QUOTE(rozamunda @ 2009 09 29, 20:08)
na pas mane prie vynuoges gerai gyvena viendienes ir tradeskante
pati galvojau irgi apie siauralapius - konkrečiai apie knifofijas. Gal ir jos žiūrėtųsi
QUOTE(cordi @ 2009 09 29, 22:31)
nuo sodo yra likusiu neisrautu vaismedziu kelmu (kuriu kolkas niekas tikrai neraus)<...>kelmu israuti neimanoma, nes jie labai arti prie dar sveiku vaismedziu, o juos salinti ir gaila, ir kaimynai pries (priesais daugiabutis ).<...>dabar mastau, jei juos pridengti kokiu besidriekianciu daugiameciu augalu (kiek kelmu, tiek vienos rusies augalo atsikartojimu), tai tuo paciu jie ir vaizdo nedarkytu, ir butu savotiskai atsikartojantis kompozicinis elementas..
galima daryt taip - apkasti prie kelmo duobę ir nupjauti jį taip, kad būtų žemiau žemės paviršiaus. Pasėjus žolę pasislėps. Mano manymu tai kur kas geriau, nei pamėtyti šen bei ten maži gėlių kuokšteliai (man nesižiūri, bet čia jau skonio dalykai). Galima būtų giliau pakasus atkirsti šaknis nuo kelmo ir jį išimti, jei negalit/nenorit išrauti pilnai kartu su stambiosiomis šaknimis.
QUOTE(Di8 @ 2009 09 30, 11:21)
gal patarsit kaip paslėpti elektros stulpą sklype , galvoju apie vijoklį, bet ar eletrikai neišpjaus ir kokį vijoklį geriausia sodinti ?
miskantų "giraitė" priekyje jų. Kokia nors krūmų kompozicija. O jei jau sodinti vijoklį, reiktų neleisti lipt pernelyg aukštai, pagenėt, tada gal ir elektrikai nepyks. Svarbu beistengiant paslėpti neišryškinti jo
QUOTE(kasiopeja @ 2009 09 30, 12:44)
Merginos, reikia pagalbos Techninė užduotis - surasti krūmą 3 m aukščio, 2-2.5 m pločio, žaliais, bet dekoratyviais lapais. vieta - pusiau pavėsis. Gal kas turit minčių?
šeivamedis? sedula?
QUOTE(Nuk @ 2009 09 30, 13:08)
Mes vis dar neturim dėžės pasidarę, verčiam į krūvą kompostą - o tai labai bjauroja mūsų sklypą.
skaičiau interviu su Juknevičiumi - geriausia kompostuoti atviromis krūvomis, o ne dėžėse. Išbetonuota duobė netinkama kompostavimui. Gal galima būtų daryti komposto krūvą už ūkinio pastato (jei tokį turit) arba slėpti priekyje sodinant augalų grupę arba tokią kaip ir gyvatvorę?