Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip gražiai nufotografuot augalus?

QUOTE(nila_ks @ 2011 01 03, 22:22)

Dabar jau didesnis vaizdas
Ne ne iš akies zidinio atstumas, o pagal objektyvo parodymus.Fokusavau rankiniu būdu. Manau,kad fotografuojant makro rankinis būdas geriau
Tavo objektyvas aštresnis.Vaizdo kokybė geresnė
Papildyta:
Ir dar, jei tavo kaktuso žiedas 5 mm, tai skaityk, kad išdidinai 1:1, o tai jau gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pukis01: 03 sausio 2011 - 22:26
QUOTE(Pukis01 @ 2011 01 03, 22:36)
Dabar jau didesnis vaizdas
Ne ne iš akies  zidinio atstumas, o pagal objektyvo parodymus.Fokusavau rankiniu būdu. Manau,kad fotografuojant makro rankinis būdas geriau
Tavo objektyvas aštresnis.Vaizdo kokybė geresnė
Papildyta:
Ir dar, jei tavo kaktuso žiedas 5 mm, tai skaityk, kad išdidinai 1:1, o tai jau gerai.

tai tada malonu girdėt, vadinas pavyko smile.gif O kas dėl rankinio fotografavimo, visad nusistatau manual, auto pasirenku kai judandys objektai rolleyes.gif
jeigu židinio atstumas pagal objektyvo parodymus nustatomas, ar galit man paaiškinti pagal kokius blush2.gif Fotografuoju AV funkcija, nes su M, man kažkaip nesigauna, kažką esu nusireguliavusi blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nila_ks: 03 sausio 2011 - 22:51
QUOTE(nila_ks @ 2011 01 03, 23:49)
tai tada malonu girdėt, vadinas pavyko  smile.gif O kas dėl rankinio fotografavimo, visad nusistatau manual, auto pasirenku kai judandys objektai  rolleyes.gif
jeigu židinio atstumas pagal objektyvo parodymus nustatomas, ar galit man paaiškinti pagal kokius blush2.gif Fotografuoju AV funkcija, nes su M, man kažkaip nesigauna, kažką esu nusireguliavusi  blush2.gif

Nezinau kodėl tau M netinka.Koks skirtumas bendrai.O židinio atstuma nustatau paprastai. Pradedu nuo to kad kuo arciau apratas butu prie objekto.Jei nesifokusuoja atitraukiu toliau ir t.t. su zoomu galima pareguliuoti i + ar į - pagal tavo poreikius.Na čia reikia pasitreniruoti.Aš taip darau su makro žiedais. O jei įdomu koks židinio atstumas gaunasi tai ant objektyvo skaiciukai yra.man jie visai neidomūs,nes as tik žiūrau kada vaizdas bus ryškiausias
Atsakyti
QUOTE(Pukis01 @ 2011 01 03, 22:56)
O židinio atstuma nustatau paprastai. Pradedu  nuo to kad kuo arciau  apratas butu prie objekto.Jei  nesifokusuoja atitraukiu toliau ir t.t.  su zoomu  galima pareguliuoti i + ar  į - pagal  tavo poreikius.Na čia reikia  pasitreniruoti.Aš  taip darau su makro žiedais.

Aš ir taip darau, o jau galvojau, kad kažkaip kitaip daroma blush2.gif biggrin.gif Gaila, bet makro žiedų neturiu, na kada gal įsigysiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2011 01 04, 10:39)
Aš ir taip darau, o jau galvojau, kad kažkaip kitaip daroma  blush2.gif  biggrin.gif  Gaila, bet makro žiedų neturiu, na kada gal įsigysiu  rolleyes.gif

Neskubėk su tais žiedais, gal geriau pasidairyk į Sigma 105 f2,8 macro ar kitos kokios firmos objektyvą neblogai ir 60 f2,8. Su žiedais aparatas turi buti labai arti objekto. Veikia ir su fiksu ir su zoomu. Su zoomu geriau galima reguliuoti atstuma iki daigto. Tik tada jei objektyvas tamsus ir dar uždėtas žiedas - prarandama šviesa.
ir jei nori pabandyti, tai gal gali išsinuomoti ar pasiskolinti pas ką nors. Žinoma iš pirmo karto kai pamėginau visiškos nesamonės gavosi, o paskui perpratau.
Žiedai turi tikti būtent tavo aparatui
Atsakyti
QUOTE(Pukis01 @ 2011 01 04, 10:07)
Neskubėk su tais žiedais, gal geriau pasidairyk į Sigma 105 f2,8 macro ar  kitos kokios firmos objektyvą  neblogai ir 60 f2,8. Su žiedais  aparatas  turi buti labai arti objekto. Veikia ir su  fiksu ir su zoomu. Su zoomu geriau galima reguliuoti atstuma iki  daigto. Tik tada  jei objektyvas tamsus ir dar uždėtas žiedas - prarandama  šviesa.
ir jei nori  pabandyti, tai gal gali išsinuomoti ar pasiskolinti pas ką nors. Žinoma iš pirmo karto  kai pamėginau visiškos nesamonės gavosi, o paskui   perpratau.
Žiedai turi tikti būtent tavo aparatui

Deja neturiu pas ką pasiskolinti blush2.gif verčiuos iš to ką pati turiu, bet manau ateityje dar vieną objektyvą tai tikrai turėsiu smile.gif
prisiminiau doh.gif , juk brolis yra nusipirkęs 18-55mm, berots. Kaži ar jausis skirtumas tarp maniškio, na reiks nukosyti nuo jo trumpam thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nila_ks: 04 sausio 2011 - 13:51
QUOTE(nila_ks @ 2011 01 04, 14:51)
Deja neturiu pas ką pasiskolinti  blush2.gif verčiuos iš to ką pati turiu, bet manau ateityje dar vieną objektyvą tai tikrai turėsiu  smile.gif
prisiminiau  doh.gif , juk brolis yra nusipirkęs 18-55mm, berots. Kaži ar jausis skirtumas tarp maniškio, na reiks nukosyti nuo jo trumpam  thumbup.gif

jei 18-55 diafragma 3.5 tai tavo toku atveju geresnis
Atsakyti
QUOTE(Pukis01 @ 2011 01 04, 14:11)
jei 18-55 diafragma 3.5 tai tavo toku atveju geresnis

aiškumėlis. Einu paieškosiu, gal ką rasiu prasiskleidusį, nufotkinsiu smile.gif
Atsakyti
dar vienas bandymas
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Pukis01 @ 2011 01 05, 09:35)
dar vienas bandymas

gal galima būtu visą vaizdą pamatyti rolleyes.gif labai įdomu kas čia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2011 01 05, 11:26)
gal galima būtu visą vaizdą pamatyti  rolleyes.gif labai įdomu kas čia  smile.gif

Viso vaizdo nepematysi, kai fotografuota 2 cm atstumu. Netelpa į kadrą. smile.gif
Čia Amarilio žiedlapis-iai
Atsakyti
QUOTE(Pukis01 @ 2011 01 05, 10:33)
Viso vaizdo nepematysi, kai fotografuota 2 cm atstumu. Netelpa į kadrą. smile.gif
Čia Amarilio  žiedlapis-iai

bet jau vystantis? nes toks susiraukšlėjęs
Atsakyti