Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip gražiai nufotografuot augalus?

QUOTE(Saddiqah @ 2010 08 10, 17:20)
Tai kad pažiūrėjus exif nebe tokia čia ir muilinė... ax.gif Labiau tarpinis variantas tarp muilinių ir profesionalių aparatų... Su tikra muiline tu nei f, nei išlaikymo nelabai pareguliuosi...

Įprasta muilinėmis vadinti visus neveidrodinius fotoaparatus smile.gif
Atsakyti
kad netuščiažodžiaučiau atėjusi, įdedu keletą savo nuotraukų

Fotoaparatas Canon 40D, objektyvas 100 mm f 2,8 macro. Fotografuoju dažniausiai M režimu

pabandyk fotografuoti AV rezime ir F daryk didesni ,bet daugiau 11 nereikia,iso gali drasiai 400 statyti tavo komplektas tai leidzia smile.gif
cia mano fotke daryta su 100mm macro ir fotografuotas jurinis akvariumas,kuri fotografuoti yra be galo sunku,del apsvietimo smile.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 08 10, 16:09)
Sveiki, senokai buvau užsukusi. Džiugu matyti, kad ši temutė gyvuoja, kad dedate nuotraukas, tobulėjate. Aš taip pat stengiuosi mokytis. Ne visada viskas gerai gaunasi, bet...
Kodėl reikia naudoti ekspozicijos koregavimą? Av režimas yra diafragmos pirmumo režimas. Nusistatai norimą diafragmą - tavo atveju tai F9 - nežinau kodėl tokią pasirinkai  rolleyes.gif  Priklauso nuo to, ką ir kaip nori išgauti nuotraukoje - aš renkuosi nuo 1,8 iki 22 smile.gif  ISO gero apšvietimo sąlygomis aš paprastai renkuosi 100, nes renkantis didesnį yra didesnė galimybė gauti nekokybišką foto. Išlaikymą parenka pats fotoaparatas.
Fotografuoti geriausia su stovu arba kur nors padėjus fotoaparatą.

Labai patiko jusu kadrai, siuo metu esu perdegus. Nervas ima, kad nemoku normaliai sureguliuoti parametru, nes kuo daugiau reguliuoju, tuo didesnis s... gaunas. Pyktis ima, kad nezinau kaip taisingai viska pritaikyti, bet laikas parodys, nevisada juk nesigaus, ismoksiu smile.gif

Egi man labiausiai patiko paskutinis kadras smile.gif
Atsakyti
QUOTE(egis11 @ 2010 08 10, 20:32)
pabandyk fotografuoti AV rezime ir F daryk didesni ,bet daugiau 11 nereikia,iso gali drasiai 400 statyti tavo komplektas tai leidzia smile.gif

Av režime ne visada gali gauti rezultatą kokio nori smile.gif
Kodėl reikia daryti f didesnį, jei nori siauros ryškumo zonos? F reikia įvairaus ir 1.8 ir 22 ir dar daugiau wink.gif priklauso nuo to, ką fotografuoji ir kokio rezultato tikiesi. ISO kelti nematau prasmės jei leidžia sąlygos. Kuo mažesnis ISO, tuo mažiau triukšmo. Pvz. tavo fotkėse kai kur lenda triukšmas smile.gif

nila_ks, pirmiausia perskaityk fotiko instrukciją wink.gif paskui ieškok info - skaityk, žiūrėk galerijas (flickr'e pvz. ir kitur) pažiūrėk, kokie parametrai prie tau patinkančių foto, bandyk taikyti pati. Jei turi kažkokių konkrečių klausimų - klausk wink.gif
Atsakyti
patiko visi egio kadrai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 08 11, 00:00)
nila_ks, pirmiausia perskaityk fotiko instrukciją wink.gif paskui ieškok info - skaityk, žiūrėk galerijas (flickr'e pvz. ir kitur) pažiūrėk, kokie parametrai prie tau patinkančių foto, bandyk taikyti pati. Jei turi kažkokių konkrečių klausimų - klausk wink.gif

Tai, kad instrukcija tik anglu kalba, reiks zingsniuot iki Topo Centro, kad duotu isversta, nes pagal LR istatymus jie neturi teises pardavinet prekiu be vertimo ax.gif
Kuo toliau fotkinu, toks jausmas tuo labiau isplaukusios nuotraukos gaunasi arba akis astresne darosi ir matosi visokie negerumai biggrin.gif Klausimas - kaip reikia isgauti, kad foto butu ryski? Ne spalvu gama, o kontrasto, jei supratote ka noriu paklausti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2010 08 11, 08:55)
Tai, kad instrukcija tik anglu kalba, reiks zingsniuot iki Topo Centro, kad duotu isversta, nes pagal LR istatymus jie neturi teises pardavinet prekiu be vertimo  ax.gif
Kuo toliau fotkinu, toks jausmas tuo labiau isplaukusios nuotraukos gaunasi arba akis astresne darosi ir matosi visokie negerumai biggrin.gif Klausimas -  kaip reikia isgauti, kad foto butu ryski? Ne spalvu gama, o kontrasto, jei supratote ka noriu paklausti  blush2.gif

Koks fotoaparatas pas tave?
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 08 11, 10:01)
Koks fotoaparatas  pas tave?

Canon EOS 550D, 18-135mm
Papildyta:
Ka tik iskepti kadrai, nieko nekeiciau

user posted image

user posted image

Ka ne taip darau?
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2010 08 11, 09:46)
Canon EOS 550D, 18-135mm

Hmmm, 500D tai kažkur mačiau, o 550D per naujas, nerandu dar internete wink.gif
O tu šioje temoje nedalyvauji? http://www.supermama...?...1489&st=192 Pradėti mokytis ten labai gerai.

Mano šio ryto žydėjimas smile.gif

f25, ISO 100 smile.gif
user posted image

user posted image

Papildyta:
QUOTE(nila_ks @ 2010 08 11, 09:57)
Canon EOS 550D, 18-135mm
Papildyta:
Ka tik iskepti kadrai, nieko nekeiciau

Ka ne taip darau?

Kokiu formatu fotografuoji? jpg? parašyk konkrečius nustatymus. o dar geriau - atsiųsk man originalius failus wink.gif
Kokiu (kuriuo) fokusavimo tašku fokusuoji?

Viena iš problemų - gan ilgas išlaikymas 1/15 s. Iš rankos labai sunku gerai nufotografuoti. Fotografuok su stovu, o jei neturi, tai padėk fotoaparatą, kad nejudėtų ir pabandyk fotografuoti su delsikliu.
Gali padidinti ISO, tada sutrumpės išlaikymas.
Čia viską pasakoju, jei fotografuoji Av režimu

O šiaip tai nematau aš čia didelio ryškumo trūkumo bigsmile.gif Gražūs kadrai
Truputėlį pakoregavau vieną (tikiuosi nesupyksi blush2.gif ) beveik nieko nedariau - tik vos paryškinau wink.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rarity: 11 rugpjūčio 2010 - 10:29
QUOTE(rarity @ 2010 08 11, 11:18)
Hmmm, 500D tai kažkur mačiau, o 550D per naujas, nerandu dar internete wink.gif
O tu šioje temoje nedalyvauji?  http://www.supermama...?...1489&st=192 Pradėti mokytis ten labai gerai.

Mano šio ryto žydėjimas smile.gif

Kokiu formatu fotografuoji? jpg? parašyk konkrečius nustatymus. o dar geriau - atsiųsk man originalius failus wink.gif
Kokiu (kuriuo) fokusavimo tašku fokusuoji?

Viena iš problemų - gan ilgas išlaikymas 1/15 s. Iš rankos labai sunku gerai nufotografuoti. Fotografuok su stovu, o jei neturi, tai padėk fotoaparatą, kad nejudėtų ir pabandyk fotografuoti su delsikliu.
Gali padidinti ISO, tada sutrumpės išlaikymas.
Čia viską pasakoju, jei fotografuoji Av režimu

Si karta fotografavau su kazkokiu A-DEP, ISO 100

Norejau naudoti macro (gelyte), bet man viskas auto nusistato, negaliu pakeisti nei ISO, nei F. Stovo deja neturiu verysad.gif

Forume viena karta dalyvavau, pirmus ND buvau atlikus, o toliau kazkaip nezinau, gal nesuprantu ka reikia toliau daryti doh.gif
Fotografavau jpg, nes raw fotografuojant ir norint cia ikelti turiu paversti i jpg, pastebejau, kad kokybe prastesne vistiek gaunasi verciant, tai apsistojau ties jpg.
O fokusavimo taskas, tai kur ekranelyje matosi? I ji nelabai kreipiu demesio, fokusuoju kur man reikia, jauciu neteisingai darau unsure.gif

Pas jus matosi raiska gera smile.gif , o man nesigauna verysad.gif
Papildyta:
Norisi iskart isgaut gera kadra, pakoreguot visados galima, jauciu dauguma koreguoja ar ne taip ? O jus savo kadrus ar koregavot, ar jum iskart taip gavos smile.gif Jum pataisius daug geresne foto thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nila_ks: 11 rugpjūčio 2010 - 10:37
QUOTE(nila_ks @ 2010 08 11, 10:36)
Si karta fotografavau su kazkokiu A-DEP, ISO 100

Norejau naudoti macro (gelyte), bet man viskas auto nusistato, negaliu pakeisti nei ISO, nei F. Stovo deja neturiu verysad.gif

Forume viena karta dalyvavau, pirmus ND buvau atlikus, o toliau kazkaip nezinau, gal nesuprantu ka reikia toliau daryti  doh.gif
Fotografavau jpg, nes raw fotografuojant ir norint cia ikelti turiu paversti i jpg, pastebejau, kad kokybe prastesne vistiek gaunasi verciant, tai apsistojau ties jpg.
O fokusavimo taskas, tai kur ekranelyje matosi? I ji nelabai kreipiu demesio, fokusuoju kur man reikia, jauciu neteisingai darau  unsure.gif

Pas jus matosi raiska gera  smile.gif , o man nesigauna  verysad.gif
Papildyta:
Norisi iskart isgaut gera kadra, pakoreguot visados galima, jauciu dauguma koreguoja ar ne taip ? O jus savo kadrus ar koregavot, ar jum iskart taip gavos  smile.gif Jum pataisius daug geresne foto  thumbup.gif

Macro pas mane nėra, tai nežinau, ką su juo veikt wink.gif
Jei namų darbus atlikai, tai dėk fotkes, komentuok, klausyk pati kritikos wink.gif
Pradžiai tikrai nebūtina fotografuoti raw, nes tada gauni visiškai "žalią" kadrą, kurį apdirbti turi pati, o jpg ptas fotoaparatas sutvarko smile.gif
Fukusavimo taškas tas, kuris matosi ekranėlyje smile.gif Nesuprantu, kaip gali sufokusuoti nereipdama į jį dėmesio blush2.gif juk būtent jis ir nurodo, kuri vieta fokusuojama (jei naudoji auto fokusą, o ne rankinį)
Aš fotografuoju raw režimu, tai tikrai visus kadrus koreguoju. Ir koreguoju labai įvairiai - kartais tik vos vos kokį spalvų balansą ar WB, o kartais ir labai daug - priklauso nuo to, ko noriu iš nuotraukos.
O taviškę kaip sakiau, tik paryškinau wink.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 08 11, 11:43)
Macro pas mane nėra, tai nežinau, ką su juo veikt wink.gif
Jei namų darbus atlikai, tai dėk fotkes, komentuok, klausyk pati kritikos wink.gif
Pradžiai tikrai nebūtina fotografuoti raw, nes tada gauni visiškai "žalią" kadrą, kurį apdirbti turi pati, o jpg ptas fotoaparatas sutvarko smile.gif
Fukusavimo taškas tas, kuris matosi ekranėlyje smile.gif Nesuprantu, kaip gali sufokusuoti nereipdama į jį dėmesio  blush2.gif  juk būtent jis ir nurodo, kuri vieta fokusuojama (jei naudoji auto fokusą, o ne rankinį)
Aš fotografuoju raw režimu, tai tikrai visus kadrus koreguoju. Ir koreguoju labai įvairiai - kartais tik vos vos kokį spalvų balansą ar WB, o kartais ir labai daug - priklauso nuo to, ko noriu iš nuotraukos.
O taviškę kaip sakiau, tik paryškinau wink.gif

O tai su kokia f-ja fotografuoji?
Namu darbus jau buvau idejusi, sake gerai smile.gif
Na del fokusavimo aisku, bet dazniasiai ziuriu i bendra vaizda, reiks priprast ziureti ir ka sufokusuoji. pastebejau, kai greitai fotografuoji, nori daug viska pagaut, tada snipstas gaunas, reikia viena, bet gera ax.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti