Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip gražiai nufotografuot augalus?

Matau cia tikri profesionalai renkasi jau smile.gif
Tai paporinkit :kaip graziai nufotografuoti augalus? Be skaiciuku smile.gif
Atsakyti
jei kas ir yra profas ar bent arti to, tai tik rarity, o mes visi kiti tik mėgėjai norintys kažko išmokti
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2011 01 03, 15:27)
jei kas ir yra profas ar bent arti to, tai tik rarity, o mes visi kiti tik mėgėjai norintys kažko išmokti

man kažkaip juokingai skamba jūsų šis pasisakymas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2011 01 03, 17:49)
man kažkaip juokingai skamba jūsų  šis pasisakymas  smile.gif

tai sakyk tiesiai šviesiai, kas nepatinka, o ne užuolankomis.
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2011 01 03, 15:49)

Manau Lutpedė turėjo omenyje tai, kad aš ko gero seniausiai iš čia esančių šitais žaidimais užsiimu smile.gif

dinazaure
, ką galima paprastai ir be skaičiukų g.gif

1. Pirmiausia - apšvietimas - negalima kalti su blykste augaliukui į kaktą, nes išdega spalvos ir pasidaro negražu. Reikėtų pastatyti augalą į pačią šviesiausią vietą, tik ne į tiesioginę saulę ir fotografuoti be blykstės.
2. Fotoaparatą būtų gerai kažkaip tvirtai pastatyti (ant kėdės, ant knygų, etc...), o ne laikyti rankoje. Tai ypač aktualu fotografuojant macro režimu - kai priartinama kokia nors augalo dalis - žiedas, lapas... Tuomet bet koks fotoaparato sujudėjimas duoda neryškumą nuotraukoje.
3. Fonas. Reikėtų pasirinkti kokį nors foną, kad už augaliuko nebūtų bardakėlio. Galima tiesiog pakabinti už augaliuko kokią paklodę, paltą, sijoną....Šviesų, tamsų - priklauso nuo to, ką fotografuoji wink.gif

Na ir žinoma, sufokusuotas (ryškus) turėtų būti augalas, o ne spintelė ar dar kas nors už jo mirksiukas.gif
Na, pradžiai tiek. Sėkmės 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(nila_ks @ 2011 01 03, 15:49)

QUOTE(Lutpede @ 2011 01 03, 15:56)
tai sakyk tiesiai šviesiai, kas  nepatinka, o ne užuolankomis.

Mergaitės, gyvenkime draugiškai 4u.gif Nėra čia nei profų nei ne profų. Tiesiog žmonės, kurie nori ir stengiasi kuo gražiau fotografuoti mirksiukas.gif
Atsakyti
Niekados nemėgau pyktis ir nesitengiu, ne toks žmogus esu smile.gif
Atsakyti
Rarity, dekui smile.gif Dar kazkada klausiau apie raudonu geliu fotografavima. Kad dingsta tada ziedlapiu struktura ir gaunasi raudonas blynas. Ten dar kazkada nuotraukas (gal ne taip seniai) ikeliau raudonu geliu. Viena fotografuota su skaitmeniniu mano drauges, kita mano, bet su muiline.
Vis dar kankinuosi nezinodama kaip isgauti tikra raudonu geliu grozi. Gal yra kokie patarimai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dinazaure @ 2011 01 03, 16:06)
Rarity, dekui smile.gif Dar kazkada klausiau apie raudonu geliu fotografavima. Kad dingsta tada ziedlapiu struktura ir gaunasi raudonas blynas. Ten dar kazkada nuotraukas (gal ne taip seniai) ikeliau raudonu geliu. Viena fotografuota su skaitmeniniu mano drauges, kita mano, bet su muiline.
Vis dar kankinuosi nezinodama kaip isgauti tikra raudonu geliu grozi. Gal yra kokie patarimai? smile.gif

user posted image

Taip gerai? smile.gif
Galioja tie patys patarimai - šviesa ir nenaudoti blykstės.
Na, dar aišku nežinia kokia ta muilinė wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rarity: 03 sausio 2011 - 16:16
Ech...gerai smile.gif As tai tik naturalioje aplinkoje fotografuoju, tai nzn koks cia fonas turi buti,,, naturalus smile.gif ir saule is kurios puses turi sviesti svarbiausia? Girdejau, fotografuojant pries saule, isryskeja visokie ziedlapiu reljefai?
Atsakyti
QUOTE(dinazaure @ 2011 01 03, 16:26)
Ech...gerai smile.gif As tai tik naturalioje aplinkoje fotografuoju, tai nzn koks cia fonas turi buti,,, naturalus smile.gif ir saule is kurios puses turi sviesti svarbiausia? Girdejau, fotografuojant pries saule, isryskeja visokie ziedlapiu reljefai?

Natūralioje žinoma natūralus, bet reikėtų pažiūrėti, kad koks oranžinis laistytuvas fone nesimėtytų biggrin.gif
Geriausia fotografuoti, kai saulės nėra, nes ji išdegina spalvas smile.gif Prieš saulę fotografuojant daug visokio grožio galima išgauti, bet reikia mokėti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2011 01 03, 17:14)
user posted image

Koks ryškumas thumbup.gif
kas liečia raudoną spalvą, tai sunku ją išgauti natūralią. Nežinau ar čia nuo objektyvo, ar nuo foto aparato savybių priklauso.
Patiko Jūsų žibutė dienos šviesoje . Gal galėtumėt kaip pavyzdį įmesti ją čia
Atsakyti
Na va mano pabandymai, tiesą pasakius sunkūs, nes tokį mažą žiedą, su tokiu objektyvu, techniškai neišeina unsure.gif Bet nemėginus, nepabandžius nesužinosi rolleyes.gif
Taigi smile.gif
user posted image

rarity, norėjau jūsų paklausti, ar visad su raw formatu fotografuojat?
Papildyta:
QUOTE(rarity @ 2011 01 03, 16:14)
Taip gerai? smile.gif

Kiek pamenu jūsų kardelių foto visad nerealios bigsmile.gif
Atsakyti