Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip gražiai nufotografuot augalus?

QUOTE(nila_ks @ 2010 08 11, 19:56)
Gražus kardelis  smile.gif
Principas kaip ir aiškus, tik va klausimas iškilo  ax.gif f mažumas čia nuo objektyvo priklauso, nes pas mane mažiausiai rodo f 3.5

Taip, nuo objektyvo. Pas tave kit'inis tamsus objektyvas. Mokytis viskas OK, bet vėliau manau norėsi šviesesnio. Beje, Canono 50'tuką f 1.8 galima nupirkti už 300 Lt
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2010 08 11, 09:24)
patiko visi egio kadrai  thumbup.gif

aciu mirksiukas.gif
Egi man labiausiai patiko paskutinis kadras

man irgi jis patinka smile.gif

Kodėl reikia daryti f didesnį, jei nori siauros ryškumo zonos?

siauros nereik,bet jei paziureti i tavo nuotrauka,tai ji nera siauro ryskumo zona,mano protu sioj nuotraukoj,turejo buti beveik visas ziedas ryskus,o pas tave gavosi tik viduriukas,del to as ir pasiuliau naudoti didesni truputi f smile.gif
user posted image
ISO kelti nematau prasmės jei leidžia sąlygos. Kuo mažesnis ISO, tuo mažiau triukšmo. Pvz. tavo fotkėse kai kur lenda triukšmas

viskas teisingai,kuo didesnis iso, tuo daugiau triuksmo,bet ziurint i kita puse,kas liecia mane, as fotografuoju is rankos ir tam kad maziau isplauktu vaizdas sukeliu iso,kas del triuksmo viska atperka,nuotraukos ryskumas ir tas mazas triuksmelis nueina i antra plana smile.gif teoriskai tu viska sakai thumbup.gif , bet praktikoj viskas truputi kitaip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 08 11, 21:01)
Taip, nuo objektyvo. Pas tave kit'inis tamsus objektyvas. Mokytis viskas OK, bet vėliau manau norėsi šviesesnio. Beje, Canono 50'tuką f 1.8 galima nupirkti už 300 Lt

Oho, kažkaip nereali kaina g.gif Ko gero ne naujas g.gif

Tai jau noriu poros dalykų thumbup.gif : stovo ir objektyvo kito blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2010 08 11, 22:16)
Oho, kažkaip nereali kaina  g.gif Ko gero ne naujas g.gif

Tai jau noriu poros dalykų  thumbup.gif : stovo ir objektyvo kito  blush2.gif

Stovas pirmiau reikalingas, o objektyvą aš neskubėčiau pirkti. Pirma išmokčiau su šituo, o jau paskui pati nuspresit kokio jums reikia.
Atsakyti
QUOTE(egis11 @ 2010 08 11, 20:06)
1. siauros nereik,bet jei paziureti i tavo nuotrauka,tai ji nera siauro ryskumo zona,mano protu sioj nuotraukoj,turejo buti beveik visas ziedas ryskus,o pas tave gavosi tik viduriukas,del to as ir pasiuliau naudoti didesni truputi f smile.gif 

2. viskas teisingai,kuo didesnis iso, tuo daugiau triuksmo,bet ziurint i kita puse,kas liecia mane, as fotografuoju is rankos ir tam kad maziau isplauktu vaizdas sukeliu iso,kas del triuksmo viska atperka,nuotraukos ryskumas ir tas mazas triuksmelis nueina i antra plana smile.gif teoriskai tu viska sakai  thumbup.gif , bet praktikoj viskas truputi kitaip smile.gif

1. Nufotografau būtent taip, kaip norėjau, šiuo atveju tikrai nereikėjo kitaip smile.gif
2. Na, aš ir teoriškai ir praktiškai siekiu nuotraukos kokybės - niekada nekeliu ISO, jei to nereikalauja sąlygos, taip pat ten kur reikia ryškumo visada fotografuoju su stovu 4u.gif

Dar labai daug mokytis reikia, kad išgauti idealų ryškumą be jokio triukšmo , bet kada nors išmoksiu wink.gif

QUOTE(nila_ks @ 2010 08 11, 20:16)
Oho, kažkaip nereali kaina  g.gif Ko gero ne naujas g.gif

Tai jau noriu poros dalykų  thumbup.gif : stovo ir objektyvo kito  blush2.gif

Kaina reali. Objektyvas naujas, tik ne iš parduotuvės. Beje, jie ir parduotuvėje apie 400 Lt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2010 08 11, 22:10)
Stovas pirmiau reikalingas, o objektyvą aš neskubėčiau pirkti. Pirma išmokčiau  su šituo, o jau paskui pati nuspresit kokio jums reikia.

Tai, kad tik norėčiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2010 08 11, 23:15)
Tai, kad tik norėčiau  blush2.gif

Kaip sakoma norėti nedraudžiama smile.gif
rarity tai, kad jūsų visos nuotraukos puikios thumbup.gif , o mokinamės iki tol, kol kojas užverčiam ir kaip liaudis sako visvien kvaili mirštam biggrin.gif (čia juokais)
O kas liečia vartotojo instrukcija 550d, tai tikrai ten jos nera, bet jei šis modelis dar naujas -atsiras ta instrukcija LT
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lutpede: 11 rugpjūčio 2010 - 21:25
QUOTE(Lutpede @ 2010 08 11, 21:23)
Kaip sakoma norėti nedraudžiama  smile.gif
rarity tai, kad jūsų  visos nuotraukos puikios  thumbup.gif , o mokinamės iki tol, kol kojas užverčiam ir kaip liaudis sako visvien kvaili mirštam  biggrin.gif  (čia juokais)
O kas liečia  vartotojo instrukcija  550d, tai tikrai ten jos nera, bet jei  šis modelis dar naujas -atsiras ta instrukcija LT

Oi ačiū, bet iki puikumo man kaip iki mėnulio biggrin.gif Tiesiog labai intensyviai mokausi smile.gif
Beje, labai neblogų stovų galima rasti sendaikčių turguose už kokį 100 Lt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 08 11, 22:41)
Oi ačiū, bet iki puikumo man kaip iki mėnulio biggrin.gif Tiesiog labai intensyviai mokausi smile.gif
Beje, labai neblogų stovų galima rasti sendaikčių turguose už kokį 100 Lt smile.gif

Chm, sakai, reiks Klaipėdoj kur pasižiūrėt, o gal kas turės smile.gif
Atsakyti
1. Nufotografau būtent taip, kaip norėjau, šiuo atveju tikrai nereikėjo kitaip 
2. Na, aš ir teoriškai ir praktiškai siekiu nuotraukos kokybės - niekada nekeliu ISO, jei to nereikalauja sąlygos, taip pat ten kur reikia ryškumo visada fotografuoju su stovu 

visi to siekia,tik kekvienas pasirenka savo kelia,man asmeniskai tampytis stova,kazkaip noro ner,geriau 50 ikalt ,kad rankos nedrebetu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(egis11 @ 2010 08 12, 16:00)
visi to siekia,tik kekvienas pasirenka savo kelia,man asmeniskai tampytis stova,kazkaip noro ner,geriau 50 ikalt ,kad rankos nedrebetu smile.gif

lotuliukas.gif teisingai, kiekvienam savo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(egis11 @ 2010 08 12, 17:00)
geriau 50 ikalt ,kad rankos nedrebetu smile.gif

Taip galima ir nusigerti, jei dažnai fotografuoji lotuliukas.gif
Atsakyti