Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip gražiai nufotografuot augalus?

QUOTE(diasaja @ 2010 01 31, 20:04)
šakių rajonas, iš kiemo Rusiją matau blink.gif
Dėl foto-domina kaip padarai taip gražiai? gal foną galima pačiai užsidėti?

Atsakau čia, nes anoje temoje pasimes atsakymas smile.gif

Foną uždėti galima su photoshop'u, bet aš stengiuosi kuo mažiau apdirbti nuotraukas, tai pasidarau foną iš karto tokį, kokio noriu. Juodas fonas - juoda medžiaga (kol kas naudojamas mano sijonas blush2.gif ). Baltas - siena arba balta medžiaga. Labai svarbu apšvietimas - geriausia natūralus. Dėl to gėliuką statau per kokį 1 nuo lango. Už gėlės kabinu foną. Aš būnu tarp lango ir gėlės. Fotografuoju prie pietinio lango po pietų, kad nebūtų tiesioginės saulės. Tai tiek pradžiai.
Atsakyti
Pasirodysiu ir as su savo gelytem, bei augaliukais 4u.gif

Botanikos sode rasta kompozicija ax.gif
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Pakoreguota
user posted image

user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Koxamte: 13 vasario 2010 - 17:15
QUOTE(Evaja @ 2009 09 29, 13:44)
kazin ar pades patarimai,jei fotoaparatas -muiline smile.gifsmile.gifsmile.gif

o uz tema tikrai aciu-pravers wink.gif

Galima ir su muiline,bet reimia naudoti štayvą.
Papildyta:
QUOTE(Koxamte @ 2010 02 13, 18:10)
Pasirodysiu ir as su savo gelytem, bei augaliukais  4u.gif

Botanikos sode rasta kompozicija  ax.gif
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Pakoreguota
user posted image

user posted image
user posted image

Nuostadu.Itin paskutinė!
Atsakyti
labai grazios nuotraukos, iskart kilo klausimas , ar visos fotkinat na kaip cia pasakius su "gerais" foto aparatais? ar netgi ir su prastesniais gaunasi tokios nuostabios nuotraukos, ir ryskios ir t.t.
Atsakyti
kaip aš bandžiau pagauti gamtą...

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2010 05 11, 11:47)
kaip aš bandžiau pagauti gamtą...

Nelabai jums pavyko. Centrinės kompozicijos, prastas baltos spalvos balansas, kai kur fokuso nėra. Kompozicijos irgi standartinės. Ieškokit įdomesnių kampų fotografuojant smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2010 05 11, 18:33)
Nelabai jums pavyko. Centrinės kompozicijos, prastas baltos spalvos balansas, kai kur fokuso nėra. Kompozicijos irgi standartinės. Ieškokit įdomesnių kampų fotografuojant  smile.gif

pvz paskutinėse dvejose foto personažai nelauks, kol surasiu įdomesnį kampą laugh.gif pelargonijos nuotrauka - tik šitoje vienintelėje man pavyko pagauti tikrą spalvą, kad ir kiek ir kaip fotkinau... pirmą ir trečią foto būtent taip ir norėjau matyt smile.gif smėlio lyg ir kitaip nenufotkisi mastau.gif sutinku dirbti ties antra ir ketvirta mirksiukas.gif

tema - kaip gražiai nufotografuoti augalus... man gražu, o jums? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 11 gegužės 2010 - 20:25
QUOTE(zuzla @ 2010 05 11, 20:11)
pvz paskutinėse dvejose foto personažai nelauks, kol surasiu įdomesnį kampą laugh.gif pelargonijos nuotrauka - tik šitoje vienintelėje man pavyko pagauti tikrą spalvą, kad ir kiek ir kaip fotkinau... pirmą ir trečią foto būtent taip ir norėjau matyt smile.gif smėlio lyg ir kitaip nenufotkisi mastau.gif sutinku dirbti ties antra ir ketvirta mirksiukas.gif

tema - kaip gražiai nufotografuoti augalus... man gražu, o jums? smile.gif

Aš tik išsakau savo nuomonę smile.gif
Į klausimą ar gražu - man ne smile.gif Bet kitiems galbūt. Grožis individualiai suprantamas.
1 foto. centrinė kompozicija;
2 foto, blaško apačia, reikėjo palikti tik juodą foną geriau;
3 foto. nėra fokuso;
4 foto. nuotrauka "griuva", horizontas netiesus.
5 foto. paprasta, centrinė smile.gif
6 foto. makro ir tiek smile.gif
7 foto. jei siekėt pavaizduoti paukštį, tai jo čia absoliučiai nesimato. Akis krinta tik į kairėje esantį ir nukirptą inkilą. Erdvės trūksta.
8 foto. gražiausia. tik kirpti reikėtų paliekant mažiau kairėje ir daugiau dešinėje, kad kiek judėjimo vaizdą sukurtų smile.gif

Nepriimk asmeniškai tik biggrin.gif Jei jau pradėjai vardint ką ir kaip matai ar norėjai matyti, tai parašiau, kas ir kaip matosi smile.gif Man.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cinside: 11 gegužės 2010 - 20:32
QUOTE(Cinside @ 2010 05 11, 21:31)
Nepriimk asmeniškai tik  biggrin.gif Jei jau pradėjai vardint ką ir kaip matai ar norėjai matyti, tai parašiau, kas ir kaip matosi  smile.gif  Man.

kaip nepriimt asmeniškai, kai čia mano nuotraukos? biggrin.gif viskas gerai, juk žinojau, kad bus komentuojamos mirksiukas.gif tik įdomios ir kitos nuomonės smile.gif
Atsakyti
taip sakant mano macro ir narcizai.. smile.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kalinka2006: 17 gegužės 2010 - 17:34
QUOTE(Cinside @ 2010 05 11, 22:31)
Aš tik išsakau savo nuomonę  smile.gif
Į klausimą ar gražu - man ne smile.gif Bet kitiems galbūt. Grožis individualiai suprantamas.
1 foto. centrinė kompozicija;
2 foto, blaško apačia, reikėjo palikti tik juodą foną geriau;
3 foto. nėra fokuso;
4 foto. nuotrauka "griuva", horizontas netiesus.
5 foto. paprasta, centrinė  smile.gif
6 foto. makro ir tiek  smile.gif
7 foto. jei siekėt pavaizduoti paukštį, tai jo čia absoliučiai nesimato. Akis krinta tik į kairėje esantį ir nukirptą inkilą. Erdvės trūksta.
8 foto. gražiausia. tik kirpti reikėtų paliekant mažiau kairėje ir daugiau dešinėje, kad kiek judėjimo vaizdą sukurtų  smile.gif

Nepriimk asmeniškai tik  biggrin.gif Jei jau pradėjai vardint ką ir kaip matai ar norėjai matyti, tai parašiau, kas ir kaip matosi  smile.gif  Man.

Panasu. kad i sia tema ir as jau pradesiu deti nuotraukas. Tikrai rasti ta tikraji "cinkeli" nelengva. ... net ivaldzius technika.
Atsakyti
Man tai labai fotogeniski augaliukai po lietaus ax.gif cia mano pabandymai blush2.gif

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti