QUOTE(nila_ks @ 2010 08 11, 10:36)
Si karta fotografavau su kazkokiu A-DEP, ISO 100
Norejau naudoti macro (gelyte), bet man viskas auto nusistato, negaliu pakeisti nei ISO, nei F. Stovo deja neturiu
Forume viena karta dalyvavau, pirmus ND buvau atlikus, o toliau kazkaip nezinau, gal nesuprantu ka reikia toliau daryti
Fotografavau jpg, nes raw fotografuojant ir norint cia ikelti turiu paversti i jpg, pastebejau, kad kokybe prastesne vistiek gaunasi verciant, tai apsistojau ties jpg.
O fokusavimo taskas, tai kur ekranelyje matosi? I ji nelabai kreipiu demesio, fokusuoju kur man reikia, jauciu neteisingai darau
Pas jus matosi raiska gera
, o man nesigauna
Papildyta:
Norisi iskart isgaut gera kadra, pakoreguot visados galima, jauciu dauguma koreguoja ar ne taip ? O jus savo kadrus ar koregavot, ar jum iskart taip gavos
Jum pataisius daug geresne foto
Macro pas mane nėra, tai nežinau, ką su juo veikt
Jei namų darbus atlikai, tai dėk fotkes, komentuok, klausyk pati kritikos
Pradžiai tikrai nebūtina fotografuoti raw, nes tada gauni visiškai "žalią" kadrą, kurį apdirbti turi pati, o jpg ptas fotoaparatas sutvarko
Fukusavimo taškas tas, kuris matosi ekranėlyje
Nesuprantu, kaip gali sufokusuoti nereipdama į jį dėmesio
juk būtent jis ir nurodo, kuri vieta fokusuojama (jei naudoji auto fokusą, o ne rankinį)
Aš fotografuoju raw režimu, tai tikrai visus kadrus koreguoju. Ir koreguoju labai įvairiai - kartais tik vos vos kokį spalvų balansą ar WB, o kartais ir labai daug - priklauso nuo to, ko noriu iš nuotraukos.
O taviškę kaip sakiau, tik paryškinau