Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip gražiai nufotografuot augalus?

QUOTE(nila_ks @ 2010 07 30, 12:59)
Man visi ziedai yra grazus, negraziu geliu nera  biggrin.gif

Čia irgi tiesa, bet... Aš dar jaučiuos tokia pradinuko lygyj, man dar labai daug foto apskritai gaunasi susilieję doh.gif

Beje, o kaip jūs padarot juodą foną? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 07 30, 13:03)
Čia irgi tiesa, bet... Aš dar jaučiuos tokia pradinuko lygyj, man dar labai daug foto apskritai gaunasi susilieję  doh.gif

Beje, o kaip jūs padarot juodą foną?  ax.gif

Na jau cia paciame fotoaparate sureguliuoju ir dar su programa patamsinu, kad gautus pilnai juodas.
Atsakyti
Taip ir galvojau - arba mano fotoaparate tas neįmanoma arba aš nemoku... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 07 30, 13:23)
Taip ir galvojau - arba mano fotoaparate tas neįmanoma arba aš nemoku...  blush2.gif

Na, o yra pas tave funkcija AV ?
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2010 07 30, 13:25)
Na, o yra pas tave funkcija AV ?

turbūt yra ax.gif
Ten ant ratuko, kur automatinis fokusavimas, toioau filmavimas, P, Tv, Av, M ir t.t.
Šitas?
O ką nustatyt reikia, nes tik ant jo pasukus, tai niekas nepasikeičia...
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 07 30, 13:33)
turbūt yra  ax.gif
Ten ant ratuko, kur automatinis fokusavimas, toioau filmavimas, P, Tv, Av, M ir t.t.
Šitas?
O ką nustatyt reikia, nes tik ant jo pasukus, tai niekas nepasikeičia...

Nustatai f-ja AV, ir ieskok ant pacio aparato + ir - zenklus, ten reguliuoujasi -2..1..0..1..+2, kur minusas tamsiau gaunasi, kur + sviesiau. ISO as bent jau turiu 400. o F9. Reguliuok - arba + ir pamatysi skirtuma, kai fotografuoji koki objekta. Pamegink, viska turi tik reikia zinoti ka turi mirksiukas.gif
Atsakyti
Supratau. Dabar neturiu kaip pabandyt... Bet artimiausiu metu išbandysiu ir pasirodysiu. Ačiū už pagalbą doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 07 30, 13:49)
Supratau. Dabar neturiu kaip pabandyt... Bet artimiausiu metu išbandysiu ir pasirodysiu. Ačiū už pagalbą  doh.gif

Tai gali bele ka nufotkinti, suprasi esme mirksiukas.gif
Atsakyti
jau pabandžiau, tik pasirodyt negaliu... Bet pas mane iki juodos toli grąžu, net ant -2 tik truputėlį tamsiau... Kai nuvažiuosiu į kaimą išbandysiu lauke... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 07 30, 13:56)
jau pabandžiau, tik pasirodyt negaliu... Bet pas mane iki juodos toli grąžu, net ant -2 tik truputėlį tamsiau... Kai nuvažiuosiu į kaimą išbandysiu lauke...  ax.gif

Bandyk su balta gele smile.gif
Atsakyti
Sveiki, senokai buvau užsukusi. Džiugu matyti, kad ši temutė gyvuoja, kad dedate nuotraukas, tobulėjate. Aš taip pat stengiuosi mokytis. Ne visada viskas gerai gaunasi, bet...
QUOTE(nila_ks @ 2010 07 30, 12:47)
Nustatai f-ja AV, ir ieskok ant pacio aparato + ir - zenklus, ten reguliuoujasi -2..1..0..1..+2, kur minusas tamsiau gaunasi, kur + sviesiau. ISO as bent jau turiu 400. o F9. Reguliuok - arba + ir pamatysi skirtuma, kai fotografuoji koki objekta. Pamegink, viska turi tik reikia zinoti ka turi  mirksiukas.gif

Kodėl reikia naudoti ekspozicijos koregavimą? Av režimas yra diafragmos pirmumo režimas. Nusistatai norimą diafragmą - tavo atveju tai F9 - nežinau kodėl tokią pasirinkai rolleyes.gif Priklauso nuo to, ką ir kaip nori išgauti nuotraukoje - aš renkuosi nuo 1,8 iki 22 smile.gif ISO gero apšvietimo sąlygomis aš paprastai renkuosi 100, nes renkantis didesnį yra didesnė galimybė gauti nekokybišką foto. Išlaikymą parenka pats fotoaparatas.
Fotografuoti geriausia su stovu arba kur nors padėjus fotoaparatą.

Beje, apie muilines. Čia buvo išsakyta labai kategoriška nuomonė, kad su muiline negalima padaryti gerų foto. Kategoriškai su tuo nesutinku. Pažiūrėkite į šios fotografės su muiline darytas nuotraukas http://www.efoto.lt/node/402732

na ir , kad netuščiažodžiaučiau atėjusi, įdedu keletą savo nuotraukų

Fotoaparatas Canon 40D, objektyvas 100 mm f 2,8 macro. Fotografuoju dažniausiai M režimu

f 2,8, ISO 100, 1/1000 s
user posted image

f 2,8, ISO 200, 1/500 s
user posted image

f 3,2, ISO 100, 1/500 s
user posted image

f 6,3, ISO 100, 1/15 s
user posted image

f 8, ISO 320, 1/20 s
user posted image

f 2,8 ISO 320 1/30 s
user posted image

Kaip matote paskutinėse dviejose nuotraukose yra gan didelis f skirtumas. Tą dariau siekdama skirtin go rezultato. Ten kur f8 - gan didelė ryškumo zona ir visas žiedas ryškus, bet fotografuota iš arti, tai fonas išplaukęs. Antru atveju f 2,8 - ryškumo zona maža.

Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 08 10, 14:09)

Beje, apie muilines. Čia buvo išsakyta labai kategoriška nuomonė, kad su muiline negalima padaryti gerų foto. Kategoriškai su tuo nesutinku. Pažiūrėkite į šios fotografės su muiline darytas nuotraukas http://www.efoto.lt/node/402732

Tai kad pažiūrėjus exif nebe tokia čia ir muilinė... ax.gif Labiau tarpinis variantas tarp muilinių ir profesionalių aparatų... Su tikra muiline tu nei f, nei išlaikymo nelabai pareguliuosi...
Atsakyti