Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka,51 tema

QUOTE(rokoko @ 2009 10 01, 13:34)
zvynuota turi galvoj?
jai taip, kai tik galesiu, parodysiu kaip pas mane,
ir dar apie ta komposto dezes musu papasakosiu - tiesa, jos tikrai neamzinos.

taip, Juniperus squamata 'Meyeri'. Lauksiu vaizdelių bigsmile.gif

Ok 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2009 10 01, 11:21)
Apie viendienių susodinimą į vazonus ir jų įkasimą į žemę net nepagalvojau bigsmile.gif Pavasarį, kai reikės galėsiu greitai vietą atlaisvinti.
Dar vieną variantą sugalvojau - jeigu į vazonus ir į garažą per žiemą - apie 10 laipsnių šilumos, apytamsis g.gif

+10 per šilta viendienėms - pradės augt,
įkask tuos vazonus į lysvę .
Atsakyti
labas merginos, tai dingstu tai atsirandu smile.gif
ale ot prisidirbau, ir pati nebezinau ka daryti, gal pas kuria jau taip buvo?
iskasusi jacintus (labai grazi avietine spalva ziedu) pameciau ant rusio laiptu i kamputi ir pamirsau, kai apsiziurejau, kad jau laikas sodinti, atradau jau saknis isleidusius apie 2 cm ir zali lapeliai pasirode jau............nugi nebekisiu i dirva, sugadinsiu svoguna. o ant palanges nenoriu sodinti.
ar kas bande tokius padygusius sukisti i dirva?
Atsakyti
QUOTE(Oli_vija @ 2009 10 01, 16:23)
+10 per šilta viendienėms - pradės augt,
įkask tuos vazonus į lysvę .

Ačiū, kasiu į žemę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 10 01, 08:02)
...pabandysiu parašyti keletą aukščio kriterijų daugmaž atitinkančių medelių:
Acer platanoides "Globosum" (aukštis priklausys nuo skiepijimo vietos)
Acer palmatum "Atropurpureum" (jautrokas šalčiui)
Amelanchier "Ballerina"
Betula pendula "Youngii" (aukštis priklausys nuo skiepijimo vietos)
Crataegus laevigata "Paul's Scarlet"
Magnolia "Susan" (rūgšti žemė, jautroka šalčiui)
Ulmus carpinifolia "Wredei"
Ulmus glabra "Camperdownii"
Rhus typina
Syringa vulgaris (galima formuot medeliu)
tarp saldžiavaisių šermukšnių veislių galima rast tinkamo ūgio

Smėlio smiltele, labai labai ačiū - net nežinojau kad esti tokių grožių thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif keletą medelių tikrai krito į akį ir širdį, tikiuosi rasiu kur įsigyti sodinukų ax.gif
Atsakyti
Mano vienas hiacintas rusy irgi prasikales jau buvo, bet vistiek isodinau i dirva.
Atsakyti
visi mano svogunai - hiacintu, tulpiu, beveik visu narcizu ir kai kuriu kroku - dar garaze blush2.gif
reiktu ir man inventorizacija pasidaryt g.gif
Atsakyti
Simet pabandziau sodinti tuose bliudukuose svogunines, ziuresim kas gero gausis rolleyes.gif
Atsakyti
nuo siandien RIMI maciau jau svoguniniu geliu ispradavimai prasidejo....... vos atsilaikiau neprisipirkusi smile.gif
rokoko daryk :)jau kaip ir laikas butu smile.gif matai, as tai su jacintais kaip ir apsizioplinau smile.gif
visdelto gal bandysiu kisti i dirva, nu gal nesugadinsiu..........butu gaila, tokia grazi spalva ir svogunai jau nemazi.
Atsakyti
As tai palauksiu kol nelis. Nera cia ko lydytis:)
Atsakyti
Mano irgi dar nesodinti, bet spėsiu irnesakyk.gif Š0andien pas mus toks baisus vėjas doh.gif ir lietus. Prieš pora naktų buvo šalna, bet nestipri, tai dar galima pasidžiaugti paskutiniais žiedeliais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo išdykėlė: 01 spalio 2009 - 20:24
QUOTE(toratora @ 2009 09 30, 22:00)
Jei cia sodo namelis ir pastoviai automobilio neparkuosit ir krovininės  nevažinės, galima dėti vejos korį. Tai toks plastikinis korys į kurį sėjama žolė, o jai užaugus korio visiškai nesimato. Korys tiesiog neleidžia nuspausti žolės žaknų, o išoriškai tai tiesiog veja. smile.gif

Tikra tiesa. Esu toki dalyka macius prie seneliu namu. Zole tokiam kory paseta, kad diedukams patogu butu vezimeliuose vazinet. Kol ant to korio neuzlipi ir gerai nepaziuri kas po kojom net nesuprasi, kad tas korys ten yra.
Atsakyti