Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip gražiai nufotografuot augalus?

QUOTE(nila_ks @ 2011 01 03, 17:59)

ar norėjot parodyti arčiausią vaizdą su savo objektyvu? Koks objektyvo židinio nuotolis ir kokiu atstumu fotografavot?
Atsakyti
Kieno zibute? smile.gif Mano? Ne? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pukis01 @ 2011 01 03, 16:53)
Koks ryškumas thumbup.gif
kas liečia raudoną spalvą, tai sunku ją išgauti natūralią. Nežinau ar čia nuo objektyvo, ar nuo foto aparato savybių priklauso.
Patiko Jūsų žibutė  dienos šviesoje  . Gal galėtumėt kaip pavyzdį įmesti ją čia

QUOTE(nila_ks @ 2011 01 03, 17:05)
Na va mano pabandymai, tiesą pasakius sunkūs, nes tokį mažą žiedą, su tokiu objektyvu, techniškai neišeina  unsure.gif Bet nemėginus, nepabandžius nesužinosi  rolleyes.gif

rarity, norėjau jūsų paklausti, ar visad su raw formatu fotografuojat?
Papildyta:

Kiek pamenu jūsų kardelių foto visad nerealios  bigsmile.gif

nila_ks, tokį mažą žiedelį tikrai labai sunku fotografuoti be didelio zoomo smile.gif
Ačiū smile.gif
taip, tik raw
Va, mano žibutė smile.gif Fotografuota su Nikon D80 ir 50'tuku, f 1,8 (toks ir buvo naudotas šioje foto)
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rarity: 03 sausio 2011 - 17:19
QUOTE(rarity @ 2011 01 03, 17:16)
nila_ks, tokį mažą žiedelį tikrai labai sunku fotografuoti be didelio zoomo smile.gif
Ačiū smile.gif
taip, tik raw
Va, mano žibutė smile.gif

Nuostabi žibutė, spalvos labai gražios ir fonas išplaukęs gražiai wub.gif

Bet norint foto įkelti, visad reikia jpg perdaryti ir kokybė suprastėja, ar aš klystu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nila_ks: 03 sausio 2011 - 17:21
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2011 01 03, 17:20)
Nuostabi žibutė, spalvos labai gražios ir fonas išplaukęs gražiai  wub.gif

Bet norint foto įkelti, visad reikia jpg perdaryti ir kokybė suprastėja, ar aš klystu  g.gif

raw formatu fotografuoju, o paskui bet kokiu atveju reikia versti į jpg, nes raw'o niekur nepanaudosi.
Jei fotografuoji jpg režimu, tai fotoaparatas iš karto kloreguoja nuotrauką, kad jis būtų ryškesnė, gražesnė ir t.t., o raw yra visiškai "žalias" kadras, kurį jau koreguoji taip, kaip reikia tau, o ne kaip atrodo fotoaparatui smile.gif Ir verčiant į jpg kokybė neprastėja (o kodėl turėtų? g.gif )
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2011 01 03, 17:24)
raw formatu fotografuoju, o paskui bet kokiu atveju reikia versti į jpg, nes raw'o niekur nepanaudosi.
Jei fotografuoji jpg režimu, tai fotoaparatas iš karto kloreguoja nuotrauką, kad jis būtų ryškesnė, gražesnė ir t.t., o raw yra visiškai "žalias" kadras, kurį jau koreguoji taip, kaip reikia tau, o ne kaip atrodo fotoaparatui smile.gif Ir verčiant į jpg kokybė neprastėja (o kodėl turėtų?  g.gif )

Nu man atrodo, kad suprastėja, juk į prastesnę kokybę verčiasi. Gal aš klystu g.gif todėl ir klausiu smile.gif
Jaučiu reiks persistatyt ant raw rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nila_ks: 03 sausio 2011 - 17:27
QUOTE(nila_ks @ 2011 01 03, 17:27)
Nu man atrodo, kad suprastėja, juk į prastesnę kokybę verčiasi. Gal aš klystu  g.gif todėl ir klausiu  smile.gif
Jaučiu reiks persistatyt ant raw  rolleyes.gif

tik turėk omenyje, kad ne visos programos atidaro raw smile.gif Ir verti ne į prastesnę, o tiesiog raw yra žaliava, kurioje išsaugota labai daug informacijos, kurią gali "ištraukti" ir gauti geresnės kokybės nuotraukas. (gali pataisyti kai kurias fotografo kliurkas biggrin.gif)
Atsakyti
QUOTE(Pukis01 @ 2011 01 03, 17:07)
ar norėjot parodyti arčiausią vaizdą su savo objektyvu? Koks objektyvo židinio nuotolis ir kokiu atstumu fotografavot?

Aš norėjau stambiu planu parodyti žiedelį, bet atstumą tegalėjau tik tiek teišspausti, nes kitaip lieją vaizdą. pas mane 18-135mm

QUOTE(rarity @ 2011 01 03, 17:30)
tik turėk omenyje, kad ne visos programos atidaro raw smile.gif Ir verti ne į prastesnę, o tiesiog raw yra žaliava, kurioje išsaugota labai daug informacijos, kurią gali "ištraukti" ir gauti geresnės kokybės nuotraukas. (gali pataisyti kai kurias fotografo kliurkas biggrin.gif)

Aha, tą jau žinau, kad ne visos atidaro rolleyes.gif Dėkui už atsakymus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(eliss @ 2011 01 03, 17:22)

patiko žiedai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2011 01 03, 17:38)
Aš norėjau stambiu planu parodyti žiedelį, bet atstumą tegalėjau tik tiek teišspausti, nes kitaip lieją vaizdą. pas mane 18-135mm
Aha, tą jau žinau, kad ne visos atidaro  rolleyes.gif Dėkui už atsakymus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(eliss @ 2011 01 03, 17:22)

patiko žiedai 4u.gif

O tai kokiu židinio nuotoliu fotografuta? Reikėjo gerai apšviesti, pasirinkti 135 mm, diafragmą kokia 11 ir būtų liuks.
Atsakyti
pamėginau ir aš tik su 18-55 objektyvu pamakrinti. Židinio atstumas kažkur 45 mm
Aišku tokio aštrumo kaip pas rarity tikrai nėra,bet manau,kad su 18-135 objektyvu galima labiau išdidinti.
user posted image
žiedelių dydis analogiškas kaktusiuko (labai smulkus oncidiumas)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pukis01: 03 sausio 2011 - 20:05
QUOTE(Pukis01 @ 2011 01 03, 20:01)
pamėginau ir aš tik su 18-55 objektyvu pamakrinti. Židinio atstumas kažkur 45 mm
Aišku tokio aštrumo kaip pas rarity tikrai nėra,bet manau,kad su 18-135 objektyvu galima  labiau išdidinti.

žiedelių dydis analogiškas  kaktusiuko (labai smulkus oncidiumas)

žieduko dydis iki 5 mm. Sakot, galima labiau išdidinti, gerai, reikės pamėginti iš naujo, pačiai įdomu smile.gif O židinio atstumus kažkur rašo, ar iš akies sakot. Nes pas mane buvo arčiausiai, na gal kokia 35mm
Papildyta:
Štai pamėginau, bet eisiu dar, užsikabliavau biggrin.gif
user posted image

Atsakyti