Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip gražiai nufotografuot augalus?

QUOTE(rarity @ 2009 11 17, 09:41)
Dėkui smile.gif Išorinės blykstės neturiu, o integruotos niekada nenaudoju - ji išdegina spalvas, iškraipo šešėlius...  smile.gif Gėles statau prieš langą. Čia ją apšvietė saulytė. Fotografuoju nuo lango pusės t.y. būnu tarp gėlės ir lango smile.gif Va ir viskas. Lempomis dar nebandžiau apšvietinėti, bet jau bręsta reikalas po truputį.

Tai gerai kad pas jus saulė dar šviečia thumbup.gif biggrin.gif Aš jau praradau viltį jos sulaukt doh.gif doh.gif O įdomu įmanoma paprasta staline lempa apšviest augalą g.gif nes jaučiu irgi spalvas gali kažkiek išderint g.gif doh.gif O kokios specialios tai neturiu iš ko nusipirkt doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aure111: 17 lapkričio 2009 - 14:34
QUOTE(aure111 @ 2009 11 17, 14:33)
Tai gerai kad pas jus saulė dar šviečia  thumbup.gif  biggrin.gif Aš jau praradau viltį jos sulaukt  doh.gif  doh.gif  O įdomu įmanoma paprasta staline lempa apšviest augalą  g.gif nes jaučiu irgi spalvas gali kažkiek išderint  g.gif  doh.gif O kokios specialios tai neturiu iš ko nusipirkt  doh.gif  blush2.gif

Pas mane tai viskas vyksta bandymų klaidų metodu biggrin.gif Galima, tik reikia nustatyti WB pagal apšvietimą, kad ir pusiau automatinį (kur lemputė arba liminescensinė lempa, žiūrint kokią naudoji) ir apšvietimą reguliuoti - apšviesti galima pvz. iš šono, o iš kito šono padaryti reflektorių iš paprastos folijos, kur kepimui naudojame. tada augalas bus tolygiai apšviestas iš visų pusių.
Sėkmės bandymuose 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2009 11 17, 16:59)
Pas mane tai viskas vyksta bandymų klaidų metodu biggrin.gif Galima, tik reikia nustatyti WB pagal apšvietimą,  kad ir pusiau automatinį (kur lemputė arba liminescensinė lempa, žiūrint kokią naudoji) ir apšvietimą reguliuoti - apšviesti galima pvz. iš šono, o iš kito šono padaryti reflektorių iš paprastos folijos, kur kepimui naudojame. tada augalas bus tolygiai apšviestas iš visų pusių.
Sėkmės bandymuose  4u.gif

Dėkui už pamokymus, mažai aš nusimanau ax.gif blush2.gif Reiks kada pabandyt, kai bus ką fotografuot biggrin.gif
Atsakyti
user posted image

aš cia jau kai tamsu nufotkinau blush2.gif
Atsakyti
user posted image
Atsakyti
Kaip gražu wub.gif wub.gif wub.gif ir gėlytė ir pati nuotrauka wub.gif thumbup.gif
Aš šiandien parsitempiau juodo popieriaus fonui, tai kada reiks sanpaulijos fotosesiją padaryt biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes smile.gif Neskaiciau viso forumo,nezinau gal jau kas toki patarima dave.
Zymaus fotografo S.Kelby knygoje skaiciau patarima fotografuojant geles- nefotografuokite geles ziedo is virsaus,o labiau is sono.Laikykite fotoaparatataip kad matytusi ir siek tiek kotelio.Deja neturiu galimybes dabar parodyti,bet taip tikrai graziau!
Atsakyti
Sveikutės, kad tema jau floros skyrelyje, tai paklausiu..Noriu labai fotografuot savo gėles..Na, padarau foto, susikeliu į kompą, bandau čia įkelt per savo žinutes..Ir rezultatas toks, kad iškraipomas tinklalapis..Bandžiau mažint foto dydį - originaliai foto 4-5 MB, jį išsaugot, tada kelt...Gaunasi tada taip, kad sumažėja nuotraukos ryškumas, bet ne dydis..Įdėta foto vėl kraipo temą, tačiau pati blogo ryškumo..Na tai kaip padaryt, kad pati nuotrauka būtų ryški, bet mažesnė.. g.gif Gal yra koks būdas, kad būtų galima tiesiai iš kompo sukelt, o ne į kokią internetinę talpyklą dėt..Ačiū patarusioms. 4u.gif
Atsakyti
Violeta*, man labiausiai patinka štai šita nuotraukų talpykla:
http://www.radikal.ru/
Galima įdėti visą nuotrauką (ji automatiškai sumažinama) arba mažą nuotrauką-nuorodą (prevju), kurią paspaudus atsidaro atskiras langas su didele nuotrauka. pasibandyk, tikrai nesudėtinga 4u.gif .
Atsakyti
Sveikos smile.gif čia mano mano manymu geriausi kadrai 4u.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

ir geriausi žiemos kadrai, bet man jie nė iš tolo neatrodo geri, ką ne taip darau? smile.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JuzTea: 02 sausio 2010 - 19:45
4u.gif
ir mano keletas žiemos vaizdų wub.gif
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

o čia vasarą darytos wub.gif :
user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Na, dauguma nuotraukų čia tokios neypatingos blush2.gif
Spalvų balansas blogas (pvz.: melsvas sniegas paskutinėse foto), nuotraukos per tamsios, prasti kontrastai. Aišku, kompozicijos dažniausiai centrinės, reikėtų vengti tokių dalykų.
Mačiau porą ir persharpintų nuotraukų. Sharpą geriau naufoti "taupiai", kad akių nebadytų smile.gif

Mano pats paprasčiausias patarimas būtų vengti centrinės kompozicijos (ne visada, bet dažniausiai galima rasti tikrai geresni kampą), fotografuoti šviesią dieną, nes namuose vargu ar rasit tinkamą apšvietimą. Kai labai ryški saulė, tai irgi nėra gerai, iškraipo spalvas, galimi "išdegimai".
Reikia tik bandyti, norėti ir stengtis 4u.gif
Sėkmės visoms smile.gif
Atsakyti