Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip gražiai nufotografuot augalus?

Sukuriau šią temą, kad galėtumėm padėt vieni kitiems patarimais, pamokymais, kaip nufotografuot augalus, išryškintumėm visą jo grožį, smulkmenas wink.gif

Kaip įkelti nuotrauką į forumą?

Nuotrauką pirmiausia susimažinam savo kompiuteryje su foto redagavimo programa (apie tai skaitykite ir klauskite šioje temoje).
Tada jas įkeliam į internetinį fotoalbumą.
O jau tada keliam į norimą temą per kodą img. Jei nežinote kaip, galit susipažint šioje temoje.

Šios gėlės yra mano fotografuotos macro rėžimu:

user posted image

user posted image

Gėlių, sodo fotografavimas

user posted image

Soduose yra galimybė fotografuoti gėles, įvairius augalus, be to, sodo augalų fone dažnai daromi portretai. Gėlės yra vienos iš dažniausiai fotografų dėmesį sode patraukiančių objektų. Jos fotografuojamos grupėmis, pavieniui, stambiu planu.

Pagrindiniai technikos reikalavimai dirbant stambiu planu laukuose bei gėlynuose yra didinti vaizdą iš lėto, kad galėtumėte gauti pakankamai tikslų ir aiškų vaizdą, kad išvengtumėte vėjo.
Fotografas dažnai naudojasi atvirkščiu lęšiu, stambaus plano priedais, pridedamomis tūbelėmis ar dumplėmis, bei keičia makro lęšius labiausiai tinkamais, stambaus plano. Yra patartina fotografuoti laukus ir gėles jų natūralioje aplinkoje, kadangi tik tada jie atrodys gyvi.

Dienos šviesoje sodo spalvos atrodo gražiausiai. Jei kuriate gėlių kompoziciją, harmonija bus išlaikyta, jei suryškinsite svarbius akcentus bei pašalinsite bereikalingas sodo detales.

Fotografuodami sodą stenkitės žiūrėti iš skirtingų kampų, kadangi tik tada savo nuotraukose galėsite atskleisti keletą stebinančių dalykų. Kuriant pusiau abstrakčias kompozicijas ir dirbant su blykste, labai tinka raudona ir žalia spalvos.
Sėkminga gamtos fotografija priklauso nuo jūsų buvimo teisingoje vietoje ir reikiamu momentu. Pvz., jeigu norite nufotografuoti neįprastą voratinklį, jūs turite būti anksti atsikėlę, nes juk svarbu pagauti ryto rasos lašelį ant voratinklio. Šviesos efektais turėtumėt pagauti rasa spindintį voratinklį tamsos fone.

Jei norite pasiekti tobulą ryškumą visada naudokitės trikoju. Jeigu jūsų fotografuojamoje vietoje yra švelnus vėjas, būtinai pastatykite skydą.

Šaltinis

Galite kelti nuorodas, jei randate naudingos informacijos arba iš patirties pasidalinkite drinks_cheers.gif
Atsakyti
kazin ar pades patarimai,jei fotoaparatas -muiline smile.gifsmile.gifsmile.gif

o uz tema tikrai aciu-pravers wink.gif
Atsakyti
QUOTE(evutext @ 2009 09 29, 13:44)
kazin ar pades patarimai,jei fotoaparatas -muiline smile.gifsmile.gifsmile.gif

o uz tema tikrai aciu-pravers wink.gif

Fotografas minėjo, kad ir su muiline įmanoma gerai nufotkinti! Taip kad nenukabinkit nosies ir laukiam patarimų iš žinančių cool.gif

Kaip aš fotkindavau kaktusus? Pas mane tuo metu buvo 4 mlj px Canon fotoaparatas. Sulaukdavau saulėtos dienos, šalia lango pasidėdavau tamsios sp audeklą kaip foną ir priešais pastatydavau kaktusą. Už kelių cm pasidėdavau krūvas knygų, ant jų fotiką (kad nesujudėtų) ir fotkindavau Macro rėžimu. Galima būdavo net smulkiausius spygliukus išryškint! bigsmile.gif gaila, tik fotkės dingo negrįžtamai po Win nulūžimo... ax.gif O šiuo metu kaktusų nebeliko, kad pakartot blush2.gif
Atsakyti
Na, net su skaitmenine muiline (paprastu skaitmeniniu fotoaparatu be pridedamu objektyvu ir pan.) galima padaryti visai neprastu nuotr. Man kas labai pravercia ne tik speciali funkcija, leidzianti kadra pagauti is arti, bet ir geras apsvietimas. Visada stengiuos fotografuoti kai yra saule, o geriausia - besileidzianti saule. Tada spalvos buna labai siltos, ryskios.

Na, ir tiesa, fona reikia pasirinkti gera. Nes net jeigu ir fonas bus neryskus, vis tiek gali matytis visokie bardakeliai smile.gif cia aisku aktualiausia, kai fotografuoji geles. Na, o kitu asmeniniu patarimu nelabai ir turiu - cia jau zmogaus sugebejimo reikalas kazkokiu budu pagauti grazu kadra ir kompozicija smile.gif
Atsakyti
Ambrozija, gera tema drinks_cheers.gif Turiu tokią pastabėlę, nors apskritai su foto esu susipykusi blush2.gif

Fotografuojant augalus, siūlau atkreipti dėmesį į foną. Kalbu šiuo atveju apie orchidėjas - pvz. juodas fonas labai gražiai išryškina žiedų subtilumą ir spalvas... Nebūtina gi visam WWW demonstruoti savo buities detalių rolleyes.gif tongue.gif

Tik nepagalvokit, kad visas puolu čia dabar... Tiesiog siūlau kartu tobulėti ne tik auginant grožį, bet ir tinkamai jį rodant 4u.gif

P.S. Kol rašiau, atsirado bendraminčių ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šilingė: 29 rugsėjo 2009 - 12:58
ir dar vienas patarimas - kai tik imanoma - fotkinkit be blico. Jis visada blyna is vaizdo padaro. Nzn, gal yra patarimu, kaip ji panaudoti gerai? Nes man jis tinkamas nebent jeigu noriu kadra sugadinti... g.gif
Papildyta:
Ambrozija, uzvedei cia Tu mane su savo tema biggrin.gif Dar viena prisiminiau naudinga info - darykit daug daug dauuuuug kadru - is ju vienas bus geras. Kadangi fotkinant skaitmeniniu fotiku juosteles nesigadina, o atminti visada galima lengvai isvalyti, tai patariu negaileti ir pliauskinti kiek tik iseina ivairiais rakursiais bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 09 29, 14:01)
ir dar vienas patarimas - kai tik imanoma - fotkinkit be blico. Jis visada blyna is vaizdo padaro. Nzn, gal yra patarimu, kaip ji panaudoti gerai? Nes man jis tinkamas nebent jeigu noriu kadra sugadinti... g.gif

Va apie blicą ir pamiršau paminėt doh.gif Fotkinant jo išvis nenaudoju, nes išdegina spalvas ax.gif O nusistačius Macro rėžimą, jis automatiškai išsijungia smile.gif
Atsakyti
Gera tema thumbup.gif Mano skaitmeninis fotoaparatas taip pat jau senas, bet turint laiko, galima tikrai padaryti gerų foto. Tai naudoju juodą audeklą, kėdes ir reikia geros šviesos, nes blyksė sugadina visą augalo grožį. Tik kai skubu, tai nuotraukose atsispindi viskas - sodyba, žolės ar buities daiktai blush2.gif
Atsakyti
Perskaiciau visus pasisakymus,as darau viska taip pat,su makro rezimu,nes fotikas mano toli grazu ne ,,mandras,,taip pat ziuriu grazesni fona namie,o gamtoje,atsistoju toliau,su makro rezimu,tada prisitraukiu augala kiek reikia,sufokusuoju ir fotkinu ax.gif
Atsakyti
Dėl blykstės - taip, jos geriau nenaudot, bet jei naudoti papildomą blykstę ir ją nukreipt ne tiesiai į augalą, o į lubas, ne toks jau ir blogis mirksiukas.gif . Tarkim pas mane rudens - žiemos mėnesiais kambary prieblanda didesnę dienos dalį, tai aš beveik neturėčiau galimybės nufotografuot kambarinių gėlių, jei nenaudočiau blykstės.

Kuo įsitikinau - būtinas yra stovas. Aš jo neturiu, tai dedu fotiką ant kėdės ar pan. Be to, fotografuotu su uždelsimu, kad išvengt fotiko sujudinimo.

Pirmi bandymai manęs labai nenuvylė:
foto1
foto2
Aišku, be blykstės būtų subtiliau, bet...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kaštonė: 29 rugsėjo 2009 - 16:03
QUOTE(Šilingė @ 2009 09 29, 13:56)
Ambrozija, gera tema  drinks_cheers.gif  Turiu tokią pastabėlę, nors apskritai su foto esu susipykusi  blush2.gif
Fotografuojant augalus, siūlau atkreipti dėmesį į foną. Kalbu šiuo atveju apie orchidėjas - pvz. juodas fonas labai gražiai išryškina žiedų subtilumą ir spalvas... Nebūtina gi visam WWW demonstruoti savo buities detalių  rolleyes.gif  tongue.gif
Tiesiog siūlau kartu tobulėti ne tik auginant grožį, bet ir tinkamai jį rodant  4u.gif [/size]

Juodas fonas - man visada aukštasis pilotažas. Kurio neįkandu... blush2.gif Vaizdinys su reklaminiais albumais... g.gif Todėl... ax.gif natūralizmo dėlei leidžiu "demonstracijas"... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2009 09 29, 13:56)
Fotografuojant augalus, siūlau atkreipti dėmesį į foną. Kalbu šiuo atveju apie orchidėjas - pvz. juodas fonas labai gražiai išryškina žiedų subtilumą ir spalvas... Nebūtina gi visam WWW demonstruoti savo buities detalių  rolleyes.gif  tongue.gif

O ką siūlot kaip juodą foną paimt? bigsmile.gif
Atsakyti