Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka,51 tema

QUOTE(simson @ 2009 10 29, 18:56)
Parodysiu savo akmenyna kaip pakeiciau. Per visa vasara akmenis tempiau is visu pakampiu  ax.gif

aš iš paskos visų irgi skubu pasakyt, kad tikrai neblogai padirbėta thumbup.gif dabar belieka sėkmingai augalus pasirinkti ir bus tikrai žavus šlaitelis thumbup.gif

QUOTE(mindira @ 2009 10 30, 14:34)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
aš irgi nesuprantu, kodėl būtent tik alpinariuminiai augalai turi būti  ax.gif 

profesionlai į tai žiūri profesionaliai mirksiukas.gif mes, mėgėai, alpinariumu išdrįstam pavadinti bile kokį kalniuką, kur primėtyta akmenų, o jau prisodinta visko, kas prie dūšios. Tuo tarpu profai alpinariumais vadina tikrų kalninių augalų ir akmenų kalnelius. Kažkur literatūroj buvau radusi alternatyvų pavadinimą mėgėjiškiems "alpinariumams", kur tarp akmenų įkurinta nebūtinai kalnų augmenija - tai rokariumai (nuo angliško žodžio rock (akmuo)), ką matyt reikėtų versti akmenynas biggrin.gif
Taigi, pas men bent keli akmenynai, tačiau profesionalas nė vieno iš jų matyt alpinariumu nepavadintų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 10 30, 13:31)
*Ir man labai patiko, tik as nebutinai jame sodinciau alpinariumo augalus, nes man nykus tie alpinariumai. Atsiprasau jeigu ka uzgaunu, bet del skonio nesigincijama blush2.gif . Apskritai tai tas slaitas tikrai  thumbup.gif

**Sita augala pazistu, kaip agapanthus. Nezinojau, kad dar Afrikos lelija vadinamas. O kodel tu ji nesi i vidu? Man rodos jis kieme galetu ziemot.  g.gif

*o ka tu sodintum? juk i alpinariuma (ne i zemiu kupsta, apdeta akmenimis) galima sodinti ir pusis, ir kadagius, ir kaulenius, ir azalijas, ir net rododendru tam tikras veisles ax.gif ...

**pas mus tai neziemoja, manau pas simson - juo labiau schmoll.gif .

QUOTE(Nuk @ 2009 10 30, 13:46)
Kaip tai žydėjo iki dabar bigsmile.gif Nuo pavasrio iki rudens g.gif

nee, ne visa laika, kaip ir bet kuris kitas augalas, nugenetas atzelia ir dar karta sukrauna ziedus ax.gif .
cia senas, gal apie 10 m. krumas, kuri issikraustydama atidave man kaimyne - augo praktiskai ant akmenu, o rugscios dirvos net neragaves nuo pat pasodinimo
wink.gif. Kaip tik ruosesi zydeti:
http://i199.photobuc.../IMG_7063-1.jpg

nebepamenu gerai, bet gal birzelio pradzioj as ji taip nugenejau, gal 2/3, tik kelias senas sakas vegetacijai palikau. Taip atrodo jau truputi atzeles (buvo issiputes, o dabar tik mazas kamuoliukas):
http://i199.photobuc...77/IMG_7775.jpg

veliau, kaip jau sakiau, tie nauji ugliai pradejo krauti ziedus, bet jau negausiai ax.gif . Dar praeita savaite maciau viena kita ziedeli. Faktas, kad ji drasiai galima geneti .

p.s. aciu, kad neispeiket mano puseles. Siaip tai peikti, zinoma, galima, bet malonu, kad ne tik man grazu biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 10 30, 15:44)
*o ka tu sodintum? juk i alpinariuma (ne i zemiu kupsta, apdeta akmenimis) galima sodinti ir pusis, ir kadagius, ir kaulenius, ir azalijas, ir net rododendru tam tikras veisles  ax.gif ...

**pas mus tai neziemoja, manau pas simson - juo labiau  schmoll.gif .
nee, ne visa laika, kaip ir bet kuris kitas augalas, nugenetas atzelia ir dar karta sukrauna ziedus  ax.gif .
cia senas, gal apie 10 m. krumas, kuri issikraustydama atidave man kaimyne - augo praktiskai ant akmenu, o rugscios dirvos net neragaves nuo pat pasodinimo
wink.gif. Kaip tik ruosesi zydeti:
http://i199.photobuc.../IMG_7063-1.jpg

nebepamenu gerai, bet gal birzelio pradzioj as ji taip nugenejau, gal 2/3, tik kelias senas sakas vegetacijai palikau. Taip atrodo jau truputi atzeles (buvo issiputes, o dabar tik mazas kamuoliukas):
http://i199.photobuc...77/IMG_7775.jpg

veliau, kaip jau sakiau, tie nauji ugliai pradejo krauti ziedus, bet jau negausiai  ax.gif . Dar praeita savaite maciau viena kita ziedeli. Faktas, kad ji drasiai galima geneti .

p.s. aciu, kad neispeiket mano puseles. Siaip tai peikti, zinoma, galima, bet malonu, kad ne tik man grazu  biggrin.gif .

As ten paleisciau sliauziancias rozes ir raganes

Papildyta:
Cia apie raganes nemazai raso. As sodinciau integrifolia.
My Webpage
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidabrinekuoja: 30 spalio 2009 - 15:04
QUOTE(jolaxus @ 2009 10 30, 13:48)

profesionlai į tai žiūri profesionaliai mirksiukas.gif mes, mėgėai, alpinariumu išdrįstam pavadinti bile kokį kalniuką, kur primėtyta akmenų, o jau prisodinta visko, kas prie dūšios. Tuo tarpu profai alpinariumais vadina tikrų kalninių augalų ir akmenų kalnelius. Kažkur literatūroj buvau radusi alternatyvų pavadinimą mėgėjiškiems "alpinariumams", kur tarp akmenų įkurinta nebūtinai kalnų augmenija - tai rokariumai (nuo angliško žodžio rock (akmuo)), ką matyt reikėtų versti akmenynas biggrin.gif
Taigi, pas men bent keli akmenynai, tačiau profesionalas nė vieno iš jų matyt alpinariumu nepavadintų biggrin.gif

tai taip ir yra biggrin.gif kol nepradedi viskuom domėtis, tai perdaug dėmesio neteiki tam, kaip pavadinai biggrin.gif
tai vat dabar žinosiu kaip pavadinti biggrin.gif pas mus tada daugiausiai yra rokariumų biggrin.gif biggrin.gif ir kitiems reiks pasakyt, bet neabejoju kad nebus net girdėję tokių pavadinimų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 10 30, 14:44)
Taip atrodo jau truputi atzeles (buvo issiputes, o dabar tik mazas kamuoliukas):

puikiai atjauninai mirksiukas.gif

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 10 30, 15:03)
As ten paleisciau sliauziancias rozes ir raganes

Visai nebloga mintis thumbup.gif Šliaužiančios rožės krentančios nuo k alnelio turėtų pasakiškai atrodyti wub.gif

QUOTE(mindira @ 2009 10 30, 15:06)
tai taip ir yra  biggrin.gif kol nepradedi viskuom domėtis, tai perdaug dėmesio neteiki tam, kaip pavadinai  biggrin.gif
tai vat dabar žinosiu kaip pavadinti  biggrin.gif pas mus tada daugiausiai yra rokariumų biggrin.gif  biggrin.gif ir kitiems reiks pasakyt, bet neabejoju kad nebus net girdėję tokių pavadinimų biggrin.gif

Kažkada nežinojo ir kas yra 'alpinariumas'. Buvo tiesiog 'darželis' tongue.gif (o dabar darželių turbūt nebeliko g.gif )
Atsakyti
user posted image

4u.gif Norejau eiti lengviausiu keliu ax.gif bet pati pasiskaiciau apie ziemojima, vienur raso kad laikyti sviesiai ir vesiai iki 10 laipsniu uztenka. As gyvenu 3 zonoj, o skaiciau, kad 5 zonoj jos ziemoja puikiausiai lauke tik reik pridengti lapais ir eglisakem. Tad nusprendziau, kad sia ziema ji ziemos su pelargonijom garaze ant palanges, bet pavasari jai surasiu nuolatine vieta, kur gales ir ziemas praleisti. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2009 10 30, 11:51)
Merginos, norėjau paklaust apie rododendrus. Noriu 1,5m aukščio, spalvos baltos, bet gali būti ir kitokia. Kikose pirkt nenoriu, nes ten velniai žino iš kur ir kaip užauginta. Vienas toks jau pas mane numirojo, tai nebenoriu rizikuot. Gal žinot, ar pas mūsiškius augintojus galima įsigyti? Knifofija, gal jūs turit?
Ir ar dar būtų galima dabar pasisodint ar geriau palaukt pavasario?  blush2.gif susizgribau tik dabar..

Lietuvoje praktiškai niekas jų neaugina, kažkiek turi Šiaulių botanikos sodas, pas augintojus gali rasti tik mažučius daigelius, o kadangi jie sėja, tai spalvų iki pražydimo tiksliai negali pasakyti. Daugiausia veža.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 10 30, 09:55)
o kur cia tokius mokslus reikia eiti  ?

Niekur nereikia eiti tongue.gif

QUOTE(smth1 @ 2009 10 30, 10:53)
edinka, brangioji, viena syki neistryniau nuotrauku. Per ilga laiko tarpa, kol cia sedziu. Tai jau persiprasau, tikiuosi niekas nenumirojo.

Nei numirojo nei ką - visko pasitaiko mirksiukas.gif , tik tiek ir užkliuvo... ax.gif juk pati žinai, kaip biesina, kai kartojasi tos pačios nuotraukos daugybę kartų ne tik šitoj temoj, bet ypač dažnai rankdarbių temose. Atsiprašau poster_offtopic.gif ...

...o dabar klausimas "į temą": priminkit prašau kaip šiuo metu elgtis su šokoladine kosmėja, ji pas mane augo lauke, iškasiau ir kas toliau???
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2009 10 29, 16:55)
Iš rudesnių plotų sprendi? Gal ir mano užpuolė erkutė tuomet g.gif Tokia negraži nurudusi dabar g.gif Vasarą nupurškiau profilaktiškai, o dabar dar galima purkšti - ar bus naudos? 4u.gif

o kuo purškiat?

simson, superinis kalnelis, labai gražu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(simson @ 2009 10 30, 17:38)
4u.gif Norejau eiti lengviausiu keliu  ax.gif  bet pati pasiskaiciau apie ziemojima, vienur raso kad laikyti sviesiai ir vesiai iki 10 laipsniu uztenka. As gyvenu 3 zonoj, o skaiciau, kad 5 zonoj jos ziemoja puikiausiai lauke tik reik pridengti lapais ir eglisakem. Tad nusprendziau, kad sia ziema ji ziemos su pelargonijom garaze ant palanges, bet pavasari jai surasiu nuolatine vieta, kur gales ir ziemas praleisti.  bigsmile.gif

cia kazkas naujo g.gif , as gyvenu 6-oj zonoj, pas mus ja nesa ziemai i vidu. Dar paskaiciau wikipedia, bent jau ten raso, kad vidurio Europoje lauke neziemoja, auginama vazonuose.
Atsakyti
Laba vakara 4u.gif

čia gal truputį ne į temą, bet norėjau paklausti, gal kas žinot, kaip reiktų išnaikinti pakalnutes ant kapų? Jau begalę metų su jom kovoju ir šiandien vėl nuvažiavusi eilinį kartą apsiverkiau - kokios jos baisios būna rudenį, kai nušąla... visus kapus baigia užželti... gal, sakau, pavasarį kokiu rundapu nupurkšti? Ar gal yra koks veiksmingesnis būdas/ Nes kiekvienais metais jų tik daugėja ir daugėja.. verysad.gif net nebegražu jau... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dista @ 2009 10 30, 23:57)
Laba vakara  4u.gif

čia gal truputį ne į temą, bet norėjau paklausti, gal kas žinot, kaip reiktų išnaikinti pakalnutes ant kapų? Jau begalę metų su jom kovoju ir šiandien vėl nuvažiavusi eilinį kartą apsiverkiau - kokios jos baisios būna rudenį, kai nušąla... visus kapus baigia užželti... gal, sakau, pavasarį kokiu rundapu nupurkšti? Ar gal yra koks veiksmingesnis būdas/ Nes kiekvienais metais jų tik daugėja ir daugėja..  verysad.gif net nebegražu jau...  doh.gif

tai o iskasti nebandei g.gif , kask viska lauk ir pasisodinsi kas tau grazu mirksiukas.gif
Atsakyti