Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip gražiai nufotografuot augalus?

QUOTE(Edexa @ 2010 10 05, 20:45)
smile.gif ..o tai tik plepalai be įrodymų... cool.gif

nugis ir iš pačios laukiame, ne tik šūksnio Valioooo, bet ir foto mirksiukas.gif smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 10 05, 21:45)
Valiooooo drinks_cheers.gif pagaliau išlindo iš kanapių reikiamas sakinys.... taigi, chebryte, kvieskit pozuot visus krutančius, šokinėjančius, mirksinčius, žydinčius... vienetinius ir paprastus... rodykit, kaip jums juos sekasi sustatyt ant podiumo smile.gif ..o tai tik plepalai be įrodymų... cool.gif

jei reik ir bus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2010 10 05, 14:56)
aš neseniai bandžiau nufotografuot sukulentą

user posted image

Butu gražu, jei ryškumo zonos butu labiau sukomponuotos ir augalo prikolnumas išryškėtų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Crassula: 06 spalio 2010 - 14:57
QUOTE(Crassula @ 2010 10 06, 15:55)
Butu gražu, jei ryškumo zonos butu labiau sukomponuotos ir augalo prikolnumas išryškėtų smile.gif

o galima plačiau apie ryškumo zonos sukomponavimą, kaip jį teisingai sukomponuot. Ar reikėjo prieš lempą jį statyti, tada būtu ryškesnis šešėlis ar kitokiu būdu. 4u.gif
Atsakyti
http://lt.wikipedia....a_(fotografija)
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 10 05, 20:45)
Valiooooo drinks_cheers.gif pagaliau išlindo iš kanapių reikiamas sakinys.... taigi, chebryte, kvieskit pozuot visus krutančius, šokinėjančius, mirksinčius, žydinčius... vienetinius ir paprastus... rodykit, kaip jums juos sekasi sustatyt ant podiumo smile.gif ..o tai tik plepalai be įrodymų... cool.gif

Priežastis (ta pati) šitam "valio" yra ir ankstesnėse žinutėse...
Krutantiems ir šokinėjantiems - kitas skyrelis. O nekrutančių pavyzdžių (gal labiau vis tik variantų?) jei būtumėt atidžiau pažiūrėjus, būtumėt radus ir ankstesnėse žinutėse. Net ir mano ;]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 06 spalio 2010 - 22:51
Šiaip, ką bandžiau pasakyti, kad svarbu pati foto paskirtis, kurią jau fotografuodamas lyg ir turėtum apsibrėžt. Nes tai ko nori ant sienos, paprastose temose kuriose labiau domimasi pačiu augalu gali visai netikt.
Pvz. jei nori tik parodyt ar parduot smidro krūmelį, tokia foto pirkėjui ar tam kuris jo auginimu domisi vargu ar informatyvi, nes nesimato nei krūmelio formos, nei būklės, t.y. jokio bendro vaizdo imho.
Atsakyti
QUOTE(Crassula @ 2010 10 06, 22:40)

dėkui už nuorodą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2010 10 07, 12:32)
dėkui už nuorodą  4u.gif

Aš sergu ta paąia beda.

O ta smidro meninė nuotrauka nelabai meninė... truputi kompozija šlubuoja.
Atsakyti
QUOTE(Crassula @ 2010 10 07, 21:39)
O ta smidro meninė nuotrauka nelabai meninė... truputi kompozija šlubuoja.

O aš ir nesakiau, kad labai meninė ar apskritai meninė. Tesakiau, kad iš pvz. tokios (ir pvz. panašiu principu fotografuotų) apie augalo išvaizdą informacijos labai mažai tegauni. ;]
Šiam skyreliui savo augalus fotografuoju labai paprastai, nei meno nei pribloškiančių kompozicijų jose sau nė nekeliu tikslo ieškot, nes mano tikslas tiesiog kuo aiškiau parodyti patį augaliuką. Ir nemanau, kad pvz. to, toje temoje kurioje rodau nepakanka. Bet jei turėčiau tikslą kabint ant sienos ar rodyti fotoportaluose, taip, labai nepakaktų. Žiūrint kokį tikslą kelies.
Atsakyti
smile.gif+2010 10 08, 12:33-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2010 10 08, 12:33)
O aš ir nesakiau, kad labai meninė ar apskritai meninė. Tesakiau, kad iš pvz. tokios (ir pvz. panašiu principu fotografuotų) apie augalo išvaizdą informacijos labai mažai tegauni. ;]
Šiam skyreliui savo augalus fotografuoju labai paprastai, nei meno nei pribloškiančių kompozicijų jose sau nė nekeliu tikslo ieškot, nes mano tikslas tiesiog kuo aiškiau parodyti patį augaliuką. Ir nemanau, kad pvz. to, toje temoje kurioje rodau nepakanka. Bet jei turėčiau tikslą kabint ant sienos ar rodyti fotoportaluose, taip, labai nepakaktų. Žiūrint kokį tikslą kelies.

aš irgi pradėjau nesuprasti ar gražiai nufotografuoti augalus, tai jau nebereiškia, kad nuotraukoje augalas turi atrodyti natūraliai, nuotrauka techniškai tvarkinga. spalvos išgautos identiškos kaip gamtoje (kas labai sunku)? Ar viskas turi būti per menišką prizmę, nors gal būt net nesuprasi kas tai per augalas?
Man patiko gamtininkų tinklapyje nuotraukos. Natūralios ir kartu gražios
http://www.dantis.tv...6cb19fb8db5637d
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lutpede: 08 spalio 2010 - 13:24
QUOTE(Lutpede @ 2010 10 08, 15:23)
aš irgi  pradėjau nesuprasti ar gražiai nufotografuoti augalus, tai jau nebereiškia, kad nuotraukoje  augalas turi atrodyti natūraliai, nuotrauka  techniškai tvarkinga. spalvos išgautos identiškos kaip gamtoje (kas labai sunku)? Ar viskas turi būti per menišką prizmę, nors gal būt  net  nesuprasi kas tai per  augalas?
Man patiko gamtininkų tinklapyje nuotraukos. Natūralios ir kartu gražios
http://www.dantis.tv...6cb19fb8db5637d

Tikrai labai gražu. Manau, kad dar nuotraukoms žavumo suteikia ju buvimas grupėje , tarp kitu nuotrauku.
O menas mano nuomone ir taip jau menas- pats augalas.
O meniškumas, kai nieks netrukdo žavėtis augalu.
Atsakyti