Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip gražiai nufotografuot augalus?

QUOTE(rarity @ 2010 10 05, 11:42)
o tų penkių draugų klausei, ar greitis 90 km/val nėra per mažas?

Labai keistas požiūris sakyčiau.
Sėkmės fotografuojant  4u.gif

Kaip ne kartą rašiau, gražiausios foto, kurios "neišdegintos" (atsiprašau, terminų nežinau). Jūsų foto skirtos meninei parodai first.gif , bet kartais norisi matyti augalus (apie gamtos vaizdus nekalbu) tikrų spalvų mirksiukas.gif
Bet čia tik mano nuomonė ir nieko nenoriu įžeisti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 10 05, 11:42)

Neįsižeisk. Man svarbi tavo nuomonė, o taip pat ir kitų.
Atsakyti
QUOTE(egis11 @ 2010 10 04, 17:31)
.....as esu megejas ir nesilaikau jokiu taisykliu.....

Nu jei tu tikrai mėgėjas, tai tikrai labai profesionalus, nuotraukos iš koto verčiančios, puikios..

O dėl RARITY pastabų, aš jas savaip supratau. Man atrodo, ji dėl tų vabaliukų kai ką kita turėjo mintyje. Atsiprašau NILA'KS, kad įmesiu jos fotkę, bet maždaug taip įsivaizdavau RARITY pastabėlę:

user posted image

Na gal tikrai reikėjo foną mano vabaliukams pablukinti, labiau išryškinti vabalus, tik tą derėjo iškart su fotiku reguliuot...
Kažkur vienoj fotkėj irgi mačiau tavo, EGI, vabalą. Labai jis man tobulai parodytas, nu bet taip gražiai man dar kažin ar išeis... pabandysiu vis..pati sau..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edexa: 05 spalio 2010 - 09:58
QUOTE(rarity @ 2010 10 02, 13:30)
Padarius su PS neatrodo labai natūraliai wink.gif

Tikrai. Mano akim bereikalinga niekuo tai foto nepadedanti korekcija ;]
O šiaip mano supratimu šios temos pirminis sumanymas buvo, kad žmonės pasimokytų kaip kokybiškai padaryti nuotraukas talpinamas konkrečiame "Floros" skyrelyje. Ne fotomeno kalvę. Gal ir klystu, bet kitaip jos paskirties čia nesuprantu.

QUOTE(egis11 @ 2010 10 02, 20:45)
o taisydama edexos nuotrauka tik sugadinai ja

Pritariu. Be jokių "oponentinių" emocijų, tiesiog taip ir man atrodo.

QUOTE(rarity @ 2010 10 05, 10:42)
Labai keistas požiūris sakyčiau.

Nekeistas. Tiesiog nepataikaujantis. Fotografuot jūs mokat, bet kad ana foto korekcijomis ne pataisyta, o pagadinta, akivaizdu. Ir nereikia klaidos už "taisyklių išmanymą" prakišinėt. Na gal irgi pamokėlė kaip nepersistengt su korekcijom. Gal kam išeis į naudą.

Edexa, nemačiau originalo, bet vaizdas man ne. Gavos purvina foto "su efektu". Pradėt reiktų ne nuo efektų, o nuo paprasto aiškaus fotografavimo. Nuo kompozicijos. Ir tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 05 spalio 2010 - 10:49
QUOTE(rarity @ 2010 10 02, 14:30)
Nuotraukos ir tiek wink.gif Gražios, bet nekabinančios. Nežinau kokia technika fotografuoji - ar turi galimybę keisti diafragmą. Nuotraukose ryšku viskas ir neaišku, ką norėjai akcentuoti. Žvilgsnis klaidžioja.
Labai faina blakių porelė, bet norėtųsi, kad tik jos ir būtų ryškios. Grybuose fokusas kažkur pabėgęs - ryšku viskas ir kartu neryšku niekas.
Dėl fotmato - standartinis nuotraukų formatas yra 3x2 arba 2x3. Kitokį formatą naudoti patartina tik tada, kai žinai dėl ko jį naudoji smile.gif
Tokios pastabos. Tik labai prašau neįsižeisti ir nesupykti - viską sakau vedina kuo geriausių ketinimų. labai noriu, kad nuotraukos šiame forume, taip pat mūsų albumuose būtų kuo gražesnės  4u.gif
Truputį pakoregavau vieną foto. Aišku, geriausia, kad panašus efektas būtų išgautas fotografavimo metu. Padarius su PS neatrodo labai natūraliai wink.gif

user posted image
Ačiū už pasitikėjimą wink.gif

Kad netuščiažodžiaučiau, įdedu ir aš keletą šios dienos foto smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Nei viena neveža lotuliukas.gif
O žinot kodėl- neįdomūs , nuvalkioti vaizdai. Beveik visi šioje temoje augalai ir jų fotografijos man neįdomu. O įdomu buna dviem atvejais- kai yra tave dominantis augalas- tuomet tas augalas turi būti taip nufotografuotas, kad matytusi jo gražumas, tikrumas. Arba tai turi būti grafinę prasmę idomus objektas. Bet vėl gi... ruduo stipriai kankina voratinkliais.
Del pirmosios nuotraukos- po redagavimo -dar blogiau.
Taigi ... neįdomu. Bet arti įdomu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Crassula: 05 spalio 2010 - 10:42
QUOTE(Crassula @ 2010 10 05, 11:30)
Nei viena neveža  lotuliukas.gif
O žinot kodėl- neįdomūs , nuvalkioti vaizdai.

g.gif o tai kur ufonautą sutikt, kad "vežtų"?
Čia mes mokomės, gaunam patarimus ax.gif
Savo kaktusus irgi fotkinam, rodom, nors kažin ar į juos žiūrint valerijono reiktų...

Atsakyti
Visi mes esame labai skirtingi, todėl ne kiekvieną "veža" įdėta foto, bet pasigėrėti gamtos vaizdais visada malonu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 10 05, 12:41)
g.gif o tai kur ufonautą sutikt, kad "vežtų"?
Čia mes mokomės, gaunam patarimus ax.gif
Savo kaktusus irgi fotkinam, rodom, nors kažin ar į juos žiūrint valerijono reiktų...

Va, kai žiuriu į kaktusą- tai matau kaktusą. Tuomet ji matau, kai nuotrauka tvarkinga. Man įdomu, koks augalas. Manau, kai žmogus apie augalus raukia, tai jis ir randa objektų ir fotografavimui,ir žiūrėjimui. Bet ne visus sužavėsi kaktusu fotografijomis.
Del marsiečių radimo... pasirodo, įmanoma. Tame ir yra profo fotografo duona- rasti marsieti. Arba iš objekto - padaryti marsietį.
Dėl mokymosi- tai vat, pasakai kad neveža- ar dėl to žmogus nustoja mokytis?
Gal geriau , klausti, kodėl neveža. Ir reikia pačiam sau į tai atsakyti. Deja....
Papildyta:
QUOTE(egis11 @ 2010 10 04, 18:31)
kad tavo nuotraukos,kaip pradedancios, man asmeniskai tikrai geros ,kad kritikuot reik paciam kazka ismanyt,o siuo atveju as galiu tik pasakyti, ar man patiko ar ne,as esu megejas ir nesilaikau jokiu taisykliu,tuo labiau nelandzioju po forumus, kur nemokantys(dauguma) mokina fotografuoti smile.gif

kekvienas supranta savaip,tas taisykles,matai,kai tu laikais taisykliu, tai galutinis rezultatas,nekoks gaunasi,tai gal geriau, be taisykliu,g.gif  smile.gif  nes kartais  is didelio rasto, galima iseiti is krasto :)tavo taisyta ir Edexos orginalia nuotrauka, ta su vabaliukais,rodziau kokiems penkiems draugams, is ju nei vienas nefotografuoja,bet visi vienbalsiai isrinko ,kaip geresne, Edexos nuotrauka,tai tada,pasakyk kuriems galams man ar dar kazkam reikia laikytis, kazkokiu taisykliu???kurias tu bandai ipirst g.gif

Profai nuo profanų skiriasi tuo, kad taisyklės jų nebevaržo. O vat kitiems tai tikrai taisyklių nereik.
Atsakyti
QUOTE(Crassula @ 2010 10 05, 11:54)
Tame ir yra profo fotografo duona- rasti marsieti. Arba iš objekto - padaryti marsietį.

biggrin.gif nemanyk, kad įsižeidžiau, kaip tik malonu, kai kažkas pastebi tavo klaidas 4u.gif vadinasi kažką darai.... smile.gif o tada jau "veža" kuo geriau tai atlikt. Labai nusiminčiau, jei jokios reakcijos nebūtų..tada blogai jau išties..

Na, marsiečių EGIO, NILA'KS ankstesnėse nuotraukose yra, va, kad man nors pusę tiek... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Crassula @ 2010 10 05, 11:54)
Tame ir yra profo fotografo duona- rasti marsieti. Arba iš objekto - padaryti marsietį.

Tik vargu ar šios temos paskirtis tokia. Profui fotografui daryt ar rast marsietį. Kažkodėl esam "Floros" skyrelyje. Mano supratimu jam kur kas labiau tinka patarimai apie tai kaip aiškiai ir suprantamai nufotografuoti kaktusą, nei visi fotomeniniai "marsai". ;]
Atsakyti
smile.gif+2010 10 05, 12:05-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2010 10 05, 12:05)
Mano supratimu jam kur kas labiau tinka patarimai apie tai kaip aiškiai ir suprantamai nufotografuoti kaktusą,

Pritariu. Tai ir ieškau gero "kampo" gamtos, savo mylimų kaktusų, vabalų gražiai figūrai parodyti... Iki aukštų meninių darbų, kosmoso ir ufonautų neprieisiu ir norėdama smile.gif

Pritariu ir RARITY, kad mano tie vabalai "paskęsta" lapuose, reiktų vabaliokus labiau ištraukt į dienos šviesą.. aš ir norėjau parodyti jų spalvų raštus... suprantu, bet va, nemoku sureguliuot reikalo..

Labai ačiū visiems už pastabas, nuomones, jos visos tikrai geros ir vertingos 4u.gif Jei būtų nesunku, paprašyčiau mūsų mėgėjiškų profų parodyti, kaip turi atrodyti gražiai nufotkintas kaktusas... 4u.gif
Atsakyti
Mačiau toki žmogu , kuris vabalus fotkijo- ejo vienas į kalnus, net ėdalo nesinešė, su blico prožektoriumi po pieva braidžiojo. Jis tam net LAIKO turėjo. O aš iš paskos vaikų ėjau, kupra tisiau, ir dar rankos drebėjo, ir kojos... Ar dar dusdamas gali suspėti paskui drugelį ?
O apie įranga iš vis tyliu.
Atsakyti