Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip gražiai nufotografuot augalus?

QUOTE(nila_ks @ 2010 10 05, 14:43)
Laba diena 4u.gif

na ir tema atgijo, šaunu smile.gif
ne įrangoj esmėj, o kiek įspūdžių ir patirties pasisemi iš tokios ekspedicijos, nekiekvienas gali. O tokiems žmonėms pagarba atiduodu.

Va mano pastebėjimai, kai tu fotografuoji ir žinai kokia situacija ir sudėtingumas fotografijos, o tai kai tau rėžia, kad ne tuo kampu pagauta, tai man kaip spjūvis į veidą  blush2.gif Na sutinku, kad tobulėjimui ribų nėra, bet kartais tokie komentarai "užmuša"

Kaip ne technikoje esmė ?
Pbandyk su plyta fotografuoti Ą. Ar kas gausis ?
Beda tik viena, su muiline mažiau mokėti reikia, mažiau taisyklių.
Atsakyti
QUOTE(egis11 @ 2010 10 05, 15:49)
kaktusu neturiu ,bet orchideja is parodos galiu parodyti smile.gif

Vajezau.. nu ir "kampas"... wub.gif va čia tai reik valerijono...
Ir foto dydis geras, kaip tik telpa į mano akių "plionkę" smile.gif
Atsakyti
Na, štai nieko mandra, bet man žiurėti malonu:
http://haworthia.blo...ate-200803.html
Sufokusuota, suryškinta, nieks dėmesio neblaško.
Dar musu katusu skyriuje buna labai gražiu nuotrau.
Atsakyti
QUOTE(Crassula @ 2010 10 05, 16:08)

Tu nevisai teisi. Gali gauti lėktuvą, bet jei jo nemokėsi valdyti nieko nebus. Taip pat ir rimtesnė fototechnika, nors suprantančiam ji turi daugiau galimybių, nesuprantančiam ir neugdančiam įgūdžių ji pati nieko nepadarys. Paprastai gerai gėlių fotografijai tikrai nereikalingas "veidrodis". Beje, iš asmeninės patirties - po dviejų metų kankinimų, mano "muilinė" ėmė išgaut štai tai, pradžioje nieko panašaus "nedarė". O po poros metų išgirdau klausimų kokį objektyvą naudoju...Kokį dar objektyvą. Dabar fotoaparatą pakeičiau, bet esmė vis tiek lieka ta pati - taip, kažkuris aparatas turi daugiau galimybių. Bet stipresnės foto visai laisvai gali būti pas tą kuris išmanydamas fotografuoja mobiliu telefonu ar degtukų dėžute ar čemodanu :]]] , nei pas tą kuris turi superduper profų technikos, bet jos visiškai nevaldo. Taip išmanančio rankose tai bus galingas daiktas, bet išmanymas eina pirma. Vadinamosios "muilinės" gėlių fotografijai tikrai per akis. Tik prisėst ir atidžiai perskaityt instrukciją ir susipažint daugiau su fotoaparatu reikia. Tada ir jos galimybės pradeda po bisk stebinti. O grožio, meno pajautimas jau asmeninė, o ne fotoaparato modelio sąvybė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 05 spalio 2010 - 15:37
QUOTE(egis11 @ 2010 10 05, 16:00)
cia pas tave tik didele pas mane normali tongue.gif  mirksiukas.gif

biggrin.gif

QUOTE(Crassula @ 2010 10 05, 16:08)

aš turėjau minty, kad ne techniką tampyti esmė, o patirtis mirksiukas.gif
Atsakyti
Tik prisėst ir atidžiai perskaityt instrukciją ir susipažint daugiau su fotoaparatu reikia. Tada ir jos galimybės pradeda po bisk stebinti.

drinks_cheers.gif siam forume, esu mates, tikrai labai geru nuotrauku darytu su muiline, tuolab ,kad siuolaikiskos muilines,jau yra tikrai geros ir ja ivaldziu galima tikrai geru fotkiu isspaust,aisku geras veidrodis,uz ziopla fotografa,padaro tikrai daug(zinau pagal save) biggrin.gif
Atsakyti
Egi, ne į temą, bet man jūsų avataras kai ką labai primena. :]]]
Atsakyti
smile.gif+2010 10 05, 17:05-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2010 10 05, 17:05)

o čia tai geras lotuliukas.gif thumbup.gif , dar garsas buvo įjungtas, tai net pašokau biggrin.gif
Atsakyti
smile.gif+2010 10 05, 18:05-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2010 10 05, 18:05)

thumbup.gif
Atsakyti
Aš tai nelabai suprantu nepasitenkinimą. Sakot, kad norit tiesiog išmokti pavaizduoti gėlę - bet čia tam įgūdžių visiškai nereikia. Nustatei auto, pykšt ir turi gėlę.
Bet jei nori gėlę parodyti taip, kad žmogus akimirką sustabdytų žvilgnį, reikia padirbėti.
Rasti gerų kampų su gėlėmis yra labai sunku. Tačiau būtent to, manau, ir reikėtų siekti šitoje temoje.
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2010 10 05, 18:21)
Aš tai nelabai suprantu nepasitenkinimą. Sakot, kad norit tiesiog išmokti pavaizduoti gėlę - bet čia tam įgūdžių visiškai nereikia. Nustatei auto, pykšt ir turi gėlę.

Prie ko čia nepasitenkinimas, kam iš karto "diagnozuot". Tiesiog nevienodai matom ir tiek. Kad kalba ne apie "pykšt" rodo jau pats temos egzistavimas. Aš tenorėjau pasakyt, kad tema ne apie super duper menų darymą, o apie kokybišką nufotografavimą. O kokybiškas nufotografavimas nėra visai tas pats kas "pykšt". Galima gi ir foną ir apšvietimą ir kompoziciją pasižiūrėt ir fotiko nustatymais pasidomėt. "Pykšt" man yra ne tai. Bet kokybiška graži foto ir kilniems apmąstymams įkvepiantys "miAnai" yra ne tas pats. Tiesiog žiūriu kur yra tema, kokiame skyrelyje ir bandau spėti, kad ne aukštieji menai ir pribloškiantis foto efektas jos paskirtis. Kas siekia fotografinių "aukštumų" eina į kitus skyrelius. O čia mano supratimu turėtų būti kiekvienam suprantama info apie tai kaip gražiai ir kokybiškai pateikti rodomo augalo foto. Tai ne tas pats, kas pasakyti, kad nereikia stengtis. Anaiptol.
Ir rasti "gerų kampų" su gėlėmis nėra kažkokia "aukštuma". T.y. ramus ir kantrus pozavimams objektas, kur kas paprastesnis nei lekiantis, šokinėjantis ir apskritai dingstantis. Nei sumirksės, nei sujudės, nei mimiką ne tą "nustatys". :] Tiesiog reikia bandyt ir mokytis, pats objektas tikrai nėra sunkus, o "kampai" ateina su laiku ir įgūdžiais. Ne tik su pradžioj daugiau kenkiančiu, nei padedančiu PS-u. Kai atsiranda pagunda gerai nenufotografavus "taisyt". Galima aišku ir žvaigždučių pridėt ir net drugelių, o bet tačiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 05 spalio 2010 - 19:24
smile.gif+2010 10 05, 19:46-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2010 10 05, 19:46)
O čia mano supratimu turėtų būti kiekvienam suprantama info apie tai kaip gražiai ir kokybiškai pateikti rodomo augalo foto.

Valiooooo drinks_cheers.gif pagaliau išlindo iš kanapių reikiamas sakinys.... taigi, chebryte, kvieskit pozuot visus krutančius, šokinėjančius, mirksinčius, žydinčius... vienetinius ir paprastus... rodykit, kaip jums juos sekasi sustatyt ant podiumo smile.gif ..o tai tik plepalai be įrodymų... cool.gif
Atsakyti