QUOTE(Partizanė @ 2011 01 11, 18:47)
norėjau, kad istorija išsitrintų
kad nebūtų ne į temą, tai keletas vasarą darytų kadrų:
pakritikuokit, aš nieko prieš
ir dar, klausimas išmanantiems, kaip šioje situacijoje spręsti raudonos spalvos problemą?
šiuo kadru aš nepretendavau į jokį meną, norėjosi tiesiog gražiai paprastai gėles nufotkint. bet ir žaliam fone, ir rudam, visaip, ta raudona susliedavo į vieną...
Tai todėl ir partizanė likai, kaipsakant į mišką pabėgai
Su žiogu pats pačiausias kadras, toks traškus tas žiogas (ar kas jis toks) atrodo
Antra irgi gera, bitutė palinkusi pagal žiedyno viduriuką. Viskas, kaip ir turėtų buti
Trečia foto, kaip mane mokino, kad priekyje neturėtų būti sulietų vaizdų, kitaip tariant trukdžių.
O dėl raudonos spalvos, visados reguliuoju tamsumą arba šviesumą, -2..1..0..1..+2, kur link minuso, ten tamsiau, kur link pliuso ten šviesesnis kadras gaunasi. Na gal visą tai žinai. Taigi, kai fotografuoju raudoną spalvą stengiuosi, kad saulė nepliekstu, taipogi visados pareguliuoju, kad kadras būtu tamsesnis, na tiksliau tariant nustatau parametrą apie -2, fotografuoji ir žiūri. Ištikrųjų labai daug faktorių yra, bet ir žaidi tuomet, žiūri, kaip geriau gaunas. Na va prirašiau visą litaniją, nežinau ar padės, bet parašiau kaip aš darau