau nieko. O sesei viskas gerai, ji tpfu tpfu tpfu nereaguoja į Kristupo ligas biggrin.gif
o su vaikais visada taip: daviriai no praviriai, kaip rusai sako mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pandorita @ 2010 09 06, 10:59)
Kiek konkretus darželis atitinka tėvų lūkesčius, tas yra individualu, sutinku  drinks_cheers.gif Kokia "Viltenėje" vidinė atmosfera, net neįsivaizuoju. Bet kai mes ten važiavom (prieš porą metų), tas daržiukas nebuvo pilnai aptvertas, jo teritorijoje buvo šukių, švirkštų ir statybinių atliekų. O kadangi buvo pavasaris ir vaikai ėjo į lauką, tiek teužteko apsispręsti.
Mūsų darželis irgi ne visiems patinka; ir aš matau visokių smulkių trūkumų, bet jie neesminiai man atrodo. O "Drevinukui" didelis pliusas, kad (kaip rašei) ten ta pati auklėtoja lydi vaikus per visą darželio kelią.
Dar pamiršau parašyti, labai gražios, gaivios Martynos krikštynų nuotraukos  wub.gif

niu dabar tikrai atmosfera sutvarkyta visur remontai padaryti lauke viskas aptverta ir grazei visur nudazyta ir t.t. vidujesuper palyginus su darzeliu kuri ziurejau pries tai tai cia super...biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
oi vargstam mes us drevinuku.. nesusikalbu visai su aukletoja..
vaikas per judrus. g.gif
kazkaip keista girdeti, kad taip sako, nes jis tikrai ne hiper aktyvus.. pradejom leisti nuo rugsejo 1, tai tik savaite prabego, o jau tiek girdejau..
pirmiausiai atejus nusistebejo ko neverkia (lyg nenormalu, tai butu), po to kasdien vis ta pati dainele.. per judrus, per aktyvus, per daug valgo, praso daugiau ir pan. unsure.gif
ispradziu kazkaip juokais viska priemiau.. nugi adaptacija turi buti abiem pusem..
ties ketvirta diena palikau ji miegot pietu piego.. atejus pasiimti jau pamaciau vedejos persikreipusi veida..
vaikas VISISKAI NEPASIRUOSES DARZELIUI sako doh.gif atsisako pats uzsideti batukus/striuke.. sako, kad nemoka .. doh.gif (ar tie vaikai, kurie verkia lyg siol ir tevai maximum juos val. palieka yra labiau pasiruose, nei maniskis, kuris atsisake pats apsirengti??).. ir dar baisi nelaime .. pasiusiojo!! nors tai ivyko pirma kart per visa savaite visiskai naujoje patalpoje, su svetimais zmonemis.. vienitelis kartas..
ir siaip sako toks judrus.. jam turbut dvieju zmoniu reikia, kad su juo butu. visa kalte vercia tai, kad yra vienturtis.. po velniu.. ar daug yra trimeciu jau turinciu broliu/sesiu?? unsure.gif toks jausmas, kad jis cia vienintelis toks.. niekad apskritai nemaniau, kad aktyvumas yra minusas. ir blogiausia, kad niekas lyg siol jo judrumo niekada nesureiksmino..
zodziuu.. per visa savaite tik ir girdejau koks jis aktyvus, judrus, kaip viska lenda daryt ir t.t. vienu metu buvo uzvemus, kad va kitas berniukas tai savo vietoj.. toks jausmas, kad net nera jo grupej.. g.gif

blogiausia, kad vakar kai buvom jis ikando kitam berniukui i pirsta. aukletojos pakraupusios ..tempia man ta kita vaika rodyt kur pirste jo zymes matosi .. jauciuosi visiskai apsimetus.. negaliu patiket kas vyksta.. visad skatinau jo aktyvuma, draugiskuma, o dabar per savaite viskas zemyn krenta.. dar ir tie kandziojimaisi..avarijos .. gal jos vaika taip isskiria, kad jis tikrai jaustis nemaloniai pradeda..
nesuprantu kur tu moteriskiu ilgamete patirtis.. jei tikrai mato kazkokius tikrai baisius dalykus neivardina normalaii ir nesiulo kazkokiu sprendimu.. dabar tik ir girdziu koks judrus.. (nu ne velnio nera jis per judrus doh.gif ) niekaip nesuprantu..
vaikas kas ryt atsikelia zvalus ir patenkintas nori eiti i darzeli.. ne karto dar neverke.. pacia pirma diena nuejus nussieme batus ir nuejo i grupe g.gif

kazkokia visiskai pasimetus jauciuos.. ta aukletoja kalba kaip apie ji kaip apie laukini, nors to pati nesugebu izvelgti.. unsure.gif
lukas nuo vaikystes augo vis su svetimais, net mano draugiu tevai kartais ji paziuredavo ir niekad negirdejau jokiu nusiskundimu.. priesingai - linksmas, judrus ir draugiskas.. o cia unsure.gif

Padekit.. gal kas buvot susidurusios su kuo nors panasaus.. ar cia adaptacinis periodas vaikui, ar aukletoju nesusitvarkymas..ar nenorejimas to daryti.
Atsakyti
QUOTE(Justic @ 2010 09 08, 11:19)
vaikas per judrus.  g.gif 
kazkaip keista girdeti, kad taip sako, nes jis tikrai ne hiper aktyvus.. pradejom leisti nuo rugsejo 1, tai tik savaite prabego, o jau tiek girdejau..
pirmiausiai atejus nusistebejo ko neverkia (lyg nenormalu, tai butu), po to kasdien vis ta pati dainele.. per judrus, per aktyvus, per daug valgo, praso daugiau ir pan.  unsure.gif
ispradziu kazkaip juokais viska priemiau.. nugi adaptacija turi buti abiem pusem..
ties ketvirta diena palikau ji miegot pietu piego.. atejus pasiimti jau pamaciau vedejos persikreipusi veida..
vaikas VISISKAI NEPASIRUOSES DARZELIUI sako  doh.gif  atsisako pats uzsideti batukus/striuke.. sako, kad nemoka ..  doh.gif (ar tie vaikai, kurie verkia lyg siol ir tevai maximum juos val. palieka yra labiau pasiruose, nei maniskis, kuris atsisake pats apsirengti??).. ir dar baisi nelaime .. pasiusiojo!! nors tai ivyko pirma kart per visa savaite visiskai naujoje patalpoje, su svetimais zmonemis.. vienitelis kartas..
ir siaip sako toks judrus.. jam turbut dvieju zmoniu reikia, kad su juo butu. visa kalte vercia tai, kad yra vienturtis.. po velniu.. ar daug yra trimeciu jau turinciu broliu/sesiu?? unsure.gif toks jausmas, kad jis cia vienintelis toks.. niekad apskritai nemaniau, kad aktyvumas yra minusas. ir blogiausia, kad niekas lyg siol jo judrumo niekada nesureiksmino..
zodziuu.. per visa savaite tik ir girdejau koks jis aktyvus, judrus, kaip viska lenda daryt ir t.t. vienu metu buvo uzvemus, kad va kitas berniukas tai savo vietoj.. toks jausmas, kad net nera jo grupej..  g.gif

blogiausia, kad vakar kai buvom jis ikando kitam berniukui i pirsta. aukletojos pakraupusios ..tempia man ta kita vaika rodyt kur pirste jo zymes matosi .. jauciuosi visiskai apsimetus.. negaliu patiket kas vyksta.. visad skatinau jo aktyvuma, draugiskuma, o dabar per savaite viskas zemyn krenta.. dar ir tie kandziojimaisi..avarijos .. gal jos vaika taip isskiria, kad jis tikrai jaustis nemaloniai pradeda..
nesuprantu kur tu moteriskiu ilgamete patirtis.. jei tikrai mato kazkokius tikrai baisius dalykus neivardina normalaii ir nesiulo kazkokiu sprendimu.. dabar tik ir girdziu koks judrus.. (nu ne velnio nera jis per judrus  doh.gif ) niekaip nesuprantu..
vaikas kas ryt atsikelia zvalus ir patenkintas nori eiti i darzeli.. ne karto dar neverke.. pacia pirma diena nuejus nussieme batus ir nuejo i grupe  g.gif

kazkokia visiskai pasimetus jauciuos.. ta aukletoja kalba kaip apie ji kaip apie laukini, nors to pati nesugebu izvelgti..  unsure.gif
lukas nuo vaikystes augo vis su svetimais, net mano draugiu tevai kartais  ji paziuredavo ir niekad negirdejau jokiu nusiskundimu.. priesingai - linksmas, judrus ir draugiskas.. o cia  unsure.gif

Padekit.. gal kas buvot susidurusios su kuo nors panasaus.. ar cia adaptacinis periodas vaikui, ar aukletoju nesusitvarkymas..ar nenorejimas to daryti.

čia tik mano nuomonė:
visų pirma, jokiu būdu nesipyk su auklėtojomis, nes jos prižiūri tavo vaiką ištisą dieną. Man irgi buvo momentų kai norėjosi jas durnėm išvadinti, bet....
antra, susidraugauk su jomis - nunešk kokių saldainių ar šiaip - paklausk gal kokios pagalbos reikia, ar ko ax.gif
mano patirtis sako, kad tada nebebūna taip baisu, kad tavo vaikas aktyvus, ar ko nors nemoka, su didžiausiu džiaugsmu pasakoja, ką naujo išmoko ir kaip gražiai su kitais vaikais dūko mirksiukas.gif mano vaikas į daržą su pampersu atėjo, o po poros mėn. išmoko su tualetu draugaut, tik auklėtojų dėka, už ką esu joms labai dėkinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liniuke @ 2010 09 08, 13:15)
čia tik mano nuomonė:
visų pirma, jokiu būdu nesipyk su auklėtojomis, nes jos prižiūri tavo vaiką ištisą dieną. Man irgi buvo momentų kai norėjosi jas durnėm išvadinti, bet....
antra, susidraugauk su jomis - nunešk kokių saldainių ar šiaip - paklausk gal kokios pagalbos reikia, ar ko  ax.gif
mano patirtis sako, kad tada nebebūna taip baisu, kad tavo vaikas aktyvus, ar ko nors nemoka, su didžiausiu džiaugsmu pasakoja, ką naujo išmoko ir kaip gražiai su kitais vaikais dūko mirksiukas.gif mano vaikas į daržą su pampersu atėjo, o po poros mėn. išmoko su tualetu draugaut, tik auklėtojų dėka, už ką esu joms labai dėkinga  4u.gif

100% palaikau komentarą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(semeskina @ 2010 09 08, 10:49)
niu dabar tikrai atmosfera sutvarkyta visur remontai padaryti lauke viskas aptverta ir grazei visur nudazyta ir t.t. vidujesuper palyginus su darzeliu kuri ziurejau pries tai tai cia super...biggrin.gif thumbup.gif

Na štai, matot... Apskritai, nemanau, kad vaikai pastebi, ar grupė suremontuota, ar spintelės naujos, ar grupiokų tėvai arogantiški ir pan. Man vaiką išleidus į daržiuką svarbiausias dalykas buvo - kad jam ten patiktų. Dar vienas dalykas - saugumas (t.y. vaikai išties prižiūrimi, patalpos ne avarinės būklės ir pan.), bet čia, tikiuosi, visur taip. Vat grūdinti, papildyti racioną šviežiom daržovėm,kurių negauna darželyje ir pan. - šitai jau mano darbas.

QUOTE(Justic @ 2010 09 08, 12:19)
vaikas per judrus.  g.gif 
pirmiausiai atejus nusistebejo ko neverkia (lyg nenormalu, tai butu), po to kasdien vis ta pati dainele.. per judrus, per aktyvus, per daug valgo, praso daugiau ir pan.  unsure.gif
vaikas VISISKAI NEPASIRUOSES DARZELIUI sako  doh.gif  atsisako pats uzsideti batukus/striuke.. sako, kad nemoka ..  doh.gif (ar tie vaikai, kurie verkia lyg siol ir tevai maximum juos val. palieka yra labiau pasiruose, nei maniskis, kuris atsisake pats apsirengti??).. ir dar baisi nelaime .. pasiusiojo!! nors tai ivyko pirma kart per visa savaite visiskai naujoje patalpoje, su svetimais zmonemis.. vienitelis kartas..
zodziuu.. per visa savaite tik ir girdejau koks jis aktyvus, judrus, kaip viska lenda daryt ir t.t. vienu metu buvo uzvemus, kad va kitas berniukas tai savo vietoj.. toks jausmas, kad net nera jo grupej..  g.gif

nesuprantu kur tu moteriskiu ilgamete patirtis.. jei tikrai mato kazkokius tikrai baisius dalykus neivardina normalaii ir nesiulo kazkokiu sprendimu.. dabar tik ir girdziu koks judrus.. (nu ne velnio nera jis per judrus  doh.gif ) niekaip nesuprantu..
vaikas kas ryt atsikelia zvalus ir patenkintas nori eiti i darzeli.. ne karto dar neverke.. pacia pirma diena nuejus nussieme batus ir nuejo i grupe  g.gif

kazkokia visiskai pasimetus jauciuos.. ta aukletoja kalba kaip apie ji kaip apie laukini, nors to pati nesugebu izvelgti..  unsure.gif
lukas nuo vaikystes augo vis su svetimais, net mano draugiu tevai kartais  ji paziuredavo ir niekad negirdejau jokiu nusiskundimu.. priesingai - linksmas, judrus ir draugiskas.. o cia  unsure.gif

Oi, Justic unsure.gif Čia gal drevinukų mamos labiau patars...
Man iš viso šito krito į akį, kad vaikas noriai eina į daržiuką, vadinasi, jam patinka. Tai svarbiausia. Bet dar lieka dvi nelabai patenkintos pusės - Tu ir darželio darbuotojai. Sakyčiau, jums tarpusavyje reikia išsiaiškinti, kas privaloma, kol kas vaiko į tai neįtraukiant. Tokioje situacijoje aš turbūt paprašyčiau pasiskaityti darželio vidaus tvarkos taisykles (ar kažkokį analogišką dokumentą jie turi turėti) - ar ten parašyta, kad ateidamas į daržiuką vaikas turi mokėti užsirišti batus, apskaičiuoti leistiną judesių amplitudę, paverkti atėjęs ir pan. Ar turėtų auklėtojos mokėti valdyti tokias situacijas, kai vaikai susistumdo arba prišlapina į lovą. Čia jeigu būčiau įpykusi. Jei ramiau, tiesiog paklausčiau auklėtojos, ką šiuo atveju patartų daryti Tau ir ką galėtų padaryti darželis, kuris, be visa ko, yra ugdymo įstaiga... Gal prieisit kompromisą - t.y. nei viena pusė nebus pilnai patenkinta, bet situacija su laiku nusistovės. O gal jos pasiūlys kokį superinį sprendimą, pvz., leis stebėti Luką darželyje jam to nežinant; tuo pačiu, galėsi matyti ir kaip auklėtoja valdo sutuaciją, ir kaip iš tikrųjų elgiasi Tavo vaikas.
Atsakyti
Justic, nesk dovanu aukletojoms ir visos bedos pasibaigs, uz vienoda atlygi ziuri ir ramu vaika, ir judru, tada joms labai nervas ima doh.gif mes treciame darze dabar, na per visa jo gyvenimeli, buvom berzynelyje, paskui lazdynuose, dabar cia kaune, mano vaikas ir dabar dar buna pasysioja i kelnes, nu ir dzin visiems, ideda kelnes man dovanu, vadiname ta reikala sumyztukais, niekas nesiparina, vienu metu jis kasdien i lova per miegus pasysiodavo, tai net pampersa buvo pradeje deti, cia kai persikraustem, gal stresas buvo, dabar jau senokai nebuvo pavares, bet pavarys, garantuoju, jam labai totaliai nusispjauti i sita reikala, visos aukletojos, ta prasme ir pakeiciancios zino, kad jam reikia priminti, o viso to pasiekiau paprastai, kartais nunesu kavos, pradeda lauzytis, tai paklausiu ar negeria rytais kavos su kitomis aukletojomis, tai sakau, va jums ir kavos, kita karta saldainiu prie tos pacios kavos, tempiu popieriu i darzeli vaikams ir semininkelei, nes anoji studijuoja ir jai reikia irgi, cia prasom atsiranda pakantumas sumyztukams, charakterelis mano vaiko yra irgi neprastas, musesi visada, dar ir aukletojas isvadindavo nelabai graziai, bet viska nuleidzia juokais, o viskas tik per dovaneles, as to net nelaikau kysiu, o tiesiog demesiu joms, ju problemoms su mano vaiku smile.gif paskui jau jos ir pasakoti pradeda kas ir kaip, pamasto garsiai kodel gali buti taip, o ne taip kaip reiketu biggrin.gif bet visos draugystes prasidejo nuo dovaneliu doh.gif o per sventes mes visada dovanele padarom atskirai kiekvienai aukletojai, anais metais arbatu rinkinukus padariau ... tarp kitko kas sako, kad tipo tik pas mus taip, tai nesamone, visur panasiai, dovanoja dovaneles mazas visomis imanomomis progomis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Monaving @ 2010 09 08, 13:43)
... tarp kitko kas sako, kad tipo tik pas mus taip, tai nesamone, visur panasiai, dovanoja dovaneles mazas visomis imanomomis progomis  smile.gif

pritariu drinks_cheers.gif dovanėlės, neužmiršk Šeimininkėlės (kuri maistą dalina lotuliukas.gif ) ir Vedėjos (svarbus asmuo).
Atsakyti
Kiek daug gerų žodžių dovanėlėms rolleyes.gif O aš prisiminiau vieną atvejį. Anksčiau, kai ateidavau pasiimti Aleksandro, klausinėdavau auklėtojas, ką valgė, kaip miegojo kaip jam sekėsi ugdymo pamokėlėse ir pan. Na ir kartą viena šneki auklėtoja pradėjo pasakoti apie neklusnų berniuką, kuris ir labai aktyvus, ir atsikalbinėja. O jo mama neša neša pyragus, bet kas iš to, ji gi viena jį augina, čia šeimoje tą ir aną taisyt reikia. Toliau buvo beprasidedanti ekskursija į tos šeimos gyvenimą, bet mes greitai susiviniojom ir dingom. Kažkaip pasidariau išvadas, kad jokių pakištukų (nebent sutaptų su šventėm, štai artimiausia proga - Mokytojo diena, tada visai organiškai įsipaišo tos dovanos); o jeigu auklėtojos pasakojimose šmėkšteli koks nepasitenkinimo šešėlis, nutaisau rimtą veidą ir klausiu, ką, jos manymu, mes darom ne taip ir ką ji rekomenduotų ax.gif
(na ir prirašiau - visai ne kaip kūdikėlio mama...)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pandorita: 08 rugsėjo 2010 - 13:57
prie to pačio, o kada šįmet Mokytojo diena? biggrin.gif
Papildyta:
matėt A.Baukutė laukiasi, kiek jai metų? g.gif
Atsakyti

as jau vakar vienai is ju pasakiau, kad jauciu, kad tik neigiamus dalykus mato jame.. ir kad netikiu, kad jis vienintelis toks per jos ILGAMETE patirti pasirode .. tai ji man ten visko sake.. siandien kai ryte nuvedziau buvo kita, tai ta irgi pradejo sakyt, kad kas cia su juo turi du zmones but.. man tai labiausiai keistai skamba, kad jos ji taip isskiria.. ir kokie kiti ten vaikai.. biggrin.gif nes kur parke vaikus sutikdavom, ar siaip su draugiu vaikais, tai lukas niekad neissiskyre savo aktyvumu.. nu nesvarbu,..
siandien jau geriau buvo po pietu.. atejau kazkaip pasnekejom ramiai.. pagaliau isgirdau sakini..KAIP NORS SUSIGYVENSIM biggrin.gif
tai jau nusedo pyktis.. nes vakar ir siandien ryte nei dirbt, nei mokytis nieko negalejau..viena tik mintis buvo biggrin.gif

aciu labai uz komentarus .. nuraminot 4u.gif biggrin.gif

kaip nenoriu as joms nieko nest..is principo negaliu pakest sitos sistemos Lietuvoj.. doh.gif schmoll.gif Ziuresim kaip cia bus.. turbut neisvengsiu to ir as doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Justic @ 2010 09 08, 17:27)
as jau vakar vienai is ju pasakiau, kad jauciu, kad tik neigiamus dalykus mato jame.. ir kad netikiu, kad jis vienintelis toks per jos ILGAMETE patirti pasirode  .. tai ji man ten visko sake.. siandien kai ryte nuvedziau buvo kita, tai ta irgi pradejo sakyt, kad kas cia su juo turi du zmones but.. man tai labiausiai keistai skamba, kad jos ji taip isskiria.. ir kokie kiti ten vaikai.. biggrin.gif nes kur parke vaikus sutikdavom, ar siaip su draugiu vaikais, tai lukas niekad neissiskyre savo aktyvumu.. nu nesvarbu,..
siandien jau geriau buvo po pietu.. atejau kazkaip pasnekejom ramiai.. pagaliau isgirdau sakini..KAIP NORS SUSIGYVENSIM biggrin.gif 
tai jau nusedo pyktis.. nes vakar ir siandien ryte nei dirbt, nei mokytis nieko negalejau..viena tik mintis buvo biggrin.gif

aciu labai uz komentarus .. nuraminot  4u.gif  biggrin.gif

kaip nenoriu as joms nieko nest..is principo negaliu pakest sitos sistemos Lietuvoj..  doh.gif  schmoll.gif  Ziuresim kaip cia bus.. turbut neisvengsiu to ir as  doh.gif

nesk per sventes, niekas tau nesako nesti dabar, o dovaneles dovanoja per sventes visame pasaulyje, jokie cia ne pakistukai biggrin.gif
Atsakyti