Matau cia tikri profesionalai renkasi jau
Tai paporinkit :kaip graziai nufotografuoti augalus? Be skaiciuku
jei kas ir yra profas ar bent arti to, tai tik rarity, o mes visi kiti tik mėgėjai norintys kažko išmokti
QUOTE(Lutpede @ 2011 01 03, 15:27)
jei kas ir yra profas ar bent arti to, tai tik rarity, o mes visi kiti tik mėgėjai norintys kažko išmokti
man kažkaip juokingai skamba jūsų šis pasisakymas
QUOTE(nila_ks @ 2011 01 03, 17:49)
tai sakyk tiesiai šviesiai, kas nepatinka, o ne užuolankomis.
QUOTE(nila_ks @ 2011 01 03, 15:49)
Manau Lutpedė turėjo omenyje tai, kad aš ko gero seniausiai iš čia esančių šitais žaidimais užsiimu
dinazaure, ką galima paprastai ir be skaičiukų
1. Pirmiausia - apšvietimas - negalima kalti su blykste augaliukui į kaktą, nes išdega spalvos ir pasidaro negražu. Reikėtų pastatyti augalą į pačią šviesiausią vietą, tik ne į tiesioginę saulę ir fotografuoti be blykstės.
2. Fotoaparatą būtų gerai kažkaip tvirtai pastatyti (ant kėdės, ant knygų, etc...), o ne laikyti rankoje. Tai ypač aktualu fotografuojant macro režimu - kai priartinama kokia nors augalo dalis - žiedas, lapas... Tuomet bet koks fotoaparato sujudėjimas duoda neryškumą nuotraukoje.
3. Fonas. Reikėtų pasirinkti kokį nors foną, kad už augaliuko nebūtų bardakėlio. Galima tiesiog pakabinti už augaliuko kokią paklodę, paltą, sijoną....Šviesų, tamsų - priklauso nuo to, ką fotografuoji
Na ir žinoma, sufokusuotas (ryškus) turėtų būti augalas, o ne spintelė ar dar kas nors už jo
Na, pradžiai tiek. Sėkmės
Papildyta:
QUOTE(nila_ks @ 2011 01 03, 15:49)
QUOTE(Lutpede @ 2011 01 03, 15:56)
tai sakyk tiesiai šviesiai, kas nepatinka, o ne užuolankomis.
Mergaitės, gyvenkime draugiškai Nėra čia nei profų nei ne profų. Tiesiog žmonės, kurie nori ir stengiasi kuo gražiau fotografuoti
Niekados nemėgau pyktis ir nesitengiu, ne toks žmogus esu
Rarity, dekui Dar kazkada klausiau apie raudonu geliu fotografavima. Kad dingsta tada ziedlapiu struktura ir gaunasi raudonas blynas. Ten dar kazkada nuotraukas (gal ne taip seniai) ikeliau raudonu geliu. Viena fotografuota su skaitmeniniu mano drauges, kita mano, bet su muiline.
Vis dar kankinuosi nezinodama kaip isgauti tikra raudonu geliu grozi. Gal yra kokie patarimai?
Vis dar kankinuosi nezinodama kaip isgauti tikra raudonu geliu grozi. Gal yra kokie patarimai?
QUOTE(dinazaure @ 2011 01 03, 16:06)
Rarity, dekui Dar kazkada klausiau apie raudonu geliu fotografavima. Kad dingsta tada ziedlapiu struktura ir gaunasi raudonas blynas. Ten dar kazkada nuotraukas (gal ne taip seniai) ikeliau raudonu geliu. Viena fotografuota su skaitmeniniu mano drauges, kita mano, bet su muiline.
Taip gerai?
Galioja tie patys patarimai - šviesa ir nenaudoti blykstės.
Na, dar aišku nežinia kokia ta muilinė
Ech...gerai As tai tik naturalioje aplinkoje fotografuoju, tai nzn koks cia fonas turi buti,,, naturalus ir saule is kurios puses turi sviesti svarbiausia? Girdejau, fotografuojant pries saule, isryskeja visokie ziedlapiu reljefai?
QUOTE(dinazaure @ 2011 01 03, 16:26)
Ech...gerai As tai tik naturalioje aplinkoje fotografuoju, tai nzn koks cia fonas turi buti,,, naturalus ir saule is kurios puses turi sviesti svarbiausia? Girdejau, fotografuojant pries saule, isryskeja visokie ziedlapiu reljefai?
Natūralioje žinoma natūralus, bet reikėtų pažiūrėti, kad koks oranžinis laistytuvas fone nesimėtytų
Geriausia fotografuoti, kai saulės nėra, nes ji išdegina spalvas Prieš saulę fotografuojant daug visokio grožio galima išgauti, bet reikia mokėti
Na va mano pabandymai, tiesą pasakius sunkūs, nes tokį mažą žiedą, su tokiu objektyvu, techniškai neišeina Bet nemėginus, nepabandžius nesužinosi
Taigi
rarity, norėjau jūsų paklausti, ar visad su raw formatu fotografuojat?
Papildyta:
Kiek pamenu jūsų kardelių foto visad nerealios
Taigi
rarity, norėjau jūsų paklausti, ar visad su raw formatu fotografuojat?
Papildyta:
QUOTE(rarity @ 2011 01 03, 16:14)
Taip gerai?
Kiek pamenu jūsų kardelių foto visad nerealios