Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip gražiai nufotografuot augalus?

QUOTE(nila_ks @ 2011 01 11, 19:30)
aaa nu nu, tai žinau, o kodėl keities niką ir džiaugiuos, kad prisijungei prie žaidimo  4u.gif

norėjau, kad istorija išsitrintų irnesakyk.gif

kad nebūtų ne į temą, tai keletas vasarą darytų kadrų:

user posted image

user posted image

user posted image

pakritikuokit, aš nieko prieš 4u.gif

ir dar, klausimas išmanantiems, kaip šioje situacijoje spręsti raudonos spalvos problemą? g.gif
user posted image
šiuo kadru aš nepretendavau į jokį meną, norėjosi tiesiog gražiai paprastai gėles nufotkint. bet ir žaliam fone, ir rudam, visaip, ta raudona susliedavo į vieną...
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2011 01 11, 19:47)

user posted image

Šita pagal mano skonį. Labai graži thumbup.gif thumbup.gif
Kokiu aparatu fotkinai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pukis01: 11 sausio 2011 - 19:12
QUOTE(Pukis01 @ 2011 01 11, 20:12)
Šita  pagal mano skonį. Labai  graži  thumbup.gif  thumbup.gif
Kokiu aparatu fotkinai?

Geru tinginių fotkiku biggrin.gif Olympus E-520. Tinginių todėl, kad labai geri paruoštų režimų nustatymai. Keičiu tik blykstę taip/ne ir kryptį, jeigu taip; W/B gatavus nustatymus na ir režimus žinoma, yra daug gerai paruošų... kad ir fejerverkai ir pan... Na, dar objektyvus kiek pakaitalioju blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2011 01 11, 18:47)
pakritikuokit, aš nieko prieš  4u.gif
ir dar, klausimas išmanantiems, kaip šioje situacijoje spręsti raudonos spalvos problemą?  g.gif
user posted image
šiuo kadru aš nepretendavau į jokį meną, norėjosi tiesiog gražiai paprastai gėles nufotkint. bet ir žaliam fone, ir rudam, visaip, ta raudona susliedavo į vieną...

Tai todėl ir partizanė likai, kaipsakant į mišką pabėgai biggrin.gif

Su žiogu pats pačiausias kadras, toks traškus tas žiogas (ar kas jis toks) atrodo lotuliukas.gif

Antra irgi gera, bitutė palinkusi pagal žiedyno viduriuką. Viskas, kaip ir turėtų buti thumbup.gif

Trečia foto, kaip mane mokino, kad priekyje neturėtų būti sulietų vaizdų, kitaip tariant trukdžių.

O dėl raudonos spalvos, visados reguliuoju tamsumą arba šviesumą, -2..1..0..1..+2, kur link minuso, ten tamsiau, kur link pliuso ten šviesesnis kadras gaunasi. Na gal visą tai žinai. Taigi, kai fotografuoju raudoną spalvą stengiuosi, kad saulė nepliekstu, taipogi visados pareguliuoju, kad kadras būtu tamsesnis, na tiksliau tariant nustatau parametrą apie -2, fotografuoji ir žiūri. Ištikrųjų labai daug faktorių yra, bet ir žaidi tuomet, žiūri, kaip geriau gaunas. Na va prirašiau visą litaniją, nežinau ar padės, bet parašiau kaip aš darau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2011 01 11, 23:18)

O dėl raudonos spalvos, visados reguliuoju tamsumą arba šviesumą, -2..1..0..1..+2, kur link minuso, ten tamsiau, kur link pliuso ten šviesesnis kadras gaunasi. Na gal visą tai žinai. Taigi, kai fotografuoju raudoną spalvą stengiuosi, kad saulė nepliekstu, taipogi visados pareguliuoju, kad kadras būtu tamsesnis, na tiksliau tariant nustatau parametrą apie -2, fotografuoji ir žiūri. Ištikrųjų labai daug faktorių yra, bet ir žaidi tuomet, žiūri, kaip geriau gaunas. Na va prirašiau visą litaniją, nežinau ar padės, bet parašiau kaip aš darau blush2.gif

žiogas ir man labai patinka biggrin.gif

o dėl tamsumo - dėkui, bandysiu. šito nebuvau bandžiusi. kartais net raudonumas netaisyklingas gaunasi, bet čia jau w/b dalykai. tarkim, fotkinau trintas braškes, tai raudona fotike ne braškinė, o tokia pelargoninė gaunasi, ir niekaip kitaip. čia gryn reikia manualu kažko ieškot...

ačiū už patarimus. apsikritai tai man makro fotografija pati fainiausia biggrin.gif ir ypatingai floros smile.gif abra floros ir vabzdžio biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2011 01 12, 00:18)
žiogas ir man labai patinka biggrin.gif

o dėl tamsumo - dėkui, bandysiu. šito nebuvau bandžiusi. kartais net raudonumas netaisyklingas gaunasi, bet čia jau w/b dalykai. tarkim, fotkinau trintas braškes, tai raudona fotike ne braškinė, o tokia pelargoninė gaunasi, ir niekaip kitaip. čia gryn reikia manualu kažko ieškot...

ačiū už patarimus. apsikritai tai man makro fotografija pati fainiausia biggrin.gif ir ypatingai floros smile.gif abra floros ir vabzdžio biggrin.gif

tai su kokiu objektyvu macro fotografuoji?
Atsakyti
QUOTE(Pukis01 @ 2011 01 12, 01:02)
tai su kokiu objektyvu macro fotografuoji?

35 mm 1:3,5 52
Atsakyti
Mėginau kažką balto-žiemiško nufotografuoti.
Ech tamsu tam kambaryje nors tu ką.
user posted image
Atsakyti
Kažko mano nuotrauku talpykla užlūžo. Neberodo nieko g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pukis01: 15 sausio 2011 - 15:01
QUOTE(Pukis01 @ 2011 01 15, 14:58)
Kažko mano nuotrauku talpykla užlūžo. Neberodo nieko g.gif

Man rodo
Atsakyti
user posted imageO čia Jums 4u.gif
Atsakyti